Elf september in Suriname met kleurtje herdacht

5

PARAMARIBO, 9 sep – De terroristische aanslagen tien jaar terug in de Verenigde Staten van Amerika zijn op een aparte manier herdacht. De Baithul Rochman school te Mariënburg, Commewijne, is van een nieuw kleurtje voorzien. De verfbeurt was het idee van de Amerikaanse Peace Corps-vrijwilliger Christine Hahn.

Hahn wilde de school waar ze te werk is gesteld, iets duurzaams bieden. Leerlingen, buren en ouders stroopten de mouwen en togen aan de lak. Het was voor Hahn een manier van verwerken, door anderen blij te maken. “Het is een manier om mensen te interesseren om wat voor hun gemeenschap te doen. Om toch wat positiefs te halen uit de herinneringen, om voort te gaan”, zegt de Amerikaanse ambassadeur, John Nay.

Het is overigens hetzelfde in meerdere landen waar een Amerikaanse ambassade is gevestigd. In de Surinaamse situatie is het een kennelijke speling van het lot dat een op Islamitische principes geschoeide school in aanmerking kwam. Nay hoopt dat de banden met Suriname alleen maar hechter worden. “We hebben op elf september een kleine gedenkdienst op de ambassade. Maar uitsluitend dat doen, zou een gemiste kans betekenen.”

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Prachtig initiatief!

  Zouden ook de “goedoe-pa’s” in suri moeten doen.

  Suri heeft zoveel gedenkdagen, ipv te Njang Dringie Prisierien kunnen ze best dit
  idee overnemen.
  Met 14 vrije (gedenk)dagen per jr kun je binnen een mum van tijd, heel veel authentieke gebouwen voorzien van een likje verf.
  Fl mag dan de lintjes doorknippen bij de heropening.


  Maak melding

 2. DE schade die amerikanen op deze wereld hebben aangericht is met geen pen te beschrijven en in geen 1000 jaar afbetaald.Het zou ze sieren hun verontschuldiging aan te bieden aan hen die directe schade hebben geleden en nog lijden van hun honger naar olie en drugs.Hoe het ook is wat op 9/11 gebeurt is , het weegt niet op tegen de levens van meer als 30.000 Iraki”s die in de laatste oorlog zijn omgekomen. Het weegt niet op tegen het verdriet van mensen die door predaters zijn omgekomen omdat vermoed werd dat ze taliban strijders waren. Het weegt niet op tegen het vergiftigen van onze bodem nadat ze het voor hun zo belangrijke aluinaarde hebben afgevoerd. Het weegt niet op tegen het zonder enige vorm van proces opsluiten en mishandelen van mensen in Guantanamo die later onschuldig blijken te zijn. Rare jongens die amerikanen.


  Maak melding

 3. Een schuld van meer dan 15.000 miljard schrijf je zo 15.000000000000..dus bij geboorte heeft iedere baby al een schuld van 50.000 USD.
  Kom jij te overlijden dan laat jij ook een schuld van 50.000 USD voor een ander die geboren moet worden. Wat een leven anno 2011.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.