Surinaamse minister komt in politiedossier voor

51

PARAMARIBO, 21 jan – De naam van minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie wordt genoemd in een politiedossier over een geval van oplichting. Dit stelt parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) in een brief aan president Desiré Bouterse. Het is een herinneringsschrijven. Gajadien wil weten hoe het antecedentenonderzoek in elkaar steekt.

Het is zelfs de vraag of er wel een onderzoek is geweest. Gajadien had dit al aangekaart in een brief van november. Het gaat om politiedossier nummer 5964/04 van 28 december 2004 over valsheid in geschrifte en poging tot oplichting. Er moet ook een rapport bestaan van de technische recherche. “Betrokkene is voorgeleid bij de officier van justitie”, meldt Gajadien.

Het dossier is van acht en twintig december 2004 en Misiedjan moet zijn voorgeleid in januari 2005. Gajadien wil nu van Bouterse weten welk beleid gevoerd wordt bij de benoeming van functionarissen op vitale posten binnen het overheidsapparaat. Misiedjan zelf ontkent in alle toonaarden. Eerder haalde hij al woedend uit naar VHP-parlementariër Chandrikapersad Santokhi vanwege diens kritiek op het justitieel beleid.

51 REACTIES

 1. Ai boi, boeven moet je met boeven vangen. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel. De heer Misiedjan zal nooit en nooit een voorbeeld voor de jeugd kunnen zijn. Valsheid in geschrifte en poging tot oplichting zijn zijn handelsmerken geworden. One love…


  Maak melding

 2. Hoe laag kan een mens gaan.
  Is deze Gajadien vergeten dat er meerdere Maartin Misiedjan in Suriname rondlopen.
  Dit is je reinste vorm van obstueren.
  Wat voor consequenties koppelt Gajadien aan deze (lage) aantijging mocht het nietwaar of waar zijn ?


  Maak melding

 3. Ik wordt helemaal schijtziek van al deze achterlijke sabotage- en obstructieacties van Front/VHP. Probeer een beetje mee te werken aan de opbouw van het land en voer constructieve oppositie. Jullie komen niet op voor die honderden Hindoestanen die op NDP hebben gestemd, alleen maar voor die kleine elite in de top van de partij.


  Maak melding

 4. Niks aan de hand mensen, gwoon doorlopen, is gewoon een incidentje…

  Iedereen in de regering/politiek heeft wel wat op zijn kerfstok, is niks nieuws onder zon!

  De regering/politiek ziet letterlijk zwart van de: moordenaars/verkrachters/zwendelaars/oplichters/zakkenvullers/graaiers enz.

  Dat zijn tegenwoordig de minimale voorwaarden.
  Zonder een strafblad/politiedossier kom je gewoon niet in de Surinaamse regering, klaar punt uit.


  Maak melding

 5. Dit is het bewijs , hoe grondig de regering van DDB (December Ding Bevel) in elkaar steekt !
  Alleen zeer ervaren mensen op de Juiste plaats!
  Martin Misiedjan is de aan gewezen persoon voor Justitie en Politie ! Hij heeft zowel met beide
  persoonlijke ervaringen opgedaan, en ervaring op die punten geld als ware het een Diploma !
  Vandaar ook dat zoontje Dino, zelf een zware jongen, een doortrapte Crimineel zo geschikt is om met zware wapens ,het nieuw op te richten TCU mag leiden (ongetwijfeld zal zijn salaris ook met terugwerkende kracht dezelfde zijn als die van een Assemblee lid..pakweg 8.5K*) Met bewonderendswaardige voor uitzicht heeft De weledel Zeergeleerde Ex Sergeant van het Machtige Surinaamse leger( ja hij had zelfs het lieflijke bijnaampje “Bevel”) in al zijn wijs heid besloten om een Speciale Linten Knipster eerste klasse (First Lady ) te benoemen. Daar zij het bijzonder druk zal krijgen met de verwezelijking van alle geniale plannen ,die reeds op stapel staan, of gezet zullen worden. I had a Dream, zei de President onlangs nog tegen zijn ega. Meisje je gaat het zo druk krijgen met knippen van alle lintjes , dat je echt waar hulp nodig zal hebben. Dus heeft hij ook besloten: (maar nog niet bekent gemaakt ! Dit is een Primeur !) The Second Lady ,de Third Lady, de Fourth Lady and the not so lady like andere buiten vrouwtjes OOK van een leuke job te voorzien .
  Alles in het kader van Jobs creeren.
  Ik hou U op de hoogte…tot gauw.


