Bouterse belooft vernieuwingen voor 2012

29

PARAMARIBO, 29 sep – Verbetering van leefbaarheid, een nieuwe centrale markt en privatisering van staatsbanken. Dit zijn enkele van de maatregelen die president Desiré Bouterse het parlement voorhield in zijn jaarrede. Het maakt allemaal deel uit van het beleid naar een “modernere samenleving.”

Een samenleving waarin het makkelijker ademen is. Daar is ook meer geld voor nodig. De controle op de winning van mineralen wordt daarom opgevoerd. “Waardoor we precies weten hoeveel goud uit het land gaat”, zei Bouterse. De onderhandelingen over nieuwe mijncontracten moeten deelname van Suriname mogelijk maken in het aandelenkapitaal van de multinationals.

Ook zal getracht worden de bauxietproductie nieuw leven in te blazen. “De sector ligt nu stil”, aldus Bouterse. De productie van aardolie wordt opgevoerd om ook van de marktprijzen te profiteren. Wat het economisch beleid betreft, blijven stabiliteit en groei prioriteit. De sociale woningbouw zal niet meer aan patronage gelinkt zijn.“Politieke leiders maken vaak misbruik van de noden van mensen, ik geef je een woning, maar je stemt op mij.”

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. De President van de onafhankelijke Republiek-Suriname heeft gesproken.

  Het wachten is nu op die tandeloze pitbulls.
  Niet te hard blaffen opdat jullie je verslikken.


  Maak melding

 2. Haahaaaha Bouterse beloofd de samenleving al jaren gouden bergen, en einde van de rit zit de bevolking met de gebakken peren.
  Wat verstaat Bouterse onder een moderne samenleving vraag ik mij af.
  In een moderne samenleving hoort een crimineel geen president te worden, in een moderne samenleving horen moordenaars geen hoge onderscheiding te krijgen, dus die Crimineel staat weer te liegen en te bedriegen zoals altijd.Bouterse jij hebt misbruikt gemaakt van de noden van de samenleving jij hebt ze gouden bergen beloofd als op jou zouden stemmen.


  Maak melding

 3. Een jaar geleden werden vele beloften gedaan. Als er 30% was waargemaakt dan was er nog hoop. Helaas is het hard maar waar dat niet eens 5% is gehaald op het belonen van zichzelfs en co na. De levenslange garantie voor zichzelf en co, gratis ditjes en datjes inclusief gezinsleden. De oliedomme stommelingen zijn 30% armer geworden, op elk front is alles met 30% achteruitgegaan, terwijl zaken zoals criminaliteit, geweldsdelicten, verkeersongevallen, moorden, bedreigingen weer met 30% zijn gestegen.

  Enne, met de komende wereldwijde soc.econ.politieke ineenstorting en de roep om een wereldregering zal Suriname verworden als vele afrikaanse landen, waar het recht van de sterkste zal worden gehandhaaft. Nu al komen er van overheidsgetrouwe parasieten nog meer bedreigingen naast de limbo achtige perscensuur ,ook het afluisteren van antiregerings gezinden. Wie het niet willen inzien en geloven, we gaan terug naar de jaren tachtig, maar dan zevenmaal erger. Niemand zal helpen, het verwordt als in afrika met deze onberechte mensenrechten schenders aan de macht, dankzij oliedomme stommelingen.


  Maak melding

 4. Als men een terugblik werpt naar de jaren tachtig dan moet het niemand verbazen over welke vernieuwingen er zullen komen. Dit land verwordt een aurocratie alla Fidel( bijna wijlen) Chavaz ( die ziet de hel steeds dichterbij komen). Het oude roestige kromme krakende wiel van het communisme wil men opnieuw met de hulp van de rode draak hier wederom uittesten. De oliedomme aanhangers zullen het voelen, wha, whoei, heellp, hongerr, dorsst zweepslagen…gevang..ai boi.. yjies deng mooi, na didibri deng wani dati deng kisie. God staat ver weg van hun bed.Onrecht en wetteloosheid zullen regeren in dit land.


  Maak melding

 5. Paraman wat doe je nog in Holland.Je scheld die bakra’s uit en je eet en drinkt van ze daar.
  Waarom kom je niet hier in Suriname om een steentje bij te dragen(helpen moorden en het land vernietigen zoals je president)
  Kom maar naar Suriname en help het land opbouwen, wie weet wordt je ooknog president, dan zullen we
  awarrasoep met parakorantie eten.
  Je zit maar steeds te blaffen en op te scheppen voor een waardeloze moordenaar.
  Paramang ai wisie.

