‘Nederland en VS overwogen militaire inval in Suriname’

55

PARAMARIBO/DEN HAAG, 8 nov – Nederland had in 1986 samen met de Verenigde Staten plannen om militair in te grijpen in Suriname. Het kabinet maakte zich namelijk ernstig zorgen over de veiligheid van duizenden Nederlanders die in Suriname verbleven. Voor zo’n operatie zou het nodig zijn geweest het vliegveld tijdelijk te sluiten, doorgangswegen onder controle te krijgen en de Surinaamse strijdkrachten en de legerleiding tijdelijk „te neutraliseren” aldus De Telegraaf.

Dat hebben de ministers Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en Hans Hillen (Defensie) dinsdag mede namens premier Mark Rutte aan de Tweede Kamer geschreven. De SP had bijna een jaar geleden opheldering over de kwestie gevraagd naar aanleiding van een reconstructie in de Volkskrant. Oud-bewindslieden bevestigden daarin dat Nederland bij de invasie toenmalig legerleider Desi Bouterse wilde arresteren.

Over de plannen, die niet zijn uitgevoerd, is nooit een politiek besluit genomen, benadrukken de ministers. Ze weigeren de bijbehorende documenten openbaar te maken of vertrouwelijk ter inzage te geven. Lees ook Buza Suriname: “Bij ons was dit al lang bekend”.

Bekijk ook:


55 REACTIES

 1. Jammer dat dit nooit gebeurt is. Had een hoop ellende gescheelt. De coup verantwoordelijken en oorlogsmisdadigers waren dan opgepakt en Suriname had met een schonelei kunnen beginnen.


  Maak melding

 2. Aangezien Nederland nog nooit een oorlog heeft gewonnen zou dit weer het zoveelste debacle worden voor het Oranje Calimerostan. Suriname bezetten lijkt makkelijker dat het in werkelijkheid is. De jantjes zouden regelrecht in de Surinaamse legerfuik verdwijnen. Nederland heeft tijdens de koloniale tijd Suriname nooit volledig kunnen controleren en de bewoners in het binnenland waren altijd heer en meester in hun gebied. Het heeft niet veel gescheeld of de Surinamers hadden zichzelf bevrijd. Net als Haiti. Maar ach, laat Calimerostan maar verder dromen.


  Maak melding

 3. Oud nieuws,en precies een maand voor de grote spook 8 december, de spook waardoor Suriname geen ontwikkeling mag.
  De ellende die de inval zou brengen zou nog erger dan 8 december 82 zijn, vraag het aan die mariniers die vastzaten in de jungle en wijlen Kolonel Bas van Tussenbroek, gewoon in de steek gelaten.


  Maak melding

 4. Ze wisten wel hoe zij zouden landen maar over hun opstijgen kon maar geen duidelijkheid worden verkregen.

  Die oorlog zou on going zijn, met of zonder bewapening.

  De Amerikanen gaven niet thuis. Zij duldden geen rotsooi in hun achtertuin.

  Het was een lafhartige schijnbeweging van Holland.


  Maak melding

 5. Journalist van de Telegraaf, vrij dus een goedmakertje mag er wezen,ha ha ha wai mi gado, waarom zijn er nog ziende blinden in dat prachtig land


  Maak melding

 6. Erol,
  Jij bent maar een zielige REDIMUSSU, waarvan er nog enkelen rondlopen in de straten van Paramaribo en wellicht Asd.

  Weet jij wel wat een invasie is? Rare druif!


  Maak melding

 7. Oud nieuws opgerakeld door Van Bommel die alleen maar bezig is om stemmen te winnen en niets voor ons doet.

  Overigens is het feitelijk een opendeur. Elk land waarvan een grotere gemeenschap in het buitenland woont is altijd verplicht om bij onlusten plannen te maken om zijn burgers te beschermen en veilig uit het land te krijgen. En in dit geval was er zelfs nog geen sprake van een echt plan maar een verkenning van de mogelijkheden.

  Terecht dat Lackin er heel lakoniek over doet. De invasieplannen in 1986 waren niet meer dan verkenningen.

  @Dhr.R M D Leider
  Zoals gewoonlijk klets je uit je nek. De moorden van 8 december [b] 1982[/b] kunnen moeilijk het gevol zijn van [b]concept[/b] invasieplannen uit [b]1986 [/b].

  @anna_z
  Zo te lezen heb je nog steeds last van cocosnoten die op de Antillen op je kop vallen.


