Zorgwekkende ontwikkeling zedenzaken in Suriname

9

PARAMARIBO, 24 okt – In zedenzaken is er een zorgwekkende ontwikkeling in Suriname te constateren, met name in hoe het justitiële apparaat met deze zedenzaken omgaat. Seks van volwassen mannen met tienermeisjes van 13 jaar wordt als het ware gedoogd onder de noemer ‘liefdesrelaties’ en de daders komen er mede daardoor met lichte straffen vanaf. Dat meldt de Surinaamse schrijfster Usha Marhé op haar website.

“De politie wekt met een recent persbericht over het seksueel misbruik van een tienermeisje de indruk dat het aan het meisje zelf ligt dat ze door vijf mannen is verkracht. Hoe veilig ben je als vrouw of als slachtoffer van seksueel misbruik nog in Suriname?” aldus de schrijfster.

Marhé, die in 1996 het boek ‘Tapu Sjén/Bedek je schande – Surinamers en incest’ schreef, laat met een kleine greep uit de krantenartikelen zien hoe zorgwekkend deze ontwikkeling is. Lees hier het uitgebreide artikel.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Usha heeft gelijk, de rechters in Suriname lijken de weg helemaal kwijt te zijn.

  Als mijn dochter van 16 jaar zo iets was overkomen dan zou ik helemaal doordraaien en de daders stuk voor stuk op z’n minst castreren.

  Mijn vrouw vindt me, vanwege deze uitspraak, primitief.
  Ik zou me als nette burger aan wet en recht willen houden, maar als de politie en de rechterlijke macht in Suriname er zo over denken als uit de artikelen, aangedragen door Usha, blijkt dan zie ik geen andere mogelijkheid als vader dan om heel primitief te handelen.


  Maak melding

 2. Een rechter wordt in de regel voor het leven benoemd.
  Maar wat wij zien Rechter in Su.

  Door politiek en voor politiek daar zit en het land loopt te ontwrichten wanneer zij dat willen en bewust ook nog.

  Politie doet hier en daar ook stevig mee.

  Dus dat ding Democratie en Rechtsstaat is politiek onderhevig geloof me.

  Die hele Rechterlijke macht is een FRONT(vooral VHP bende)


  Maak melding

 3. Dit is de werkelijke hedendaagse gedachte (ook van vroeger)die de mannen in hun kersepit hebben.
  een vrouw is er om mee te seksen willen of niet en daarmee basta. Hun dierlijk gedrag kenmerkt zich door de vele incest en verkrachtingen in Suriname (inwonerstal 500.000) het is te dol om los te lopen. Ook het sociaal klimaat werkt hieraan mee want de vrouw is en blijft de voetenveeg van de man die alles mag.


  Maak melding

 4. Moreel verval.
  Het ergste is dat het onder de ogen van mijn landgenoten gebeurd en niemand zegt er wat van.
  Ik was laatst in Suriname met vakantie en ik zat samen met een aantal vrienden een biertje te drinken aan de waterkant toen zag iets waarvan ik echt ben geschrokken, buitenlandse mannen met hele jonge meiden, toen vroeg ik aan een van mijn vrienden wat is dit, zijn antwoordt was iedereen zoek geld.Iemand had het over mijn generatie, wel luister mevrouw leeflang mijn generatie had dit nooit gepikt.


  Maak melding

 5. belachelijk en dat anno 2011 nog steeds hoelang wordt dit nog getolereerd. mannen justitie anz. moeten worden her opgevoed en sterke straffen voor uitdelen voor elke man die dit normaal vind. een vrouw is geen sex slaaf. de slaventijd is voorbij


  Maak melding

 6. @wikkileaks, dat klopt als een bus, jouw generatie heeft die zieke dogma’s ingevoerd. Wie kunnen hoofdverantwoordelijk worden gesteld voor de huidige generatie die van toeten noch blazen weet dat zij nu nog in deze tijd een trauma hebben overgeerfd, wie heeft het Surinaamse volk gedrogeerd en gehersenspoeld eeuwenlang? Dit is één van de vele naslepen van de door jouw aanbeden vervloekte kerkeenheid en zijn navolgers.

