Nationale Partij Suriname: volk is bezorgd

36

PARAMARIBO, 13 aug – “De onmacht van de huidige regering om in ons democratisch bestel, in samenspraak met de nationale vertegenwoordiging, de vakbeweging, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld de belangen voor het volk te behartigen en welvaart te brengen voor onze samenleving, vervult het volk met grote bezorgdheid.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS, bij één jaar regering Bouterse-Ameerali.

Die bezorgdheid heeft vooral te maken met het fout uitpakken van het sociaal contract, waar president Desiré Bouterse het over had bij zijn aantreden. “Volgens het sociaal contract zou er een eind worden gemaakt aan vriendjespolitiek. In het afgelopen jaar is het tegendeel gebleken. Talrijke vriendjes zijn met grove salarissen, lucratieve functies en opdrachten gezegend, terwijl het volk de buikriem nog strakker moet aanhalen.”

Maar ook de prijzen van brandstof en van alles schieten omhoog. “Kortom, door het beleid van deze regering zijn grote groepen in de samenleving duidelijk verarmd. Vooral de jongeren die uit deze groepen komen merken steeds meer dat zij bedrogen zijn”, aldus de NPS. Het bedrog houdt daar niet op. “Het achteruitkijkspiegelverhaal over een lege staatskas zien wij dan ook als niets anders dan een fabeltje om het eigen onvermogen te verbergen.”


36 REACTIES

 1. Dit vind ik nou een triest en zielige reactie van de NPS.Als je niets concreet te vertellen heb, hou dan maar je mond. De NPS levert kritiek, vanwege kritiek en dan mak je je al gauw belachelijk, omdat je geen steekhoudende argumenten hebt. Dat is in dit artikel duidelijk het geval.
  Tye poti…:)


  Maak melding

 2. Politiek is altijd een smerig spel om de machten en leugens.
  Haat en morele verontwaardiging zijn de slechtste politieke wapens die men in een democratie kan inzetten tegen zijn vijanden.


  Maak melding

 3. De NPS is bezorg dat de partij niet meer aan de macht zal komen , wanneer het deze regering lukt de gestelde doelen uit te voeren. Gelukkig voor deze regering , dat de vooruitzichten goed zijn op economische gebied . Zoals het nu naar uit ziet komt de NPS inderdaad niet meer aan de macht in de komende 20 jaren . De redenen daarvoor , is dat zij zich heeft laten misbruiken door de VHP . Door het kastensysteem binnen de VHP Staan Afrikanen aan de onderkant van de ladder bij de Hindoestanen , dus hoe zwarter hoe lager je kaste. Verder weet je dat sommige hindoestanen zwater zijn dan de nacht. Santhoki zal het moeilijk krijgen om al die onbehouwen figuren in toom te houden , omdat hij zelf met veel moeite aan top kon komen door zijn lagekaste .

  Verder wonen zins mensen heugenis , mensen van Afrikaanse afkomst in india . Niemand kan verklaren hoe deze mensen daar terecht zijn gekomen . Verder wordt er niet over deze mensen gepraat , Simpel ondat zij zwart zijn . Het is daarom van belang dat Zuid-Afrika de indiers in Durban Net zo gaat behandelen of terug sturen naar india . Bovendien vond zelf Mahatma Ghandi dat hij superieur was ten opzichtte van Z-afrikanen.
  Gelukkig is Zuid-Amerika niet aziatisch gebied , maar een gebied van de multi culti volkeren en zij gaan op den duur de dienst uitmaken op het Continent. Voor racisten zal zeker geen plaats zijn.


  Maak melding

 4. Wat heeft de NPS in al die jaren voor het volk gedaan?Ze verkochten alleen maar politieke proza aan het volk.De partij moet gewoon opgedoekt worden.Het volk is niet dom.De kiezers krijgen ze nooit meer terug.Door de moderne communicatiemiddelen weet het volk meer dan ooit wat er globaal veranderd.De mensen in Suriname hebben steeds meer toegang tot open informatiebronnen. De wereld olieprijzen stijgen bv. de pan uit en het volk kan het zien op het Surinaams,Nederlands,Amerikaans nieuwsjournaal.De NPS denkt nog steeds gebakken lucht, aan het volk te verkopen.Ze zijn politiek impotent.