  Maak melding

 6. Heer Misidjan, houdt de eer aan u zelf, en treedt onmiddellijk af. Zo ook Waterberg en Amafo. Een minister dient een vlekkeloos verleden te hebben en is een voorbeeldfiguur. Wie faalt moet heengaan…


  Maak melding

 7. @ 4: In sommige kringen heet dit “oppositie” voeren, voor anderen “sabotage- en obstructiepraktijken”. Wat mij in het bijzonder verbaast, is de gelatenheid van de Surinaamse bevolking bij het aanhoren van dergelijke “aantijgingen”, evenals het feit dat er 17% inflatie is, de Surinaamse dollar gedevalueerd is en de armoede steeds schreinender wordt. De criminaliteit zal zich weer verruwen (zie overval op geldtransport van het ministerie van Sociale Zaken), 400.000 SRD gejat van mensen die op hun karige uitkering zitten te wachten. Wanneer gaat de Surinaamse bevolking zich eens roeren? Angsthazen en lafbekken met een grote mond. We zitten hier in Revo II, mijn vriend, alleen heeft dat stommige stemvee dat nog niet door. Oplichting? Wie wordt er opgelicht? Het volk.


  Maak melding

 8. De club is bijna helemaal compeet,
  Bouterse massamoordenaar, drugshandelaar, zoon zit in de criminaliteit en illegale wapenhandel. Brunswijk straatvechter, drugsdealer, Somohardjo pedofiel, gronddief, Misiedjan oplichter en pleger van valsheid in geschrifte, ik zou ook even nagaan of hij echt advocaat geworden is of dat hij deze papiertje zelf heeft ontworpen??? nu ga ik echt twijfelen.

  Het ergste is dat waar of op wie je ook op gaat stemmen, het is allemaal 1 pot nat.


  Maak melding

 9. En meneer Iwan Brave van DWT. U zwijgt nu in alle talen. Toen de heer Kromodihardjo kandidaat minister werd, hebt u hem in de media zodanig zwart gemaakt, waardoor hij genoodzaakt was om zich terug te trekken. En over het onderhavige geval, zwijgt u als het graf. Wat bent u toch een echte “jounalist”, zeg. Bent u ziende blind en horende doof door de verslaving zoals Somo dat heeft verwoord.


  Maak melding

 10. Ja hangers van de moordenaars en oplichters als de waarheid naar vorenkomt dan vinden jullie dat de oppositie jullie tegen werk he, maar zijn jullie vergeten hoe die moordenaars en oplichters de andere regering heb gedwars boomd ik zou zeggen goed zo oppositie ga vooral zo door schop de oplichters en de moordenaars het land uit


  Maak melding

 11. Voor de benoeming van Misiedjan ergerde ik me aan het gezeur van vooral deze zelfde Gajadien over Misiedjan zijn uiterlijk, ik was wel bereid de man het voordeel van de twijfel te geven. Nu een paar maanden later en een heleboel ongenuanceerde, botte, om niet te zeggen stomme uitspraken van Misiedjan verder, heeft hij er blijk van gegeven niet fijn besnaard te zijn. Het zal me dus niet verbazen als wat Gajadien beweert waar blijkt te zijn. Mocht na onderzoek echter blijken dat Gajadien vanwege zijn vooroordelen gelogen heeft dan hoop ik dat deze man, die steeds met verdachtmakingen aan het adres van Misiedjan op de proppen komt, eens een keer goed aanpakt wordt en een zware boete wegens belediging aan zijn broek krijgt.


  Maak melding

 12. Ok…..ik kan het niet laten.

  Als alle bewindslieden van onbesproken gedrag zouden moeten zijn, zat Suriname per direct zonder regering.


