Kritiek legt cultuur Surinaams staatshoofd bloot

44

PARAMARIBO, 18 jun – De recente kritiek op zijn coalitiepartners zegt veel van president Desiré Bouterse zelf. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Het afgeven op de graad van ontwikkelingsbesef bij A Combinatie en Volks Alliantie is dus meer een stukje zelfbespiegeling. “Hiermee toont hij nogmaals aan geen cultuur van samenwerken te bezitten”, aldus Gajadien.

Zijn politieke huis, de VHP, is kennelijk de dans ontsprongen. Bij de formatiebesprekingen vorig jaar was ook die partij uitgenodigd voor deelname. VHP-leider Ramdien Sardjoe weigerde, ook omdat Bouterse de gedoodverfde presidentskandidaat was. Principes lijken meer dan ooit zoek. Bouterse’s kritiek zou immers gevolgen moeten hebben. “Als de president het echt meent, moet hij de mensen bedanken”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

Bouterse vindt dat bepaalde ministers uit het gareel lopen. Ministeries functioneren als eilanden zonder enige richting. Het gaat er meer om partijgenoten te accommoderen. Gajadien hoopt dat Bouterse zijn uitspraken herhaalt in het parlement. Dan zou misschien uitgezocht kunnen worden of het om een oprechte oprisping ging. Of dat Bouterse sympathie probeerde te wekken te midden van eigen falen.

44 REACTIES

 1. Ik zelf denk het laatse, hij probeerd inderdaad sympathie te wekken voor zijn eigen valen, dat heeft hij in de jaren 80 gedaan en hij doet het nu weer.Zijn geschiedenis spreekt boekdelen. zijn eigen kamaraden van het eerste uur heeft hij veraden om de macht.Degene die klagen dat in herhaling treed en altijd het zelfde schrijft dit bericht gaat weer over een cultuur eigenschap van bouterse die hij altijd bij zich draag.fijne weekend, ook aan die draaikonten hier op dit net.ik ben recht voor zijn raap ik maak geen bocht en helemaal niet wanneer het om de feiten en waarheden gaat.


  Maak melding

 2. Clini-Clown Sardjoe weigerde want zijn dochter mocht geen Vice Presidente worden.
  Laat deze opa doelie zich bezighouden met zijn leeftijdgenoten die pinaren en een Sardjoe Foundation oprichten.

  Weer een surinaamse leider die denkt dat de Goslar in de Suriname rivier de Lala Rookh is. En die corruptie tot staatsgodsdienst heeft verheven.


  Maak melding

 3. Waarom zullen de Javanen (Somo en consorten) de coalitie verlaten, daar alle Javanen op sociale Dienst kaarten leven (Woning, eten & drinken, gas,licht,water, medische zorg etc.). DDB heeft het op zijn netvlies, maar kan niets doen (anders zit hij zelf straks in Santo Boma).

  Dit zelfde verhaal geldt voor de Boslandcreolen/Djoeka’s. Woning, gas, licht, water, medisch zorg is op Sociale Dienst Kaart volop aanwezig. Een vlekje is Moiwana, waarbij Brunswijk zijn eigen volk heeft verraden en ingeruild voor 6 ministers en heel veel accommodaties voor mensen die op hem lijken. Ook hier riskeert DDB de gevangenis.

  De Hindustanen zijn weer de hardwerkende koelies die alle magen van de luie Surinamers moeten vullen. Hier ligt MACHT.

  In De Nationale Assemplee is niets te halen.
  Wat overblijft zijn de BUITEN PARLEMENTAIRE acties. Een mooie taak voor de vernieuwde VHP.


  Maak melding

 4. Ooit is gezegd: “Wij Surinamers vergeten gauw.”

  Denken wij terug aan de jaren 80 dan zien wij hetzelfde patroon/cultuur.
  “You can take the man out of the gutter, but you cann’t take the gutter out of the man.”

  Een land besturen kent normen en waarden, kwaliteit en capaciteit.

  Heeft dit leiderschap ooit normen en waarden gekend?
  Zit er kwaliteit en capaciteit in?

  En dan nog het begrip: ontwikkelingsvisie.

  Sinds 1980 politieke macht:Militair leider, parlementslid en nu pres.

