PL liet Surinaams parlement spierballen zien

13

PARAMARIBO, 23 nov – Als Pertjajah Luhur, PL, zaken even anders ziet, zal en moet iedereen het weten. Dat een recente vergadering van het parlement niet doorging, is mede een prestatie van de politieke partij van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. “Ik heb onze fractieleden geïnstrueerd niet naar de vergadering te gaan”, zegt partijbons en parlementariër Tommy Tamsiran. Een stomme zet, naar achteraf bleek.

De timing was namelijk gans verkeerd. “Het Surinaamse belang had zwaarder moeten wegen dan het politieke signaal dat is uitgestuurd”, zegt Tamsiran tegenover de Ware Tijd. Geen sprake dus van overleg in de coalitie. Het argument was dat Somohardjo en andere leden er niet waren. De behandeling van de bankwet zou niet zonder hen mogen. De heren maken deel uit van de commissie van rapporteurs, maar zitten in het buitenland. Principes dus bij PL.

Tamsiran heeft intussen publiekelijk verontschuldigingen aangeboden. Hij deed dit tijdens de behandeling van de wet die een dag later toch doorging. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons had eerder al uitgehaald naar parlementariërs die er de kantjes van af lopen. Overigens geeft de coalitie toe dat het ongebruikelijk is wetten te behandelen als de commissie niet volledig is. Volgens Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP) stond het nationaal belang op het spel. De oppositie begrijpt de haast niet.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Tijdens front was toch hetzelfde met de PL.Als ze niet hun zin kregen,werd er een heleboel kabaal gemaakt op de radio en tv en er werden er vergaderingen belegd aan de Gemenlandsweg.De mensen werden met bussen met PL vlaggen aangevoerd en alles werd haarfijn uit de doeken gedaan in het javaans.Met bout aan de macht is de strategie veranderd.A mang kon frédé.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Die hele club zijn een stelletje ongeloofwaardige bedrieger, de NDP voorop.
  waren het deze zelfde schoften die op kosten van de samenleving helemaal naar Afrika zijn gegaan om de terechte verwijderen van Bouterse uit het parlement aan te vechten.Ze hebben nu allemaal een grote waffel over het nationaal belang maar wanneer het erop aankomt dan gaat hun persoonlijke belangen voor.


  Maak melding

 3. Mensen ik kan u meegeven dat indien Somo nogmaals zo´n idiote en onbesuisde actie uithaalt, hij en z´n partij uit de coalitie worden gestuurd.
  De regering valt dan uiteen, en volgen er nieuwe verkiezingen. Somo denkt stoer te kunnen doen, maar het zou ook het einde van de PL in deze setting kunnen betekenen. Stel dat Somo bv uit deze coalitie wordt gekegeld, dan zal niet elke groep binnen de PL combinatie hem slaafs gaan volgen en hem blijvend ondersteunen bij een volgende verkiezingsronde.
  De mensen zien eindelijk beweging in de locomotief Suriname, en dan zijn er een paar nono´s die de zaak willen saboteren.

  Somo vergist zich ontzettend met deze attitude en kan dit hem uiteindelijk de kop gaan kosten.
  Die zogenaamde spierballen zouden opeens kunnen veranderen in rottend vlees !

  This is the final warning Somo, so pls watch out !


  Maak melding

 4. Sommige gasten weten nogsteeds niet wat het in Landsbelang denken inhoud, het moge duidelijk zijn dat PL veels te lang met front heeft samengewerkt, ook A-Combinatie is met dezelfde front eigenbelang virus besmet.

  Ik vraag me af wanneer Surinamers nou eindelijk gaat afrekenen met deze etnische partijen. Want PL kan dit allemaal doen omdat ze bij de volgende verkiezing gewoon weer zetels gaan halen mbv de Javanen. VHP, ACOMB en NPS hetzelfde, ze doen maar wat en het ons lijkt op ons blijft ze maar belonen met stemmen.


  Maak melding

 5. Tommy Tamsiran heeft in princiepe groot gelijk. Bij de behandeling van een wet behoren alle commissie leden aanwezig te zijn om toelichting en aanvullende informatie te geven en het voorstel te verdedigen.
  De enigste mogelijkheid die Jenny heeft om in het hh-regelement een regel op te nemen dat een wet bij afwezigheid van een belangrijk deel van de leden toch te behandelen is om als apart agendapunt de vraag op te voeren of een 2/3 meerderheid accoord gaat met behandeling en stemming mbt die wet. Bij mijn weten is dit niet geregeld in het hh-regelement en meer nog een punt van die strekking ontbrak op de agenda.

  Als die wet zo belangrijk is dan moet de coalitie er gewoon voorzorgen dat iedereen aanwezig is. Tommy Tamsiran heeft heel terecht met zijn voeten gestemd.


  Maak melding

 6. Het is simpel om meer geld te innen in Suriname.De meeste mensen betalen geen belastingen, de villa,s moeten weer getaxeerd worden,wegenbelasting,omzetbelasting enz.Elk huis in paramaribo heeft meer dan [1]een auto.Huurwaarde belasting is achter met het sturen van aanslagen.


  Maak melding

 7. Ai mi boi

  Neus zegt

  “Als die wet zo belangrijk is dan moet de coalitie er gewoon voorzorgen dat iedereen aanwezig is.”

  Blijkbaar weet neus niet eens dat PL en dus Tasmiran tot de coalitie behoort en dus derhalve in de DNA had moeten zijn.

  En deze nitwits proberen waterkant vol te schrijven met hun dom geklets.


  Maak melding

 8. Hhahaahaha over landsbelang gesproken, hoe kan je in god’s naam het over landsbelang hebben en jou land in die bloed handen van Bouterse zetten vertel mij dat a.u.b.
  @ die schapenkop op nummer 9 paraman-pinto als je ten koste van alles president wil worden dan krijg je dit, dus wie is onbetrouwbaar en wie is dom ?? Een week voor de verkiezing heeft Bouterse gezworen dat hij nooit met ronny brunswijk zou kunnen samenwerking weet jij dat nog mi boy ? weet jij nog hoe doekhie op de vuist ging in het parlement met somo en Brunsie. Ik heb jou eerder gezegd dat als je een kromme mond kreeg voor liegen en bedriegen dan was jou mond al tot jou oor mi boy.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.