“Berovingen zijn dagelijkse kost in Suriname”

24

PARAMARIBO, 10 okt – “Berovingen zijn dagelijkse kost.” Dit stelt parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). De agressiviteit en intensiteit waarmee criminelen tekeer gaan is als het ware voelbaar. Toch kun je dat niet aflezen van de houding bij autoriteiten. De leiding van het Korps Politie Suriname houdt het zelfs op een afname van de criminaliteit. “Ik ben teleurgesteld in de korpschef”, aldus Wijdenbosch.

Dat die niet verder komt dan met cijfers zwaaien, is een ware klap in het gezicht. Botweg beweren dat het aantal berovingen aan het afnemen is, is nu net niet waar mensen op zitten te wachten. “De cijfers zijn niet belangrijk. Wat zeg je dan aan de familie van mensen die vermoord zijn”, zegt Wijdenbosch tegenover Radio Apintie. Maar niet alleen aan de slachtoffers en de samenleving worden verkeerde signalen afgegeven. Ook het tuig neemt op.

Hun gedrag wordt met de dag driester. “Het is alsof de criminelen een signaal krijgen van: vermoord bejaarden maar en vergiftig honden (om het inbreken te vergemakkelijken, red.). Het is alsof de mensen het gevoel hebben dat we in een losbandig Suriname leven, een gevoel van: nu zijn wij de baas”, aldus Wijdenbosch. Het is hoog tijd voor een drastische omslag. “Wat we moeten doen is de criminaliteit met vereende kracht aanpakken.”

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Mevr. Wijdenbosch de Surinamer wacht nogsteeds op een voorstel of aanbeveling van front hoe deze criminaliteit met vereende krachten aangepakt kan worden.

  Het enige wat we van front horen is geklaag en dit maatschappelijk probleem misbruiken voor politieke doeleinden.


  Maak melding

 2. “Ik ben teleurgesteld in de korpschef”, aldus Wijdenbosch.

  Wat een hypokriet, was mevr. wijdenbosch ook teleurgesteld in Korpschef Braam die een NPS’er is?

  Nee deze korpschef is vele malen beter dan Braam. Het wordt tijd dat dit maatschappelijk probleem inderdaad met vereende krachten wordt aangepakt, alleen zal dit nooit lukken omdat front het tot een politiek probleem maakt. Stelletje opportunisten en hypokrieten zijn deze fronters.


  Maak melding

 3. Teefy is weer danig in de weer doende om op onnavolgbare wijze zieltjes te winnen.

  Wanneer die rovers danige slagen worden toegebracht is het dezezelfde tante die met haar mensenrechtenschendingsverhaal om de bocht komt kijken.

  Een lagere- en daarmede goedkopere manier van politiekvoering is nauwelijks denkbaar.

  De laateste dagen van tante Ruth.


  Maak melding

 4. Onderzoek!

  VN-onderzoek heeft aangetoond dat er wereld wijd per jaar 468.000 moorden plaats vinden.
  Roofmoord of moord; de persoon leeft niet meer!
  468.000 is precies het aantal inwoners van Suriname als je die bejaarde die gisteren koelbloedig is vermoord niet bij telt. Hoe komt dit?
  1. Waar heel arm en zeer rijk samen een ruimte moeten delen krijg je criminaliteit.
  2. Waar echt arm en verschrikkelijk rijk moeten samen leven onder een uit criminelen (op 1 na) bestaande regering, krijg je roofmoord.
  3. Waar politici zich meer bezig houden met luchtballonen en kastelen krijg je anargie.
  4. Waar verantwoordelijken met papier zwaaien terwijl er meer blauw op straat moet krijg je gewetenloze boeven die de straten vullen en onveilig maken.

  Ze kunnen niet alle 468.000 bestelen en vermoorden. Ze doen meestal de middenklasse dood maken en dat is precies wat ze willen.
  Gaan ze bij voorbeeld bij de rijksten van het land stelen en moorden, dan zal je eens zien hoe gauw er maatregelen worden getroffen. Laat het gebeuren bij een rijke politicus/ka, dan gaan pas de gesloten ogen open.

  Suriname is Suriname niet meer en dat hebben velen zelf gewild. Helaas!