  Deze vorm van normvervaging kan zonder meer op het conto worden toegeschreven van jouw vermadelijde kerk. En het zal nog vele generaties duren voordat de in het verleden door de kerk onderdrukte volkeren geheel herstelt zijn van het trauma dat zij al die eeuwen hebben opgelopen. De generaties die vandaag de dag het slachtoffer zijn van normvervaging door toedoen van hun oudelui en niets goeds meer voor land en volk kunnen betekenen dienen heropgevoed te worden.

  Tweede optie is, Suriname moet een keer worden opgeschoond door een type ala Nero de verschrikkelijke. Iemand moet het vuile werk opknappen voordat er uberhaupt veranderingen komt in de Surinaamse situatie. Wat heeft Hitler allemaal voor voordelen voor de ondankbare Nederlanders gebracht? Ga de historie van Hitler maar eens lezen, dan weet jij ook dat Nederlanders een legio faciliteiten en rechten te danken hebben aan Hitler, want voorheen werden ook goddelijke normen gehanteerd in Holland precies zoals het nu in Suriname het geval is.

  Het zijn de voorgangers van wikkileaks, Roël Lugard en determinist die zich de kerkelijke hebi’s hebben eigen gemaakt op basis van hebberigheid en hoogheidswaan wat getuigt van overantwoordelijkheidsgevoel en geestelijk geweld tegen medemensen ook tegen hun eigen nageslachten, door deze te voeden met godsdienstsprookjes en door leringen uit het sprookjes boek dat bijbel wordt genoemd gestand te houden. Maar wat Bouterse doet, dat doet hij voorlopig nog goed.

  En nu is het wachten op de groep van Nero die scrupuleus te werk zal gaan door zoveel mogelijk slechte appelbomen waaraan rotte appels groeien voorgoed te elimineren teneinde het gelovig gespuis in Suriname te decimeren, “kerki koti”.

  Uiteraard zal ik ook van de partij zijn en alles doen wat god verboden heeft opdat men begrijpt wat er ooit door inspiratie van de bijbel is voorgevallen in de Surinaamse samenleving. Zodra die houten kerk van jullie daar in Paramaribo de fik in gaat, dan is de tijd van opschoning en opschudding aangebroken.
  Ik zoek jouw ook persoonlijk op wikkileaks om er zeker van te zijn dat jij en jouw vrienden hetzelfde lot ondergaan. En als ik sterf zal ik dit doen in vrede met een gerust hart dat ik iets goeds voor onschuldige medemensen hebt terug gedaan en tevens wraak heb genomen voor al wat mijn voorouders en onschuldigen door de kerk in naam van god werd aangedaan. Iemand zal toch wraak moeten nemen met behulp van “alle bommen en granaten”, en dit mag je wel geloven, want de waarheid is nu iets waar ik mij exact aan houdt.

  Dus wikkileaks mijn generatie pikt dit ook niet, maar wie reeds verrot is van binnen is gedoemd om te creperen zoals jij, en dezen behoeven geen hulp meer noch heropvoeding, want dat staat dan gelijk met “paarlen voor de zwijnen werpen”. En dat gaan wij niet doen. In afwachting van jouw reis naar het hiernamaals wens ik jouw bij deze alvast “Vaarwel” en een behouden aankomst bij God.


  Maak melding

 7. Het moge voor iedereen duidelijk zijn dat posters zoals Paraman, Determinist en Neus door hun God zijn uitgerangeerd ook vanwege de blasfemie die zij voortdurend tegen Bouterse en aanhangers ten gehore geven.

  Schrijven dat kunnen de genoemden zeker, maar vraag niet hoe, lees zelf maar en overtuig u zelf van hun gekraai. Paraman, determinist en Neus, jullie krijgen eens jullie verdiende loon en straf door van jullie eigen God.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.