President Suriname moet in parlement verschijnen

58

PARAMARIBO, 23 dec – President Desiré Bouterse moet maar eens eindelijk zijn gezicht laten zien in het parlement. Dit is het overheersend gevoel in het parlement. Bouterse liet ook op de laatste vergadering verstek gaan. De oppositie vindt het maar vreemd dat het staatshoofd het parlement schuwt.

En te bedenken dat Bouterse’s politieke partij steeds kritiek heeft gehad als toenmalig president Ronald Venetiaan eens een keer niet verscheen. “Aan deze kant hoor je al jaren: waar is de president, dat vragen wij nu ook. Heeft president ruzie met u, voorzitter”, zei oppositieparlementariër Ruth Wijdenbosch. Alleen de vicepresident of ministers is niet genoeg. De oppositie wil vooral weten wat het beleid is, zoals in het geval van de extra leenruimte.

Daar is toch de president bij nodig. Ook over de stijgende prijzen voor goederen en diensten is uitleg nodig. “We willen weten wat de regering gaat doen”, aldus Wijdenbosch. Ook vanuit de coalitie wordt steeds luider geroepen. Onder meer Ronnie Brunswijk van A Combinatie vindt het te gek voor woorden. Hij vroeg parlementsvoorzitter Jennifer Simons het misnoegen door te geven. Ook andere leden van de coalitie vinden het tijd worden dat Bouterse zich laat zien.

58 REACTIES

 1. Deze presi-dent durft sinds zijn aantreden niet in het parlement te verschijnen, omdat het parlement zegt hem niks.Hij is pre-sident voor wat vrijheid omdat hij zat jaren gevangen in zijn eigen land nu heeft ie wat vrijheid en daarvan wil hij wat genieten. Weet je wat het betekent je bent rijk(corrupt), maar kon niet reizen vroeger reisde hij alleen naar Brokobaka nu naar Guyane.Deze regering hoewel ze goeie bedoeling hebben zal geen stand houden doordat: Jules Wijdenbosch is met de grond gelijk gemaakt door de pre-sident(revanche)en Jules is een slimme vent, die wil aan de macht.Onze bekende rover tot po-litici Brunswijck is niet te vertouwen een rebel hij wilt ook reizen wat hij niet durft en ziet zijn kans om ook pre-sident te worden, zodat hij ook kan reizen.Jaar 2011 zal deze regering ten val worden gebracht door Brunswijk, Bosje, Soemi samen met de heren van Nieuw Suriname.


  Maak melding

 2. De dag, dat Bouterse wordt berecht volgt nog:lees maar wat er met Videla is gebeurd.

  De Argentijnse rechter achtte het bewezen dat de 85-jarige ex-juntaleider Videla Argentijnse dissidenten liet martelen en vermoorden. Videla stond samen met dertig anderen terecht voor de moord op 32 politieke gevangenen in 1976.
  Videla beschouwt zich als slachtoffer van een politiek proces. Het militaire regime was in zijn ogen noodzakelijk als gevolg van de chaos in jaren zeventig tijdens de regering van president Isabel Perón. Onderdeel van de chaos was het geweld dat linkse extremisten pleegden. Videla meent de chaos en de bloedige terreur van linkse extremisten in een oorlog te hebben bedwongen.
  Videla zei dinsdag nog volledig verantwoordelijk te zijn en dat zijn ondergeschikten enkel bevelen opvolgden. Hij vindt het eervol de oorlog te hebben gewonnen.
  Tijdens de militaire dictatuur in Argentinië van 1976 tot 1983 werden tijdens de zogeheten Vuile Oorlog 30.000 tegenstanders van het regime opgepakt. Ze werden vermoord of ze verdwenen spoorloos. Oud-generaal Videla leidde Argentinië van 1976 tot 1981. Hij werd voor zijn rol tijdens de dictatuur in 1985 al eens tot levenslang veroordeeld. In 1990 kreeg hij echter gratie van president Carlos Menem.
  De amnestiewetten en de gratie werden van 2003 tot 2007 in stappen weer teruggedraaid door het parlement en het constitutioneel hof, waardoor Videla weer vast kwam te zitten.
  Inmiddels zijn meer dan 130 mensen in Argentinië veroordeeld wegens misdaden die tijdens de militaire dictatuur werden gepleegd. Dinsdag nog veroordeelden Argentijnse rechters vijftien voormalige leden van de Argentijnse politie en strijdkrachten wegens hun rol bij mensenrechtenschendingen tijdens de militaire dictatuur.