  Danitia


  Maak melding

 6. Beste Paraman, Milton Fleur:

  Het zijn alleen slaafse volgelingen zoals jullie die deze president nog op zijn woord geloven. Praatjes vullen geen gaatjes.
  Bouterse heeft nog 9 maanden om 15.000 huizen te bouwen. Hoeveel zijn er al klaar? 15?


  Maak melding

 7. Er vallen mij een aantal dingen hier op dit net op.
  1)Degene die terecht kritiek op Bouterse hebben doen aan de hand van wat hij in het verleden heeft gedaan. zijn slechte economische beleid die geleid hebben tot de neergang van onze economie en alles wat daarmee gepaard gaat bijvoorbeeld armoede moreel verval onveiligheid ga zo maar door.
  2) Degene die deze moordenaar tot een hun god hebben verheven aanbidden deze moordenaar alleen maar om wat hij zegt verder hebben ze niets tastbaars waar ze naar toe kunnen verwijzen van kijk dat heeft Bouterse voor elkaar gekregen het zijn alleen maar woorden en nog eens woorden. Ik laat het aan de neutrale bezoeker van dit net om te concluderen wie van deze twee groepen ernstige geestelijke problemen hebben.


  Maak melding

 8. Paraman woont nog in Holland??????

  Nu neem ik deze man helemaal niet meer serieus. Wat een lafbek met zijn grote mond. En ondertussen waarschijnlijk wel zijn uitkering laten betalen door die bakra’s. Wat een stumper en een lafaard door op 10.000 km afstand te blaffen.


  Maak melding

 9. .“Politieke leiders maken vaak misbruik van de noden van mensen, ik geef je een woning, maar je stemt op mij.”

  Noem mij een politieke leider in Suriname die geen beloftes heeft gedaan aan kiezers voor het laten stemmen op zijn partij.

  De spreker maakt zichzelf schuldig aan dit fenomeen.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 10. Er bovenop!

  Dit komt er nog bovenop de vorige gedane beloftes van de president. Ik weet niet meer wat hij allemaal beloofd heeft, maar van het verhaal over opvoering bauxietproduktie moet ik hem teleurstellen.
  De LME (wereld aluminiumprijs)is laag en nu wederom dalende door de crisisangst van grote bedrijven. Aluminium wordt niet meer afgenomen waardoor bauxiet waar aluinaarde van wordt gemaakt ook niet wordt gekocht of verkocht. Opvoering van je produktie kost alleen maar geld omdat je het niet kan verkopen of onder de prijs moet verkopen.

  Ik zou Desi adviseren zich eerst in de materie te verdiepen voordat hij zijn grote kaken van elkaar haalt.
  En wie maakt hij hier weer blij mee? De mensen die niet weten dat bauxiet aluminium wordt.


  Maak melding

 11. Wikkileaks,

  De vorige regeringen zaten op zakken zout. Bouterse heeft tenminste de wil om het land uit die ellende van Venitiaan te trekken. Nu alleen nog meer steun van buiten en van binnen Suriname.

  Je moet blijven schrijven en spreken, zodat mensen zien hoe erg het gesteld is met jou.

  Ik had de boodschap hier verder onder voor jou achter gelaten, maar zie dat je ook hier je gal aan het spugen bent.

  Je moet niet te veel denken als een Hollander en de mensen waar jij tegen op kijkt hebben ook bloed aan hun handen, maar nee je durft niet met een kritisch oog te kijken naar die mensen van jou, want het is eenrichtings verkeer volgens jouw waarden en normen.

  Kijk maar naar al die regeringen die handen hadden geschud met khadaffi, Saddam, de chinezen waar van de laatste wordt verteld dat de mensen rechten worden geschonden (moeten ze zelf weten), Blair etc. Ga toch de politiek in en wordt Premier en schud ook eens even wat handjes om jou landsbestaan veilig te stellen.

  De kritiek op President Bouterse mag en moet zelfs, maar doe dat ook over de mensen die zo schijnheilig zijn (die mensen van je) en die de geschiedenis aan het verdraaien zijn, maar zoals je kunt lezen zijn er een hoop die hiervoor waakzaam zijn.

  Vooral ik die een hoop waarheden te vertellen heeft, maar de balans van vandaag voorlopig gedoog.

  Oja en dit nog: Ik heb je leven en omgeving gered zonder dat je het door had. En zal het weer doen, vanwege je naïeve gedrag.

  Kijk ik lach nog steeds HAhA WAAAAH HAHA !!!

  Voor de rest boeit het niet.

  De Boodschap

  Wikileaks,

  Je schrijft steeds dat je mensen dom vindt, maar kijk zelf eens in de spiegel. Je bent wat mij betreft erg naïef of er moet iets zijn gebeurt waardoor je mensen uitmaakt voor dom.

