“Suriname heeft geen voordeel aan Caricom-markt”

8

PARAMARIBO, 15 dec – “Suriname heeft geen voordeel aan de Caricom-markt.” Dit zegt grootondernemer Dilip Sardjoe. Als exporteur en als reiziger in de regio ondervindt hij de grootste problemen. Voor Suriname worden allerlei barrières opgeworpen. Toch beweert de mededingingscommissie van de Gemeenschap dat het gesmeerd gaat met de onderlinge handel.

Volgens commissievoorzitter Kushal Haraksingh is geen sprake van oneerlijke concurrentie of ongelijke behandeling. Maar Suriname mag geen eindproducten naar Trinidad exporteren. De Surinaamse producten zouden niet voldoen aan de eis van zeventig procent lokale grondstof. “Maar er wordt van smeerolie tot toiletpapier geëxporteerd naar Suriname”, zegt Sardjoe tegenover de Times of Suriname. De producten uit Trinidad zouden grotendeels alleen maar opnieuw verpakt zijn.

Toch blijft Suriname loyaal en royaal importeren. Zelf heeft Sardjoe een claim lopen bij het Caribisch Hof van Justitie. Hij wil vijf miljoen dollar terug van Guyana. Het gaat om een zogenaamd milieutarief dat Guyana heft op goederen van zijn bedrijf, Rudisa. Guyanese bedrijven hoeven zo’n tarief niet et betalen. Het is dan ook onvoorstelbaar dat Haraksingh slechts zonneschijn predikt. “Als Haraksingh beweert dat er geen problemen zijn, moet hij zijn bureau maar snel sluiten”, aldus Sardjoe.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Weinig hoop!

  Het hele Caricom-gebeuren geeft de burger weinig hoop. Exporteurs die zonder exportbelasting te betalen grof geld willen verdienen zorgen niet voor de staatskas maar voor hun eigen rijkdom.

  De Caricom is ook bang dat er bij exporten uit Suriname grote hoeveelheden drugs in de verpakking zitten. Is al vaker gebeurd.

  Suriname kan geen goede afspraken maken als er lieden zoals Sardjoe hun eigen weg willen bewandelen.


  Maak melding

 2. Omdat deze hebzuchtige man niet genoeg geld kan maken wanwege de transparantie, a mang e klaag. Dankzij de revo,baas en nu a mang disie kon gudu, Niemand kan oveel geld verdienen zonder misdaad, smokkel en duistere zaken. Want kijk noh, wat was hij vroeger, niets noemenswaardig zoals vele ndpparasieten. Misdadig rijk geworden uitgaande van de gedachte…if you can’t kill the beast, join him. De oliedomme aanhangers krijgen het nog moeilijker dan tijdens de mislukte revo. Hahahqahahhahaha


  Maak melding

 3. Deze waait links en rechts net als de staart van een paard.Toen Vene President was , was deze man Fronter.Nu is hij ndp-er.Denkt alleen maar aan zijn eigen belang.Wat denkt hij wel.Een gouden toekomst voor hem.Mijn hiel.Welk land wil nou samenwerken met een crime-president.Sardjoe, begin zelf al jou frisdrank en sap op te drinken,want de poorten zijn al voor 80% gesloten voor Suriname.Had je maar voor een ander president gekozen, dan zou je vandaag de rijke Lord zijn.
  Succes met je handel.

  Danitia


  Maak melding

 4. Oud Nieuws, iedereen goed onderlegde politici in Suriname weet dat het land geen profijt heeft aan Caricom, behalve eens in de zoveel tijd participeren en opdraven voor deelname aan een culturele tijdverdrijf als Carifesta!!!


  Maak melding

 5. Eens nationalis,met name T&T is al jaren bang voor concurrentie vandaar dat ze in strijd met CARICOM-regels allerlei barrieres opwerpen. Volgens jou Danitia omdat zowel Vene als Bouta een crime-president was? meisje laat je nakijken bij LPI hoor!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.