  Maak melding

 8. Nu nog de namen vrij geven van de militairen die wel bereid waren, misschien per ongeluk weer een dossier in de trein achter laten of in een huur auto.
  Ha ha ha ha a tori span en ik lach me suf ondanks dat de belasting in Nederland mij weer pest.


  Maak melding

 9. Ja, we weten het de Nederlanders hebben echt alles geprobeerd om de enige echte Surinaamse volksleider onschadelijk te maken, een leugenachtige rechtszaak in Nederland met slechts 1 getuige die daarna vrijuit mocht gaan en een politiek 8 december proces in Suriname, niets mocht baten.

  Anno 2011 is het Z.E. D.D. Bouterse, daar zullen ze het mee moeten doen.

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding

 10. Oud nieuws!

  Wat voor zin heeft deze onzin? Ik laat me echt opwinden door deze diplomatieke onzin.
  Het is niet gebeurt en zal ook nooit gebeuren. Nederland kan zich maar beter verschuilen achter meneer Karremans in plaats van oorlogstaal te bezigen. Het NEUTRALE standpunt heeft altijd geleid tot narigheden. Bang om te schieten of aan te vallen en toch een miljardenbudget op nahouden en verspillen. Inclusief de JSF.

  Nederland is goed in alles, maar niet in VECHTEN. Het programma “langs de lijn” is daarom heel succesvol.
  Daarom vindt ik dit eeuwenoude bericht een ongepaste zet om je nep BALLEN te tonen.


  Maak melding

 11. Kijk als dit voor 1982 was gepland dan waren er geen 8 dec. moorden, in ieder geval was dat vier jaren later, veels te laat, ma kut, Wie die periode van de mislukte revo hebben overleefd weten beter, is coming back, maar zevenmaal erger, dank zij het duivelse revozaad dat aan het woekeren is in de domme aanhangers en onnozele jeugd. Stree de foe stree didibri na oeng fisimang, op naar wetteloosheid, stijgende misdaad, immoraliteit, nog meer verdeelheid dankzij de vele politieke verraders en volkverlakkers. Niemand heeft het recht zijn naaste te vermoorden, maar duivelsbezetenen doen dat.


  Maak melding

 12. Beste Anna_Z

  Jij bent ook te zielig voor woorden.
  Ik denk dat onze mariniers het Surinaamse leger binnen 3 minuten met de staart tussen de benen naar huis hadden gestuurd

  Kun jij mij de heldendaden van het Surinaamse leger opnoemen ( naast het doodschieten van zwangere vrouwen en kinderen in het binnenland en het executeren en martelen van ongewapende burgers


  Maak melding

 13. Beste Anna_Z

  “Het heeft niet veel gescheeld of de Surinamers hadden zichzelf bevrijd”

  Het had niet veel gescheeld of Suriname was nu een welvarende land met niet-corrupte politici en een president die in de heel de wereld veel respect verdiende.

  Droom maar lekker door……


  Maak melding

 14. Ai Nederland moet ff dimmen en hun eigen land eerst herstellen idioterij van hun.. Denken dat ze alles kunnen maar eige wat ze kunnen is leegplunderen zoals de engelsen INdia en Indonesie hebben gedaab en Nederland Suriname. Wij zouden zo ie zo de Nederlanders een koekje van eigen deeg geven.


  Maak melding

 15. Tja als je de geschiedenis niet kent moet je ook niet zwammen. Noem maar eens een mooie. De Vrede van Breda. Maar toen zaten de vooroders van Anna elkaar nog te flooien.


  Maak melding

 16. #2.

  Hahahahaha, hihihihihi! Heeft de strijd tegen de overheerser dan 300 jaren geduurd?!
  Welk boek heeft u gelezen?!

  “De jantjes zouden regelrecht in de Surinaamse legerfuik verdwijnen.”

  Hahahahaha, hihihihihi!
  Over welk Surinaamse legerfuik heeft u het?

  Wees maar blij dat wij niet als Haïti een zwarte Napoleon hebben gehad. Wij hadden dan van de honger geen ontlasting. Jonge, jonge wat gaat het economisch toch goed met Haïti!

  #3.

  Lang niets gelezen, bent u ontslagen als adviseur of als patiënt va
  Wolffenbuttel?


  Maak melding

 17. Vandaag in de DWT.

  Een van de Surinamers die aandrong op een inval was Pretaab Radhakisun.