  Je bent zelf niet helemaal goed bij geest. Wat jij weet is wat je leest in kranten en blogs en daar houdt het bij op.

  Ik daar en tegen noem mezelf gelukkig geen Wikileaks een organisatie dat de veiligheid van jou, de rest van de wereld en wellicht je gezin in groot gevaar brengt.

  Tja, wie is er nou dom ?


  Maak melding

 12. #12

  Een arme landbouwer’s zoon werd jurist dankzij zijn hardwerkende ouders die alles voor over hadden voor zijn studie. Deze Lachmon hield zijn volgelingen daarom voor, ouders werk en inversteer in je nageslacht. Het resultaat van zijn ideoligie is overal te merken. De creoolse leiders echter hadden een andere ideologie, eet,drink,feest en hang de loverboy uit. Verdeel en heers. Zie het gevolg, blakkamang e njang blakkamang. Idem als in Afrika. Nu komt er een onberechte moordenaars en drugsbons het volk wederom zijn ideologie opdringen van de jaren tachtig.De mislukte revo waaraan ze rijk zijn geworden.Het volk en land arm. Zijn zoon heeft zijn (goede) voorbeeld overgenomen, eveneens langzaam maar zeker straks een groot deel van de de oliedomme aanhangers. Misdaad loont, vermoord,beroof,lieg,vergiftig,vernietig,sticht brand,onderdruk, intimideer, berdreig….wie geloven dat onberechte mensenrechten schenders een zegen zullen zijn voor land en volk zijn te beklagen. Ook de vele valse pastoors die zich laten betalen om geestelijk advies aan didibri. Kostenplaatje 72.000srd plus p/j op last van het volk en gelukkig die ezels die op ze stemden. Hahahaha


  Maak melding

 13. Molenshitt,
  Van die acht jaren heb ik niet 1 dag in de ziektewet gezeten of een uitkering gehad.

  Ik heb altijd keihard gewerkt voor die nederlandse guldens. Iem sabi! Haarlem, Utrecht, Soesterberg, Steenwijkerwold, Ossendrecht, Dordrecht en Dongen zijn mij niet onbekend.


  Maak melding

 14. @14 Afrikaanse leeuw
  Je hebt er niets van begrepen. Wikileaks, die inderdaad af en toe hard is, stelt zaken aan de kaak die in Suriname spelen. Het gaat om SURINAME.
  Bovendien heeft hij menig maal dezelfde mening verkondigd en dat is dat een crimineel nooit en te nimmer president van een land (in dit geval Suriname) mag zijn.Hier staat hij voor. Lijkt mij duidelijk. Het is aan de lezer zelf om het met hem eens dan wel oneens te zijn


  Maak melding

 15. Staatsbanken privatiseren, hij gaat weer de wisseltruc van de jaren tachtig toepassen.

  Het geld dat naar de centrale bank werd gebracht om omgeruild te worden voor de nieuwe biljecten werd via de achterdeur weer voor dezelfde ruil gebracht. En wie profiteerde dat was de moordenaar Bouterse en zijn bende.

  Hij zoekt nu een manier om staat tegoeden te verduisteren daarom wil hij die staatsbanken privatiseren.
  Maar deze crimineel wil ook een bank hebben om crimineel geld makkelijk wit te wassen.

  Degene die die nieuwe banken zullen bezitten zijn zijn criminele vrienden als Djilip Sardjoe en consorten.

  Bouterse wil een bank hebben om zijn criminele activiteiten te financieren en wil via die bank toegang hebben tot de bankiersvereniging.

  Let op de bankiersvereniging heeft hem keer op keer geweigerd.

  Suriname verwordt meer en meer tot een criminele enterprise onder top crimineel en moordenaar president Bouterse.

  Surinamers word wakker Bouterse leidt ons naar de verdoemenis. Wij verdienen een beter iemand als President, geen criminele moordenaar.


  Maak melding

 16. Danitia #,
  Paramang ai wisi no? Je verraadt je komaf!

  Je weet zelf wel hoe ze praten. Probeer dus niet de populaire Sheila uit te hangen.

  Heb jij mij soms onderdak verschaft in Holland damnet?


  Maak melding

 17. wikileaks,

  ik ben een zeer neutrale lezer,
  maar na het lezen van al jouw postings de afgelopen tijd moet ik helaas concluderen dat
  jij degene bent met de grootste geestelijke problemen. Ja sorry, je hebt zelf om een mening gevraagd.
  Mensen die jij niet kent noem jij dom en achterlijk.
  Maar wanneer jij in de spiegel kijkt zal je zien dat jij jezelf bedoelt.
  Psychische hulp zit tegenwoordig nog in het basispakket van de zorg. Maak daar gebruik van voordat die hulp niet meer gratis is.

