Erfenis Surinaamse regering “hell of a job”

40

PARAMARIBO, 7 apr – Wat de regering heeft overgenomen aan financiële administratie is een hell of job. Dit zegt president Desi Bouterse. Er is een enorme achterstand wat betreft het bijhouden van schulden. Overzicht krijgen is een taak op zich. Bepaalde zaken zie je dan makkelijk over het hoofd.

Zoals de voorlichting naar het publiek toe. Die wil er wel eens bij in schieten. Het publiek blijft in het ongewisse over wat de regering doet. “Het is onvoorstelbaar hoe groot de achterstand binnen de overheidsadministratie is”, zegt Bouterse. Schuldeisers blijven opdagen met schulden van lang terug. De schulden blijken vaak inderdaad te zijn gemaakt. Ook besluiten moeten vaak nog getekend worden.

En dan blijkt dat ze al in uitvoering zijn. Het is soms niet te overzien dat “de zaak zo groot is”, aldus Bouterse. Toch moet de communicatie met het publiek beter. Individueel en ook in groter verband wordt de klacht luider dat de kosten van levensonderhoud zwaar drukken. De regering wil tegen eind 2012 een evaluatie maken van het aanpassingsprogramma. Voor velen is dit programma de grote schuldige.

40 REACTIES

 1. Ik hoop dat deze regering lang aan het roer blijft in Suriname. Er moet orde op zaken gesteld worden.De vorige regering speelde een spel met het volk van Suriname. Het volk moest dom gehouden worden.De Surinaamse overheid moet efficienter worden.Een efficiente overheid staat borg voor een goede economische ontwikkeling en versterking van de economische positie van het land Suriname.


  Maak melding

 2. “Erfenis Surinaamse regering “hell of a job””

  Dit weet elk welkdenkend mens. Alleen de onwetenden of die-hard fronters willen dit niet weten, en als iemand iets niet wil weten zal die het ook nooit weten.

  Dit is een verworvenheid van de man met 10 vieze vingers genaamd vene.

  President hoe groot of zwaar de taak is, wij mogen niet voor terugdeinzen orde op zaken te stellen, communicatie met het volk mag er ook nooit bij inschieten want de front hyena’s zitten constant op de loer en als de regering niet goed blijft communiceren zullen de hyena’s dat doen met hun leugens, verdraaiingen, etnische verdeeldheid zaaien en gewoon het verwerpelijke racisme aanwakkeren.


  Maak melding

 3. M. Doorn:

  bla bla bla bla bla bla…

  Voor deze hell of a job wordt Bouterse, zijn vrouw en de rest van de regering goed betaald.

  Altijd makkelijk om je voorgangers de schuld te geven van je eigen incompetentie


  Maak melding

 4. Het klinkt prachtig ddb….

  Nu kan ik mooi een factuur laten maken van voor christus en deze laten tekenen door de vele voorgangers nu met pensioen en een flink bedrag laten innen..

  Lantie controleert toch niks een kleine tjoekoe is voldoende om elk factuur te laten ontvangen,..


  Maak melding

 5. @ 2 Rob: Je stelling is juist. Maar een efficiente Surinaamse overheid zal (voorlopig) een utopie blijken. Schop eerst eens al die zeven-even ambtenaren eruit, accommodeer de juiste mensen met gezond verstand en werklust op de juiste plaatsen en je zult zien dat het op termijn misschien werkt.
  Niet dat ik daar nou zo trots op ben, maar de Nederlandse overheid wist voor 1975 wel wat een efficient overheidsapparaat was. De Surinaamse regeringen vanaf die tijd hebben er zelf een zootje van gemaakt. Een groot deel van de schuld hieraan ligt bij de etnische politiek die sindsdien is gevoerd. Surinamers zijn een inventief en veelal een hardwerkend volk, maar – eerlijk is eerlijk – ze missen het vermogen te “managen”. Voorbeelden genoeg.


