Geen directe dreiging regeercoalitie Suriname

21

PARAMARIBO, 7 apr – President Desi Bouterse hoopt niet dat het tot een breuk komt met coalitiepartner Pertjajah Luhur, PL. Er zal van alles aan worden gedaan dit te voorkomen. Maar een strafrechtelijk onderzoek naar handelingen van PL-functionarissen komt er hoe dan ook.

Procureur-generaal Subhas Mungra is al ingeschakeld. “We hebben het beloofd aan het volk, je moet het doen”, zegt Bouterse. Bovendien wist PL dat het beleid op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer er zat aan te komen. “Voor wij aan de coalitie begonnen, wist men dit, het was punt van bespreking. Daar had men alle begrip voor. Nu zijn we op dat punt beland.”

Het onderzoek volgt op het rapport van een speciale commissie. Die stelt vast dat er geknoeid is tijdens de vorige regering. Functionarissen bepaalden willekeurig wie grond kreeg. PL-leider Paul Somohardjo toonde zich al ontevreden over het rapport. Zijn parlementariërs houden zich voorlopig afzijdig. Maar of het tot een breuk komt. “Ik heb niet de indruk, maar het is part of the job, we zullen zien”, aldus Bouterse.

21 REACTIES

 1. “Maar een strafrechtelijk onderzoek naar handelingen van PL-functionarissen komt er hoe dan ook. ”

  Mannen taal, meer is er niet en als PL weg wil lopen so be it, de regering gaat door desnoods met 26 zetels. En als men klaar is met RGB dan hoort men OWV en daarna LVV aan een grondig onderzoek bloot te stellen.

  Trouwens de anti-corruptie wet moet eigenlijk per vandaag aangenomen worden, Suriname mag dit niet langer uitstellen.

  We gaan over tot behoorlijk bestuur en moeten de standaard nu zetten, als het nu niet gebeurd zal het ook nooit van komen, het is vijf voor twaalf.


  Maak melding

 2. Overal waar iemand zo staat raaskallen wordt in een dwangbuis afgeleverd naar s’land psychiatris inrichting.
  Het is echt schandelijk bedriegelijk dat de man die de rechtsgang in Suriname bedreigd negeert nu aan de rechters vraag om een oordeel de vellen over grond uitgiften. Ik begin meer en meer te kotsten van deze man echt, die man denk maar aan één ding en dat is hoe hij meer en meer macht kan vergaren ten kosten van alles e iedereen.


  Maak melding

 3. ze zijn allen bang voor hun job..

  ook desie beeft als een blad en poept in zijn broek..

  ook hij ziet het al aankomen,dat de rit niet wordt afgemaakt en in santo boma moet belanden met al zijn vrienden..

  time will telle


  Maak melding

 4. Niet alleen Pl maar vooral de VHP heeft geknoeid met gronden. Op welke wijze komt Randjietsing van de VHP aan grote stukken grond die hij verkavelt, verkoopt en zichzelf en zijn familie verrijkt? Op onwettige wijze verwerft hij gronden die toebehoren aan alle Surinamers en vervolgens verkoop aan Surinamers die zelf ook recht hebben op een stukje grond. Meneer Randjietsingh, Godsmolen maalt langzaam maar zeker. Of te wel: Voor alles is er bewijs, en dit bewijs is het geweten.

  datra visie (matie foe Krobia)


  Maak melding

 5. Was het niet Desire Delano die het grond wilde vergiftigen door er kernafval uit andere landen tegen een geringe vergoeding te willen inpompen?

  En zijn die wapens die hij in de bossen heeft begraven ooit teruggevonden?


  Maak melding

 6. Spelen met woorden!

  Ergens begin 2011 heeft Desi een minister zonder tegenspraak ontslagen die de grondcorruptie wilde aanpakken. En dat op groot verzoek van PL en KTPI. De bewuste minister was uit de band of het gareel gelopen en zou een beerput openen.
  Desi aarzelde niet en onsloeg deze minister, zonder pardon!

  Wanneer je dat doet en nu zegt dat er al voor de coalitievorming over is gesproken en dat het onderzoek zal aankomen waarom die minister dan ontslaan? En dat op groot verzoek van Somo? Dus als Desi zegt dat Somo het wist waarom moest die minister dan weg?
  Nadat de coalitie al gevormd was?

  En zo heeft Ba-Anansi van Ba-Tigri een gratis maaltijd gekregen. Er zit wel wat rattegif aan de rand van het bord dus moet Ba-Anansi uitkijken. Want als je met 8 poten eet, kan je moeilijk het gif ontwijken.