  Maak melding

 5. Voorlopig hoor ik alleen de NPS steeds maar klagen en lijkt het als of dit van de totale oppositie afkomstig is. Van de zijde van de VHP hoor ik echter helemaal niets !

  Naar mijn idee zal het niet lang meer duren aleer het verbond tussen de VHP en de NPS ophoudt te bestaan, en de VHP voor de MC kiest.
  De VHP is momenteel bezig zich te consolideren (door ex leden naar huis terug te halen) echter zal dit niet voldoende zijn
  om het tegen de MC op te nemen.
  Mede omdat de huidige regeerders het tij mee hebben voor wat betreft de economie, en zij deze goed zullen gebruiken, maakt de competitie jegens hen zeer moeilijk.

  De NPS zal dus (evt met DA91) als een roepende in de woestijn overblijven en dan nog niet willen toegeven dat ze ontzettend hebben gefaald.

  Wise up NPS wise up !


  Maak melding

 6. Daar zijn de weerwolven!in schapen kleren..
  60 jaren lang volledig en stelselmatig de boel belazerd …
  Opdoeken alle ouden,bejaarden en ons belang clubjes !!


  Maak melding

 7. Dit is voor 1 van de dommeNeger metzn stomme reactie: SurinaamseHidoestanen zijn op de eerste plaats een HARDWERKENDE volk kijk maar in de landbouw en vooruitstrevent en wat de NPS betreft hebben ze gelijk en noch iets s’Tomme Theo wie heeft Suri zo vernietigt( coup) en (onafankelijk)welk volk, even voor de duidelijk niet allemaal zijn zo het gebeurd bij alle volk,maar dit is een reactie op de R van S’tomme theo


  Maak melding

 8. Soh! Frommel dit maar in je zak! Het is nooit iets geweest met deze van moordverdachten, het zal ook nooit iets worden.

  Deze M(oord) C(ombinatie) blijft uit eigenbelang bij elkaar, Ambassadeurspost, concessiegrond voor het winnen van goud, etc. etc.

  Een brug van EUR 32.000.000 die plotsklaps 3 voor de prijs van 2 verwezenlijkt kan worden.

  En zo frommelen de boeven van de M(oord) C(ombinatie) verder.


  Maak melding

 9. Witte TTheo,

  Tranen schieten me te kort bij het lezen van je onzin. Psychiatrisch wordt dit soort onzin verkocht door mensen die een paar dikke hersenen missen en van wie de veters los zitten.

  Nu naar het onderwerp: krampachtig krietiek van anderen verwerpen door te stellen dat ze geen punt hebben is dictatoriaal gedrag.
  Toegeven dat de bevolking armer is geworden door de maatregelen van deze regering geeft aan dat je de realiteit erkend. Geeft niet! Maatregelen zijn genomen, bevolking iets armer, zeg dat dan eerlijk! Waarom liegen?

  Dat de NPS het brengt is logisch, want de NDP zal het niet zelf toegeven. Wie wil in zijn eigen bedje poepen? Iedereen kan zien dat de armoe is toegenomen alleen de NDPers niet. Zijn ze blind, doofstom of gewoon naief?

  Het kan zijn dat de genomen maatregelen hoog nodig waren waarom ze krampachtig verdedigen?
  Elke Koe kon zeggen wat de NPS zegt want het is met open ogen te aanschouwen.

  Ook het sociaal contract is zwaar geschonden door de man die het afkeurde. Iedereen kan zien met wat voor gemak hij zoon, vriendjes, oude revomakkers en echtgenote bevoordeeld. En toch zijn er NDPers zoals TTheo die het niet willen zien, horen of lezen. Ontkenning van feiten is ook dictatoriaal gedrag.

  Over nog een jaar TTheo, schrijf je dezelfde onzin op dit forum terwijl de schappen in de winkels leeg zijn en je in de rij moet staan voor een pondje rijst.
  Ik hoop niet dat al deze ellende onze nog armere bevolking overkomt.