  Maak melding

 13. Een crimineel als minister van justitie en politie geen wonder soort benoemt soort. De lijkt op een crimineel. Hij moet ook een rechter vooorgragen straks zeker is hij nog op zoek naar een criminele soort genppt
  Het kabinet zit vol van dit soort boeven. En allen die aggeren tegen de frontiers misschien terecht maar laten we eerlijk zijn dit is vele malen erger.


  Maak melding

 14. Bouterse heeft transparantie belooft vanaf dag één!!! Ik zou nu zeggen; kom op ! Pak je kans! Schep duidelijkheid in deze zaak. Voor nu en altijd. Zodat een ieder weet, hoe de vork in `t steel zit…!

  Én, het is helemaal niet ethisch dedoelt…(voor het geval dat… je weet toch!)

  Groet,ram,ram(veel wijsheid in deze)


  Maak melding

 15. Jammer maar het blijkt waar te zijn, omdat er maar 1 jurist van bosneger afkomst met de naam Martin Misiedjan op de lijst voorkomt, kan er geen misverstand over bestaan. Volgens jurisprudentie mag hij ook niet meer als jurist een beroep uit oefenen in deze branche, valsheid in geschrifte en poging tot oplichting. Bouterse moet nu snel schoonschip maken als hij zijn termijn wil uitzitten (net als PA-E ook M.M. met SPOED de laan uitsturen). Niemand wil dat hun belastinggeld aan M.M. wordt betaald. Anders zullen de aanhangers van BOUTA hem de rug toekeren en dat is toch ’t laatste wat hij wil. De baas van de Centrale Bank blijkt ook geen verstand te hebben om een land vooruit te helpen, hij kan/is goed in om naar de .. te helpen. De koers van de Sfl was ooit 2/1 Nfl. Een persoon met verstand zou ernaar streven om dat voor elkaar te krijgen en weg met de zwarte markt van valuta. De rest van de huidige regeerders hebben ook geen kaas van gegeten, blijkt uit de laatste maatregelen om het land naar de .. te helpen. Kijk om je heen alle landen die dat deden .. Er ligt goud te verzuren in NL (al die oudjes willen graag hun geld in Sur. uitgeven, maar als de regering daar 38% gaat afpakken van hun kleine inkomsten om hun eigen zakken te spekken dan blijven ze in NL)
  Om goed te kunnen regeren heb je geen diploma nodig maar verstand en dat mist deze regering. Bouta wordt wakker voordat het te laat is.


  Maak melding

 16. @ #3
  Hoe laag kan een mens gaan.
  Is deze Gajadien vergeten dat er meerdere Maartin Misiedjan in Suriname rondlopen.
  Dit is je reinste vorm van obstueren.
  Wat voor consequenties koppelt Gajadien aan deze (lage) aantijging mocht het nietwaar of waar zijn ?

  Lodewijck

  Waarom heb je er een probleem mee?
  /1/ Als dat onderzoek een ander persoon betreft dan konden Misiedjan en DDB de zaak simpel afdoen met de vermelding dat het een andere Misiedjan betreft.
  En waarom spreekt je van obstructie (obstueren is geen gebruikelijk woord nog goed NL) het is het grondrecht van politicie dat zij om opheldering vragen en het in de PLICHT van bestuurders om daar netjes een goed en volledig antwoord op te geven. We leven nog steeds niet in een totalitaire dictatuur, hoewel het daar in de praktijk steeds meer op gaat lijken.
  En het gaat niet om de consequenties die Gajadien er aan koppelt. Immers de president heeft persoonlijk aangegeven dat iedereen doorgelicht zou worden en dat alleen personen die door de ballotage kwamen aangenomen zouden worden. Het is dus aan de president om nu eindelijk maar eens heel transparant aan te geven op welke criteria een en ander plaats werd getoetst. Immers er zijn meerdere hooggeplaatsten die grote vlekken op hun CV hebben. Dit roept dan ook grote vragen op ove de aand van de ballotage. Zo zeer zelfs dat menigeen al geopperd heeft dat je minimaal een oplichter moet zijn om voor een minister post in aanmerking te komen.