  Welke bijdrage heeft hij geleverd aan de ontwikkeling van Suriname?
  Noti,nada,niks,nothing,……..

  Hij is de geschiedenis in gegaan als de ultieme leider die bij heeft gedragen aan de afgang van de rechtstaat, de democratie, normen en waarden, op de kaart zetten van het land als een narco-staat, de bermcultuur heeft geintroduceerd,etc.

  Bermcultuur: anderen de schuldgeven,neks no fout,etc.

  SOMO heeft het terecht over ” podiumtaal” kort weg “neem hem niet serieus” en vervolgens “ik ken hem heel goed.”

  SOMO: Ben je hiermee in zee gegaan om land en volk te dienen?

  Shame on you: Waar blijven jouw normen en waarden???


  Maak melding

 5. De President heeft gelijk. Wat voor visie kan je bij Somo en de leiding van A Combinatie ontwarren. Het zijn alleen maar baantjesjagers voor hun eigen achterban. En bij die achterban ontbreekt eveneens enig kwaliteit. Bij Ashiana komt er een nieuwe ‘directeur’, een meisje van amper 25 jaar, zonder werkervaring. Jullie maken je stervens belachelijk


  Maak melding

 6. Asis Gayadien,
  Een graaier van de eerste orde is weer eens mondverlegen.

  Over cultuur gesproken. Hij durft als OW afgezant nog in de zon te lopen ook.


  Maak melding

 7. VHP was een partij op vertrouwen , maar deze zelfde oude gaarde heeft het altijd verpest, denk aan 1975, 1980, toen bouterse probeerde om samen met vhp te werken. Nogmaals vhp was de enige partij met wie bouterse graag samen wilde werken. Zelfverrijking en vriendjes politiek blijft bij deze fanatieke oude gaarden.


  Maak melding

 8. DIT…is toch lachen…VHP….wel deze zijn de echte dieven/rovers/corruptelingen.(arme PL arme AC)…VHP blijf stil psssst…Jij zoekt probleem.


  Maak melding

 9. baas heeft totaal gevalt en geeft anderen de schuld.,wat een rot lijder..schamteloos..

  als je enig respect hebt,dan treed je zelf af en velaat het poppenkast..zo kan het niet doorgaan..

  wat zullen andere leiders van andere landen zeggen,denken, oordelen,wie zal naast zo’n figuur staan als leider..

  je zou je rot schamen,om naast ddb te staan ,geen wonder dat zelf de Cubaanse leider Raoul hem niet heeft ontvangen..


  Maak melding

 10. gaja doem moet eerst in zijn eigen gelederen orde op zaken stellen .
  hij moet v.h.p tot een surinaamse partij om toveren in plaats van een hundustaanse pertij .
  we leven niet in de negentiende eeuw .
  dus weg met die disco partij .


  Maak melding

 11. Deze regering is al een jaar aan de macht en tot nu toe is er geen ontwikkeling uit voortgekomen maar alleen maar ellende.De hoofd verantwoordelijke pres.Bouterse schuift hiervan de schuld in de schoenen van de groep Somo en Brunswijk. Zo kennen we hem weer;dat heeft hij al tientallen jaren gedaan en nu nog steeds; Kijk maar hoeveel regeringen hij onder zich heeft gehad: nijhorst, alibux, chin a sen, narendorp, udenhout,wijdenbos en nog meer.
  DDb is niet geschikt als president.


  Maak melding

 12. De kritiek van de President legt de Surinaamse politieke culltuur bloot Gajadien, eentje waar jij een exponent van bent.

  VHP is de partij bij uitstek die enkel en alleen gaat voor de enge eigen en groepsbelang, het woordje landsbelang komt niet in geen enkele woordenboek van VHP’ers voor.

  Landsbelang en ontwikkelingsvisie zijn woorden die bij welgeteld maar twee partijen voorkomen nl de NDP en PALU. Hoe goed of slecht ook deze twee partijen zijn de enigste Surinaamse Politieke partijen die een duidelijke ontwikkelingsvisie hebben en die het ook gecommuniceerd hebben.