  Mooi he

  In ieder geval weer brandstof schaarste onder het regiem van de Bouterse????

  Goed zo idioten, stem nog meer op die moorderaar.


  Maak melding

 3. Minachtig.

  Bouterse laat wederom zien dat hij een dictator is. In een echte democratie mag de president niet verstek laten gaan. Vooral als het parlement hem tot verantwoording roept. Maar dictator Bouterse zit vol rancune. Een paar jaar terug is hij het parlement uitgewerkt omdat hij nooit aanwezig was. Nu probeert hij zijn gram te halen. De hufterigheid van Bouterse kent geen grenzen.

  Hij zal ook geen antwoord geven op vragen die beantwoord moeten worden in het parlement. Neen, meneer de dictator is met grote dingen bezig. Wat Bouterse moet weten is dat Jorge Videla (coupleider Argentinië)per heden tot levenslang veroordeeld is. Godsmolen maalt heel langzaam dictator Bouterse? Geen enkele dictator, moordenaar en alle ander gespuis ontkomt aan Godsmolen.


  Maak melding

 4. Daar komen jullie best wel heel laat achter, stelletje clowns.Het is best wel triest om te zien hoe deze figuren omgaan met de democratie in Suriname ze hebben KA aan alles en iedereen Boutacratie heet dat.


  Maak melding

 5. Deze vraatzuchtige tante met haar wortel & takh inborst probeert natuurlijk at all cost DDB in de pan te hakken.

  Heb je die teveel getoucheerde gelden al terugbetaald trouwens?


  Maak melding

 6. DDB is bang dat hij ondergesneeuwd wordt onder de argumenten van de oppositie. Hij heeft nooit leren argumenteren maar wel te dicteren. Hij is en blijft een militair. Als je voor een dubbeltje wordt geboren wordt je nooit een politicus.


  Maak melding

 7. Waarom wil regering Bouterse belastingen verhogen voor het arme volk terwijl er bakken met geld gegeven wordt aan Bourterse en zijn vriendjes die weigeren te werken.
  Hoe moeten wij dit pikken. Dat kan niet!


  Maak melding

 8. Snap het niet allemaal. Iedereen heeft de mond vol over Baas en nu is hij democratisch gekozen en dan is men nog niet tevreden dat Baas aan het roer staat.
  We mogen toch aannemen dat de keizer niet achterlijk is en dat zij weten dat Baas als ruim 30 jaar het politieke klimaat negatief beïnvloed.
  Deze regering is de wens van het volk van Suriname, en zijn er hartstikke blij mee.
  Ze weten ook dat hij hoofdverdachte is in het 8 december proces daar is men heel simpel over heen gestapt.
  Nu moeten diezelfde kiezer zijn lot dragen, dat is nu een maal democratie en niet constant lopen zeuren.


  Maak melding

 9. Kijk eens aan de prijzen stijgen en toch vinden de Bouta aanhangers dat het zo goed gaat!!!! Maar wat gaant er beter eigenlijk sinds Bouta aan de macht is!!! Hij praat wel veel maar daar blijft het bij volgensmij!!! Grappig om te zijn dat zelfs Brunsien steeds meer kritiek heeft op Bouta!!!! Het is gewoon wachten totdat Brunsie de stekker dr uit trekt!!!!!


  Maak melding

 10. Ík heb helemaal geen medelijden met jullie,daarmee bedoel ik de gasten die deze Dictator daar hebben geplaatst>ik vindt het jammer voor het ander deel van het volk,zien jullie niet inmensen dat het land achteruitgaat,,oeng bing kosie Vene..genieten jullie maar van jullie Moordlustige President.
  Inflatie is in getreden ook geen Benzine meer.


  Maak melding

 11. Het is toch bekend dat deze persoon debatten schuwt.Hij begrijpt toch dat in een democratie hij verantwoording schuldig is aan het parlement(representant van het volk).Ik heb hem nog nooit gehoord in een 1op1 debat.Ook als parlementariër heeft hij dat niet gedurfd.Ik kijk uit naar deze dag!! Het enige wat hij goed kan is vanuit “de berm” zijn misnoegen uiten alwaar hij geen weerwoord krijgt.


  Maak melding

 12. PARAMARIBO, 23 dec – President Desiré Bouterse moet maar eens eindelijk zijn gezicht laten zien in het parlement. Dit is het overheersend gevoel in het parlement.

