Ploeg uit Nederland wint Basketbal toernooi Suriname

1

De basketbal ploeg United By Basketbal (UBB) uit Nederland heeft afgelopen weekend het Curasur International Masters Veteranen Basketbal toernooi in Suriname gewonnen. Suriname was tussen 17 en 22 oktober voor het tweede jaar op rij gastheer van dit toernooi. UBB, die dit jaar voor het eerst meedeed, won zaterdagavond in de finale van Curaçao All Stars met 44-34.

Het evenement was opgedragen aan Rudi van Eyck, die op 3 juli op 71-jarige leeftijd is overleden in Nederland. Van Eyck heeft zowel in Suriname als Nederland naam gemaakt als basketballer van onder meer Caribbean Little Devils, de nationale selectie van Suriname, Azimma, Suvriki (Suriname Vriendenkring), Leiden en de veteranenvereniging Old Stars. Hij speelde ook voor het nationaal team van Nederland.

De heren van de basketbal ploeg United By Basketbal (UBB) uit Nederland: Ricardo Vallentak, Sergio Pang-Atjok, Brian Limon, Virgil Ormskerk, Max Lie A Lien, Alvin Venetiaan, Aubrey Molina, Roger Leeuwin met Allan Brewster(SR).

(FOTO: Ivan Tai-Apin)

Bekijk ook:


1 REACTIE

  1. Kijk naar die kerels stuk voor stuk. Die eten echt geen barra, pom, chinese tajersoep, pastei, roti, tingi fisi, bakkeljouw en of bami om op dit nieveau te presteren.

    Oefening test case voor het Surinaams voetbal? Wie zou het zeggen?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.