Ghanese ex-president Rawlings naar Suriname

42

PARAMARIBO, 18 nov – Jerry Rawlings, ex-president van Ghana, zal de activiteiten bijwonen rond vijf en dertig jaar onafhankelijk Suriname. Hij komt als speciale gast van president Desiré Bouterse. Rawlings heeft zijn komst al bevestigd, zegt Ivan Graanoogst, voorzitter van het feestcomité. Andere hoge buitenlandse gasten zijn er niet echt.

Rond dezelfde periode is er in Guyana een bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken. Er is een lijvig programma bedacht. Culturele activiteiten voeren de boventoon. De kosten: ongeveer vijf miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). “Dat is niet veel. We hebben Haïti meer gegeven dan dat. Het komt neer op ongeveer een tientje per hoofd van de bevolking”, aldus Graanoogst.

Het geld zal de samenleving grotendeels zelf moeten ophoesten. Volgens Graanoogst geeft de regering slechts twee miljoen. De rest moet van het bedrijfsleven en de burger komen. Er is een bankrekening waarop een bijdrage gestort mag worden. “Het project was veel groter, maar we hebben moeten snijden”, aldus Graanoogst.

42 REACTIES

 1. “Dat is niet veel. We hebben Haïti meer gegeven dan dat. Het komt neer op ongeveer een tientje per hoofd van de bevolking”, aldus Graanoogst.

  Wat een opmerking. Compleet geschift. Gestoort. Zoiets zeg je niet. Ik denk dat vele surinamers dat geld graag aan Haiti zouden geven als zij met hun bijdrage levens kunnen redden.

  Het zou mij niet verwonderen of die Graanoogst die opmerking met een big smile heeft gezegd. Walgelijk.


  Maak melding

 2. soort zoek soort, er is wel geld voor deze gedoe maar om de noden van het volk te verlichten how maar.het zijn de zelfde schurken van de jaren 80 die het nu voor het zeggen hebben in suriname jammer jammer.


  Maak melding

 3. Aiii baja bouta je doe sani!
  Je troeven zijn echt op en nu ga je bedelen bij de aller armste.
  De ghanezen gaan je een poot uitdraaien zonder dat je er weet van hebt.
  Ik zie het al voor me suriname vol met ghanezen.
  En wat voor banden met het verleden?
  Ghanezen zijn niet te vergelijken met de surinamers. Integendeel surinamers hebben een hekel aan ghanezen.
  Bouta je haald troep in su.
  A tang so


  Maak melding

 4. Rawlings was 20 jaar lang de schrik van Ghana. Als dictator (dus geen president) heeft hij heel wat slachtoffers gemaakt. Vraag aan hem waar de vele rechters zijn gebleven. Wie tegen hem was liet hij op beestachtige wijze afmaken. Hem uitnodigen is een belediging voor het Ghanese volk.

  Rawlings maakt inderdaad zijn opwachting. De verstandigen blijven allemaal thuis. Willen niet geassocieerd worden met Bouterse. Rawlings heeft daar geen moeite mee. Maar ach, de heren zijn vriendjes van elkaar. Beiden hebben bloed aan de handen.


  Maak melding

 5. Wellicht zit ik naast, mar heb hier sterk het gevoel dat deze regering opzoek is naar erkenning.
  Er wordt een blik open getrokken om die buitenlandse artiesten (gasten) het naar hun zin te maken. De vraag is voor welk doel.
  Suriname zou het juist in deze periode van bezuiniging wat rustig aan moeten doen. Met gedwongen onslagen , agenten mogen niet langer werken om boeven te vangen, heeft deze regering alles weg van scoren.
  Je bent pas in beeld als je situaties als werkkamer(650000) werkauto(150000) salarisp/m18000 op een goede manier kan aanpakken.
  Investeer juist in kader in je eigen mensen Surinamers en kom derest vanzelf. Er zitten te veel incompetente gasten in de regering die absolut geen verstand vanzaken hebben geen dossier kennis helemaal niks niets eens behoorlijk uit hun woorden komen. In een tijd waar wij nu leven is het bij alle landen bekend. Suriname scoort internationaal slecht dat is te danken aan deze ploeg. gefeliciteerd.
  toff


  Maak melding

 6. Ik zeg halooo de Uitweg en Henk Molenaar!
  Jullie grote en geliefde vriend DDB krijgt op de 25 November groot bezoek van een gewezen soort genoot uit Ghana jullie kunnen toch niet afwezig zijn omdat mee te maken of niet?Een paar mooie foto`s in jullie albums zouden toch heel goed klinken waar of niet.Vergeten jullie niet zijn vriend de vraag te stellen waarom men geen proces is aangegaan tegen hem voor de moorden op een paar hoge militairen?Ik wens jullie een goede reis en schrijven jullie hoe alles is toe gegaan.


  Maak melding

 7. Natuurlijk komen geen gasten van andere landen wetende dat er geen geld in Suriname is.

  Rekeninghoudend willen zij geen last mee dragen naar hun landen. Ze willen niet op hun geweten hebben.

  Voor de ex- President van Ghana staat op de agenda nr 1 als Agendapunt!!!! Hulp aan Suriname. Suriname gaat hulp vragen aan GHANA!!! Weer zo’n bedel actie!!!
  Een rechtreekse brug en vliegtuig naar Ghana!