  Begrijpelijker wijs maakt het parlement zich ernstig zorgen over de president van Suriname Desire Bouterse als die niet verschijnt om zijn beleid te verdedigen en vragen die er in het parlement zijn over de situatie van het land daardoor niet beantwoord wordt, Zeker nu de huidige regering het kredietplafon van de Overheid wilt verhogen en de nieuwe belastingstelsel ingevoerd wilt krijgen.

  Suriname mag zich niet laten afsluiten met de ontwikkelingen in andere ontwikkelingslanden zoals Indonesie en Afrika (zie attachfile). Vooral nu er ook plannen opstapel zijn om een brug met Guyana over de Corantijn rivier te bouwen zal het parlemen willen weten hoever deze plannen gevorderd zijn en wanneer er met de bouw van deze brug begonnen wordt.

  Gemist in 2010: groei Indonesië en kernenergie in Afrika

  De Astra Honda fabriek in Jakarta. Astra is een van de topaandelen op de Indonesische beurs, die deze maand een recordhoogte bereikte. Foto: Reuters

  door mleijendekker Buitenland
  Het nieuws van 2010 dat we hebben gemist. Dat is de titel boven tien korte overzichten door het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy. Het is op zich al een interessante lijst, maar twee thema’s springen eruit.

  Bovenaan de lijst staat de snelle groei van Indonesië. Iedereen praat over China en India, maar Indonesië groeit in recordtempo. Meer dan zes procent dit jaar, meer dan zes procent verwacht voor volgend jaar. Sterke punten: veel grondstoffen, relatieve politieke stabiliteit, een groeiende textiel- en meubelindustrie. Zwakke punten: corruptie, matige infrastructuur, onderontwikkelde banksector, bijna een zevende van de bevolking leeft in armoede. Maar het zou best kunnen, schrijft Foreign Policy, dat Indonesië de eerste democratische moslim-supermacht wordt.

  Een ander mooi thema: kernenergie in Afrika. Op dit moment zijn er twee kerncentrales op het continent, allebei in Zuid-Afrika. Maar landen als Senegal, Algerije, Egypte, Ghana, Kenia, Marokko, Tunesië en Oeganda hebben plannen gemaakt om in het komende decennia kerncentrales te bouwen en hiermee de te verwachten sterk groeiende vraag naar energie op te vangen.

  Uranium is er genoeg in Afrika, maar technische kennis niet. Landen als Frankrijk, maar ook China, Rusland, Zuid-Korea en Japan staan klaar om in dit gat te springen. In de hoop zo ook hun invloed in Afrika te vergroten.


  Maak melding

 13. Het volk van SU heeft niet voor Bouta gekozen. Het onevenredig kiesstelsel heeft voor een afwijking van de realiteit gezorgd en gemaakt dat deze dictator vandaag lak heeft aan ons heilig instituut: het Parlement, dat ons als volk vertegenwoordigt, beste mensen !

  Des for Pres is geen exacte weerspiegeling van wat het volk gekozen heeft. NF aan u het verwijt dat u het kiesstelsel niet tijdig aanpakte. U wist dat het zwaard van damocles boven uw en ons hoofd hing, maar ook u heeft zaken verwaarloosd. Wij allen Surinamers moeten strakker de riemen aantrekken en ethischer worden. Eerlijker met onszelf worden en dan met elkaar en dan zal er hoop voor Suriname zijn ! Een ieder van u weet waar u in de fout van doen of niet-doen bent gegaan. Kom tot zelf bezinning, dan zullen we weer praten over een beter Suriname !


  Maak melding

 14. Een schier onmogelijke wens! Dan zal de werkelijke poppenkastvoorstelling plaatsvinden.
  De Sgt. Majoor (maatschappelijk opgeklommen door MASSAMOORD) kan niet op tegen de drs./dra., ir. , ing., Mr. aanwezigen. Niet vergeten het parlement staat niet gelijk aan de Berm.

  In de wandelgangen heb ik vernomen dat het de MOORDENAAR nu reeds dun de broek uitloopt.