  Maak melding

 5. Mevrouw Wijdenbosch , ga maar lekker genieten van jou Jass festival op Curaçao terwijl de rest van de Surinaamse bevolking zit te pinaren , dankzij het beleid dat jij en jou partij 15 jaren lang hebben gevoerd.
  Jullie hebben alle negers straatarm gemaakt , vandaar dat de meesten nu hun kans in de criminaliteit zien, het is jou eigen beleid , steek de hand in jou eigen partij boessem


  Maak melding

 6. als het zo door gaat,krijgt suriname een
  negatief reisadvies van veel grote landen.
  dat er op zo een klein bevolking,zo een grote
  misdaad plaats vindt,is heel wreed.
  waar zijn blijven de mensen,met een voorbeeld
  funtie,of is het van wat weet,wat niet deert
  wat is een mensen leven nog waard,als het om
  een halsketting of enkele guldens gaat


  Maak melding

 7. Ja en de straffen zou eigenlijk voor een beroving minimaal 5 jaar gevangenis moetn zijn en je fam mag voor je dagelijks komen zorgen en brood en water zouden weer ingevoerd moeten worden.
  Heb je een moord begaan om geld dan zou ik 25 jaar geven en ook je fam. mag je komen verzorgen en vooral water en brood niet vergeten.
  A`tang so


  Maak melding

 8. Wijdenbosch heeft gelijk. Schermen met cijfers (papier is geduldig) en statistische gegevens brengt moesje niet naar het paradijs.
  Vraag is en blijft “wat moeten wij doen om dit in te dammen?”
  Tja wie is de eerste die een voorzet geeft?
  Brunsie, Bouta, etc?
  ik zou zeggen “waarom neemt de criminaliteit een andere wending (grof geweld)”?
  M.i. komt dit doordat er nog steeds een grote armoede en heel veel luie mensen onder deze armoede lijden maar zelf niets doen om het op te heffen.
  het is en blijft (sorry van deze constatering) een zekere bevolkingsgroep die de boventoon aanvoerd.
  Waar ligt dit aan?


  Maak melding

 9. Heb altijd gezegd dat bepaalde groep niet ge-evolueerd tot mens daar ze nog animale trekken vertonen. Ze zijn blijven steken in een bepaalde leefwijze en kunnen zich niet aanpassen in een beschaving. Het is immers genetisch bepaald kijk goed om je heen. En als je een bepaalde mening ventileert wordt dat gezien als racisme.


  Maak melding

 10. Criminaliteit heeft met de komst van ddb en verwanten, grotere vormen aangenomen.Ze voelen zich misschien beschermd door deze leiders (soortgenoten,zei iemand).Wapens waren indertijd immers grif verdeeld aan volksmilities en vele bosland bewoners.


  Maak melding

 11. Ruth had 5 jaren eerder met deze informatie moeten komen want vanaf toen was er sprake van een wild west situatie in Suriname.

  Waren het niet de NPS en DA91 die de samenwerking tussen de politie en CTU hebben becriticeerd ? En nu zegt ze teleurgesteld te zijn in de Korpschef. Had ze Braam nog in die positie willen hebben ?

  Deze mevrouw is als vice parlements voorzitter meer negatief bezig dan dat ze kiest voor het land Suriname. Voor Ruth is alles wat deze regering doet fout onderwijl het heel goed gaat met Suriname.

  Indien de oppositie de criminaliteit met vermeende kracht wil aanpakken moeten ze alleen nog hun mond houden en goed opletten wat er gaat gebeuren.
  De Baas weet wel raad met het gespuis die de leefbaarheid in het land ernstig ontregelt.


  Maak melding

 12. Met onberechte moordenaars, drugsbonzen,geweldenaars en bankrovers aan de macht dankzij de oliedomme aanhangers was dit te verwachten. Deze stijgende criminele trend die zijn piek nog niet heeft bereikt totdat de avondklok wederom wordt ingesteld. Want deze diehard criminelen zijn waarschijnlijk in dienst van de onberechte mensenrechten schenders en vinden het trendy te behoren en zijnde als hun grote voorbeelden op wie ze stemden, misdaad loont. Welk scenerio is er gaande om de samenleving in angst te laten leven, zodat wanneer de avondklok wordt ingesteld, hetzelfde traject als back in the eigthies door deze moordenaarsgergering kan worden voortgezet, zevenmaal erger. Die tijden komen terug. Een derde deel heeft dit gewild zonder te begrijpen de lessen uit die periode. Willens en wetens hebben ze gekozen voor het onrecht. Niemand zal helpen. De komende onderdrukking van het volk, met dank aan de oliedomme aanhangers, die het erger zullen hebben met het verwijt aan zichzelf, fa oeng kan beng die so dong. Dongdidong. Oeng beng arkie deng ndpdjangomang.


