Slachtoffer districtscommissaris wil wel getuigen

23

PARAMARIBO, 5 sep – Glenn Hiralal is bereid te getuigen tegen de ontheven districtscommissaris van Nickerie, Laksminarain Doebay. Dat hij niet verscheen tijdens de eerste zitting van het strafproces tegen Doebay, heeft met angst te maken. De man die zegt mishandeld te zijn, heeft de indruk dat alles en iedereen zich tegen hem keert.

De politie van Nieuw Nickerie bijvoorbeeld zou hem hebben bedreigd. Ook de arts die hem na de mishandeling behandelde, doet vreemd. Eerst werd in het medisch visum aangegeven dat het helingsproces zes weken zou duren. Later werd het zes dagen. “Hoe kan iemand die eerst zes weken nodig had om te genezen, na vier dagen te horen krijgen dat het maar zes dagen zal duren”, zegt Hiralal tegenover de Ware Tijd. De verwondingen zouden dus meevallen.

Toch had de arts in eerste instantie ribkneuzingen geconstateerd en bloeduitstortingen. Hiralal zei tegenover de politie mishandeld te zijn met een remkabel van een auto. Hij diende een aanklacht in wegens mishandeling. Volgens Doebay gebeurde dit uit zelfverdediging. “Ik heb de districtscommissaris nooit aangevallen, er zijn vijf getuigen die dit kunnen beamen”, aldus Hiralal. Een motie waarin Doebay’s aftreden werd geëist, sneuvelde in het parlement. Maar zijn positie werd onhoudbaar, nadat het Openbaar Ministerie een strafproces begon.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Django!

  “Een motie waarin het aftreden van Doebay werd geeist sneuvelde in het parlement”.

  Een boeven- Django-parlement die vriendjes beschermd die zulk wangedrag vertonen is in mijn ogen niet bezig het volk te beschermen.
  Het zal zich moeten schamen voor verwerping van de motie. Suriname, O, Suriname, waar zijn wij met u in belandt? Anarchie?


  Maak melding

 2. Meneer hiralal, dit is suriname. Een kleine man (de armen} die worden vaak tot slachtoffers opgeofferd. wanneer je niks hebt staat niemand aan jou kant. Hoeveel tjoekoe’s hebben de agenten en de artsen nietontvangen om dit te zwijgen, trouwens politiek speelt hier een belangrijke rol. Jij hebt niks, dus een deugdelijke verklaring is onlogisch. En zo gaat het ook in de drugs wereld in suri, de kleine man” de onschuldige” zit vast terwijl de dader rondloopt mits door valse verklaring met medewerkingdewerking van de politie, ambtenaren,de rechtelijke macht samen met de advocaten. Heb je een bak vol met geld en deze koeparies kan dienen dan ben je vogelvrij wat je ook doet.


  Maak melding

 3. heel sterk van deze man, dat noem ik pas opkomen voor je rechten en niet laten beddreigen door iemand met een hoge functie.
  ik wou dat alle surinamers zo waren, dan was het rotzooi in de regering snel opgeruimd.
  ik bedoel geen bouta, brunsi, somo, sardjoe en ga maar door…….????


  Maak melding

 4. De man in kwestie is ontheven en heeft geen power meer. Hoe dan zou hij de politie kunnen aanzetten en of beinvloeden?

  Deze sopilall wordt klaarblijkelijk bestookt door exponenten van de VHP om politieke stemming te maken.

  Waar was hij overigens bij de vorige zitting.

  Wat heeft hij met de auto van die klant gedaan? Dat is in elk geval diefstal! Look who’s talking.


  Maak melding

 5. De zoveelste soapserie in BOUTA-LAND.
  Slechte voorbeeld naar de samenleving toe, norm verval noem ik deze hele kwestie.
  Uit zelfverdediging iemand met kabel te werk gaan en ook een pistool tegen zijn hoofd houden. lijkt wel het verhaal van op de vlucht neer geschoten.


  Maak melding

 6. Wie zegt dat de Surinamers niets kunnen??

  Kijk dit kunnen zij heel goed en dat is op vuisten gaan!! kampioen nummer 1. In mijn ogen hebben zij alles behalve verstand.

  Laatst heeft Brunsie ook bewezen!


  Maak melding

 7. Toen de zoon van een frontminister een Fal achterover had gedrukt en toen de zoon van VP Sardjoe pistolen Paultje uithing werden zij toch ook niet de laan uitgestuurd?

  Jullie zijn bijzonder kort van memorie!


  Maak melding

 8. Meneer Doebay heeft niet het recht om deze civiele zaak in hoogst eigen persoon te beslechten.

  Echter vergeten sommige loosers gemakshalve dat het hier gaat om een ordinaire dief, die deze ex-distriktscommissaris heeft opgelicht.


  Maak melding

 9. De heer Hiralal is verloren. Al wint hij de zaak hij verliest zijn toekomst. Desalniettemin kan, bij een juiste uitspraak, zijn getuigenis positieve gevolgen hebben voor anderen. Wellicht zullen hoger geplaatsten zich mider snel laten gaan.
  Een ding is in mijn ogen zeker, namelijk als Doebay niet was ontheven uit zijn functie, zijn volgende daad zou moord in koele bloedde zijn.


  Maak melding

 10. “De man die zegt mishandeld te zijn, heeft de indruk dat alles en iedereen zich tegen hem keert.”

  Hij heeft dus de indruk. Dit zou iedereen genoeg moeten zeggen, maar vooral mensen die van dit verhaal een nieuwswaardig bericht willen maken.