  Maak melding

 15. Op z,n surinaams gezegd zijn er een paar;toe mofo ghong,s…hier.De ene keer loven en prijzen ze ddb en de andere keer hebben ze kritiek.Dat hij zich niet laat zien,in het parlement,ja..voorheen bezocht hij ook de vergaderingen niet,tot dat somo er wat van zij.Dat wat hij doet,het schreeuwen en beloven,deden de andere vorige regeringen ook.Wat betreft de reactie van sommigen hier t.a.v. mijn reactie over de oppositie,wil ik u dit zeggen,u schrijft uw mening,en ik de mijne.Als u het zo beter weet pak in en ga helpen het land op te bouwen.Ik heb 21 jaren lang rijst geplant met mijn ouders,totdat manglie de overhand nam in het hele rijst sector.En wie denk je dat hem die mogelijkheid had gegeven…ra..ra..ra.Heb je ooit een niet aziaat rijst zien planten in s.u.Dat ddb niet in het parlement komt zegt heel veel,instructie chavez,er volgt nog meer.Democratisch gekozen,waarom dan angst om in het parlement te komen,alles maar via de media.Een bakker kun je niet gebruiken als schilder.


  Maak melding

 16. Deze man komt mooi niet opdagen. Toen niet en nu ook niet!!! Wanneer iemand niets aan zijn kerfstok heeft, laat hij of zij op hun afkomen. Het is duidelijk door deze houding dat hij een en ander te verbergen heeft! dat weet een kind van 10 al!!!

  Is Suriname dan zo zwak of machteloos, hem geen haar (terecht) te kunnen krenken?? gewoon met harde hand naar de parlement slepen!! Hij hoeft in mijn ogen niets te willen!!! Ik hoop niet dat het een Mietjesland is!! Kan hij dan niet bij verstek(35 jaren) veroordeeld worden?? or kill by dead!!

  Naar het buitenland gaan, heeft hij wel tijd!!! Gaan vissen bij Robby Malhoe in Saramacca ook!

  Suriname? Pak hem dan als je kan!!!

  Voor mijn gevoel spelen jullie doodgewoon een Struisvogel politiek!!! maar dan zonder hersenen, want die hebben jullie niet! Nietsnutters!!! Allemaal proffessoren in weet- nietskunde!!

  Moordenaars hoort opgehangen te worden!!! of alle vrijheden ontnemen en in de gevangenis laten rotten!! tot de laatste adem!


  Maak melding

 17. ‘de pres. moet naar het parlement komen ‘ > wat, om ‘beschoten’ te worden ?, wel, hij kwam al niet toen hijzelf in de gelegenheid was te ‘schieten’ op opa, dus …niks nieuws onder de zon !. heel misschien rijdt ie langs of komt ie kijken als de parlementsvergaderingen op de berm gehouden gaan worden ??!.


  Maak melding

 18. Deze vraatzuchtige tante met haar wortel & takh inborst probeert natuurlijk at all cost DDB in de pan te hakken.

  Pinto: ken je deze tante en haar wortel ook? Vooroordeel heb je al!!

  Jij moet gewoon uitkijken van jou bouta, die jou straks niet zwart bakt in je eigen Pan!

  De tijd zal het leren!! Ik had hem liever nu dan straks opgesodemieterd naar Santo Boma JAIL!!


  Maak melding

 19. Wel,wel,wel reacties van sommige mensen op dit forum zijn voorspelbaar maar desalnietemin,deze regering is de enige die praat over belasting inning en onroerend goed belasting dat vind ik prima,dat de president niet in het parlement verschijnt zal ik niet goed praten maar ze geven toch vertrouwen.

  Dat sommige gasten op dit forum gewoon doodgeverfde tegenstanders zijn en geen enkele zakelijke compromissen sluiten is een mentaliteit die oorlog en verderf zaait.

  Ik zou willen zeggen als neutraal persoon,iedereen weet hoe het land vooruit moet komen en wie ze graag als leider zien,maar niemand die ziet dat het stoffige Paramaribo een face lift moet krijgen.


  Maak melding

 20. Met zijn houding laat de heer Bouterse nogmaals zien,dat hij geen persoon is,die aan de hand van agenda,agenda-punten kan vergaderen.Hij kan geen zinnige argumenten verzinnen terwijl hij aan de discussie deel neemt.

  Als parlementslid had hij al moiete er mee. Vandaar dat hij vaak(altijd) uit het parlement weg bleef.En ,dat doet hij nu weer als President.

  Aantal jaren terug heb ik , hem persoonlijk mee gemaakt op zijn `Podium` bij Ocer….Met de mikrofoon in de hand, kan hij een groot deel van de toe hoorders goed vermaken.Maar met argumenten,en goede onderbouwing van zijn verhaal, blijft hij altijd in gebreke!

