Nieuwe voorzitter Surinaams Inspraak Orgaan

4

Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) heeft per 1 mei een nieuwe voorzitter: Roy Ho Ten Soeng. Het bestuur heeft unaniem ingestemd met zijn benoeming. Ho Ten Soeng volgt Sheila Kroes op, die vorig jaar is teruggetreden als voorzitter.

Tot 1 mei neemt Imelda Tjon-Fo de functie van voorzitter waar. Het SIO is blij met Ho Ten Soeng als nieuwe voorzitter vanwege bestuurlijke en politieke ervaring. Volgens Ho Ten Soeng maken de inspraakorganen in Nederland zware tijden mee. “De politieke wind waait nu vanuit een andere richting. Het SIO zal goed moeten laveren tussen alle politieke klippen door.”

De nieuwe voorzitter wil werken aan ‘nation building’ binnen de Surinaamse gemeenschap. “Een kondreman is en blijft een kondreman. Alleen als wij ons zo opstellen, zullen wij een factor van betekenis in de samenleving zijn.” Het SIO zet zich in voor de integratie van meer dan 342.000 Surinamers in Nederland. Eerder werd al bekend dat Roy Khemradj per 1 maart de nieuwe directeur van het SIO is.

4 REACTIES

 1. Dat bedoel ik nou met de juiste man op de juiste plaats. Jammer dat hij Nederlander is, want hij zou in Suriname moeiteloos een ministerie kunnen leiden.
  Roy, veel succes, kracht en sterkte!


  Maak melding

 2. Evaluatie
  Het zou goed zijn te evalueren wat het SIO heeft opgeleverd en bijgedragen aan de integratie maar ook de sociaal economische ontwikkeling van de Surinaamse Nederlanders. Is de ontwikkeling van SurNeds dankzij of ondanks de SIO tot stand gekomen? Op welke vlakken heeft de SIO wel of niet bijgedargen aan de integratie en ontwikkeling? Wat doet of heeft de SIO gedaan om de belangen van de SurNeds bij de respectieve Surinaamse regeringen te behartigen?
  Misschien kan de nieuwe voorzitter deze taak om het beleid tot nu toe grondig te evalueren en aangeven wat de doelstellingen van zijn beleid zullen worden.
  Ik wens hem alle succes toe!!


  Maak melding

 3. SIO is niet voor de ontwikkeling van Surinaamse Nederlanders, geen enkele organisatie kan dat. Ontwikkeling is een individuele kwestie en een organisatie als SIO heeft daarin een steentje bijgedragen, zeker. Niet alles voltrekt zich in de openbaarheid. SIO heeft gewerkt aan de verbreding van netwerken tussen Surinamers onderling en doet dat nog met veel succes! Ik denk dat wij Surinamers positiever moeten zijn, en onze eigen organisaties minder moeten af kraken en neerhalen.


  Maak melding

 4. @ Blaka bakra,
  Willen ze in Suriname nog wel Sur Neds? Die worden alleen gezien als gouden melkkoe of lopende portemonnee.
  @ Natalia, Het stellen van vragen die ,moeten uitnodigen tot zelfreflectie en scherpe doelbepaling is iets heel anders dan eigen organisaties neerhalen en afkraken. En inderdaad heb je gelijk als je zegt dat ontwikkeling een individuele kwestie is.
  Heb je wel eens gehoord van de term Welzijnsmaffia? En dat woord is niet bedacht door SurNeds!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.