  @Verloederde Historische Partij
  Ik wordt schijtziek van sukkels met een grote bek. Je posting is racistisch, gaat voorbij aan het feit dat iedereen in SME gebaat is bij duidelijkheid en integeren ministers en dat VHP politicie verplichtingen hebben naar hun eigen achterban en niet naar de ethnische broederes die op de NDP stemden.


  Maak melding

 17. Ja mensen! De juiste man/vrouw op de juiste plaats. In een regering van een MOORDENAAR horen alleen besmette mensen.

  #3. De naam Misiedjan lijkt mij zoiets als de naam Jansen (met of zonder dubbel S) in Nederland.

  Ik heb in de telefoongids gekeken;

  http://www.telesur.sr/website/telefoonboek.asp?menuid=17

  Het land zit vol met “Misiedjan” zeggen en schrijven 11 stuks komen in deze gids voor (0,00000000001 %).
  Slechts een met de naam (Martin) of initiaal (M).

  #4. Indien u het nog niet wist, welkom in democratisch Suriname! Volksvertegenwoordigers hebben de plicht ons te wijzen op misdaden gepleegd door mensen die de misdaad moeten helpen bestrijden.

  Volgens ndp aanhangers en aanhangers van partijen die deelnemen aan deze M(oord) C(ombinatie) zijn mensen die misstanden over deze misdadigers aankaarten anti Suriname.

  Het zijn juist de mensen die misdaden gepleegd door de MOORDENAAR en zijn kornuiten onder het vloerkleed willen vegen.


  Maak melding

 18. Als Misiedjan inderdaad een crimineel is of was, zullen de soortgenoten niet stil blijven zitten.

  Als de ene schaap over de dam is, volgen er meer! In dit geval wel een slechte schaap!! In Suriname doet ook een slecht voorbeeld volgen.

  GOD ZIJ MET SURINAME.

  DE CRIMINELEN NAAR DE HEL!! DOOR EEN VUURZEE HEEN.


  Maak melding

 19. VHP bestaat zo wie zo uit een bende boeven.
  Dan wie willen zij boef noemen.
  Ik vertrouw VHP voor geen meter in niks en ook niks….deze gasten zijn sluipende boeven van rovers en behoren zich keer op keer bij de NPS te melden.


  Maak melding

 20. Gajadien wil weten hoe het antecedentenonderzoek in elkaar steekt.

  Geen antecedenten onderzoek dus, anders had de halve regering van Suriname niet in de regering gezeten en zeker niet . . . .


  Maak melding

 21. Hoe laag kan een mens gaan.
  Is deze Gajadien vergeten dat er meerdere Maartin Misiedjan in Suriname rondlopen.
  Dit is je reinste vorm van obstueren.
  Wat voor consequenties koppelt Gajadien aan deze (lage) aantijging mocht het nietwaar of waar zijn ?

  Lodewijck

  Kan mischien aan mij liggen!!! Maar wat is er laag aan de actie van Gajadien als de man ook nog een bewijsstukken en datas kan overhandigen!!!!! Je moet boter op je hoofd hebben om dit laag te noemen!!! Geeft alleen maar aan hoe diep gezonken is in Su als men dit laag vindt!!! neem het de Suris niet kwalijk hoor want die hebben gekoezen voor een massa moordenaar als president en een bankovervaller als coalitie partner!!! Dat schijnt normaal te zijn voor de Suris!!!!


  Maak melding

 22. gajadien zit je daar voor land en volk of voor eigen gewin ?????????
  ik vind je een vuile viese smerige judas , maar het verwonderd me niet jou soort is in staat een kont te likken voor een stuk grond .
  maar kijk uit want het mes snijd aan twee kanten paria .


  Maak melding

 23. @ Lodewijck en Verloederde Historische Partij, jullie steken de kopm in het zand en reageren onvolwassen en angstig als Gajadien wil weten hoe het antecedentenonderzoek is verlopen.
  Het is de taak van een parlementariër om vragen te stellen en te onderzoeken als een redelijke vermoeden van strijdigheid met de normen bestaat. Wees blij met de vragen van Gajadien, jullie man is toch zuiver op de graat of niet soms… Of zijn jullie bang voor de waarheid en handhaven een crimineel in de regering, daar zitten er al genoeg toch…


  Maak melding

 24. Asiskumar Gayadin moet maar eens zijn neus in zijn eigen hok steken om te zijn hoeveel Misidjans daar rondlopen.

  Het zou te ver voeren om hier namen op te sommen. Iedereen kent ze bij naam en toenaam.