  Via wikileak hebben we kunnen vernemen dat Punwasi en Santokie informatie hadden gestuurd naar de Amerikanen over vermeende contacten tussen de huidige President en die Guyanees enkel met de bedoeling dat de Amerikanen Bouterse zouden uitschakelen.

  De Amerikanen hebben het gelukkig doorgehad en hebben geen enkele actie ondernomen.

  Met bovenstaande twee voorbeelden moet het voor een ieder duidelijk zijn wat voor rol sommige mensen van een bepaalde etnische groep in Suriname spelen. Blijkbaar is Bouterse een sta in de weg van deze groep om Suriname totaal over te nemen, de nPS hebben ze al in hun broekzak dus alleen de NDP moet nog opgeruimd worden.

  Maar deng le, un da ai, NDP’ers slapen niet.

  CTU is inmiddels geactiveerd.


  Maak melding

 18. Nummer 2 blijf maar lekker dromen, militairen die zwangere vrouwe, kinderen en ongewapende landgenoten dood zijn in mij ogen criminele lafaards.In grenada hebben de amerikanen laten zien hoe ze korte metten maken met de zogenaamde revolutie van Maurice Bishop, Suriname was de volgende stap, Bouterse wist niet hoe snel hij die Cubaanse Adviseurs het land uit moest zetten na dat de amerikanen Bouterse duidelijk gemaakt dat het afgelopen moest zijn. Kijk wat in libie gebeurd syrie is de volgende stap. Bouterse moet op zijn tellen passen want dan is het zo gebeurd met hem, dan ben ik benieuwd wat jullie gaan doen wanneer een aantal F 16 en Apache rond vliegen boven paramaribo.


  Maak melding

 19. Nederland en V.S ? oh ja nadat wij veel van hun manschappen hebben uitgeschakeld verkrachten ze onze vrouwen en vermoorden ze onze onschuldige burgers zoals in Rawa Gede Indonesia en my lay Vietnam, en nu in Afghanistan en Irak. Wijnenistische – Calleysian moordenaars. gevolgd door die Karremaniakale lafaards van Srebenica. War is stupid.


  Maak melding

 20. Molenaar,
  Die gezelligheid zou pas beginnen na het vertrek van die mariniers van je. Geloof mij!

  Vergeet niet dat wij ook op Nederlandse militaire scholen hebben gezeten.

  Oeng bo poereoe K@ gi ding.


  Maak melding

 21. Als NL in hun plannen alleen rekening hielden met de reguliere strijdkrachten zijn ze nogal naïef geweest. Het is dan maar goed dat het plan is afgeblazen.

  Veel burgers (een paar duizenden) beschikten over wapens en was getraind in guerrilla tactieken. Nederland heeft inmiddels aan den lijve ervaren dat het vechten in een land waarin het moeilijk is onderscheid te maken tussen burger en strijder geen tea party is.

  Trouwens het was niet de eerste keer dat er invasie plannen waren. Denk maar aan 1982 met als gevolg 8 december 1982. Maar ach dat zal wel weer over een paar jaren bevestigd worden dan is het weer ‘groot’ nieuws.

  Afu Sensie goed gezien. Tjek die torie van het Braziliaanse vliegtuig. Het OM gaf opdracht die te laten gaan. We weten toch welke politieke partij het OM controleert. Zolang de rechterlijke macht niet is hervormd zullen we meer van dit soort vreemde zaken krijgen. Zoals de lage straffen die worden gegeven aan notoire draaideur roofmoordenaars.

  Soso scenarios.


  Maak melding

 22. @Tjali bit mi
  oh ja nadat wij veel van hun manschappen hebben uitgeschakeld verkrachten ze onze vrouwen en vermoorden ze onze onschuldige burgers

  Vraag aan Tjali bit mi
  Welke manschappen verkrachten onze vrouwen en vermoorden onze onschuldige bugers heden ten dage?????????
  Als je hierop antwoord kunt geven dan kom je erachter dat je geen buitenlanders nodig hebt om hetzelfde te bereiken.


  Maak melding

 23. dit is een koe in de kont kijken. over koeien gesproken, wie heeft de moordenaar tot president gekozen. die buitenlandse militairen zouden weinig kans krijgen om te moorden, roven en verkrachten. als je de krant leest gebeurd er intern genoeg.


  Maak melding

 24. Jammer dat het niet plaats heeft gevonden anders was ik anders vrij!!! en iedereen vind ik.

  Waar en wanneer ik (een ieder)zou gaan staan, was heel veilig gewees!!