  Als je goed oplet; dingen die hij doet of na laat.Trek ik maar èèn conclusie…….Meneer Bouterse heeft met zijn Regering….èèn VERBORGEN AGENDAAAAAA!!!!!!!!!

  Groet, Ram, Ram (h)eerlijke feestdagen!

  Lalbhadoer


  Maak melding

 21. Onlangs is bekendgemaakt dat de voormalig dictator van Argentinie in de jaren 70/80 de heer Videla is veroordeeld. Deze man heeft net als Bouterse bloed aan zijn klauwen. Verschil is dat Videla nooit meer aan de macht is gekomen en een gevangenis straf zal uitzitten, maar Bouterse is als veroordeelde door het volk in het presidentiele zadel geholpen. Feitelijk heeft het RECHT in Argentinie meer zijn beloop dan in Suriname alwaar Bouterse nog gewoon vrij rond loopt. Door deze situatie denkt Bouterse zich een bepaalde nonchalente houding aan te meten jegens de grondwettelijke instituten als de Nationale Assemblee en de Rechterlijke macht.


  Maak melding

 22. Als het nog niet tot je is doorgedrongen dat Bouta het Surinaamse volk minacht dan is er iets mis met je. Zal ik je een beetje op weg helpen?
  1.Hij is volgens mij nog nooit op een vergaderingen van het parlement verschenen (zelf Brunswijk, die zo uit het bos komt vindt dat te gortig)..
  2.Hij hangt altijd de clown uit al heeft hij het over serieuze onderwerpen (bermpraat).
  3.Hij komt alleen opdraven tijdens onzinnige zaken als een miss verkiezingen.
  4.Hij komt altijd laat, ook al heeft hij afspraken met seniore burgers. (volgens Surinaamse culturele maatstaven is dat heel oneerbiedig)
  5.Hij heeft het bij tij en ontij over “Franchepane” verhalen (dat zegt een president, die weet dat kinderen meeluisteren, niet).
  6.Belangrijke voorvallen waar grote delen van het volk nog moeite mee hebben noemt hij steevast gepasseerde stations.
  7.Hij benoemt zijn ‘brave’ zoon , zonder het parlement te kennen, in hoge verantwoordelijke functies, bewapent hem met militaire wapens en is er nog apetrots op ook.


  Maak melding

 23. @25
  Het Venetiaan’s virus heeft ook deze President geveld:-)

  blakaboy

  Is onmogelijk want psychopaten kennen geen schuldgevoelens. En in combinatie met narcisme is het dodelijk.


  Maak melding

 24. nr5 wikileaks
  plaats de Ka maar voor Boutacratie.
  de uitkomst is niet moeilijk.
  trouwens hij schuwt het parlement omdat hij in fabeltjes gelooft.zijn toespraken en uitspraken haalde hij uit het fabeltjeskrant en dat was een makkie.het wordt steeds erger want hij ziet nog Kabouters in het Parlement lopen die hem willen aanvallen.vandaar een priveleger.
  de parlements leden lezen echter de dagelijksekrant en zij geloven hun oren en ogen niet,dus verzoeken ze de president zo vriendelijk om in het parlement te verschijnen om een stukje uit het dagelijksekrant te lezen want daar staan echter geen fabeltjes in.mocht hij tijdens het voorlezen een beroerte krijgen dan staat de medicijnman paraat want de echte artsen zijn inmiddels ontslagen.
  tot zover uit het land van (Ka)bouterse.


  Maak melding

 25. sanchez op 30 zegt nr5 wikileaks
  plaats de Ka maar.

  Eindelijk heeft die sanchez iets nuttigs gezegd, het is inderdaad ka wat wikileaks plaats, meer is het ook niet hoor.

  Maar goed het niveau van waterkant gaat met sprongen omhoog door die KA van de front schoften.


  Maak melding

 26. Bouterse laat zijn gezicht niet zien in het parlement omdat hij daar gigantisch door de mand zou vallen. Dan moet hij namelijk het debat aangaan met zijn tegenstanders en daar mist hij de intelligentie voor. Blaffen en intimideren is zijn tactiek. Maar voor een debat is hij te dom en daarom zie je hem niet in het parlement en zal je hem daar ook niet zin.