  Somo moet dan slikken of de coalitie laten stikken. En dan gaan we kijken of Desi nog zo een grote mond opzet.

  Als u het mij vraagt; het rapport met de lijst van corrupten wordt gedeeltelijk openbaar gemaakt en in achterkamertjes besproken. Op die manier gaat men trachten om te redden wat er te redden valt. Het is anders 10 voor 12.

  Want ik weet nu al dat die Partaja Luhur-functionarissen niet naar de rechtzaal gaan. Ze verschijnen gewoon niet en dan wil ik zien wie ze gaat dwingen om wel te gaan.
  Desi?


  Maak melding

 7. Hou jezelf voor de gek!

  Doofpotaffaire, niets anders dan een grote shitty doofpotaffaire!
  Strax is er ergens brand uitgebroken etc etc…
  zoooo voorspelbaar!!!


  Maak melding

 8. Baas wil baas blijven, dus laat hij een zogenaamde onderzoek uitvoeren waarvan de conclusie luidt: ER IS NIET GESJOEMELD. En al de boeven gaan weer hun gang.


  Maak melding

 9. DAS op 7 zegt “spelen met woorden”, ik zeg dat DAS speelt met leugens. DAS ik heb je nog noot kunnen betrappen op een waarheid.

  DAS de minister is ontslagen in December 2010 omdat zijn vrouw 8000ha grond had aangevraagd, en niet SOMO heeft gevraagd dat de minister werd ontslagen maar de partij van de minister KTPI, snappie.

  Lees je het goed 8000ha, dat is veel meer dan Jogi heeft gestolen.

  Lees hieronder maar weer, yu le mofo yu.

  “Breaking news: President ontslaat Sastroredjo 15 Dec, 12:30
  President Desi Bouterse heeft Martinus Sastroredjo vanmorgen ontslagen als minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). De resolutie waarin Sastroredjo ontslag is aangezegd, werd vandaag door de president getekend.

  Sastroredjo kreeg gisteren de hele dag de kans om de eer aan zichzelf te houden. Hij weigerde dit met het argument dat hij niks heeft gedaan. De KTPI vroeg in een brief aan de president om de minister te ontslaan. Zijn maatschappelijke reputatie is geschaad door de grondaanvraag van zijn vrouw. Zij heeft samen met anderen 8000 ha grond aangevraagd.

  De minister houdt vol dat hij niet op de hoogte was van de aanvraag. De president beschikt over informatie dat hij het wel wist. Iwan Vlijter, beleidsadviseur op RGB, heeft de minister verteld over de aanvraag. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw. Sastroredjo kreeg zijn ontslagresolutie een uur geleden.

  Martinus Sastroredjo is na vier maanden minister te zijn geweest, ontslagen door president Desi Bouterse. ”

  DAS als de functionarissen niet naar de rechtbank gaan, worden ze opgehaald door de politie dommie. Je hebt nogsteeds een scheiding der machten, dit is geen front waar ministers en de President zich gaan bemoeien met rechtszaken.

  Esmerald hoop doet leven, blijf dus maar hopen dat het een doofpot affaire wordt.


  Maak melding

 10. @ M.Doorn, de minister houd vol dat hij niet op de hoogte was, maar de president beschikt over bewijzen , er zijn tal van bewijzen dat Bouterse wist wat er op 8 dec 1980 is gebeurd toch ontken hij dat M.Doorn hou toch om die duivels te verdedigen misselijk mannetje dat jij bent .


  Maak melding

 11. DDB blaast te hoog van de toren en hij weet ook dat hoge bomen heel veel wind vangen. Propaganda voeren is zijn drijfveer en het volk hiermee zoethouden.


  Maak melding

 12. Het is te hopen dat de PG alle afgifte van gronden gaat onderzoeken en zich niet alleen beperkt tot het rapport.Ook de vakantie oorden van bout moeten onderzocht worden.Of het niet van het volk is of gekocht met crimineel geld.If a moes bos dan mek a bos.

  Cobie


  Maak melding

 13. Eer!

  “Sastroredjo kreeg gisteren heel de dag om de eer aan zichzelf te houden”. Dat wil zeggen zelf onslag nemen. Dat doe je niet als je van niets af weet. Dat wil niet zeggen dat Desi hem wilde spreken, integendeel; Desi wilde hem niet eens zien!
  Wetend wat voor val voor hem is uitgezet.