  Maak melding

 10. Bezorgd om WAT ?…Heeft de NPS aanhangers en hen die op NPS lijken ooit erop gewezen waar en aan wie zij de verkregen karigloon (ook uit verleden)of centjes moeten uitgeven. Om het rendabel te maken……nee ..nee..!!!…b.v.CASINO….jaja wurgcontract..no mik unu taki……en als men wat voor de bevolking wil doen komt recht en wet zonder enig respect voor het GEBOD ….en laat land en volk voor geld wolven (ROVERS)achter.

  Ik zou zeggen 1 jaar is nog steeds het verleden…….. een kind van 1 jaar kan niet eens behoorlijk lopen(daar wil ik het niet over hebben)

  NPS jou aanhang heb jij altijd overgelaten om te laten uitbuiten….jou aanhang heb jij nooit iets wijs gemaakt.
  DUS NPS MIK UNU LIBI NA TORI want dat ding van jou is met wortel en tak vernietigen en jou eigen mensen ook mee nemen erin…zodat eigen mensen nu lopen te pinaren anno 2011..gewoon jou vervloekte schuld…en nog de durf hebben om mensen dom te houden…….met jou eigen…….DOMHEID.


  Maak melding

 11. Als deze mensen het willen hebben over brandstof of weinig geld…….zou ik zeggen kom naar EUROPA (u zag Engeland)(faja tap faja)din sma e pina ook tu……kom naar b.v. naar HOLLAND …dan jo jere fa do bari ..KOM..!!!!!leg e leg a volk wan lo rotzooi uit……kom naar HOLLAND…..kon.!!!jo bari.


  Maak melding

 12. Een regelmatig gehoorde opvatting op dit forum is dat de armoede wielig tiert in Suriname, sociaal zwakkeren kunnen niet rondkomen en veel schoolkinderen gaan met
  een lege maag naar school.
  Deze opvatting kan ik zeker wel beamen.
  Maar er is wel een ding wat men (bewust of onbewust) over het hoofd ziet. Mensen doen alsof Suriname een rijk land is.
  Suriname is namelijk een ontwikkelingsland en in een ontwikkelingsland komt nou eenmaal armoede voor. Armoede is niet een, twee, drie op te lossen. Kijk maar naar Brazilië die zich in een aantal jaren van een ontwikkelingsland heeft opgewerkt naar een land waar de economie enorm in de lift zit. Maar in Brazilië wonen nog steeds armen op vuilnisbelten. Je kunt je dat bijna niet voorstellen maar vuilnisbelten dienen als inkomstenbron voor deze mensen.Deze mensen leven letterlijk en figuurlijk van de vuilnisbelten.
  Zelfs in rijke landen als Amerika en Nederland heerst er armoede. Ik heb vernomen dat in Nederland de voedselbanken als paddestoelen uit de grond groeien.
  Armoede is dus niet iets wat deze huidige regering heeft uitgevonden of gecreëerd.
  Vanaf de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 is het geen enkele regering gelukt om de armoede vraagstuk op te lossen.
  Ik kan het weten want ik heb die armoede in de jaren zeventig zelf mogen ervaren.
  Met als dramatische dieptepunt het debacle in de jaren tachtig/begin jaren negentig.
  Ook toen werden er gouden bergen beloofd door de politici. Overigens is dat een kenmerk van alle politici. Dat geldt ook voor wijlen Arron, Bouterse, Wijdenbosch en Venetiaan. Beloftes, beloftes en nog eens beloftes.
  Vanwege deze loze beloftes heb ik na
  de negentiger jaren besloten om nimmer meer voor welk politiek partij dan ook te stemmen.
  Ik heb de ontberingen van de jaren tachtig
  meegemaakt en in die tijd heb ik Bouterse meerdere keren vervloekt. Maar ondanks deze
  nachtmerrie hebben mijn ouders nimmer overwogen het land te ontvluchten.
  Gelukkig maar. Ik heb het uiteindelijk goed vanaf gebracht en heb nu zelf een gezin.
  Regelmatig gaan wij op vakantie naar het buitenland (Nederland, Amerika, Aruba, etc..)maar nimmer zal ik Suriname verruilen voor een ander land. Ik hou van mijn land!
  De regering Bouterse/Ameraali heeft ook weer allerlei beloftes gedaan. Sommigen zijn
  gedeeltelijk ingelost en sommigen nog helemaal niet. Het is afwachten wat met al die beloftes gaat gebeuren.
  Ik moet wel eerlijk toegeven dat deze regering het veel beter doet dan de regering Wijdenbosch destijds. In die tijd van Wijdenbosch was Suriname financieel bijna geheel afhankeijk van Nederland. Toen deze financiële hulp wegviel donderde Suriname in een zwart gat.
  Gelukkig is thans de financiële boycot van Nederland nauwelijks merkbaar in Suriname.
  Het is deze regering wonderwel gelukt om dat financieel gat dat Nederland achterliet aan te vullen met andere financiële middelen. Andere landen zijn bereid in Suriname te investeren.
  Ik ben dus niet bang dat wij dezelfe situatie krijgen zoals in de jaren tachtig.
  In de jaren tachtig was de toekomst donker
  en wij hadden totaal niks om naar uit te kijken terwijl thans de toekomst verlicht is.

