Suriname boos om behandeling Cuba door Washington

28

PARAMARIBO, 15 dec – Suriname is niet te spreken over de recente behandeling van een Cubaanse delegatie op het eiland Trinidad. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. De delegatie mocht het Hilton Hotel niet binnen, vanwege het Amerikaanse handelsembargo. Op Trinidad vond het overleg plaats tussen Cuba en Caricom. Paramaribo windt er geen doekjes om.

Er mag geen onduidelijkheid bestaan wat dit soort incidenten betreft. “Ik kan verzekeren dat als zo’n houding hier wordt geëtaleerd, de Surinaamse regering een keihard standpunt zal innemen”, zegt Lackin. Voorlopig blijft het bij het ondersteunen van een resolutie. Die namen de staatshoofden van de Caricom aan tijdens het overleg. Er wordt krachtig geprotesteerd tegen de weigering van het hotel om de delegatieleden te accommoderen.

Het embargo wordt als een onding ervaren dat al lang is achterhaald. Bovendien treft het landen die totaal niets te maken hebben met het conflict tussen de twee landen. “Wij zitten met de negatieve gevolgen van wetgevingsproducten die in de Verenigde Staten zijn aangenomen, maar hun werking hebben op ons grondgebied”, aldus Lackin. De staatshoofden zijn nog van plan een protestbrief te te schrijven over de impact van het embargo buiten de VS.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. Laat hij de Amerkaanse ambassadeur uitnodigen om uitleg te komen geven. Daarna kan hij ook Obama op het matje roepen. Hij moet evenwel ook de Cubaanse overheid vragen hun onderdanen volledige vrijheid te verlenen, want dat ontberen de Cubanen wel. Liberta, liberta, liberta!


  Maak melding

 2. Lackin moet lering trekken van hoe ver de invloed van de Amerikanen reiken.In deze moet Hok niet meer komen met zijn wilde plannen om het stuwmeer te nationaliseren.In de jaren ’80 hebben we gemerkt waartoe een boycot kan leiden.Schaarste alom.Lange rijen.Verouderde wagenpark.
  Zo is Cuba ook tegenwoordig.Het lijkt alsof de tijd stilstaat in de jaren vijftig.Schop tegen de Amerikanen en haal nog meer chinezen binnen!Over twintig jaar zie dan dat je nog steeds in 2011 leeft of nog verder terug in de tijd.

  Cobie.
  ps.
  Pinto heeft eindelijk geen internet.


  Maak melding

 3. Hahahahahaha, onze little drummerboy waant zich prins, megalomanie heeft het voor het zeggen in endeepeekamp. Hij maakt zich zo belachelijk als maar kan, als een druppeltje die tegen een hete kookplaats lijkt het. Pas op hoor, voordat ik je bekoel. Hahahahahahaha. Laat hij in eigen achtertuin kijken, naar de ellende die deze moordenaarsregering sinds haar aantreden teweeg heeft gebracht. Ma`kut, de oliedomme aanhangers verdienen de komenden ellende door ndp en co. Schaarste,armoede,onderdrukking en misdaad.


  Maak melding

 4. Groot bericht in Amerika en in de wereld Suriname is boos op Amerika, Obama is in spoed overleg met zijn veiligheidsadviseur. Onze Lackintje wil indruk maken Hhahahahahaa


  Maak melding

 5. Suriname boos…. ah hahahahahaha

  Wie neemt Suriname nou serieus, o o o, kunnen ze daar ook boos worden?????

  Zijn jullie het kritiek van Rachiedje D. op Obama vergeten nav de uitroeien van het evenbeeld van Rachiedje D?

  ha ha ha ah ah a


  Maak melding

 6. Niet ons mooi land Suriname, maar de vertegenwoordigers der moordenaars, zoals little drummer boy, in opdracht, of vanwege lijfsbehoud geeft de mening van baas deedeebee over. Ondertussen interesseerd het geen enkel yank. wat deze man zegt en doet. het enige geluid dat er te horen was…who the F. is this little guy. Hhahahahahaah


  Maak melding

 7. De surinaamse beer is los. Hillery Clinton siddert. Winston Lackin is gebelgd. Weet je wat je moet doen pseudo-dja-dja-mang. Ga lekker zitten poepen achter de koemakoisie.


  Maak melding

 8. 99,9 % van de amerikaanse bevolking heeft nog nooit van het land Suriname gehoord….!! Een land dat afhankelijk is van ontwikkelingshulp wil een supermacht de les lezen.

  Degenene die hierachter zit is waarschijnlijk ook het genie achter het bedenken van anti terrorisme eenheid die Suriname heeft.

  Alsof terroristen weten waar Suriname ligt……


  Maak melding

 9. Eindelijk eens een goede(dappere)daad en nu is het weer niet goed! Ook een(zeer)klein land kan zijn ambasadeur terug roepen voor overleg. Suriname laat zien dat het menens is !
  Cubanen zijn echt niet alleen maar goed om in de Sur-busch medische zorg te verlenen, vraag maar eens of de Yanki’s dat willen!

