Oppositie Suriname geeft regering voldoende

29

PARAMARIBO, 12 aug – Wonderwel of misschien toch niet, maar de regering krijgt na een jaar aanzitten een voldoende van de oppositie. Wel geen geweldige score, een zesje, maar toch… En nog mooier, er zit meer in, maar dan “zal nog veel meer moeten gebeuren.”

Uiteraard. De lat wordt hoog gelegd. Zo zal de regering beter moeten communiceren. Niet zo moeilijk, zou je denken. Toch hebben opeenvolgende regeringen daar de grootste moeite mee gehad. De regering Bouterse lukt het maar niet daar een uitzondering op te maken. Journalisten klagen over de kennelijke onwil bij ministers interviews af te staan. Hoe maak je dat goed als bestuurder? Het lijkt voorlopig te blijven bij de nieuwe krantenkatern Overheid.

Die wordt meegegeven met de dagbladen. De bedoeling is er maandelijks mee uit te komen. “Ik verzeker u, wij werken door aan de groei van Suriname, zodat u ons over vier jaren kunt beoordelen op de resultaten”, stelt president Desiré Bouterse in de inleiding. De bedoeling lijkt duidelijk, maar nu vooral zien of de ontvanger de boodschap ook zo begrijpt. Voor de oppositie is één ding duidelijk: Bouterse toont steeds meer dictatoriale trekjes en de armoede grijpt om zich heen. Vanwaar dan die zes?

29 REACTIES

 1. Zes?

  LAMENIELACHE! Ministers die de pers niet te woord staan, dictatoriaal gedrag, rancuneuse ontslagen, geldverspilling, criminelen aantrekken, familie bevoordelen en de al arme bevolking die steeds armer wordt?

  Stelletje schijterds! Bang voor repressailes?
  Een zes geven aan deze regering wil zeggen dat je het niet beter zou doen. Doek heel de opositie op die met deze zes komt aandansen.


  Maak melding

 2. Bout steekt zichzelf een veer in de ….Komt er van als hij nooit ziet wat er om hem heen gebeurt.Behalve toen de bejaarde dood ging van de honger en daar nog wilde hij politiek scoren.Het land verpaupert ziende ogen.Vanwaar hij een zes haalt,weet bout alleen.Waar er wat positiefs te melden is,vloeit voort uit de nalatenschap van El Vene.Het enigste wat bout aan daadkracht getoond heeft,is een eerste steenlegging voor wat woningen die we nog moeten zien en dan pas geloven.

  Cobie.


  Maak melding

 3. En zo zie je maar weer; ere wie ere toekomt !

  Onderwijl de heren; Neus, Wikileaks, Henk Molenaar, etc. etc. hun vingers krom tikken met negatieve informatie over dit regeerteam blijkt dat de oppositie in Suriname alle vertrouwen in dit team heeft.
  Ze kunnen ook niet anders want vandaag precies 1 jaar na het aantreden dit winningteam hebben ze nog meer gerealiseerd dan de vorige regering in 10 jaar heeft kunnen doen, en dit zonder enige hulp of steun uit Nederland !

  Het is vooralsnog een kwestie van geduld aleer de politiek in Nederland gaat inzien dat hun houding jegens onze president onjuist is, waarna ze zullen (en moeten) bijdraaien.

  Nou, ik heb nimmer en nooit getwijfeld aan deze paratroopers olv El Presidente senior Desie D Bouterse (The Grand Master !), omdat ik weet dat deze Surinamer het echt meent met z’n land en volk.

  De journalisten moeten voorlopig nog effe ‘op de plaats rustig’ blijven, want door hun houding en gedrag frustreren en saboteren zij moedwillig de koers welke nu is ingezet.
  Strakjes als alles in place en op de rails is zullen ze alle tijd hebben om vragen te mogen stellen.

  Vaya con dios Sr Presidente !


  Maak melding

 4. Wij komen langzaam op gang , ramadam ramadam!!! Deze regering moest eerst de valkuilen van Het front omzeilen , nu dat geluk is , kan men overgaan tot het uitvoeren van de plannen . In oktober 2011 moet men de begroting van 2012 in-dienen. Daar zal duidelijk worden hoe de megaprojecten gefinancierd gaan worden . Verder moeten de vervente tegestanders toegeven dat het hun niet is geluk wat zij geduimd hadden . Namelijk isolement of het ten val komen van deze regering .


  Maak melding

 5. Het is de eerste keer in de Surinaamse politieke geschiedenis dat een oppositie een zittende regering een voldoend cijfer geeft. Alhoewel ik geen MC/NDP fan ben, gaat het in politiek Suriname de goede kant op. Bravo!