  Maak melding

 6. ach donder toch een eind op onder vene was het niet zo als nu jullie gaan er alle maal achter komen hoe bouterse jullie uit melkt het is over met suriname in alles kun het merken maar wie deze man kiest weet wat hij heeft gekozen bloed zweet en traanen


  Maak melding

 7. Ik hoop ook dat het onderzoek van Punwasi aantoont dat Venetiaan willens en wetens de andere kant heeft opgekeken (en dus net zo schuldig is als Jong Tjien Fa)


  Maak melding

 8. Hell of a job!

  Ik kan me best voorstellen dat het een hell of a job is om rotzooi op te ruimen. Kijk, als je verhuurder verhuist en hij laat zijn hele inboedel en inventaris voor je achter dan moet je ruimen. Puin ruimen want het zijn niet jouw spullen.

  Terwijl we weten van de regeringen die de afgelopen 20 jaar Suriname hebben geregeerd dat ze altijd een puinhoop achterlaten.
  Zo heeft de regering Wijdenbosch in opdracht van Desi een hele, grote, verarmde rotzooi achtergelaten.

  Waarom moet Desi nu zo veel lawaai maken?
  Hij heeft niet alleen toen een rotzooi achtergelaten maar een totaal verarmd land met lege schappen en hongerleidende kinderen.
  Niet alleen de schuldeisers waren veel, maar er was totaal geen geld om ze te betalen.
  Het is dus niet eerlijk als je nu met de brede kant van je mond roept “Its a hell of a job!”

  Natuurlijk is het zeer slordig van de vorige regering onder Front. Dus laat dit een les zijn en laat een regeringscommissie de zaak even toetsen voor je over neemt.
  Als een penningmeester van een sportclub vertrekt, dan komt er een kascommissie die maakt rapport op en de nieuwe kan starten.
  Of is het te veel gevraagd voor het besturen van een land met een half miljoen inwoners?
  Is it a hell of a job?


  Maak melding

 9. Voor dat doorn ding bestaat er alleen de MC of Front.Vanuit de berm wist bout precies waar de schoen knelde en nu gaat hij tegen het volk huilen dat ze hem opgescheept hebben met een Augiasstal.Het is werken man en niet zeuren.Je hebt meer ge-erfd dan de Front regeringen ooit gekregen hebben van de ndp.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Morena, wordt wakker!! Dit zijn andere tijden. De tijd van pras’oso poliyiek is voorbij, we zitten nu met de gevolgen. Zet ook jou schouders eronder of hou je gedeisd!


  Maak melding

 11. Spek & Bonen!

  Al die jaren heeft winnetou voor spek en bonen op het pluche gezeten.

  Jarenlang dna-gelden ontvangen en nog steeds weet ie niet hoe het werkt.
  Zijn mede compagnons hebben waarschijnlijk ook voor spek en bonen meegedaan.
  Plots weet niemand niets!

  De NDP-lieden hebben in de vorige Regeringsperiode geblinddoekt en met oordopjes aan de vergadertafel gezeten.
  Niemand heeft fiat gegeven voor geen enkel wetsvoorstel.
  Tsja, dan is het inderdaad a hell of a job al je plots geconfronteerd wordt met je eigen handtekening!

  What a pitty!!!

  Ik geloof hier geen ene sikkepit van.
  Waarom niet?
  Bij ongelofelijke wantoestanden, “onmenselijke“ begrotingstekorten, kortom ontiegelijke puinzooi van de vorige regering, had de NDP moeten ingrijpen en de regering laten vallen, want ze hadden bewijst toch!

  Neen, er was toen niets aan de hand,het land was stabiel. Klopt dit niet, dan is de NDP, medeschuldig aan de wantoestanden die ze nu zeggen aan te treffen.
  Punt uit!!!!


  Maak melding

 12. Wat ik zou willen zeggen,deze regering weet wat suriname nodig heeft.
  Nu staan we er alleen voor , geen ontwikkelingshulp meer ,de pot is leeg .
  En ik zou graag willen weten van die mensnen die zoveel kritiek hebben op deze regering,wat moet je in gods naam niet betalen in holland en waarom mag dat niet in suriname .
  alles moet de regering doen nee we gaan het samen doen . bless only love


  Maak melding

 13. Regeren is per definitie “a hell of a job”.

  Als je mensen op posities zet die er niet of nauwelijks verstand van hebben, zullen ze altijd zeggen dat het “a hell of job” is.