  Voor de rest hebben de VHP, NPS, SPA, PL, AC geen enkele ontwikkelingsvisie of -besef kunnen communiceren of kunnen overleggen. Dat is het hele probleem van de Surinaamse politiek, het enigste wat ze kunnen is accomodatie en enge groepsbelangen behartiging. Deze partijen zijn stuk voor stuk ook etnische partijen, dat zegt ons al genoeg.

  Trouwens Gajadien samenwerken maar niet at all cost, deze President is niet als Vene die met een emmer zonder bodem zat rond te leuren en omwille van samenwerking alles maar pikte en slikte ook beledigingen van PL, AC en VHP, Vene had niets meer in de pap te brokkelen en was verworden tot een soort marionet.

  De boodschap van de huidige President is overduidelijk. De Ontwikkeling van Suriname gaat voor, en dat moeten AC en PL nu eindelijk beseffen, disi a no Front. Als ze het niet beseffen mogen ze opdonderen en terug naar front gaan, waar geen enkele ontwikkelingsbesef aanwezig is.


  Maak melding

 13. haaai baja SRD…San Ronnie Doe
  haaai baja SRD…So Ronnie Dong
  haaai baja SRD,,,San Ronnie Dede?
  haaai baja SRD,,,So Ronnie Dofu
  en ga zo maar door.Ronnie kijk uit dat deze DiDiBrie je niet uit(levend)aan de Fransen.Ronnie kan jij je de dood van Doetje en Deel nog herinneren? Je kwam toch vredes onderhandelingen met deze zelfde Duivel(Bouterse)voeren,toen betaalde je een zeer hoge prijs met Doetje en Deel ai Ronnie yu dofu echt. Allendy bin barie yu.Wat niet was gelukt in ’t Fronttoen je er zat(samenwerking Su en Fransen)lukt DiDiBrie nu wel dan is hij zonder wapen af van je.Ai Ronnie yu don bala.
  Ronnie zullen allen studenten van het Lim A Po college kunnen afstuderen? Je zal wel weten wat ik bedoel.Ronnie en hij is nog niet klaar met je na de begrotings behandelingen als die nog komen raak je al je ministers kwijt. Zie wat Amafo net is gebeurd als min van huisvesting.Abrahams is afwezig(min van OW die niets temaken heeft net huisvesting) dan komt niet de min van volkshuisvesting de pers vertellen hoe of wat mbt de bouw van de 500 volkswon.maar een ambtenaar van openbare werken.Een grotere vernedering kan ik me niet voorstellen.Pingping pe yu de? Ronnie waar ben je?.Moro e doro.Ronnie waar zijn de mensen die vonden dat “t volk deze combinatie had gewild.Laten we hopen de de vhpers niet overlopen anders mi boi Ronnie a kba gi yu,want Somo die gaat nergens en pikt alles om maar te kunnen blijven waar hij is maar jij hebt kroeshaar jij bent dus erg vel.Diko,Felici Pinas,Waterberg en Amafo als jullie tot aug in “t zadel blijven dan ontv.jullie een lekkere min.pensioen. Jammer voor Wonnie Boeloe(koe) die vloog na 10 mnd eruit en men.douane erin.Goedzo the right man on the right place.Ronnie maak je borst nat moro e doro je zal de wapens niet meer kunnen opnemen tegen wie dan ook. Einde Ronnie Brunsie einde verhaal. Odi odi Guno en Limbo
  Glenny


  Maak melding

 14. Meneer Gajadien, ik zou u adviseren om eens goed te kijken naar uw eigen partij die thans zichzelf aan het opheffen is danzij het egocentrisch denken en de gtootheidswaan waaraan u en uw partijgenoten van weleer aan lijden. Dat u het zover gescopt het in de politiek is enkel te danken een nepotisme, handje-klap en door hand en spandiensten te verlenen. Door aan te geven dat de VHP de dans is ontsprongen door niet met de MC in zee te gaan geeft u zelf al het lage niveau van politiekbesef aan. De tijden zijn veranderd, zo ook de politieke inzichten en ontwikkelingsvisies. Ik heb u nog nooit kunnen betrappen op enige opmerking die laat zien dat u ook eens buiten de grenzen van de VHP en SUriname kijkt om te zien dat de politiek van de jaren 70-80 allang achterhaald is. Probeer niet een verjongd spiegelbeeld van de oude olifanten (Lach, Sardjoe etc) te zijn en luister naar de verjongingsdrang die er binnen uw eigen gelederen heerst, ga mee het de tijd of stap eruit!


