Pontonaffaire in Suriname verhaal zonder eind

11

PARAMARIBO, 21 jul – De affaire rond de goudzoekende ponton op het stuwmeer lijkt wel een verhaal zonder eind. Protesten van plaatselijke bewoners, bedreigingen, niets lijkt een doorbraak te kunnen forceren. Ook een oproep van president Desiré Bouterse maakte ogenschijnlijk weinig indruk. De ponton hangt als een roofdier op het stuwmeer.

De zogenaamde draga heeft alles aan boord voor uitgebreid dregwerk. Volgens eerdere berichten was het de bedoeling aan het dreggen te slaan op de bodem van het meer. Bewoners van naburige dorpen sloegen alarm met weerklank tot in het parlement. De politiek kwam in beweging en minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zei geen toestemming te hebben gegeven. Niemand anders kan dergelijke toestemming geven, zeker niet als het om mijnwerk gaat.

Volgens Hok zijn de gevolgen alles behalve duidelijk. Het meer voedt de energiedam te Afobakka. Die levert energie voor de bauxietraffinaderij te Paranam en huishoudens in Paramaribo. Bouterse schreef plaatselijke dignitarissen dat er niet gemijnd mag worden. Wat vooral bevreemding wekt is dat de ponton in het gebied blijft rondhangen, zij het in werkeloze toestand. Dat moet bakken vol met geld kosten. Alsof de eigenaars iets meer weten dan de rest.

11 REACTIES

 1. Er wordt ergens een njang gemaakt maar niet iedereen weet wie een vinger in deze hingpot heeft zitten. Time will tell.
  Jammer dat dit alles, zoals altijd, boven de hoofden wordt uitgespeeld van de argeloze niets wetende potie bevolking.
  Een einde aan zulke zaken – handelingen maken kan alleen door een eerlijke en transparante landbesturing en hervorming. Maar dit is als een fata morgana voor de bevolking die ook als een deelnemer, maar echter ver op de achterste rij, plaats neemt in het gebeuren. Dus medelij en begrip tonen dat heb ik niet.


  Maak melding

 2. Er zitten zeker mensen in de regering die meer van de zaak afweten,of beter gezegd de regering heeft wat van geweten en doet dove oren te hebben.


  Maak melding

 3. Deze regering zou de goudsector toch wel ff ordenen?? Ze zouden zich allemaal inschrijven en ze zouden allemaal een pasje krijgen (die 30.000 pasjes is sinds begin op 1200 blijven steken. De andere NDP-ers die aangeschreven zijn vonden het te vermoeiend, en ze zouden de conssies goed organiseren.

  Nu het gaat echt geweldig.

  Nog even en we hebben de binnenlandse goud-oorlog.

  O ja, wanneer wordt het bezit van kwik nu eindelijk eens verboden?? Het is niet nodig in de goudsector en een dergelijke wet maken is toch echt niet zo moeilijk. 🙁


  Maak melding

 4. Het vreemde is dat in geen enkel persbericht de naam van deze “ondernemer” wordt genoemd. Of is deze “ondernemer” misschien zelf een DNA-lid? Overigens heeft de president in een persoonlijk schrijven gemaand de handelingen te stoppen en uit het gebied te verdwijnen. Nu maar afwachten of de post ook inderdaad bezorgd wordt….


  Maak melding

 5. laat je niet voor de gek houden..

  onze lijders weten er alles van en doen als-of hun neus bloed..

  baas weet er het fijne van en onze lijder ronny brunsie,het kan niet anders..

  de gene die de opdracht gegeven heeft zit diep in de regering geworteld en heeft zeker een grote vinger in de pap..

  z.a. eerder gezegd,tyme will tell,als je in water poept,zegd men,zal het na een tijd boven het zelfde water drijven..

  let op..


  Maak melding

 6. Ik vind het vreemd zijn er geen foto’s te van zo’n ponton of moeten die amerikanen om hulp vragen,ik wordt er niet goed van Bouta ze je heli”s in man of lik je mee van uit die grote pap pot?


  Maak melding

 7. Simpel!

  Neem heel de Ponton in beslag en leg het vast. Vaar met dezelfde patrouilleboot waarmee het politiebureau aan flarden is geschoten er naar toe en leg beslag op de Ponton. Zo simpel is het toch? of niet!
  We gaan brieven schrijven; hou toch op!


  Maak melding

 8. Er doen verschillende namen de ronde van wie de ponton kan zijn.Maar zeker is het niet van een djoeka.Het kan zijn van een mini-ster of een mili-ster[assemblee lid]van de NDP.Voor andere eigenaren zou Sur.te klein zijn geworden.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Die Schapen van DDB worden openlijk belazerd hahahahaa, opvallend vindt ik dat TTheo , frontlosers en parapinto heeeeeeeeeeeeel stil zijn.


  Maak melding

 10. http://www.gfcnieuws.com/?p=70585 laatste nieuws over deze duistere kwestie. ik dacht dat hoge militairen geen neven functie mogen bekleden.De verloedering van Suriname gaat gestaag verder onder die Criminele regering van Desi Bouterse en vrienden.Zijn barbie pop Ingrid mag voor 8000 euro per maand op de foto staan en lintjes doorknippen terwijl jonge militairen die een waardeloos oorlog in zijn gestuurd niet eens een uitkering van deze beest Bouterse krijgen. Hij is weer bezig 300 jongeren weer te bewapenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.