Parlement Suriname is “net je vader en moeder”

13

PARAMARIBO, 23 nov – “Net je vader en je moeder. Je hoeft het niet altijd eens met ze te zijn, maar als ze er niet zijn, voel je wat ze voor je betekenen.” Dit zei parlementsvoorzitter Jennifer Simons bij de lancering van een televisiereeks over het parlement. Publiek en politiek moeten zich meer gaan interesseren in de waarde en betekenis. Hoewel…

Er is wel degelijk besef dat het niet altijd even makkelijk afgaat, dat opbrengen van die interesse. Het huidige parlement kwam al ruim honderd en vijftig keer bijeen. En zes keer niet. Laat nu juist dat negatieve opvallen en blijven hangen. “We zijn niet blij met die zes. Maar het moet in perspectief geplaatst worden. Het parlement werkt, het kan wel beter”, zegt Simons. Negatieve indrukken hebben weliswaar de neiging hardnekkig in te bakken.

Vergaderingen gaan niet door omdat niet genoeg parlementariërs aanwezig zijn. En dan blijkt de presentielijst wel getekend te zijn. Het soms oeverloos debatteren is weliswaar danig gekortwiekt. Geconfronteerd met tijdslimieten doen de dames en heren harder hun best zich verbaal in te perken. Simons denkt dat de tekorten één grote waarheid niet teniet kunnen doen. “Je kunt het parlement elke dag uitschelden, dat brengt je nergens heen. Het is het enige instituut tussen samenleving en regering.”

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Willkommen im die kindergarten!

  Die dna-mensen heb ik vaak gezien 8chter het fort zeelandia.
  Njang ding bigie bravoe en daarna naar huis.
  Geld verdiend voor de dag, kassa.

  Deze mensen zijn een prachtig voorbeeld van een zeven-effe mentaliteit.
  Rolmodels of the Surinam people, allemaal patsjakkers zou mijn opa zeggen!

  Jenny steek je arm niet in het vuur voor deze badgasten.

  Het Surinaamse volk heeft het RECHT om te klagen, zij hebben die badgasten daar geplaatst.


  Maak melding

 2. Elk kind moet met gezag kunnen opkijken naar de ouders. Maar wanneer ouders nalaten veranwoordelijk te zijn, het kind niet de waarheid,discipline,waarden en normen,verantwoordelijkheid leren inzien, omdat zij zelfs die vertrappen, dan volgen die kinderen het gedrag en wandel op van die ouders. Met onberechte moordenaars,drugsbonzen,geweldenaars,oplichters,rovers en ander gespuis die deze regering middels verraad en intriges hebben weten te vormen zullen het land en domme aanhangers verder de afgrond in gaan. Na bijkans 1 1/2 jaar beginnen de zuurbittere vruchten te rijpen, en die zullen door de domme aanhangers met schil en al, ongewassen moeten worden opgegeten voor wat komen gaat. Want wie geloven en hopen dat kwade geesten dit land rust,vrede en voorspoed zullen brengen komen wis en zeker bedrogen uit. Gevolg, ze volgen hun lieders op in de misdaad. De ndpparsieten lachen in hun vuistje, ze boeren goed. Misdaad loont.


  Maak melding

 3. Simons is vals.
  Een vader en een moeder horen een voorbeeld te zijn voor hun kinderen hun moeten de goede voorbeeld geven, dus ik snap de vergelijking van deze farizeer niet. Misschien geven ze met deze uitspraak een kijkje in hun keuken want de gemiddelde Surinamer heeft volgens geen moordenaar of drugscrimineel als vader of moeder.


  Maak melding

 4. Goed gedaan Jenny!

  Het volk (zeker dat van de straat) moet meer gaan begrijpen hoe de Surinaamse politiek in elkaar steekt. Wie wat doet, wat zegt en wat beloofd.
  En zeker de DNA leden horen te weten hoe het moet in een democratische samenleving. Want het is niet moeilijk om het volk op je te laten stemmen maar, het is wel moeilijk om herkozen te worden.


  Maak melding

 5. Men zou in het parlement c.q. DNA eveneens moeten moderniseren en overstappen naar een ICT badge systeem. Met een electronic badge ben je ´real time´ aanwezig of niet.

  Ergo, alleen de presentielijst tekenen wordt dan overbodig, en geldt enkel een computer uitdraai van de werkelijke aanwezigen !!!

  Step in to the real and modern world DNA of Suriname !


  Maak melding

 6. Impliciet wil Simons daarmee zeggen dat Suriname zich moet voorbereiden op een DICTATUUR.

  Een waardeloos betoog, alsof het de regering wat kan schelen dat zijn rechters o.a. Anandkoemar CH leider is van crimineel netwerk. Moeten de burgers dan blij zijn met het feit dat hun al geruimetijd, en sinds het aantreden van dit cabinet een rad voor ogen wordt gedraaid door een rechter als Anandkoemar CH??

  Dus opdonderen met dat gepraat, gelieg en gedraai…..

  Het was toch een achterlijk voorstel van overleden NDP’er Van Ritter die voornemens was de voorzitter alleen te laten vergaderen!

  Die Simons toch..


  Maak melding

 7. Vele zullen zich beledigd voelen bij deze uitspraak van Jennifer Simons.

  Immers het heeft meer weg van coke-junks en hoeren. Niet leuk als je als je ouders daarmee vergeleken worden. 😉


  Maak melding

 8. “Je kunt het parlement elke dag uitschelden, dat brengt je nergens heen. Het is het enige instituut tussen samenleving en regering.”

  Omdat het enige instituut is tussen samenleving en regering is het nog geen vrijbief om zich niet onverantwoordelijk te gedragen. Het kiezersvolk heeft de leden (parlementariers) gekozen. Bij het aanvaarden van die functie brengt rechten en plichten met zich mee. Maar kennelijk zijn een aantal leden dat vergeten als ze eenmaal gekozen zijn. Het instituut genereert geen opbrengsten in de vorm van winst uitgedrukt in geld. Maar in tegendeel het KOST alleen geld. Het niet fysiek aanwezig zijn tijdens vergaderingen dient strenger te worden aangepakt. Daar zijn verschillende middelen, binnen de grenzen van de wet, aanwezig. Het is een kwestie van toepassen. Wie durf de kat de bel aan te binden?

  Ik heb geesproken,


  Maak melding

 9. @Musk

  Als Jenny het echt meent en echt lef heeft dan presenteert ze een overzicht van de aanwezigheid van DNA leden, ministers, etc in de afgelopen 10 jaar.
  Zie je gelijk wie de echte klaplopers zijn.


  Maak melding

 10. opvallend dat een aantal gasten niet thuis zijn. ze krijgen instructie van Limbo hoe deze uitglijder moeten goed praten.Jenny denkt dat iedereen in suriname ocer bezoekers zijn, de verstandigen onder ons zien ook dat jenny samenwerkt met de man die nooit enige respect heeft getoond voor het parlement dus jenny je bent ongeloofwaardig en hypocriet.Sranang fri, dit waren de woorden van jenny op de dag dat megabendeleider Bouterse tot president werd beedigd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.