  Nederland en America Pas op!!! Suriname zou jullie met katapult terug schieten en of verdedigen!!!! Windbuks hebben ze ook genoeg hoor!!!!!


  Maak melding

 25. Nederland heeft altijd ontkent dat er ooit invasieplannen voor Suriname waren.

  Toen Bouterse riep dat er wel degelijk invasieplannen waren, werden zijn woorden naar het rijk de fabelen verwezen en werd alles stelselmatig ontkend.

  Nu nog toegeven dat de veroordeling van Bouterse een politiek spelletje was en dat
  de veroordeling gebaseerd is op 1 onbetrouwbare en labiele crimineel.
  Deze criminele Belg werd strafvermindering en
  allerlei andere mooie beloftes gedaan om
  een door justitie opgestelde verklaring tegen Bouterse te tekenen.
  De Belgische justitie heeft ooit al verklaard dat deze criminineel, Patick van Loon, als zeer onbetrouwbaar kan worden beschouwd. Dat zegt eigenlijk al genoeg over de zogenaamde verklaring van Patrick van Loon.

  Het is daarom zeer wrang dat uiteindelijk de verklaring van een onbetrouwbare
  32-jarige Belgische crimineel de Nederlandse justitie voor totaal gezichtsverlies heeft behoed en die de voormalige legerleider heeft helpen veroordelen tot elf jaar gevangenisstraf.

  Maar ooit zal ook hierover de waarheid naar boven komen.

  De Nederlandse justitie heeft al vaker
  enorme blunders begaan in het veroordelen van onschuldigen en waarvoor ze achteraf moesten toegeven dat ze ‘fouten’ begaan hadden.
  Bijvoorbeeld het Schiedamse Parkmoord.

  In het rapport Bouterse is er sprake van tunnelvisie en tunneldenken. Daarmee wordt bedoeld dat het openbaar ministerie een eenmaal ingenomen standpunt niet meer kon loslaten.
  Het blikveld werd vernauwd tot een rechte lijn naar een van tevoren vaststaand eindpunt. Alles wat daar niet bij paste werd genegeerd. Deze tunnelvisie heeft heeft geleid dat het doel de middelen heiligt.
  Zelf iemand die als zeer onbetrouwbaar te boek stond kon zich als getuige melden.


  Maak melding

 26. Ik hoop dat men nu snap waarom Bouterse hoe dan ook veroordeeld moest worden gezien Amerika niet thuis gaf en zei op hun eentje dat nooit zou de durven moest het plan anders uitgevoerd worden.


  Maak melding

 27. Erol hoe ziek kan je niet zijn om te veronderstellen dat een inval van de witte man veel ellende zou besparen in Suriname.

  Lees of zie je niet wat ze in Libie, Irak of Afghanisatan hebben gedaan. Ze hebben juist alleen maar ellende veroorzaakt.


  Maak melding

 28. Whatever!

  Nederland heeft in 80 ook die sportinstructeur geholpen.
  Waarom niet in 86? Wat is het verschil?
  Jammer heel erg jammer.
  Paraman breng die 200 namen naar buiten, je weet wel!

  Niets gelezen in de gerenommeerde kranten, LB.

  Ze willen niets met Nederland te maken hebben, maar ze zijn zo blij als een kind, wanneer de Tele-grap een suri-berichtje plaats.
  Zo zielig.

  De laatste dagen draait de zestig plus, self-destruction commando g(t)roep
  op volle toeren. Allen een laptop van de zaak, ipv de burgers.

  RMD-leider, ik had je hoger ingeschat, afén, als het goed is val je nu onder een uitstekend sbkaatje, dankzij de janties.
  Als jij de dutchies vrijgeeft en paraatje de 200 suri’s dan kunnen we dit afronden.
  Tip, je weet hoe de Dutchies met klokkenluiders omgaan, take care.

  Die ndp-groupies hebben nooit gehoord van een F16, whahahahaha.
  1 raket is genoeg voor die ctu van je, ga lekker fietsen stelen man. Fos ie draai is het over.
  D8 je echt dat ze grondtroepen zouden sturen, whahahahaha…

  Van Bommel die acts van je zetten geen zoden aan de dijk.
  Doe effe normaal joh!