  Maak melding

 15. Geachte dames en heren,

  De gehele coalitie ontbreekt een ontwikkelingsvisie. Niet raar als mensen worden gekozen enkel alleen om populistische praatjes die ze verkondigen en/of obv etnische sentimenten waarop wordt ingespeeld. Op een dergelijke manier kan worden gesteld dat het streven naar natie vorming en welvaart voor iedere su burger niet in hun partij programma voorkomt. Suriname is nog niet op dat punt om in te zien dat alle etnische groepen gemeenschappelijke belangen hebben z.a. betaalbare huisvesting, zorg, redelijk inkomen, welzijn.


  Maak melding

 16. Sabidirie (jij schopt ze aan de bil)

  Erg heel erg maar het moest een keer gezegd worden….IK ZIE DEZE PARTIJEN NET ALS DE ROVERS/DIEVEN OP STRAAT…vol corruptie erbij.

  Het is verschrikkelijk maar hoe deze partijen met Su. omgaan is zeer achterlijk, leeghoofden…maar wel zeer zware schurken…regel… regel..(sit mi kon) regel je moeder, regel je vader, regel je buurman en vrouw regel, regel dan blijft geen moer meer over dan roven op straat.


  Maak melding

 17. Somo neem je mensen en ga planten voor de export…AC (Bruncie)neem je mensen en ga planten voor de export.
  Zorg voor een toekomst, want Vtje (NPS)heeft jullie geleerd Chinezen te importeren.


  Maak melding

 18. Sabidirie @13: “De Ontwikkeling van Suriname gaat voor, en dat moeten AC en PL nu eindelijk beseffen, disi a no Front. Als ze het niet beseffen mogen ze opdonderen en terug naar front gaan, waar geen enkele ontwikkelingsbesef aanwezig is.”
  Over de rest van wat je geschreven hebt zal ik het niet hebben, wat het geciteerde betreft: Ik ben het ermee eens dat Bouta ze zou moeten opdonderen, maar ik wil met je wedden voor Srd. 6000,- in de maand dat hij ze niet opdondert. Srd 6000,-/maand heb ik niet maar het staat vast dat ik deze weddenschap win, want ook bij Bouta gaat het niet om de ontwikkeling van het land op de eerste plaats.


  Maak melding

 19. @Lid 7 Parapinto alias draaikont.
  Waar was jij toen die dictator, anti democraat, genocide pleger en mensenrechtenschender DDB in het parlement stond te vertellen dat Suriname geen rechtsstaat is.@ 8 Radjin ga a.u.b jou huiswerk maken want jij zegt dingen niet aantoonbaar niet kloppen.
  Wie zijn de mensen die DDB om zich heen heeft verzameld ??? die zelfde oude garde die ons land in de jaren 80 de vernieling in hebben geholpen.@ sabi-dirie,DDB zet zijn belangen voor de belangen van Suriname want als je weet dat jou presidentschap belangrijke donoren zal afschrikken en dat de democratische landen in de wereld waar kennis, geld en macht is jou niet zullen accepteren omdat je een bloedige verleden hebt dan ben je niet met landsbelang bezig maar met jou eigen belang. Nogmaals DDB is een sta in de weg voor de ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 20. Bermcultuur?

  Tjally bedankt! Zo omschrijf je de cult die sommigen denken te hebben uitgevonden. Blijf een ander maar de schuld geven dan verschoon je jezelf van alle blaam.

  Eerst was het Vene met Front, nu zijn het de ex-samenwerkers van Front namelijk VA en AC die de schuld krijgen van eigen falen. Neks no fout! Mi no fout! A no Mi schuld! Mi no doe noti! Zegt de kleine Indiaanse jongen als de Lollipop uit het blik is verdwenen.

  Maar hij wist van tevoren met wie hij in zee ging dus zijn hele ontwikkelingsvisie is feitelijk gebasseerd op achteruitgangsvisie.
  Wat een clown! Let u vooral op zijn dikke nek waaruit die stomme taal stroomt.