  Sastro was niet getrouwd met deze mevrouw die grond op haar naam en dat van Vlijter heeft aangevraagd. Aangevraagd is nog niet gekregen, dus waar is hij corrupt? Is het bewezen dat Sastro hiervan afwist?


  Maak melding

 14. DAS zie dit als mijn laatste posting wat Sastro betreft want met jouw is het water naar zee dragen.

  ““Sastroredjo kreeg gisteren heel de dag om de eer aan zichzelf te houden”. Dat wil zeggen zelf onslag nemen. Dat doe je niet als je van niets af weet.”

  Hij kreeg de kans de eer aan zichzelf houden of hij zou worden ontslagen, dat hij weg zou moeten omdat zijn positie niet meer te verdedigen was ‘maatschappelijk onhoudbaar’ was een feit. Blijkbaar snap je totaal niet wat dit betekend.

  Als hij dus de eer aan zichzelf had gehouden, had hij zichzelf kunnen vrijpleiten van onmaatschappelijk gedrag,hij had dus een blabla verhaal kunnen vertellen waarom hij vind dat hij op moet stappen, dat was dus het officiele verhaal gebleven. Nu is hij gewoon ontslagen en zo zal het in de annalen staan. “Sastro ontslagen na 4 maanden en dus niet Sastro opgestapt na 4 maanden”

  Als je met iemand duurzaam samenwoont is het je vrouw, je hoeft dus niet getrouwd te zijn, drogredenen noemt men wat je nu doet.

  Als je vrouw 8000ha grond aanvraagt en je bent niet van op de hoogte, ben je ook wat mij betreft ongeschikt als minister, zo ook was Tokkie voor mij ongeschikt als minister toen hij kwam vertellen dat de persoon met wie die getrouwd was grond en huis had gekocht van een crmineel en hij het niet wist.

  Met of zonder bewijs, ze weten het dus nooit DAS.


  Maak melding

 15. @M. Doorn

  Sastroredjo is ontslagen omdat hij bijlage 10 wilde publiceren en ook gronduitgifte uit het verleden wilde onderzoeken.
  Alleen een onbelangrijk poppetje als Doekhie heeft al 100-de hectares aan grond. En al die matie die nu als adviseur in dienst genomen zijn door DDB hebben allemaal 1000-de ha.
  Waarom denk je dat figuren als Somo maar ook de NDP top het kadaster en GLIS steeds tegen werken? Waarom denk je dat Veni/Santo zo hard hun best hebben gedaan om er toch tempo in te houden, om vast onderdelen van GLIS te starten? Wat horen we vandaag de dag over GLIS en het kadaster?? Dat zijn toch de geeigende instrumenten om dit aan te pakken?? Waarom horen we niets meer van transparantie?? Waarom weigert DDB in de DNA zijn besluiten toe te lichten?? Waarom stuurt DDB steeds iemand die nergens van weet om zijn plannne, beleid, acties, etc toe te lichten??

  Waarom zijn de NDP groupies toch zo dom?? Komt het door de coke of de kwik??


  Maak melding

 16. Neus de leugenaar als frontbroodschrijver zou men je per direct moeten ontslaan je doet een heel slechte job voor front.

  Sastro heeft deze comissie ingesteld in December op aandringen van de President. De commissie is voor 3 maanden toen ingesteld maw in feb. zouden ze klaar zijn , het is met een maand uitgesteld omdat hun rapport nog niet klaar was, Sastro is in dec. ontslagen, hoezo wilde sastro bijlage 10 publiceren.

  GLIS is stopgezet tijdens front toen ze achterkwamen dat het systeem ondanks de vele miljoenen Nederlandse euro’s toch niet helemaal voldoet. Ze hebben tijdens front maar een paar wijken in GLIS gedaan en toen bleek het systeem niet te werken.Door frontwanbeleid heeft Suriname miljoenen uitgegeven aan een systeem dat niet voldoet, ondanks de vele goede onafhankelijke adviezen om een andere code te gebruiken hebben de uilskuikens toch gekozen voor adviezen van frontadviseurs, je begrijpt wel he, die frontadviseurs moeten ook verdienen.

  Transparantie is wat je nu meemaakt, dat je het niet doorhebt komt omdat je hallucineert, waarschijnlijk denk je nogsteeds dat front aan het regeren is. Je weet wel Vene die de rekenkamer in ere had gesteld volgens jouw hallucinerende kop.


  Maak melding

 17. Neus #18,

  Hoe voelt het aan om alle wijsheid van het westelijk halfrond in pacht te hebben?

  Van jou kunnen wij ook niets leren, je bent zoooooo wijs!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.