  Maak melding

 29. De geschiedenis leert ons dat hightech legers een oorlog in de rimboe nooit kunnen winnen. In Somalië gingen de Yanks vreselijk op hun bek en in Indonesië moest het Nederlandse leger zijn toevlucht nemen tot pure genocide om maar enige vooruitgang te kunnen boeken. De Surinamers zouden vechten op eigen terrein en dat zou een voordeel blijken. In Bosnië is trouwens gebleken hoe heldhaftig het Calimerostaanse leger is. Vluchten bij het eerste schot leek wel de eerste regel uit het militair handboek van Calimerostan. Maar, het staat vechtende windmolens vrij om te dromen.


  Maak melding

 30. Het lijkt mij verstandig om niet in te gaan op die zwakzinnige reactie van die volgelingen van massamoordenaar Bouterse.
  Een paar feiten op een rij.
  Jungle comando was een probleem voor die criminele leger van Bouterse.
  De amerikanen hebben laten zien wat ze met Maurice Bishop hebben gedaan,Noriega en nu de navo in libie, die nog grotere leger heeft dan die padvinder clubje van crimineel Bouterse.


  Maak melding

 31. “Molenaar,
  Die gezelligheid zou pas beginnen na het vertrek van die mariniers van je. Geloof mij!

  Vergeet niet dat wij ook op Nederlandse militaire scholen hebben gezeten.

  Oeng bo poereoe K@ gi ding.
  Paraman ”

  Met bovenstaande reactie wil Para suppletiemilitair alleen aangeven dat hij, Redi Musu van het jaar is!

  Lees uw posting nogmaals, hiermee snijd u zichzelf diep in de vingers.

  “Vergeet niet dat wij ook op Nederlandse militaire scholen hebben gezeten.”

  Had u honger? Of was een studie boekhouder te hoog gegrepen?


  Maak melding

 32. @konkroe tete

  ik heb het over toen 25 jaar geleden als het gebeurd was, in een oorlog. wat doen Amerikaanse soldaten dan? je lieve maatjes zeker. en Nederlandse die gaan je beschermen.

  Jij hebt het over nu. Vene en zijn regering had tot vorig jaar de kans gehad om die moordende mensen en verkrachters die jij bedoel op het rechte pad te leiden. Maar dat hadden ze niet gedaan. Het is gewoon de tegenwoordige minister van justitie die een harde boodschap aan deze mensen moet geven.


  Maak melding

 33. Weten jullie zeker dat dat werkelijk de reden was dat ze wilde ingrijpen?? of zagen ze hun kans schoon om van Suriname te stelen. Volk wees wakker regeringen lang hebben ze ons via de achterdeur genaait.. Vraag dat maar aan slaaf Vene..! Wie is het westen om te bepalen hoe t in een ander land moet?? Wees wakker volk deze duivels hebben niet het beste met ons voor. Ook de slaven die achter ze aan lopen. Het westen is een grotere Tirran dan Bouta ooit zal zijn..!!


  Maak melding

 34. Als grootmacht kan je het nooit goed doen in de ogen van een aantal kortzichtige, geindoctrineerde dorpsidioten die een massamoordenaar aanbidden.
  Als amerika en nederland niets hadden gedaan dan was het ook niet goed in de ogen van die zwakzinnige volgelingen van Bouterse.
  @ Annaz_z de boodschap van Amerika is heel duidelijk geweest na dat Bouterse president is geworden in suriname, als de amerikanen en nederland de druk niet hadden opgevoerd op die misdadige regime van Bouterse dan waren wij vandaag een soort somalie of haiti.
  Nergens in de wereld is het voorgekomen dat een land onder een dictatuur vooruit is gekomen, alleen in suriname hebben een stelletje ezels de illusie dat het wel gaat gebeuren. De feiten spreken voor zich met dictatuur onderdrukking kom je niet vooruit.


  Maak melding

 35. Nee , niet de invasie-plannen ( 1986 )waarin getracht werd de amerikanen te polsen en bij te betrekken , met de intentie om een z.g.n
  internationaal gedragen militair-actie te doen rechtvaardigen .
  Daar heb ik het niet over en daarover wil ik niet hebben .
  Gaarne , betreffende de nederlandse solo-militaire interventie-plannen van begin ’80 , die gestuit was op Brazilie en geen doorgang kon vinden , met de rampzalige sociaal-maatschappelijk gevolgen en zelfs tot de dood van tig-tal surinaamse burgers en een nederlander!!!
  De juiste document van begin ’80 a.u.b ???
  De relatie met Republiek Suriname is op dit moment goed en naar mijn mening , zou mede door het openbaren van , de bewuste gekluisde historische documenten , van essentieel belang kunnen zijn/betekenen voor de wederzijdse betrekkingen tussen Olland en Republiek Suriname .
  Aan Olland ligt de heilige taak hoe zij het/deze aan de misleidde na-bestaanden moeten interpreteren .
  Voor Olland ;” Small patato’s “, I and I think so!!!