  Mensen, er is inderdaad armoede in suriname.
  Ik woon in Suriname ik kan het dus weten. Maar Ik heb hierboven al aangegeven waarmee dat samenhangt.
  Hoe je ook denkt over deze regering het is echt niet realistisch om die armoede in hun schoenen te schuiven.
  Deze regering heeft goeie plannen om de minder bedeelden tegemoet te komen.
  Dat is tot op heden nog niet geheel gelukt maar iets hangt in de lucht waardoor ik positief bent dat deze beloftes wel ingelost gaan worden. De vorige regering heeft in tien jaar tijd de armoede niet kunnen aanpakken dan verwachten sommige mensen dat deze huidige regering dat in een jaar tijd doet.
  Niet realistisch.
  Bij het aantreden van deze regering had ik nimmer durven dromen dat ik mijn positieve
  bijdrage zou leveren aan de plannen van deze regering. Want zoals eerder aan gegeven ben ik niet politiek gelieerd.
  Ik laat mij zeker niet bedwelmen door al die mooie beloftes. ik heb meedere keren ervaren dat beloftes maar beloftes zijn.
  Wat ik als bewoonster van Suriname wel merk is dat de huidige regering wel ernst is om de noden van de armlastigen te verlichten.
  Dat was dus niet zomaar een politieke belofte.
  En dat is het grote verschil met al die andere voorgaande regeringen.


  Maak melding

 13. Mevrouw sanders,
  Wat een lange tirade vol demagogie en excuses.feit is wel dat vanaf de intrede van bouterse in het machtcentrum van suriname alles achteruit is gegaan zelf onze sterke munt, dus deze loser zal nooit meer goed kunnen maken wat hij kapot heeft gemaak.


  Maak melding

 14. no 14 petje af als surinamers zo denken zal het goed gaan met het land ik sta voor de volle hondert procent achter het geen je hebaan gegeven god zegenen u allen en mijn swietie sranang.


  Maak melding

 15. Venetiaan: regering vooral ‘cosmetica en make-up’

  door Iwan Brave

  12/08/2011

  Paramaribo – “In het jaar dat nu afgesloten wordt door deze regering, hebben we genoeg missers en misslagen gezien.” Dit zei NPS-voorzitter Ronald Venetiaan woensdagavond als gastspreker tijdens een vergadering van de NPS-onderafdeling ‘De Nieuwe Horizon’.

  “Het is ermee begonnen dat men een vals motief heeft geprobeerd te pompen in de gemeenschap, zoals over de lege staatskas.”Naast het lanceren van de ‘lege staatskas’ “heeft men geprobeerd om uw minister van Financiën (Hildenberg red.) van toen op te sluiten, en dat was geen grapje, maar bittere ernst.” Volgens Venetiaan wilden de huidige machtshebbers deze zaken vooral gebruiken “als stepping stone om dat wat ze dachten dat ze zouden doen, geweldig en geweldiger te laten lijken”.