  Maak melding

 27. @ sanchez,
  TE YU DU OGRI,OGRI O MITI YU.
  Vergeet die twee lijfwachten van brunswijk niet die koelbloedig door het hoofd zij geschoten door mensen van (K)bouterse, ik heb vernomen dat hij elke dag een culturele bad moet nemen anders slaapt hij niet, noriega van panama geloofde ook in die sprookjes we weten allemaal wat met hem is gebeurd,die amerikanen kennen alle schuil adressen van bouterse dus wiri watra of geen wiri watra wanneer ze hem nodig komen ze hem met al zijn (K)boutertje halen en dat weet hij al te goed die apache helikopter is voor niets en niemand bang.


  Maak melding

 28. “Niet nodig dat president tijd verlies in DNA”
  Dit zegt Murgra iemand die zich een politieke commentator noemt in suriname. De virus grijpt om zich heen niemand vertrouwd elkaar iedereen is bang voor wat er komen gaat een president die zijn knechten zijn werk laat opknappen hij minacht de bevolking en ook de hoogste organen van het land mooie voorbeeld is dat .


  Maak melding

 29. naar mijn mening is er nergens in suriname enige vorm van sneeuw en heof de opruimingsdienst niet met een kranwagen langs en evenzo is er een schaarste aan strooizout dat de wegen begaanbaar moetmaken tegen ijzeldie gladheid veroorzaakt. in elk geval is het schip van SOL reeds de wateren van Su reeds opgevaren en zal de bevoorrading de gehele nacht voortduren.


  Maak melding

 30. nr5 wikileaks
  plaats de Ka maar voor Boutacratie.
  de uitkomst is niet moeilijk.
  trouwens hij schuwt het parlement omdat hij in fabeltjes gelooft.zijn toespraken en uitspraken haalde hij uit het fabeltjeskrant en dat was een makkie.het wordt steeds erger want hij ziet nog Kabouters in het Parlement lopen die hem willen aanvallen.vandaar een priveleger.
  de parlements leden lezen echter de dagelijksekrant en zij geloven hun oren en ogen niet,dus verzoeken ze de president zo vriendelijk om in het parlement te verschijnen om een stukje uit het dagelijksekrant te lezen want daar staan echter geen fabeltjes in.mocht hij tijdens het voorlezen een beroerte krijgen dan staat de medicijnman paraat want de echte artsen zijn inmiddels ontslagen.
  tot zover uit het land van (Ka)bouterse.

  sanchez
  Hij is langs democratische weg gekomen. Kom hem weghalen jo lafaard jo!


  Maak melding

 31. Schrijf maar wat je wilt stelletje blinde wrekers.

  DDB zal jullie stuk voor stuk overleven. Kijk maar om je henen waar al die andere loosers zijn gebleven.

  Don’t forget hier zit een autochtone Zuid-Amerikaan aan het roer.

  Geloof maar niet dat wij voornemens zijn om dit land voor randdraaiers te verlaten.

  No way!!!


  Maak melding

 32. Hij is langs democratische weg gekomen. Kom hem weghalen jo lafaard jo!

  Pinto (mister PEE)
  je kan al aardig rappen maar deze man kan aardig trappen so mind you language.

  Ronnie Brunswijk
  Toen u lijfwacht was van Bouterse kon u het goed met hem vinden?
  Ja, we hadden een goede relatie
  Waar ging het verkeerd?
  Toen ik zag hij alles voor zichzelf deed en niet voor de totale Surinaamse bevolking. Toen ik dat zag heb ik besloten om niet hem door te werken. Hij deed allemaal beloften die hij niet nakwam. Zo veel. Het gaat niet alleen om geld, dat heeft hij ook beloofd, maar niks. (Interview november 1986)
  al 24 jaar kan hij zijn beloftes niet waarmaken .
  Ronnie for PRES


  Maak melding

 33. Pinto: Don’t forget hier zit een autochtone Zuid-Amerikaan aan het roer”

  Je bedoelt zeker “autochtone criminele Zuid-Amerikaan”.

  Let jij maar eens op wat er met de DDB-losers/aanhangers gaat gebeuren als hij de benen neemt.