  The truth will set you free
  But before it does
  It will make you angry !!!

  Krakti nanga Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 36. @ 2 Anna z,: Nederland heeft nog nooit een oorlog gewonnen omdat Nederland nog nooit oorlog heeft gevoerd. Maar ja, dom geboren en niets bijgeleerd, toch? Pas op: kokosnoten!!! Dom mens!


  Maak melding

 37. Nr.44 Sribi-leaks of DU-bieltje ,
  Toen de huidige surinaamse president naar Olland wilde komen , dat met de intentie om zijn relaas te doen ,was het niet jouw Ollandse autoriteit die faliekant tegen was en geen vrijgeleidde kon garanderen ???
  Sribi-leaks , is jouw ver-stand bijster ???
  Droom maar lekker door en slaap zacht !!!

  Krakti nanga Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 38. Nr.43 henk de Mol ,
  “Als een facist adem , dan liegt ie “!!!
  Ligt natuurlijk niet aan jou , maar zeker weten , hierin is jouw opvoeder(s)debet aan !!!

  Sterkte en alleen maar LIEFDE
  Suriname zal overwinnen !!!


  Maak melding

 39. Alle middelen zijn toegestaan om een meedogenloze dictator te stoppen of te doden.
  Als je over gaat tot het onderdrukken en uitmoorden van jou eigen bevolking dan vindt ik het legaal om militaire middelen in te zetten om dit soort megalomane schoften te elimineren, net als Maurice Bishop,Gadhafi Sadam Hoessein.


  Maak melding

 40. @Kees van Houten

  Beter een tunnelvisie dan zoals jij: dom, doof en blind.

  @sempa
  Vraag liever aan DDB wat hij met dat dossier gedaan heeft dat in de kluis van CBvS lag, waar de andere achiefstukken zijn gebleven over de jaren 80, waaarom hij hij de vele moordpartijen nooit liet onderzoeken, nee erger elk onderzoek verbood en dwarsboomde, waarom er in die tijd zoveel archieven “toevallig”in brand stonden, etc. etc.


  Maak melding

 41. Ik denk wel dat de door jou zo geroemde mariniers bang waren om Suriname binnen te vallen Henk Molenaar.
  Ik herinner me nog dat de mariniers een jungle training hadden in 1968. Hun doel was een guerilla-groep in de jungle uitschakelen.
  De leider van de guerillagroep en zijn manschappen trokken zich een paar uur terug in de jungle, maakten een omtrekkende beweging en sloten alle waterplaatsen af.
  Na enkele uren moesten de mariniers met hun handen omhoog en toegeven dat een gevecht in het oerwoud heel wat anders is dan per bootje de kust naderen.


  Maak melding

 42. Ik denk dat de Nederlandse mariniers en commando’s niet echt bang zijn van jou en je veteranenvriendjes.
  Henk Molenaar

  Van de ballen van tenminste 1 hadden wij hier saté of sambal oelek gemaakt.

  Wij hebben geen aanleg om bang te worden.


  Maak melding

 43. Nr.51 Neusi ,
  Wat zou de rede(n)kunnen zijn dat de tweede kamer zo nodig de bewuste gekluisde historische documenten in anno 2011 met nog 20 lange jaren laten verlengen ???
  O ja , indoctrinatie , des-informatie kan doen leiden tot misleiding !!!
  Speur Neusi en kijkt goed , uit wie z’n koker bovengenoemde uitvloeit .
  No span , alles op z’n tijd !!!

  Krakti nanga Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 44. Henk,

  Maak je niet druk om paraatje hoor:

  “Van de ballen van tenminste 1 hadden wij hier saté of sambal oelek gemaakt.
  Wij hebben geen aanleg om bang te worden.”

  Paraman moet je vergelijken met één van die bijrolfiguren in een horror-movie.

  Je weet wel, zo één, die om middernacht, in het bos gaat wandelen en die, bij het horen van ritselende bladeren, gaat kijken wie dat is, en vragend roept: hallo, hallo, anybody there…
  En foetsie einde rol….

  Jij en ik zouden hard weglopen, je weet wel de hoofdrolspelers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.