  Die 60kg coke was bij die aanrijding zeker in mijn kofferbak gevonden.


  Maak melding

 25. natuurlijk gaan ze klagen over, maar laten we duidelijk zijn het zijn allemaal boeven.
  dus kunnen we zeggen dat de vhp klets maar een ieder weet het ze spreken de WAARHEID.

  pengel


  Maak melding

 26. De politie mag niet onderzoeken zo komt dit over maar veroordelen.
  Is politie RECHTER.
  VHP suma law.
  Daarom haten de binnenland bewoners VHP het meest en daarom stond het vast dat AC front zo verlaten…zijn deze idioten dit alles vergeten.

  Alweer een zeer domme politieke set van VHP incl NPS.


  Maak melding

 27. allemaal clini-clowns in een open inrichting.
  helaas zie ik racistische senimenten weer los komen. 1 volk; 1 Suriname.

  overigens ben ik van mening dat de duitsers de Goslar uit de Surinamrivier moeten bergen.


  Maak melding

 28. #28.

  “Het zou te ver voeren om hier namen op te sommen. Iedereen kent ze bij naam en toenaam.”

  Nee hor! Hier komen ze;

  Desi (de MOORDENAAR) Bouterse.
  Dino (de wapenhandelaar) Bouterse.
  Alle ndp prominente handlangers, dus
  NIET de onwetende meelopers zoals u.


  Maak melding

 29. 28@ Pinto,

  Beste man ,niet iedereen weet allles! Zoals u! Kom één keer met feiten op tafel. Met naam en toe naam. Overtuig ons een keer. Dan ben je mijn mantje!!!!!!!!

  Die goeie man Asiskumar Gayadin heeft blijkbaar wel bewijs materiaal tot zijn beschikking .

  Wij willen óók duidelijkheid! Én niet in die onduidelijke taal van je blijven. Van …..ie sabie toch..ie sabie toch…weet je wel….weet je wel……

  Groet, ram,ram (veel wijsheid) so so loby!


  Maak melding

 30. Met BOEVEN is het goed boeven vangen. De GROOTSTE BOEF en CRIMNINEEL is de minister zelf. Hij heeft zijn naam niet mee want MISIDJAN betekent DRUGSFAMILIE.


  Maak melding

 31. Alle wapens die Dino Bouterse had geroofd zijn doorgesluisd naar het Farc,in ruil voor Drugs!Dat is een van de redenen waarom Chavez niet bij de innauguratie aanwezig was.Dat is ook een van de redenen waarom hij midden in de nacht een zo anoniem mogelijk bezoek aan suriname bracht.Chavez no law,hij weet precies met wie hij te maken heeft,en criminelen doen zaken als het donker is.Het land is overgeleverd aan een stelletje map……….ngs!


  Maak melding

 32. Graag commentaar van Sempa, Pinto en nog meer van de NDP aanhangers op dit bericht.

  Bouterse tot zeker 2006 crimineel actief’

  PARAMARIBO – President Desi Bouterse van Suriname was in ieder geval tot en met 2006 betrokken bij internationale drugscriminaliteit. De politicus zou ook betrokken zijn geweest bij moorden en geplande moorden, waarbij huurmoordenaars werden ingeschakeld. De toenmalige minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi en procureur-generaal Subhas Punwasi zouden doelwit zijn geweest.


  Maak melding

 33. Domme,naieve SUKKELS pretenderen,
  dat Minister van Justitie in Sur. mag wel een Crimineel zijn, omdat alle opositie leiders in het bijzonder de VHP-ers boeven zijn en daarom verdient Sur. niets beter dan CRIMINELEN als Ministers???
  Dat wil zeggen, dat als iemand POEP EET dan willen DE SUKKELS de aanhangers van de crimineel Misiedjan niks anders dan POEP BLIJVEN ETEN !!
  En met dit soort MOTIVATIES is Suriname verzekerd om IN DE STRONT TE BELANDEN.