  Maak melding

 16. @ Sanders
  Je bent een mooi voorbeeld van iemand die, zodra ze het zelf beter heeft, geen probleem meer heeft met de massa die het slecht heeft. Nee, vroeger toen je het zelf niet goed had toen vond je het erg en had je een socialistische instelling. Nu het goed gaat (vakantie naar Aruba, Amerika enzovoort) vind je dat armoede een zaak is waar we mee moeten leren leven. Sanders ik heb het (financieel) ook voor elkaar, eigen huis, goede baan, kinderen die van mij houden en omgekeerd en last but not least vrijgezel.
  Dit alles laat onverlet dat ik zal blijven ageren tegen een steeds schever wordende inkomensverdeling.
  Ik heb niet zo snel commentaar op schrijvers hier op waterkant, maar je bent schandalig, schaam je diep. Je laat je niet bedwelmen door loze beloftes van de regering. Nee, je hebt je laten bedwelmen door je eigen financiën.
  Je schrijft:
  “Wat ik als bewoonster van Suriname wel merk is dat de huidige regering wel ernst is om de noden van de armlastigen te verlichten.
  Dat was dus niet zomaar een politieke belofte.
  En dat is het grote verschil met al die andere voorgaande regeringen”.
  Hiermee geef je twee dingen aan:
  1.Je hebt wel degelijk een politieke voorkeur.
  2.De huidige regering is het ernst, schrijf je, maar heeft zij dan al zoveel meer gedaan dan, ik neem als voorbeeld de regering Venetiaan?
  Is de corruptie minder, is de veiligheid op straat groter. Is het milieu verbeterd, is de positie van vrouwen verbeterd, is de gezondheidszorg beter.
  Deze zaken neem ik mee als ik praat over welvaart. Jij hebt het alleen over geld.
  Hiermee wil ik niet beweren dat andere regeringen het zo geweldig hebben gedaan. Daarvoor schiet mij kennis tekort.
  Verder gebruik je vaak het woord : ik. Verbaasd mij niets


  Maak melding

 17. NPS heeft de mensen geleerd om IMPORT te eten daarom schreeuwen zij nu IMPORT geld geld geld.
  Ik zeg ga zelf planten en kweeken met rotzooi, domoren daarom unu e pina lik dagu…..lui lui in denken en handelen incl domme NPS….(mik din man dati kon rotop)….de grond in Su in behoorlijk vruchtbaar…maar luiheid domheid maakt deze mensen dom……….NPS is ook dom en achterlijk.


  Maak melding

 18. Ik weet niet hoe de NPS haar imagoschade zal wegwerken, maar uit marketing oogpunt is het beter dat men de partij opdoekt en een nieuwe partij opricht met een andere naam. De besmettelijke naam NPS moet helemaal onzichtbaar worden in de nieuwe partij.De generatie die de partij bij de laatste verkiezing heeft geholpen aan vier stemmen sterft uit. De huidige generatie wil helemaal niet met de partij in relatie gebracht worden. Dit gegeven dringt echter niet door tot de verkalkte hersenen van de oude garde.De oubollige heren en dames van de partij met hun achterhaalde,afgezaagde, ingewortelde, ouderwetse, oudmodische, antieke, belegen, op leeftijd ideeen geloven nog steeds dat het gelijk aan hun kant zal staan.De realiteit dringt niet tot hen door dat ze op de diverse podia van de sociale media totaal worden afgemaakt.


  Maak melding

 19. Het verstandig deel van het volk dat nooit zal stemmen op moordenaars en boeven maakt zich zorgen.De domme aanhangers echter krijsen gratis ete,drinke en bermspele. Straks een kabouterhuisjemet klein tuintje. Leve de onberechte moordenaars en boeven.


  Maak melding

 20. De gewelddadige anarchie die de afgelopen dagen diverse grote Britse steden in zijn greep hield is het trieste, maar al vaak voorspelde gevolg van de al zeker 30 jaar durende kruistocht van de linkse intelligentsia tegen vrijwel alle traditionele waarden die de basis vormden van de ooit stabiele Westerse samenleving: het twee-ouder gezin, het heterohuwelijk, de prestatiemaatschappij, hoge straffen voor criminelen, nationale identiteit, het handhaven van (drugs)wetten en discipline. Degenen die waarschuwden tegen de door links zo vurig gewenste revolutionaire verandering van de samenleving werden steevast weggezet als conservatieve rechtse idioten. Nu zien we waar de linkse morele afbraak onder andere toe geleid heeft: grote groepen relschoppers en plunderaars die meenden het ‘recht’ te hebben talloze huizen en winkels in vuur en vlam te zetten.
  ———
  Sinds 1980, maar nu in versnelling straks ook anarchie en chaos in dit land.