  En dan die zielige volgelingen van hem die in een volverwachtingscultuur beter moeten weten maar te naief zijn om de domheid van hun leider te ontdekken en toe te geven.

  VHP-leiding heeft gekozen om niet samen te werken met een nepfiguur. Als de VHP aan accomodatie van eigen mensen dacht dan had men deze samenwerking aangegrepen. Dat heeft men terecht niet gedaan, anders zou de VHP nu de schuld krijgen van het falen van een zwakgeschoolde dictator.

  De ruggegraatloze VA en AC zullen op deze uitspraken niet echt reageren want bij hun is accomodatie belangrijker dan confrontatie.
  Bermcultuur; wat een mooie, Tjally.


  Maak melding

 21. die arme president is zo dom dat dit het enige is wat hij kan doen baja….Wat ik vooral niet snap … die mensen die hem de briefjes voorschrjven met al deze flauwekul.
  snappen zij het zelf ook nog wel wat ze voor die klootzak moeten schrijven of zijn zij ook zal oerdom en alleen maar kijken naar eigenbelang..ipv voor het volk.


  Maak melding

 22. nr. 3 Hoe bedoel je? zogenaamd de luie creolen en de harwerkende Hindoestanen., . Er zijn duizenden creolen die hard gewerkt hebben in hun leven om hun gezin te verzorgen. En mensen als jij denken nog steeds in hokjes. weet je hoe de mensen als jij rijk zijn geworden? dat komt niet alleeen door hard we5rken maar om anderen te bestelen.Jij nu


  Maak melding

 23. Een levenlang stoppen in het bestrijden van Bouterse en nog wordt hij president.

  Wie zijn er dan jokers/loosers.

  Trek zelf de consequenties, u hebt gefaald.


  Maak melding

 24. Schaamteloos die pae.Hij lijkt wel een paki-paki.Foei toch.Javanen pikken jullie dit wel???? Hebben jullie hiervoor gekozen.Deze schurk heeft jullie misbruikt.Grootste verrader, bedrieger.
  And by the way.Palu’s.Waren deze mensen niet de leiders en adviseur van de decemberoorden.
  Zij zijn toch de communisten.

  Ik zeg nogmaals:SURINAMERS, WORDT WAKKER.

  Danitia


  Maak melding

 25. Tot nu toe heeft Staatsolie alleen succes geboekt met alles dat zij ondernomen hebben. Kunnen de bewonderaars van Bouterse mij uitleggen waarom hij het idee van biobrandstofproductie in Wageningen als een donderslag bij heldere hemel tot de grond toe heeft afgekraakt? Of heeft hij met het afkraken van dit project (in proeffase bovendien) het beste met Suriname voor? Ik snap het met mijn 3 G hersenen niet (G = Garnaal).


  Maak melding

 26. Gajadien hoopt dat Bouterse zijn uitspraken herhaalt in het parlement.

  Wat een oetlul is deze Gajadien toch ook. De President heeft jullie in het parlement een nog ergere verwijt gemaakt nl dat jullie niveau heel laag is.

  Ook daar heeft de President gelijk in, gezien je reactie. We hebben allemaal de beelden via Apintie.sr kunnen zien wat een stelletje varkens de fronters zijn.

  Mijn vraag aan Gajadien is, na het verwijt van de President wat hebben jullie fronters gedaan in het parlement, wat hebben jullie precies gedaan om het tegendeel te bewijzen?

  Welke wetgevingswetten hebben jullie precies ingediend om die enge eigenbelang van politieke partijen tegen te gaan? welke wet of verzoek hebben jullie fronters precies ingediend die voor ontwikkeling van Suriname is?

  Antwoord weten we allemaal al, niets, nada notie.

  Het zou je gewoon sieren als je toegegeven dat hetgeen de President zegt precies de waarheid is, en dat Suriname al die jaren niet ontwikkeld kon worden.

  Wat een flapdrol is deze man ook.