  Vraag een schoenlapper of hij je auto wil doorsmeren, dan zal hij zeggen dat dat “a hell of a job” is.

  Kom op nou, niet zielig doen, daar zitten jullie voor met een meer dan rijkelijk salaris en nog rijkelijker emolumenten.

  Mevrouw Felter: hier ligt een “hell of a job” voor u.


  Maak melding

 14. Dat zegt de man die zelf 200 miljoen leende in Brazilie, daarmee wapens kocht en deze wapens doorverkocht aan het FARC.

  Echt geloofwaardig en dat ook nog eens 8 maanden na dat de regering is aangetreden??!! Hebben ze al die tijd dan niets gedaan? Komen leveranciers en ondernemers soms pas na een jaar met rekeningen?? Wie gelooft deze pathologiese leugenaar??


  Maak melding

 15. “Schuldeisers blijven opdagen met schulden van lang terug.”

  Ik noem er maar één voor de vuist weg;
  Brazilië!

  Get lost, stuk onbenul! Brem taal ten voeten uit.


  Maak melding

 16. Ik geloof dit verhaal van DB ook niet.De vorige directeur van de centrale Bank in Suriname had een redelijk gespekte staatskas achtergelaten(hier zijn er getekende bewijzen van).

  Aan alle voorstanders van DB wil ik zeggen:kijk naar de geschiedenis.
  DB was al 3 keer vanaf 1980 de baas in suriname. Of je nou voor of tegenstander bent, men kan niet ontkennen dat hij alle 3 keren een enorme economische puinhoop had achtergelaten( voor het laatst via de regering Wijdenbosch).

  Zijn de tegenstanders van DB zo slim of zijn de voorstanders van DB zo dom,onwetend dat ze voor de vierde keer moeten ervaren waar deze man ,ondanks al zijn charmes , echt voor staat.


  Maak melding

 17. Vergeet niet .. Surinames zwakte is het verdeeldheid wat mede door de verraders wordt aangewakkerd( en dan heb ik het niet over de boeren die hier hun gal spuwe),

  Verraad is net een kankergezwel. Als je het niet behandeld zaait het uit.
  En dat hebben we al gemerkt onder de regering Vene wat de uitkomst is

  Vergeet niet. 5% IAMGOLD…

  Dus weg met NF en. VhP.
  We dont need no more trouble
  RiP. Bob Marley


  Maak melding

 18. Ik weet wel wat Venetiaan erfde. Een failliet land. Ook nu laat Bouterse zien dat hij onbekwaam is en zijn rovers praktijken probeert te verdoezelen


  Maak melding

 19. Bouta ,dacht dat hij en zijn bende met hun kont in boter zou vallen . zoals de vorige keren .Toen jij en die bosje bruggen liet bouwen, dachten jullie niet aan het volk.Wat zijn met die schulden gebeurd .jullie deden maar ,en nu wordt het te heet voor jullie (Een coup pleger kan geen land besturen).ik laat mij niet leiden door ouwe coup pleegers.


  Maak melding

 20. hahaahahaha , volgens mij is Bouterse rijp voor de LPI, wat hebben de vorige regering van bosje en Bouterse overgenomen zijn wij dat vergeten?


  Maak melding

 21. Esmerald op 12 strax zal je weer zeggen dat ik je beledig, maar je domheid is zo zichtbaar en eigenlijk wil ik je reactie niet eens meer dom noemen, want dat zou een belediging zijn voor domme mensen, ik denk persoonlijk dat je verstand niet 100% meer functioneerd.

  Hieronder copieer ik stukjes weer uit je reactie. Hopelijk zal je zelf merken hoe geschift je bent en als je dat heb gemerkt hoop ik niet dat je vind dat je jezelf heb beledigt, want ook dat zou mij niet verbazen.

  “De NDP-lieden hebben in de vorige Regeringsperiode geblinddoekt en met oordopjes aan de vergadertafel gezeten.
  Niemand heeft fiat gegeven voor geen enkel wetsvoorstel.”