  Maak melding

 13. PARAMARIBO/COMMEWIJNE- Dat criminelen alles in het werk stellen om hun doel te bereiken is publiek geheim. Om burgers en de politie slim af te zijn worden er daarom allerlei gewiekste methoden bedacht en toegepast om te stelen.Vandaag werd een burger geconfronteerd met een wel erg opmerkelijke steelmethode, zo laat een wetsdienaar aan de redactie weten.

  GFC Nieuws verneemt dat een zwart gelakte auto in het district Commewijne langs de weg tot stilstand werd gebracht. Vervolgens stapte een persoon uit de auto om de motorkap open te doen. De indruk werd gewekt alsof er sprake was van autopech en dat hulp wel erg welkom was.

  Een voorbijrijdende bestuurder van een ander voertuig dacht een helpende hand te bieden door te stoppen en te vragen waarmee hij het gezelschap van dienst kon zijn. Die persoon werd echter lelijk verrast.

  Het bleek om een opzetje te gaan van criminelen die erop uit waren een overval te plegen. Aan de redactie wordt meegedeeld dat de dieven kans hebben gezien om de redder in nood te beroven. Het is vooralsnog onduidelijk wat er is buitgemaakt. vervolgens reden ze weg in het zwartgelakt voertuig dat, wat achteraf blijkt, helemaal niet defect was………………….

  met dank aan baas en marionet misijunk

  Kort geding veroordeelden tegen Staat …..als er gehoor wordt gegeven dan kan men zijn borst nat maken…….sneller stijgende misdaden. Wee de domme aanhangers die kozen voor onberechte moordenaars, ook zij worden slachtoffers.


  Maak melding

 14. Ruth Wijdenbosch ik geef U groot gelijk met cijfers kom je niet vooruit er moet wat gedaan worden om dit tuig de kop in te drukken.Als de politie deze criminelen niet aan kan, dan zullen ze lies op les gaan bij de politie in New York.Ik was in het jaar 2000 op een studie reis voor een week of twee daar heen,ik mag echt zeggen ik was er helemaal niet bang voor dat ik geroofd zou worden.Ik kwam nog een paar Surinamers tegen die in Brooklyn woonden en hadden een reuze tijd.Gezegd mogen we veel van hun leren.


  Maak melding

 15. wat had je anders verwacht,de hele bende die het land lijdt is een grote crimienele organisatie bij eklaar..,van hoog tot laag..

  immers u het volk heeft zelf deze mensen gekozen en je wist het notabene heel goed ..

  en nu de vruchten van plukken..


  Maak melding

 16. Ruth advies vraag naar avondklok,straatverbod,wijkverbod,als jij niks daar te zoeken hebt kom jij gewoon niet in……. straf min 1 jaar bij overtreding.

  Mes op zak 6 mnd de bak in met onmiddellijke ingang.
  Vuurwapen op zak mi boi 4 jaar met onmiddellijke ingang de bak in.

  Maar lopen klagen als baby zonder enig voorstel is toch dom !!Dom toch !


  Maak melding

 17. Eén groot boeven bende is het daar! Zelf Bouterse slaat op de vlug ,ha ha ha….. ,naar de binnen landen toe. Kun je voorsellen ???

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 18. Te enige tijd zullen wij zien wie de motoren zijn achter dit alles.

  Wij kennen deze strategiën van die vuile binnenlandse oorlog.

  Verdachten praten ook weetje op straffe van flinke koti-go!