  Maak melding

 34. Het is maar wat je onder een goed niveau verstaat? Ik versta onder een goed niveau een zo eerlijke mogelijke weergave van de feiten en de waarheid geven, je hoeft niet hooggeschoold te zijn om te weten wat moreel verwerpelijk is.
  Uit goed fatsoen en uit morele overweging zal ik nooit mensenrechten schending, dictatuur, onderdrukking, vernedering, massaslachting goed praten.
  Fijne kerst


  Maak melding

 35. Het is maar wat je onder een goed niveau verstaat? Ik versta onder een goed niveau een zo eerlijke mogelijke weergave van de feiten en de waarheid geven, je hoeft niet hooggeschoold te zijn om te weten wat moreel verwerpelijk is.
  Uit goed fatsoen en uit morele overweging zal ik nooit mensenrechten schending, dictatuur, onderdrukking, vernedering, massaslachting goed praten.
  Fijne kerst

  wikileaks

  Als jij ervan uitgaat dat de ene slachting, dus ook die met behulp van blanke huurlingen en financierende babijnen de andere niet is, kun je gelijk hebben ja.

  Maar dan ben meer dan naief!

  Kijk maar bij wie die ex-JC’ers verhaal gaan halen als ze blut zijn.

  Het zijn de mensen, die hen tijden dat gewapend conflict ondersteuning gaven.

  Er meer bekend dan wordt vermoed.


  Maak melding

 36. Juist ja, minachting jegens die andere. Dat is waar Surinamers en hun land aan onderdoorgaan.

  Minachting en nog eens minachting. Dat heeft zelfs ook gespeeld in die donkere decemberdagen. Niemand had kunnen bevroeden en zelfs ook ik niet dat op een gegeven moment de vlam in de pan zou slaan.

  Minachten en beledigen, daar zijn wij in gecertificeerd. ISO huppeldepup.


  Maak melding

 37. Loze beschuldigingen op basis van aannames gevoed door politieke tegenstanders hebben nul-waarde. Pas wanneer deze in een eerlijke rechtzaak onomstotelijk zijn vast komen te staan hebben zij waarde. Zo werkt dat volgens de normen en waarden van een rechtstaat. Ieder derivaat uit die loze beschuldigingen heeft geen enkele waarde. Punt. Zo werkt dat in een rechtstaat. Nog meer wanneer de aanzet tot de beschuldigingen is gegeven door degenen die de beschuldigingen voeden. Waarde NUL. Punt.

  Dit stukje is een plagiaat waard ja.

  Laat het goed doorklinken op dit forum.


  Maak melding

 38. Nr.41 henk ,
  In jouw Olland regeert een kabinet onder toezicht van een facist .
  In jouw ogen en persoonlijke beleving is dat de normaalse zaak van de vrije democratisch-wereld .
  Jij, die graag zich profileert en pretendeert een beschermer en verdediger van de democratie te zijn , heeft naar mijn mening mee gewerkt aan de wederopstanding van het facisme en debet aan de in-tolerante-klimaat in jouw Olland .

  Wij erkennen leiderschap,leren van de fouten van de anderen ;” hoe het niet moet !!!
  DE NIEUWE WEG in het NIEUW JAAR

  Open up your heart
  Let love shine in
  Sterkte en alleen maar liefde
  Zalig kerstfeest .


  Maak melding

 39. Zoals u wederom heeft kunnen lezen zijn de bananen recht en niet krom! Een pillenslikker heeft het wederom aangedurfd om alles recht te praten. Voor wat hem betreft is er maar een redder voor Suriname, dat is de MASSAMOORDENAAR!

  Die MASSAMOORDENAAR durft zich niet kwetsbaar op te stellen. De ware oorzaak van zijn afwezigheid is zijn onkunde! Wij zullen deze stumperd alleen in het parlement zien wanneer alle leden (geen een uitgezonderd) een crimineel verleden heeft! Dan is hij onder gelijken!


  Maak melding

 40. Pinto, je bent geinfecteerd met dat typische Surinaamse virus: Vingertje naar anderen wijzen. Mevr. Wijdenbosch zit wel iedere vergadering in de DNA. Mag zij als democrate niet aankaarten dat DDB zijn gezicht wel eens mag laten zien in de DNA? Of heeft haar kleur schoenen daar misschien ook iets mee te maken?