  Maak melding

 6. De armoede grijpt om zich heen en Bouterse toont steeds meer dictatoriale trekjes?
  en dan toch een voldoende ?
  Ik snap die logica van die oppositie echt niet.
  Je verdient een voldoende wanneer je op alle
  fronten het goed doet. Ik ben het vaak oneens met de wijze waarop kritiek wordt geleverd op de huidige regering , nu ben ik het dus ook oneens met de oppositie om
  de huidige regering nu al een voldoende te geven.
  Ik heb in mijn eerdere postings vaker gewezen op de positieve perspectieven voor Suriname. Suriname wacht een mooie toekomst.
  En die mening ben ik nog steeds toegedaan.
  Maar de huidige regering moet deze positieve perspectieven eerst nog in klinkende munt zien om te zetten voor alle Surinamers. Op dit moment is daar nog geen sprake van.
  De prestaties zijn er niet naar om op dit moment een voldoende te geven. echt niet.
  Normaal gesproken heb ik best een positieve
  kijk op zaken maar ik vind ook dat je eerlijk moet zijn in je beoordeling.
  Op dit moment waardeer ik de huidige regering
  op een 5,4. Wel met de aantekening dat er voldoende potentie in zit om straks veel hoger te scoren. In mijn ogen doet de regering het niet slecht maar het is nog net geen voldoende waard.
  Ik zie het als een spits die wel hard werkt maar die geen doelpunten scoort. Zo’n spits verdient dan ook geen voldoende. Maar wanneer die spits werkelijk goed is dan komen die doelpunten zelf wel dan is een voldoende op zijn plaats.

  Het streven van de regering is er wel maar het streven alleen kan nimmer een voldoende opleveren.
  Er is nog teveel werk aan de winkel om de huidige regering nu al met een voldoende te waarderen. Het oogsten moet nog komen dan zullen we zien wat de huidige regering werkelijk waard is.

  sorry mensen.


  Maak melding

 7. Eindelijk een tussentijdse erkenning van de oppositie voor de ontwikkelingen van de regering Bouterse, van Suriname.

  Het gaat dus langzaam de goede richting op. Althans, dat zegt de oppositie. Dit is wel een klap voor al die antagonisten op dit forum.
  Maar positief-critisch blijven is toch mijn advies.
  Srika


  Maak melding

 8. Waaaaaaaat een 6 van de oppositie nog wel.

  Genoeg voor die tweespaltzaaiers uit binnenen- en buitenland om lekker op het dak met maar liefst losse dakpannen te gaan zitten.

  Suriname evolueert! Ik hoop het van harte. Wie zou het zeggen?


  Maak melding

 9. Zijn ze nu eindelijk ook bereid hun schouders te zetten onder de opbouw van het land of gaan ze gewoon door met alleen maar kritiek geven en tegenwerken? Het zou zo mooi zijn als we als 1 kunne optrekken, en opbouwen. Hopelijk geen ijdele hoop.


  Maak melding

 10. Venetiaan schetst verslechterde financiële positie

  30/06/2011

  Paramaribo – De door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) geprojecteerde inflatie van ongeveer 3 procent is al ruimschoots in negatieve richting overschreden naar ruim 22 procent. Uit gegevens van de CBvS kan worden opgemaakt dat de financiële positie van de gewone rekening van de Staat bij de moederbank verslechterd is van SRD 515 miljoen naar 754 miljoen Surinaamse dollar. Deze negatieve ontwikkeling kenschetste Nieuw Front/NPS-fractielid Ronald Venetiaan dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA).


  Maak melding

 11. Goed zo regering Bouterse/Ameerali, zelfs jullie aardsvijanden geven toe dat jullie het goed doen. Dat zesje is zeker een 8+, maar dat durven ze niet te zeggen.

  Ik blijf echter hameren op communicatie, de regering moet uitkomen met berichten alvorens die via mofo korantie in de samenleving worden verspreid. Ook moeten wantoestanden op ministeries uitgelegd worden aan het volk. Het hoe en vooral waarom bepaalde initiatieven stagneren, niet uitgevoerd kunnen worden en vooral wie saboteert en steelt. Zo voorkom je misverstanden. Het blijft een feit dat de inhoud van het eerste bericht blijft hangen, ook al kan je die later weerlegd worden.
  De regering moet daarom aan berichtgeving naar het volk toe prioriteit geven.


  Maak melding

 12. Niet alleen wat betreft politieke campagnevoering, maar ook qua oppositievoering kan de oppositie iets van Bouta leren: hij zou nooit en te nimmer openlijk toegeven dat zij ooit iets goeds gepresteerd hebben, tenzij het niet anders kon, b.v. toen hij zijn begroting niet af had en noodgedwongen met die van de vorige regering moest werken, toen was die begroting plotseling briljant. .


  Maak melding

 13. ????????????????????? Wie is dan die oppositie Volgens alle berichten sedert het begin van deze cowboy zou het een -3 moeten zijn. Dus dit bericht klopt niet


  Maak melding

 14. Dat getuigt van klasse. De oppositie is niet tevreden, maar beseft dat het moeilijk is om na 1 jaar al een oordeel te kuinnen vellen.
  Vooralsnog krijgt de regering een zes. Maar er zal nog veel moeten gebeuren. Immers plannen zat, maar nu de utvoering afwachten


  Maak melding

 15. 12 Aug, 20:50
  De Nationale Partij Suriname (NPS) ziet bij één jaar regering Bouterse/Ameerali, achteruitkijkers en achteruitgang voor grote delen van ons volk. In een verklaring zegt de partij dat Suriname snakt nu al naar betere tijden.