  Maak melding

 27. #23 Das

  Ik zie je al kijken naar een toespraak van Bouterse…..vol afschuw en je voelt elke keer die haat in je opkomen…je hoort dan ook niets meer wat hij te zeggen heeft…kwalijk neem ik je niet,gevoelens zijn moeilijk te onderdrukken…objectieviteit zoek…het gaat alleen om de eigen partij,de eigen mensen bij jouw.
  Jammer voor suriname dat jully de dingen maar niet anders willen zien en benaderen voor iedereens welzijn


  Maak melding

 28. DAS liever de Bermcultuur dan jullie front racistische varkenscultuur, stelletje racistische corruptelingen.

  Je bent een geboren losers.

  VHP’ers hebben geen enkele ruggegraat, ze werken met iedereen samen als ze maar alles wat los en vast zit, kunnen stelen voor zichzelf.

  Ze wilden niet meer mee doen toen de President ze heeft verteld dat de ontwikkeling van Suriname nu telt.

  Sardjoe de grote boef, die wilde op hoge poten eisen dat zijn dochter VP werd.

  De mensen van front zijn gewoon minderwaardig en hebben geen enkele zelfrespect laatstaan een ruggegraat.

  Somo heeft Vene en heel NPS zo beledigd en wat deden ze, ze stelden hem gewoon weer voor als voorzitter van de DNA.


  Maak melding

 29. DAS liever de Bermcultuur dan jullie front racistische varkenscultuur, stelletje racistische corruptelingen.

  Je bent een geboren loser.

  VHP’ers hebben geen enkele ruggegraat, ze werken met iedereen samen als ze maar alles wat los en vast zit kunnen stelen voor zichzelf.

  Ze wilden niet meer mee doen toen de President ze heeft verteld dat de ontwikkeling van Suriname nu telt.

  Sardjoe de grote boef, die wilde op hoge poten eisen dat zijn dochter VP werd.

  De mensen van front zijn gewoon minderwaardig en hebben geen enkele zelfrespect, laatstaan een ruggegraat.

  Somo heeft Vene en heel NPS zo beledigd en wat deden ze? ze droegen hem gewoon weer voor als voorzitter van de DNA.


  Maak melding

 30. Tja wat zal ik zeggen?
  Sabietrien hoeveel maanden mag deze prseident nog plaatsnemen in het presidentieel suite?
  En ik durf te wedden voor zullen we zeggen 4000,- EUR dat jij en de bevolking geen ene stap verder is gekomen in de volgende punten:
  – opleidingen laag en hogere onderwijs
  – veiligheid op straat
  – ziekenhuizen en ziekte kosten
  – pensioen
  -ouderen en wezen
  – infrastructuur
  -armoede bestrijding
  -aanpakken van de echte criminelen
  – salarissen
  -etc.
  Ik hoop dat hij voor het volk 5van deze punten echt kan verbeteren en dan zorg ik dat ik jou Sabritrie het geld geef. Of een beter idee ik overhandig dit met jou aan een goed doel in Suriname.
  Wat denk je van een weeshuis of ziekenhuis?

  Grtn van


  Maak melding

 31. Wan people!

  Momenteel is er een Talenconferentie gaande in Suriname. Brayn, Sabiediri, Radjin en Frontlooser maak samen met Parraman hier gebruik van.
  Stel voor om op elke school vanaf nu elke dag 1 uur te besteden aan het Hindustaans, Javaans, Chinees, Indiaans of Aucaans. Elke dag een andere taal een uur lang. Weet je waar dit toe gaat leiden over 20 jaar? Dan spreken alle schoolverlaters alle talen en zullen ze elkaar beter begrijpen en minder racistisch tegen elkaar zijn zoals jullie nu.
  Dan worden we misschien een volk zonder verschillen. Wan people!

  Desi, jullie grote baas, stelt nu alleen Creolen in topfunkties aan en jullie hebben het over racisme?

  Als Desi zelf te weinig scholing heeft gehad mag hij tegen anderen zeggen dat ze onder ontwikkeld zijn? Mag hij tegen AC en VA zeggen dat ze accomodatieclubjes zijn? En hij dan? Hoeveel familie en vrienden heeft Desi geaccomodeerd? Zelfs zijn Dominee is met zijn Goddelijke kont in boter gevallen.

  Als jullie geloofwaardig willen overkomen dan moeten jullie samen met Desi uit een ander vaatje tappen. Jullie tijd aan de macht verstrijkt langzaam maar zeker. En dan? Dan gaat deze bermcultuur definitief in de prullebak.