  Maak melding

 41. Wiep-ding

  Misschien heb je het niet door maar het is momenteel the talk of the town dat jij zielig doet. Wat heb jij zelf op jouw geweten? Jij hebt duidelijk een trauma, waarschijnlijk “bika fosteng den bribi bigisma fi wiep joe mars noh, den priet joe skin noh” vaak ten onrechte. Mi sabi, je was onschuldig in 9 van de 10 gevallen he. Desondanks ging dit maar door zoals dit in de bijbel is verwoord “spaart den roede niet” en of het terecht is of onterecht, iedere gelovige geeft daar zijn eigen invulling aan “leki den sma fie”. Wel zielig hoor, maar goed neem daar een les aan door zelf niet in herhaling te vallen, want statistisch is bewezen dat slachtoffers van (kinder)mishandeling o.i.d. zelf later in herhaling vallen en dat zien wij nu aan jouw. Joe lob wiep ding noh, dat mekie mo priet joe skin sodanig dat jo singie inie snesie tongoh. Ga heen en verdwijnnnnnnn voorgoed wiep-ding!!!!

  Broderick
  herman

  Gran tangi Django voor jouw uitleg. Choennie had gelijk de ster is verschenen en de onafhankelijke rechter (Django) heeft recht gesproken.

  V.broderick en herman ik ben het helemaal met jullie eens.
  norma

  Ik en nog vele vele anderen zijn het eens met Broderick, herman en norma. Jij hebt een trauma van vroeger overgehouden wiep-ding. Heb jij ook jouw moeder geslagen? Typisch..joe gado é poeroe ka gi joe now. Yoe na wan oema wintji wiep-ding. Alles wat uit jouw bek komt is alleen op jouw van toepassing wiep-ding en zoals broderick zei:Joe lob wiep ding noh, dat mekie mo priet joe skin sodanig dat jo singie inie snesie tongoh. Ga heen en verdwijnnnnnnn voorgoed wiep-ding!!!!

  laksmipersad

  I.laksmi


  Maak melding

 42. De DNP-idioten hebben weer geen argumenten en proberen nu maar via persoonlijke aanvallen op wiep-ding te winnen.

  Walgelijk die schofterige idioten. Heeft niets met politiek of verschil in mening te maken maar alles met een opkomend facisme.


  Maak melding

 43. Nr.17 Whome(id) ,
  Sgt.majoor is nu president van de Republiek Suriname geworden .
  Democratisch gekozen door het volk .
  Moet de president voor alle akkefietje in het parlement aanwezig zijn of mag/moet de president geen prioriteiten stellen???
  De president moet regeren en jij ziet graag dat de president geregeerd moet worden .
  Wij leven niet meer de regeer-periode van Vene !!!
  Ter jouwer cabissa ; Nieuw Portret , Nieuwe Orde , Nieuwe Weg !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 44. Enkel een conclusie kan men uit de posting van wiki(t)leaks en consorten trekken en dat is het volgende ; Men wil heel graag Republiek Suriname regeren en wederom onder de invloedsfeer van Olland .
  Utopie ten top !!!

  (Neo)Kolonialisme betekenen ; ” fascisme en in ketenen leven” .
  ” In ketenen leven ” betekent ; in schande leven , blootstaan aan beledigingen en dat sterven voor het vaderland leven is .

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 45. Nr.53 Neusi ,
  In de tweede kamer huisvesten een heleboel facisten , wat doe jij daaraan ???
  Jouw regerings-beleid wordt gecontroleert door facisten , wat doe jij daaraan???
  Jouw Ollandse facisten lopen met de intentie’s om Nederland BLANK te houden , wat doe jij daaraan ???
  Met jouw belasting-gelden wordt de wetenschappelijk-bureau van de facisten gesubsidieerd , wat doe jij daaraan ???
  Facistische politieke leiders riepen publiekelijk op om opgeschoten jongeren(leest;zgn. hangjongeren)die baldadig zijn hun knieen kapot te schieten , wat doe jij daaraan ???
  Wat zijn de redenen van jou afwezigheid betreffende bovengenoemde feiten ???
  Waar is jouw moraal , jouw intellect en mede-verantwoordelijkheid gebleven???
  Ken jij deze noggggggg??????????????????
  ” ALS EEN FACIST ADEMT , DAN LIEGT HIJ/ZIJ”!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 46. @Sempa.

  Ja een koe is een dier. Een mens is een dier. Een slang is een dier.

  In jouw logica: wat ben jij een rund, een slang of beide? Ik gok op het derde.


  Maak melding

 47. Ik zou mijn tijd niet verspillen om met figuren in discussie te gaan die het verstand van garnaal hebben ze slaan iedere gezonde discussie dood met hun onzin en dom gelul, normaal gesproken kan je van elkaar leren maar met deze gasten is er geen eer te behalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.