  Maak melding

 21. #14. Mw. Sanders of is het De Sanders!

  Zien is nog altijd geloven!

  Waar woont u?! Naast keizer Bigi Mofo I of naast zijn eveneens criminele zoon?

  U weet toch ook wat 20% inflatie (koopkracht vermindering) voor effect heeft!

  Succes met het water naar zee dragen.


  Maak melding

 22. Mevrouw Sanders dit nog , u bent zeker ook zo vergeetachtig als de rest van de volgers van de man die kans op kans krijgt van een bepaald deel van de samenleving om te bewijzen hoe incompetent hij is.
  U bent zeker vergeten wat voor beloften u president heeft gemaakt tijdens zijn verkiezing circus hij deed zich voor als Ti TA tovenaar, en nu komt u mij vertellen dat mensen doen alsof Suriname een rijk land is.Feit is wel dat iedere keer wanneer deze Demon DDB politieke verantwoordelijk heeft en soms pakt met geweld Suriname De armoede in wordt gedonderd. U vindt het niet realistisch om de armoede van nu in de schoenen van deze regering te schuiven ik kan in deze een bepaald deel met u meegaan, maar u kunt niet ontkennen dat vanaf na 1980 de armoede vraagstuk erger is geworden in Suriname. U zegt dat u zich niet laat bedwelmen door de mooie plannen van deze regering dat geloof ik best want velen van jullie zijn al bedwelmd daar in Suriname.
  Mij vraag u is hoeveel kansen geven jullie deze onbekwame president nog voordat jullie het door hebben dat hij jullie in de maling neemt en dat hij incompetent is. hij heeft Suriname per decreet geregeerd niet geholpen, hij heeft het met dictatuur onderdrukking moord gedaan ook niet geholpen, hij heeft als ik het goed hebt 5 of 6 regering versleten honderden politici één regering met een telefoon coup naar huis gestuurd, ook niet geholpen. regering wijdenbosch ook niet geholpen hoeveel voorbeelden moet u nog mevrouw Sanders? dit zijn de echte feiten en geen broodjeaapverhalen en luchtballonnen.


  Maak melding

 23. @5 ik wenste wel dat DiDiBrie IMPOTENT was aan zijn MOND,HAND en HART in de jaren 80 mn 8 december 82 en vanaf 2000-2010 dan had hij het volk niet zoveel onzin verkocht.Jij mag wel iets tegen de NPS hebben,maar wij NPSERS mogen niets terug zeggen.Sorry hoor dat gaat niet gebeuren wij zullen net zo hard terug meppen.Je hebt groot gelijk als je zegt dat ’t volk niet dom is,want jij zal zeker voor een verrassing komem te staan bij de volgende verkiezing.DiDiBrie zal zijn 5jr uitzitten,maar niet de regering er zal en let wel een MINDERHEIDS regering van de ndp blijven aanzitten,want niemand is goed soso din ama fu ndp(zie sneer naar partners in nickereie)
  En als je denkt dat bij ’t overlopen van de vhp naar ndp de nps tot ’t verleden gaat behoren wil ik je vragen of je weet wat illusie maken betekent. En Mis-Dja kan’t nog moeilijk krijgen,want die lafbek wipt Lonnie en combinatie er zo uit de ele coalitie.Let dus op en je weet dat gemaakte berekening geen ontvangst is.In 2015 maar liefst eerder dan zal je weer en met Limbo voorop de taal spreken die ik nu spreek,trouwens de NPSERS hebben niet de onbehoorlijke stijl van Limbo. niet.Ik ga verder niet in op dat gedrag van Limbo.Any way dat volk dat niet dom is zoals je zelf zegt zal met je afrekenen en met je me-ka combinatie. Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 24. mevr. Sanders.