  ” kortom ontiegelijke puinzooi van de vorige regering, had de NDP moeten ingrijpen en de regering laten vallen, want ze hadden bewijst toch!”

  “Neen, er was toen niets aan de hand,het land was stabiel. Klopt dit niet, dan is de NDP, medeschuldig aan de wantoestanden die ze nu zeggen aan te treffen.”


  Maak melding

 22. #23

  Das nou, jou slaapverwekkend antwoordt als je wordt geconfronteerd met de waarheid.
  Een ander kunstje ken je niet hè; beperkte hersencellen of zo.
  Laat me raaien, ze zijn paars-gekleurd!

  Dit is de meest waardeloze regering ooit in de geschiedenis van suri!
  Alleen maar prutsers!

  En nogmaals, volmondig ja, de ndp is medeschuldig door niet tijdig aan de bel te trekken.
  punt uit!

  Als ik dom ben dan ben jij oerdom.
  En van mij mag je nu ook opdonderen met die langspeelplaat van je.
  Wegwezen jij!


  Maak melding

 23. 25 feb 1980 criminele coup.
  geld waarde gedaald,goudvoorraad verdwenen,economie kapot gemaakt , in lange rijen staan voor eerste levensbehoeften, geen valuta om medicijnen te komen, lege winkels,suriname wordt doorvoer haven van drugs,8 december moorden , massaslachting in moi wana , inspecteur Herman gooding die op beestachtige wijze aan zijn einde is gekomen omdat hij onderzoek deed naar praktijken van Bouterse en zijn criminele bende, M.Doorn dit zijn een paar feiten op een rij die gepleegd zijn door de mensen die jij aanbid.Ik vindt figuren die deze beesten aanbidden niet tot de mensheid behoren, zelf dieren hebben soms een gevoel voor mededogen dat kan ik niet van jou zeggen M.Doorn


  Maak melding

 24. meneer Doorn aub waar is je verstand migado mi jezus.Iedereen ziet hoe vies jij propoganda maakt voor een gewetenloze moordenaar en zijn vriendjes, dat zegt genoeg hoe jij in elkaar zit.
  Waarschijnlijk ontbeer je de zelfde normen en waarden van je NDP vriendjes.


  Maak melding

 25. Doornroosje,ontwikkel een keertje zelf een visie dan dat je steeds bezig bent anderen aan te vallen.Door zo te doen bewijs je hoe onder ontwikkeld je nog bent.Ergens in de buurt van de dalit zou EBU zeggen.Komop man!Gebruik die kokosnoot eens.

  Cobie.


  Maak melding

 26. Ai Esmerald,

  je maakt jezelf wel een beetje belachelijk met je denkwijze.

  Maar blind blijven is ook niet eens zo een slechte optie voor jou. Met die aandoening is het Venetiaan ook gelukt 15 jaar President te blijven….dus wie weet krijg jij je beloning nog wel eens.


  Maak melding

 27. Ik leef niet in een kamp maar veel surinamers leven in kampen.
  DB kamp en NF kamp
  ik vindt de ingeslagen richting van deze regering goed.
  ga zo door
  let them talk .
  Ik ga voor su en niet voor een partij
  en als ik dan dom ben lekker zo
  only love


  Maak melding

 28. Men vergeet dat er als je het economische bekijk, er twee belangerijke bruggen zijn gebouwd onder deze mensen bosje brug en coppename brug .
  > zijn dingens die allang moesten staan,omdat ze goed zijn voor onze economie je hoeft geen kost bare uren meer te verliezen door te wachten op een veer daar mee vindt ik dat het geld goed gebruikt is en niet te vergeten staats olie .
  Kan me nog herinneren toen DB daar mee bezig was werdt er van daken geschreeuwd hij is met een coke labratorium bezig en dat er geen olie in su bodem zat.
  only love .