  Maak melding

 19. In de dichts bevolkte wijken, abrabroki en omgeving, wonen de meeste aanhangers van deze regering. We legden onze oren te luister en gaven onze ogen goed de kost, hier en daar een vraag stellend aan een willekeurige voorbijganger. Vindt u dat er verbetering is gekomen in uw leef,woon,omgeving en werksituatie. Men,mevr, oe jeri djaso, mi no wani arki no wang torie foe a regering disi, lokoe noh, mi stem ndp, ma a hoop sa mi beng habi tap deng mang disi, mi habi spijt, soso slijm lobi, soso lee, soso vals belofte, mi ne kong uit moro, two job mi moes wroko, mi na ma sa lokoe mi, mi habi fo pikien, a libi kong tranga men/mevr/ denki mi no mang moro,……..we zeiden niets, maar zullen het filmpje op you tube plaatsen……….ook en jongeman kwam aangereden op een halve fiets.fawakka, sang pesa,…mi mag takie wang sanie…even zoomen om hem in beeld te krijge…….ai mang ie kan takie sang de tap joe hati foe a vooruitgang foe masra bawta…nanga brade lon…ehhh no karie deng mang dati neng, mi na ac, brunsie, ma a fasie fa deng two mang nakie hanoe tap wang beri, a noh kang toch.loekeo noh…a kontring pe wie e libie ..lokoe a dotie, a stratie, a gotro,…deng mang beng kon tijdens verkiezing na hoso nanga hoso….stem bruns stem ndp da wo lokoe oenoe bun….wel men/mevr. we K letterlijk nanga figuurlijk djaso,sma e roof, kiie, smoko,doe ogrie, mi datie las mi wroko, mi e zoekoe wang bun eerlijk hossel, ma a gersie lekie wroko eerlijk ne pai, ma misdaad e pai……het was erg deprimerend, het gros mensen dat we filmeden, op you tube mag u mee denken en zelfs oordelen……het gevolg van hun stem aan onberechte moordenaars.


  Maak melding

 20. Wat is het toch jammer dat zo’n mooi land door dit soort ellende in een negatief beeld wordt gebracht!Ik ben al een aantal malen in dit zeer mooie land op vakantie geweest, en heb zelfs overwogen er mijn oude dag door te gaan brengen, maar ik ben bang dat ik door dit soort negetieve berichten mijn goeie zuurverdiende geld toch maar in een ander warm land moet gaan besteden. Heel erg jammer dat er niet meer gedaan wordt door de verantwoordelijke personen in de politiek, zie zijn het die er voor moeten zorgen dat Suriname weer een veilig land wordt! Het zou toch eeuwig zonde zijn als er geen toeristen meer naar dit enorm mooie land zouden komen!!
  Politiek, doe er iets aan, geen genade voor diegene die het leven van een ander niets kan schelen, heb jij iemand vermoord, betaal dan de rest van je leven de nabestaande een bedrag ter compensatie van het verlies!!!!


  Maak melding

 21. Zolang de statistieken van Suriname goed zijn hoeven de criminelen niets en nergens voor te vrezen en kunnen gewoon hun gang gaan, en geloof me die statistieken zullen nooit te hoge crmininaliteiscijfers aangeven, want vele delicten halen bewust het nieuws niet, het wordt gecensureerd.

  De regering vind het prima zo, de slachtoffers zijn jammer genoeg geen rasgenoten van ze en zolang niet een van hun familie leden worden beroofd of vermoord, gaat het gewoon zo door.


  Maak melding

 22. Vandaag in DWT.

  Meisje van 16 ontvoerd en verkracht door 4 mannen. Een van hen protesteerde er tegen en is toen door zijn matie in elkaar geslagen. Vervolgens is het meisje overgedragen aan 2 andere mannen die haar nogmaals verkrachte.
  In het ziekenhuis moest ze gehecht worden.

  Bij een auto inbraak waren de dieven vermoedelijk opzoek naar de 270.000 USD die de eigenaar in de auto verstopt had. De dieven zijn zonder succes gevlucht en hebben de vluchtauto in brand gestoken. Toen de politie de opengebroken auto onderzochten vonden ze het geld. De eigenaar kon niet verklaren waar hij het geld vandaan heeft.

  In Afrikaan zijn 2 Nederlanders en nog enkele uit o.a. Venezuela tot 50 jaar cel elk en een geld boete veroordeeld. Zeker één van de Nederlanders is een SuriNed.


  Maak melding

 23. Surinamers hebben met hun keuze voor Bouterse hun eigen achteruitgang geactiveerd.
  @ Dirk,
  Als Dirk schering samen met A.Olivier en Holleeder een bank beginnen zou jij jou zuurverdiende geld aan hun toe vertrouwen ??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.