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 10. Lackintje, wat gaat dat jouw aan.Wat ben je toch belachelijk en achterlijk.Obia a no foe joe, no spitie na ini.Dit staat jou en je president ook te wachten.Hebben jullie een olifant huid.Is Suriname boos op Amerika?Jou leider en zijn domme massa zijn boos op Amerika niet wij Surinamers.Amerika is een geweldig en machtig land.Zonder hun zou de wereld niets voorstellen.Probeer maar een voorbeeld van hun te volgen.Die hebben tenminste geen zwijnen in hun regering.Ga rustig slapen en denk na wat je gezegd heb.Werd je ook onder drrrrukkkkkk gezet.Hahahahahahahah, geinig lackintje.

  Danitia


  Maak melding

 11. # 12, Hilton is Amerikaans object dus Trinidad hoort zich aan het verbod van Amerika te houden.

  Wat evenwel hier duidelijk naar voren komt is dat Trinidad haar lucratieve handelsbelang prioriteit verleent boven een waardeloze band met Cuba/Venezuela.
  Trinidad laat duidelijk zien dat een band met Cuba/Venezuela geen geld, werkgelegenheid en welvaart brengt voor haar bevolking.
  Dit is juist de reden dat Trinidad zo welvarend maakt in de regio,gaan voor nationaal belang.

  Dit hele gedoe met Cuba/Venezuela zal weer eens blijken niet in Surinaams belang te zijn, die landen hebben ons niets te bieden. O ja misschien hoe je jouw volk moet onderdrukken.Hun regeringen zijn meer bezettingsmachten in eigen land.

  Wij hebben Cuba/Venezuela niet nodig voor onze ontwikkeling.Die miljoenen armen in Cuba/Venezuela kunnen ze niet helpen, gaan ze Suriname wel helpen?


  Maak melding

 12. Linksom

  Die ambassadeur van je die ze terugroepen, kan op zijn terugreis gewoon rekenen op een denigrerende controle op het amerikaanse vliegveld waar hij gaat landen. Of gaat hij dan opkomen voor andere regeringen die hun bevolking gevangen houden.

  Cuba het land van vrijheid en sociale gelijkheid hahhahahahahhaaaha.


  Maak melding

 13. @18 Afro

  Die taal die je spreek is duidelijk.Volkomen eens met je.Wanneer worden ze wakker.Abiamofo en zoon, zijn die ook schoon?????
  Alleen maar schande en nogmaals schande.Met welke ogen kijkt men naar ons?

  Danitia


  Maak melding

 14. Lees de schoothondjes van Amerika tekeer gaan tegen Min.Lakin.
  Min.Lakin en de andere staatshoofden van de caricom hebben groot gelijk te protesteren tegen die bazige Amerikanen.Wat is er daar mis mee?Maar goed als hun haat dieper zit, dan kan men niets anders verwachten dan dit soort nietszeggende reakties


  Maak melding

 15. De minister is boos vanwege het kwalijke Amerikaans embargo. Veel Cubanen zullen bij dit bericht slechts denken dat Raul Castro in Trinidad/Tobago hetzelfde overkwam, wat de Cubanen tot 2008 ook overkwam. Zij hadden ook nooit toegang tot buitenlandse hotels, op de elite van de Cubaanse Communistische Partij en een klein groepje Cubaanse zakenlieden na dan.


  Maak melding

 16. Vergelijk deze vertoning van lackindje als dat van een bedelaar die boos is op een miljardair, of gewoon een muis die boos is op een olifant etc…ma KUT shizofrene megalonmanen is de macht gegeven door hun oliedomme aanhangers, die het hebben zien vliegen. Dit volk wordt warempel misleidt en geleidt door een stel mensen die richting dictatuur denken. Het ergste is nog dat het onberechte moordenaars,drugsbonzen en wapensmokkelaars zijn. De olidomme aanhangers verdienen de komende ellende. Back to the eigthies.


  Maak melding

 17. Dit soort grootdoenerij van lackintje is voor de achterban die niet zelf kan na denken.
  Op de zelfde manieren reageerde hij toen de Nederlandse politie een inval deed in woning van een Surinaamse diplomaat die terug is geroepen omdat zijn zoon een probleem jongen is.Nu mag de dochter van vechtersbaas Doekhie het doen.


  Maak melding

 18. Paramaribo, 17 december 2011.
  Hier volgt een extra uitzending.

  Zojuist is een armada van korjalen uitgevaren richting de USA. Deze armada staat onder de deskundige leiding van revo-groupies.

  In de USA is men zeer bevreest, in allerijl zijn de hoogste gezagdragers op de vlucht geslagen.


  Maak melding

 19. EE W.WHOME JE KRYGT DE EERSTE PLAATS VAN MY MET JE REACTIE,jonge ik lach nog steeds.
  Ik begryp niet dat Suriname zich zelf zo voor schud zet.
  Het eninge wat ik kan doen is bidden voor het land en volk van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.