  Leuk dat er dan zo,n artikel verschijnt.


  Maak melding

 16. “Wonderwel of misschien toch niet, maar de regering krijgt na een jaar aanzitten een voldoende van de oppositie.”

  Hier is men vergeten om aan te vermelden welke partij de normering gaf. Het is oppositiepartij DOE die een 6 heeft gegeven.
  Waarom, dat mag Joost weten!
  Zie ook reactie #1.

  Helaas pindadokun voor de fans van de van moordverdachte keizer Bigi Mofo I.

  Zie ook voor alle duidelijkheid onderstaand URL:

  http://www.waterkant.net/suriname/2011/08/13/nationale-partij-suriname-volk-is-bezorgd/

  Deze beoordeling is duidelijk -6 (Zes min).


  Maak melding

 17. Venetiaan: regering vooral ‘cosmetica en make-up’

  door Iwan Brave

  12/08/2011

  Paramaribo – “In het jaar dat nu afgesloten wordt door deze regering, hebben we genoeg missers en misslagen gezien.” Dit zei NPS-voorzitter Ronald Venetiaan woensdagavond als gastspreker tijdens een vergadering van de NPS-onderafdeling ‘De Nieuwe Horizon’.

  “Het is ermee begonnen dat men een vals motief heeft geprobeerd te pompen in de gemeenschap, zoals over de lege staatskas.”Naast het lanceren van de ‘lege staatskas’ “heeft men geprobeerd om uw minister van Financiën (Hildenberg red.) van toen op te sluiten, en dat was geen grapje, maar bittere ernst.” Volgens Venetiaan wilden de huidige machtshebbers deze zaken vooral gebruiken “als stepping stone om dat wat ze dachten dat ze zouden doen, geweldig en geweldiger te laten lijken”.


  Maak melding

 18. De oppositie heeft geen andere keus dan de regering positief beoordelen. deze 6 mag gerust een 8 zijn alleen zullen ze dat niet durven toegeven. Een regering die een jaar aan het bewind zit en al zoveel heeft bewerkstelligd is uniek in Suriname en dat weet de oppositie.

  Als ze echt eerlijk zijn stoppen ze onmiddellijk met het volk dom ophitsen met leugens en ondersteunen ze de coalitie tbv de ontwikkeling van Suriname.

  Het is nu of nooit en met de huidige regering zal het zeker lukken.


  Maak melding

 19. wat voor cijfer je ook geeft voor de huidige regeer form,het volk heeft het slecht..

  wordt dagelijks slechter,de lijders hebben het uitstekend naar hun zin en daar gaat het om bij deze regering..

  Denk goed na,,alle familieleden vrouwen vrienden kinderen kennissen maties hebben een goed baan goed salaris het land volk kan barsten..

  Bij de volgende verkiezing stemmen ze toch weer op ndp,voor een t-shirt of een glas bier..die domme stemvee..


  Maak melding

 20. Hi baja de aanhang van de Me-Ka combinatie snakt zodanig naar goed nieuws,dat ze de reactie van Santhoki en Ruth Wijdenbosch niet hebben gehoord.Boy o boy van wie heb je de niets zeggende 6 gekregen,want zelfs coalitie genoten geven toe dat ze hier en daar niet te vreden zijn.Hoe goed is deze combinatie voor AC?wat voor goed ding heeft Linus Diko al gedaan voor de binnenland bewoners die ook surinamers zijn?Wat voor ontwikkeling is er in ’t distrikt Marowijne gebracht.Wat heeft Amafo tot nu toe gedaan voor da achterban die ook surinamers. En ga zo maar door of zijn deze surinamers soms geen mensen? Wat is er vanaf’t ministerie van OW tot nu toe gedaan waarvoor je kan juichen?Hoeveel verkeers doden zijn er nu al? Wanneer worden de wegen aangepakt?Juspol hoe zit ’t met dat ministerie /zgn is de criminaliteit terug gedrongen nou elke dag weer lees ik dat er rovers zijn opgepakt of op heterdaad betrapt.Waar en wat heeft LVV gedaan toen bleek dat in Nickerie padiboeren duurder voor hun mest moesten betalen,waar is de belofte gebleven dat de landbouwers goedkoper uit zou zijn. TTheo zo kunnen we door gaan.En snap je wel wat er met jou gebuert de oppositie wil dat je Me-Ka combinatie op de zelfde voet verder gaat( met niets doen)zodat de surinamers kunnen zien dat ze zich behoorlijk hebben vergist op 25 mei 2010.Huppel maar een kinderhand is toch gauw gevuld.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 21. #25
  Helemaal mee eens.

  Het moet inderdaad een 8(acht) zijn. De oppositie doet zichzelf te kort, want voorlopig zijn het achtergelaten gelden en achtergelaten plannen die uitgevoerd zijn.

  For once your right!


  Maak melding

 22. Haha die Esmerald toch wat ben je toch ook zo’n mooie.

  Het zijn de achtergelaten gelden en plannen noh die een acht waard zouden zijn. Dit terwijl front in 10 jaar tijd niets met de plannen en gelden zelf heeft kunnen doen.

  Blijf maar dromen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.