  De dingen die je over Bouterse roept zijn zeker waar daar kan niemand ontkennen maar qua psychische (non)gesteldheid overtref jij iedereen.


  Maak melding

 18. Je verraad jou zelf door te stellen dat jij neutraal bent.Een neutraal persoon belicht beide kanten en dat doe jij niet dus jij bent door de mand gevallen me boi.ik verwijs jou naar reactie nummer 19. en verder wil ik de aanbidders van de pol pot van suriname DDB alias de slager van fort zeelandia en moiwana verzoeken om aub mijn reactie niet meer te lezen. @ die onwetende en tandeloze Afrikaanse leeuw, Als Bouterse weer overgaat tot het vermoorden en onderdrukken van het Surinaamse volk zal jij dan zien wat voor waarde je moet hechten aan een beleefdheid handdruk. Blijf jij maar appels met peren vergelijken.


  Maak melding

 19. Waarde neutrale lezer,
  het moment dat u het onderwerp hebt verlaten en onze Wikki bent gaan bespreken,is uw neutraliteit met de wind van bout weggewaaid.Want uwer herders woord is op wind geschreven.

  Cobie.


  Maak melding

 20. @ 22,de neutrale lezer;

  Onzin.Totaal onzin wat je hier neer “pent”. Spychologische gezien bestaat een neutrale lezer niet ! Jij zit óók vol met vooroordelen .Zoals een ieder.

  Groet,ram ram,( veel wijsheid !)


  Maak melding

 21. Pico,

  Jij slaat de spijker op zijn kop.
  Het is een ieder gegeven om zijn of haar eigen mening te vormen op dit forum.
  Wikileaks is inderdaad zeer standvastig in zijn opvatting en tot zover ben ik het ook met je eens dat dat geen probleem hoeft te zijn.
  Waar het echter mank gaat in de opvatting van Wikileaks is dat een ieder die een ander mening is toegedaan dan hemzelf vanzelfsprekend een bouterse aanhanger is, dom en achterlijk is.
  Is het dan een alleenrecht van Wikileaks
  om een eigen mening te hebben en gelden dan andere criteria voor degenen die een afwijkende zienswijze hebben ??

  Een andere visie hebben dan Wikileaks wil namelijk niet automatisch betekenen dat je het opneemt voor Bouterse.
  Maar dat is iets wat maar niet tot Wikileaks kan doordringen. Over dom en achterlijk gesproken!


  Maak melding

 22. Shanice,
  Nogmaals in vindt iedereen die een criminele recidivist als president kiezen dom.
  Mijn mening over dictatuur is baseer ik op wat dictatuur met Suriname heeft gedaan en ook in de landen om ons heen.Shanice aan jou de zelfde vraag vertel mij wat Bouterse de afgelopen jaren heeft gerealiseerd in Suriname.
  Er is geen enkele land in de wereld die vooruit is gegaan onder een militaire dictatuur dus mij vraag aan jou is waar baseer jij jou hoop op dat het goed zal gaan onder deze criminele recidivisten die nu aan de macht zijn in suriname.


  Maak melding

 23. @Shanice

  Als jij met de ene posting oproept alle moordenaars zwaar aan te pakken en met een andere posting oproept het 8 december proces te stoppen kan UITSLUITEND de conclussie getrokken worden dat jij die oproep doet in het belang van DDB. Zeker hoe er gaan enkel REDELIJK argument is waarom het stoppen van die proces in het belang van SME zou zijn. Sterker nog het schaad de belangen en het fundamentele rechtsgevoel van een substantiele groep mensen die WEL geloofd in rechtsgelijkheid.

  Als Wiki melding maakt van het feit dat de president die voor drugscriminaliteit veroordeeld is en waarvan meerdere van zijn matie wegens drugsdelicten hebben vast gezeten ook recent nog intensieve contacten had met internationaal gezochte en inmiddels opgepakt drugscriminelen dan is dit FEITELIJKE informatie die UITERST belangrijk is en niet aan het volk onthouden mag worden. Dat de werkelijkheid jouw niet aanstaat is duidelijk maar mag geen reden zijn om anderen te dwingen in een schijnwereld te geloven of leven. De hard werkelijkheid is dat de huidige president en zijn vertrouwelingen een uitterst twijfelachtig verleden hebben en dat dit afkeurenswaardig wangedrag zich uitstrekte tot het recente verleden. Verhalen als hij is / zij zijn veranderd zijn dan ook volstrekt ONGELOOFWAARDIg. Net als jou oprechtheid, moraal en rechtsgevoel uiterst twijfelachtig zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.