  Mooi stuk, 100% de waarheid. De pessimisten die over armoede schreeuwen in Suriname wonen niet in Suriname en weten derhalve niets wat in het land zelf plaatsvind. Deze schreeuwers mag je gewoon negeren.

  Tuurlijk is er armoede zoals overal ter wereld zelfs in het rijke Nederland.

  Er zijn maatregelen getroffen in het land die de ontwikkeling ten goede moet komen, deze maatregelen hebben misschien een gat geslagen in budgetten van sommige, maar ze hebben zich inmiddels erin berust en weten dat deze maatregelen genomen moesten worden.

  Belangrijk is dat het gros van de Surinamers geen enkele armoede lijd, zelfs voor de kleinste krotjes heb je vette bollides staan en hun kinderen die met blackberry lopen, hoezo armoede.

  NPS kan het gewoon niet verkroppen dat de huidige regering maatregelen heeft getroffen die zij niet durfden te nemen, het is over en uit met de NPS en dat weten ze, rancune en haat heeft ze kapot gemaakt, zoals de meeste pessimisten hier op waterkant ook van rancune en haat kapot zullen gaan.


  Maak melding

 25. #14 sanders, excuus Truus.

  Good for you dat jij het hebt gered in suri, ondanks alle politieke perikelen.
  FYI je bent niet de enige, maar het gros heeft het zwaar.

  En niet omdat het in de rest van de wereld slecht gaat ,moet dat ook het geval zijn in suri. Dat is in mijn optiek een erg makkelijk excuus.

  Typisch gevalletje van ikke, ikke, ikke en de rest mag stikken!
  Conclusie;jij bent geen doorsnee suri, leef je leven achter je tralies, en geef anderen de kans om zich te bekommeren om degenen die het niet breed hebben.

  Ik wil wedden dat bij een tussentijdse poll, deze regering grandioos verliest.


  Maak melding

 26. #31 zegt vanuit haar koude kikkerland.
  “en geef anderen de kans om zich te bekommeren en geef anderen de kans om zich te bekommeren om degenen die het niet breed hebben..”

  meisje ga op het dak zitten, mevr. Sanders zit in Suriname en weet waarover ze het heeft, terwijl jij en die andere pessimisten je wil bekommeren over anderen vanuit Nederland.

  Wanneer kom je naar Suriname om je hier te bekommeren om degenen die het niet breed hebben.

  Zoals Mevr. Sanders zit ik ook hier en ken alle slagen van de zweep, we zijn niet gevlucht en bekommeren ons oprecht maar blijven realistisch.


  Maak melding

 27. Meneer/mevrouw Pico,

  Een ieder die mag mijn bijdrage op haar of zijn eigen manier interpreteren.
  Jij hebt gemeend het op jouw eigen manier een uitleg aan te geven.

  Ten eerste wil jou meegeven dat ik inderdaad trots ben wat ik tot nu bereikt heb.
  Wanneer je vanuit een armoedige situatie
  weet te bereiken wat ik nu heb bereikt dan zie ik daar absoluut geen reden om mij daarvoor te schamen! En ik geniet daar inderdaad met volle teugen van meneer/mevrouw Pico. Maar daarbij zal ik nimmer vergeten waar ik vandaan kom en welke ontberingen ik heb moeten ondergaan om zover te komen.
  Ik heb de armoede aan den lijve ondervonden.
  Daarom blijf ik tot mijn dood op mijn manier dagelijks inzetten om de noden van mensen die in de armoede leven te lenigen. Maar ik hoef dat niet aan de grote klok te hangen meneer/mevrouw Pico.
  Ik kan uiteraard uitgebreid gaan uitleggen wat mijn bijdrage is om de sociaal zwakkeren in de samennleving te helpen maar ik voel mij absoluut niet geroepen om mij daarin te gaan verdedigen.
  Ik doe het vanuit mijn hart en zonder steun van welke politieke partij dan ook maar ik hoef mij wat dat betreft niet op de borst te slaan of enige uitleg te geven aan wie dan ook.
  Want zo zijn er nog velen in Suriname die
  op individuele basis hun bijdrage leveren.