  Maak melding

 32. @ parapinto,
  Weet jij niet wie die jokers en die ezels zijn?? Ik zal jou helpen, dat zijn die landverraders als jou en die stommelingen die het mogelijk hebben gemaakt dat een massamoordenaar nu president van suriname is die. nu klagen ze want ze zijn in de maling genomen door moordenaar DDB.die oudjes wachten nog steeds op hun beloofde voorzieningen en die kinderbijslag die verhoogd zou worden.
  Abrahams licht in de duurste ziekenhuis van cuba op kosten van de staat en maar roepen dat de bevolking de buikriem nog strakker moet aantrekken. Igrid B verdiend duizenden srd per maand om lintjes te knippen. zie je niet dat je met open ogen bedonderd wordt stelletje schapen.


  Maak melding

 33. Bryan,

  Waarom zou ik iemand haten? Verklaar je nader.
  En van welke partij denk je dat ik ben? Front?
  Twee vergissingen die je maakt want je kent me niet! Ik reageer als geboren Surinamer op alle misstanden in het land. Van wie danook!
  Zou jij ook moeten doen als je land je lief is en niet als een blinde Garnaal achter populisme aanlopen.


  Maak melding

 34. Bouterse heeft geen verstand van economie.Hij heeft meer verstand van wapens om te doden.Ik snap die surinamers niet om zo iemand te kiezen als president van het land.Deze man vult zijn zakken samen met zijn familie.Het is een schande voor dit land.Als ik bouterse hoor praten dan vraag ik mij af weet die man waarover hij het heeft.


  Maak melding

 35. DAS de uilskuiken, maak je niet druk. Surinamers zullen langzaam maar zeker jouw en je racistisch varkens frontcultuur naar de prullenbak verwijzen.

  Voor types als jouw is er geen plaats meer in Suriname, dus blijf maar lekker aan de waterkant zijlijn je koeterwaals ventileren.

  Aan ezels als jouw hebben we allang geen boodschap meer, Suriname voor de echte Surinamers en niet meer voor die wannabee’s.


  Maak melding

 36. Republiek Suriname heeft een president die daadwerkelijk regeert en niet een president die in de wachtkamer moet zitten wachten omdat de voorzitter(Mas Raden Somohardjo)ff zijn alarm-klok moet afstellen voor het tijdstip van sex for sex !!!
  De huidige president regeert en wordt nooit en te nimmer geregeerd !!!
  Wij werken heel hard richting “Volks-democratie ” !!!
  Wennen jullie maar hieraan .
  Nieuw Portret , Nieuwe Orde , Nieuwe Weg !!!

  Voor de revanchisten en consorten wonende te OLLand .
  Het Ollandse KAbinet bestaat uit de zgn Liberalen , Fundametalistische Christenen en een groep Fascisten olv. een geblondeerde Hitler .
  Dit noemen wij “Demonen-cratie en geen Democratie ” .
  Wat doen jullie hieraan , hebben jullie invloed op jullie belastinggelden en hoe deze gespendeerd moeten worden .
  Welke stappen hebben jullie ondernomen om de aangekondigde draconische bezuinigingen en ontslagen tegen te houden of iets in die trend ???
  Shame on you , soso begi bek !!!
  In het vervolg ; OPO YU YEYE , NO SAKA YU KRA

  Republiek Suriname Voorwaarts
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 37. @ nummer 4,
  Ga in ocer staan met jou belachelijke dom gelul jij bent NDP addergebroed die niet los kan komen van zijn dogma en indoctrinatie.


  Maak melding

 38. Nr.43 Wikitleaks=DU-bieltje ,
  Bij de les blijven en niet slapen !!!
  Jij leeft in vijandschap met de waarheid en tevens sluit jij een pacht met de verdervelijke ,walgelijke en verwerpelijke leugen !!!
  Is het “introctrinatie” of is het toch in
  “loondienst” zijn .

  Wordt het geen tijd om gebruikt te maken van de eerste lettergreep van jouw nick-name???
  Het is zomer 2011 !!!
  OPO YU YEYE , NO SAKA YU KRA !!!

  Republiek Suriname Voorwaarts
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.