  En zonder de HINDUSTANEN zou Suriname al lang een land als Haitie zijn !!!
  Dus aanhangers van Misiedjan,Brunswijk en Bouterse, GEBRUIKEN JULLIE JE HERSENEN voor jullie eigen GOEDE TOEKOMST !!!


  Maak melding

 34. De politie mag niet onderzoeken zo komt dit over maar veroordelen.
  Is politie RECHTER.
  VHP suma law.
  Daarom haten de binnenland bewoners VHP het meest en daarom stond het vast dat AC front zo verlaten…zijn deze idioten dit alles vergeten.

  Alweer een zeer domme politieke set van VHP incl NPS.

  Aboi

  Als de kiesstelsels straks worden herschreven dan is er over 5 jaar jaar geen djoeka partij meer vertegenwoordigt in de regering, wat dacht je daar van!!!!


  Maak melding

 35. @ 42 Shayrie,

  Beste Shayrie, ik begrijp u heel goed. Als de hindoestanen `t geldstroom in de Surinaamse maatschappij voor 2 á 3 weken stil leggen, dan pas gaan de andere bevolkings groepen (blijkbaar) snappen, wat voor belangrijke taak zij in deze bezitten(hebben)!!!! UW emotie uit uw reaktie begrijp ik ook! Alleen uw taal gebruik kan ik niet waarderen.

  Groet, ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 36. Mensen maken jullie je niet druk het gebeurd in al deze zogenaamde democratische landen in Europa, dat er een parlementslid of een nieuwe minister na een tijd gezeten te hebben, dat het voor de dag komt dat de persoon iets had met de justitie of hij zat in een zaak die geen belasting betaalde, of hij had een relatie met een jong meid, zoals Belosconi dat heeft?hij is tot vandaag primair minister van Italie”,waar of niet en dan mag men zeggen wat men wil zij die op zijn partij gestemd hebben willen hem hebben.In Suriname moet men leren zich te focusseren op het werk dat de persoon doet en zich houden bij de politiek en geen verlenging van een Tabuloide krant worden.


  Maak melding

 37. Shayrie, no 42, je bent een racist. In jouw bekrompen geest zitten de krottenwijken van India, Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka vol Haitianen. Ik zal je maar uit die droom helpen: daar is 100% van de bevolking Hindoestaan.


  Maak melding

 38. @42 Shayrie, doe niet zo zielig hoor. Of is je ras het enige waar je op bouwen kunt. Kijk maar uit want voor je het weet ben je terug in je eigen kaste waar je onder aan het stelsel bungelt.


  Maak melding

 39. Neus, excuses ik bedoelde NDP ipv VHP. Als je niet van sukkels met een grote bek houdt, waarom verdedig je ze dan zo? Het land is 10 jr lang geregeerd geweest door sukkels met een grote bek en nu staan ze langs de kantlijn. Deze actie is gewoon sabotage en integriteit of whatever heeft er niets mee te maken. De man zit er pas. Santokhi heeft toch ook een link naar de drugswereld? Het huis van een drugsdealer stond op naam van zijn vrouw. Over deze Misidjan moeten we nog iets negatiefs horen dan waar is.


  Maak melding

 40. * Dit is een onderdeel over Creoolse Oplichters :
  * Creolen die de eigen familie Oplichten
  * Hier kun je de Namen van Oplichters opschrijven.
  – Tevens een korte omschrijving des persoon .
  Categorie:
  Boedelfraude
  Falsheid in geschriften
  Fraude met machtigingen
  Mijn inspiratie bron Is de Meester oplichter Emj Muntslag,deze heer heeft de beste notarissen en sdvocaten in suriname opgelicht, zoals de heer Rodrigues die later rechter is geworden met kopies van valse machtigingen van zijn broer en zusters en met een hele lap land en huizen vandoor gegaan.
  Schrijf ook jou ervaring op om oplichters niet meer de vrije loop te verschaffen .
  Zorg wel dat uw verhaal op waarheid berust .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.