  Maak melding

 29. Weet je wat ziek is.
  Desi zegt dat hij het te druk heeft.
  Iemand die zich verkiesbaar stelt om president te worden en tijdens de verkiezingen zijn tegenstander voor alles uitmaakt wat iedereen al weet .
  Dan vind ik het nu heel erg vreemd dat hij verbaasd is dat de staatskas leeg is .
  Beter kan hij aan zijn zoonlief vragen waar het gebleven is? Brazilië?
  M.doorn is een verstandige man die hierop de forum allemaal zinvolle teksten zit te verkondigen die volledig gebaseerd zijn op 100 procent feitelijke leugens. Tja domme teksten kan ik ook typen.


  Maak melding

 30. Het excuus van onze man met de tien brandschone vingers luidde steevast, ” ik heb een coalitie bij elkaar te houden”. Om Bouta op te sluiten natuurlijk.

  Hij zal van een koude kermis thuiskomen.

  Vraag het maar aan Gilds.


  Maak melding

 31. Esmerald sang wat een emotie. Ik had alleen gevraagd om je eigen stuk weer te lezen, waarschijnlijk heb je het niet gedaan uit schaamte. Als je in een gat zit moet je nooit verder graven, je zakt er nog dieper in.
  Volgens mij was ik duidelijk, ik denk allang niet meer dat je dom bent, na je posting op 24 gelezen te hebben ben ik van overtuigd dat je debiel bent.

  Wikifreak de gek, je bent net een varken die steeds hetzelfde doet nl. in zijn eigen stront rollen.

  risti wanneer mensen de woorden normen en waarden direkt gebruiken om hun gelijk te bewijzen, hoe zekerder je van kan zijn dat deze mensen daar juist een chronisch gebrek aan diezelde normen en waarden hebben. Neem die wikifreak nou eens, je kan mij toch niet vertellen dat hij iets van een beetje normen en waarden heeft of is het omdat hij de woorden tij en ontij gebruikt, nee dus.

  Je inborst is duidelijk zo verrot dat ik de stank zelfs via mijn pc kan ruiken, zelfs mi Gado mi Jezus kan je niet meer van verlossen.

  Coebie dat je een verstand hebt van een garnaal is mij allang duidelijk, dat je denkt dat ik zelf een visie moet ontwikkelen, bevestigd mijn vermoeden dat je een verstandelijk gehandicapte nietsnut bent, die zijn cocosnoot nu als last draagt en nergens meer voor kan gebruiken dan het zicht.

  Ergens in de buurt van de Dalit zei Ebu noh, ik zeg dat jouw ontwikkeling ergens ver beneden dat van de Dalit zit.

  PrietPraat je bent weer overgeslagen.


  Maak melding

 32. Hoi m.doorn,

  Ben jij helemaal gek geworden maat!
  Jij bevindt je op mijn terrein ik ben door onZe leider gekozen om deze onzin te verkopen en niet jij beste heer m.doorn.
  Ik ben degene de gekozen leugenaar om op deze forum Wikileaks , Henk molenaar, piet paniek etc. Te grazen te nemen met leugens en jij absoluut niet. Dit staat in ons contract vastgelegd mijnheer van doorn.
  Ik ga ervan uit dat u zich niet meer op deze wijze laat gaan anders zal ik vragen of onze leider toch een passende maatregel zal treffen om dit soort onnodige situaties te voorkomen.


  Maak melding

 33. De grote leugenaar jouw grote leider heeft je verwezen om je aan te melden bij het LPI en niet waterkant. Waarschijnlijk dacht je, omdat hier heelveel gekken zoals piet paniek, wikileaks, neus en henk molenaar rondhangen dat je al bij het LPI terecht was.

  Ook deze gasten zijn verdwaald en zullen zich vroeg of laat ook moeten aanmelden, geef het goede vorbeeld nou eens maar.


  Maak melding

 34. De grote leugenaar wil van een leugenaar leren, advies raadpleeg je soortgenoten van de kudde, ze liegen de boel bijelkaar, siki sani yu.


  Maak melding

 35. @ M.Doorn
  ik zal mij in ieder geval niet verlagen tot jou NDP niveau sorry, en met mij ook andere verstandige form leden. Iemand die een beperkte woordenschat heeft, en onwetend is, gebruikt meestal zijn fysieke kracht als hij of zij niet met woorden uit kan komen . jou reactie op nummer 34 laat duidelijk zien hoe provinciaals jij bent mi boi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.