  Meneer/mevrouw Pico, ik ben blij voor jou dat jij het gemaakt hebt in de maatschappij. Wat jij verder daar mee doet mag jij zelf weten.
  Ik weet wat mijn bijdrage is aan het lenigen van de noden van de sociaal zwakkeren in Suriname en voor de rest kan het mij niet zo veel schelen dat jij vindt dat ik mij moet schamen. Als ik maar weet dat ik absoluut oprecht bezig..
  Voorts meneer/mevrouw Pico, wanneer je een mening hebt over de politieke situatie in Suriname wil dat niet vanzelf betekenen dat je een politieke voorkeur hebt zoals jij dat eigenlijk suggereert. Ik vind wat ik vind van de politieke toestand in Suriname en voor de rest, ligt het aan anderen of ze mij
  in een ‘politiek hokje’ willen plaatsen of niet. Het is helaas niet anders.

  meneer/mevrouw Pico,
  ik woon in Suriname dus ik ervaar de dagelijkse beslommeringen. En er is inderdaad veel mis in de maatschappij. Je noemt een aantal dingen op die de maatschappij zorgen baren en dat deze dingen niet verbetert zijn. Daar verschillen jij en ik niet van mening.
  Meneer/mevrouw Pinto, ik ga er van uit dat jij een intelligent persoon bent, maar ben je werkelijk zo irreëel om te verwachten dat deze zaken binnen een jaar opgelost kunnen worden? Over 4 jaar zijn er weer verkiezingen dan kunnen de kiezers zelf
  bepalen of ze wel of niet tevreden zijn over
  de prestaties van deze regering.
  Tot die tijd meneer/mevrouw Pinto, is onze
  kritische of ondersteundende houding richting regering zeker goed maar meer dan dat zal het niet worden.

  meneer/mevrouw Pinto,
  Ik wil je tenslotte bedanken voor jouw bijdrage. Alleen jammer dat jij mijn bijdrage niet geheel begrepen hebt.
  Maar goed het is een utopie om aan te nemen
  dat je iedereen in een paar woorden de essentie van de huidige situatie in Suriname duidelijk te maken. Of je nou voor of tegen
  deze regering bent het leven gaat verder en je probeert op je eigen manier daar mee op te gaan en je doet je best om je energie te geven aan degene die dat het op dit moment het meest nodig hebben.
  Maar ook jouw mening kan ik toch waarderen.

  met vriendelijke groet,


  Maak melding

 28. #32 jakkes, gevangen als een rat!!!!

  Elke suri is tegenwoordig op de hoogte van het reilen en zeilen in Nederland.
  Omgekeerd idem dito hoor.

  Het is nu jou beurt om het land op te bouwen.
  Laat zien wat je kunt, bring it on…… geloof in eigen kunnen was het toch…

  Meld me wanneer je klaar bent, dan kom ik op vakantie!!!

  Suc6


  Maak melding

 29. Esmerald je ziet het weer vverkeerd.

  Jij bent degene die gevangen zit als een rat in Nederland.

  Als Surinamer zit je in Nederland met heimwee naar Suriname te kijken, je kan niet terug want je gaat volgens jou de sociale voorzieningen missen, hadden ze die ook maar in Suriname zal je denken.

  Je kan niet terug maar zou heel graag terug willen vandaar dat je je alleen bezig houd met Suriname.

  You’re trapped maar ik niet, ik zit in Suriname waar ik geen allochtoon wordt genoemd. Ik ben thuis en jij zit gevangen als een rat waar je dagelijks wordt beledigd door Wilders en aanhang.


  Maak melding

 30. #35. Jakkes, In your dreams.

  Vrijwillige keuze schatje,…. Net als al die kids van de top-ndeepee, we zitten gezellughh hiero..

  Ik kan naar suri wanneer het mij blieft.
  De wereld is groot, er valt nog héél veel te beleven en veel te leren.

  Dus nu effe niet, mss over 4jr, als jij je land hebt opgebouwd (want het is alleen jou land), dan kom ik kijken, wat je hebt gepresteerd.
  Dus jakkes, hup aan de slag. Ik hou je ondertss wel scherp.

  Pvvee… das soooo cliché, hahahahaha….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.