  DAS een motie om Tjon tjien fa af te laten treden sneuvelde ook in het parlement, ondanks men wist wat er op ROG gebeurde. Hij mocht aanblijven, inmiddels weten we allemaal wat voor schade deze man heeft aangericht voor de complete Surinaamse samenleving, dat is pas anarchie.


  Maak melding

 11. Ook Doebay kan nog geen pres.worden.Hij heeft zich gewoon laten pakken door justitie.Om pres.te worden,moest hij een jaren lange spoor van vernieling en moorden achter zich laten.Ook veroordeeld zijn in het buitenland en verdacht van moorden in Sur is een pre.Waarschijnlijk heeft Doebay nog niet de grote mond van zijn baas.Maar in detentie heeft hij de tijd om het te leren.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Zoals velen al eerder konden lezen…. ik heb het al weken geleden aangegeven dat de regering en vooral Doekhie deze dc nimmer wilde laten vertrekken. Maar dankzij de maatschappelijke druk kon de regering het niet anders…..Ook heb ik al weken gelden geschreven dat het slachtoffer ernstig geintimideerd werd, reden waarom de slachtoffer voor zijn leven koos en niet voor het gevaar.

  In Suriname werkt het zo, al jaren.
  Bittere van alles is dat deze geweldadig en leeghpoofdige dc nog steeds op de zakken van de Surinaamse belastingbetaler teert. De huidige regering had het beter moeten weten, wie maakt nou van zo een leeghoofdige Doebay een DC?? Dan vraag je toch om problemen…

  TROUWENS:
  Wat is het verschil tussen de ex DC Doekhie en EX DC Doebay?

  Antwoord:
  Doekhie was te laf om zelf de burgers in Nickerie te mishandelen en liet destijds toen hij DC was, de stakende landbouwers door de MP’s mishandelen

  Doebay, maakte helemaal geen grapjes, want hij waant zich GOD te zijn, tenminste HINDOE God……..hij meende onaantastbaar te zijn…. immers hij was vriendjes met Doekhie.. Dus Doebay mishandeld zijn burger hoogst persoonlijk zelf!

  Dus het blijven beiden klootzakken….

  Laat de nieuwe verkiezingen maar komen en we zullen het dan zien!


  Maak melding

 13. sorry maar wikkileaks het valt mij op dat jij en nog een paar andere mensen nooit positieve opmerkingen hebben kan het verkeerd hebben maar willen jullie geen vooruitgang stop eens met gal spuwen en kom met ideeen ?


  Maak melding

 14. Ik heb een vraag aan wikileaks? wat voor ras ben je? welke huidskleur heb je? welk haar type heb je? Denk aan ir Peneux die een chinees de dood in jaagt en een die op hem lijkt komt en zegt dat die man helemaal ontoerekeningsvatbaar is en dan wordt er zes jaar tegen hem geeist door het OM en de rechter zegt oh nee heer om dat hij op jou lijkt wikileaks krijgt hij maar 1 jaar. dan schreeuwt zijn broertje brand en moord dat er is ingebroken en dat rovers met $ 150000 aan sieraden van door zijn gegaan. zie daar die arme werknemers van bruynzeel die nauwelijks of geen pensioen van het bedrijf waar ze jaren hun krachten aan hebben gegeven kunnen ontvangen. geef hier op een reactie men wikileaks en dan kan je weer eens een reactie op waterkant.net geven en ik hoop niet dat dit ook gemodyreedr moet worden als aal mijn andere reacties.


  Maak melding

 15. Doebaai is de droom van zijn leven kwijt, hij distriktscommissaris af!

  Moet de man persé met de grond gelijk gemaakt worden? Of zoniet erger?

  Nebis in idem is hier aan de orde.

  Je kunt een mens niet meerdere straffen voor eenzelfde vergrijp opleggen. Louter om een NDPér te verpletteren?


  Maak melding

 16. Afu sensie,

  You are right!
  Jong Tjien Fa moest ook vertrekken, ook die motie mocht men niet verwerpen. Gelijk heb je!

  Maar ik zou mishandeling en levensbedreiging op een andere schaal wegen dan de grondcorruptie van Jong Tjien Fa. Goedkeuren van geweld door welke regering danook, is niet te tolereren. Tenzij je regering uit geweldplegers bestaat.

  En toch heb je gelijk met Jong Tjien Fa, dat moet ik eerlijkheidshalve toegeven. Maar Afu Sensie; geef jij ooit wat toe?


  Maak melding

 17. @ evert,
  Kijk naar jou president me boi.Wat voor mensen zijn jullie die deze man tot president hebben gekozen vertel mij dat,als een massamoordenaar president mag worden en ook niet verschijnt voor de rechter geeft hij daardoor een hele slechte voorbeeld aan de gehele samenleving.ga lekker slapen ervert jij bent de zoveelste duivelse aanbidder hier op dit net.
  @ paramanpinto jij leeft nog steeds in de jaren 80 waar het recht van de sterkste heerste.
  Het recht werd toen bepaald met een uzi en onder het genot van whisky en coke.


  Maak melding

 18. @ evert en rest van de volgelingen.
  Ik heb een principiele hekel aan onrecht.
  Wie verantwoordelijkheid draagt moet niet vergeten dat er ook plichten aan verbonden zijn als je een voorbeeldfunctie hebt moet je integer objectief en van onbesproken gedrag zijn.
  Mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.