  Miljoenen maal schande aan deze regeerders.

  Regeerders pleeg gewoon zeflmoord!! of rot allen op!! Ik zie de Paria’s al!!! heb geen woorden voor!!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 8. Ik wacht nog steeds op de toegezegde laptop en stukje grond. Begint steeds meer een klucht te worden, al die toezeggingen van al die dromers tijdens de verkiezingen.
  Je krijgt geen enen moer allemaal woorden welke tot op heden inhoudsloos blijken te zijn.


  Maak melding

 9. Rawlings komt naar Su om een cocadeal met bouta te sluiten!!! Volgensmij zei Bouta bij zn aantreden dat er geen geld was en wat blijkt nu hij en zn staf zitten maar te smijten met geld!!! maar dit is wat de bevolking wilde toch!!!!


  Maak melding

 10. Val!

  De val van de regering Desi is hiermee ingezet. Zo iemand ongegeneerd uitnodigen voor zo een belangrijke gebeurtenis is vragen om te worden uitgelachen.

  Ik zou als weldenkend mens niet naar de receptie van deze Kakafonie gaan, noch op het feest verschijnen.

  Dit is een uitnodiging van Ba-Tigri voor Ba-Anansi. En Anansi is blij want hij wordt nergens meer uitgenodigt als Ghana expres.
  En zo heeft Ba-Tigri zijn feestSpin en grote feestzin gekregen. Wij Surinamers houden van feesten. Maar zo veel als deze president wil feesten, kan alleen een bepaalde groep bij benen.

  Het lot van het volk wordt weggefeest met een miljoen Euro, terwijl meer dan de helft van de bevolking helemaal niet blij was met de onafhankelijkheid.
  Wat heeft die onafhankelijkheid ons gebracht?
  Onbekwame, corrupte regeerders, 35 jaar lang?
  Ik hou maar gauw op!


  Maak melding

 11. De kosten: ongeveer vier miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). “Dat is niet veel. We hebben Haïti meer gegeven dan dat. Het komt neer op ongeveer een tientje per hoofd van de bevolking”, aldus Graanoogst

  Hoe minder geld uitgegeven wordt aan feesten hoe meer geld er over blijft voor de bouw van Sociale woningen, bruggen, wegen , Sociale Verzekering voor de Ouderen, Kinderbijslag en voor het verplegend personeel in de Ziekenhuizen.


  Maak melding

 12. Schaam je maar diep surinaamse broeders met zo,n bezoek,jeugd…is dit het wat jullie op het oog hadden,er komt nog meer,let op.Al degenen die zo opgeblazen gilden over ddb,zelfs een koe kan dit niet begrijpenEr zitten mensen in de districten met kinderen die sterven van de armoede,en men…graanoogst geeft aan dat het maar een schijntje is


  Maak melding

 13. ach, desipres kon het weer niet laten zijn puberale gedrag te vertonen !.onze lieve hugo heeft het reeds bezongen ‘mi mooi ef mi no mooi, neks te maken nanga yu’> toen woonde hij in holland en reageerde hiermee op 1 van de voorgangers van geert w., die het vooral had gemunt op creoolse sme-ers.
  en desi ?, die lijkt neks te maken te hebben nanga heer grontappu, want die jerry r.is ‘bad news all over the world’.


  Maak melding

 14. Groot nieuw baya ex dictator rawling komt op bezoek wat geweldig.
  Iedereen die bouterse een twee kans geven kunnen nu zien dat deze didibrie bouterse niets heeft geleerd van het verleden zie wie zijn vrienden zijn chavez rawling cuba interessante ontwikkeling gaande in suriname, vers van de pers minister misser djan van justitie heeft gelogen over zijn verleden meneer wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte.
  @ nummer 17 bouterse gaat ze nog meer KA,leren in suriname wacht maar af. zo zijn een aantal surinamers hoe meer je ze vernederd minacht beledigd kleinneer hoe meer ze je jou aanbidden en tegen jou op kijken. alles wat bouterse dit volk heeft aangedaan toch leren ze het niet dan ben je naar mijn mening genetiche dom.


  Maak melding

 15. Ik denk niet dat t Surinaamse volk nou hierop zit te wachten.
  Maar ja , als er niemand anders komt , zoals eerder is gebleken in augustus laatstleden , dan moet uit radeloosheid om t gezichtsverlies toch enigzins te maskeren een of andere couppleger , dankje , dankje verzocht worden op op te komen draven.
  t Staat sowieso al schlemielig , maar ja, t is de ene couppleger die de andere z,n prestige moet opvijzelen.
  Die meneer Graanoogst van t”feestcomite” moet ergens toch een gaatje in z,n hoofd hebben om bij de bevolking te gaan leuren om mee te helpen betalen . Waarmee dan, als ze al niet te eten heeft ?
  Man, ga toch fietsen en al doende die gasten benaderen waar t geld naar toe gaat en zit.
  Of trek je eigen portemonnee open als je toch goede sier wil maken.
  Sodemieter toch een end weg , man


  Maak melding

 16. Ben benieuwd of de andere matie’s van Bouterse ook komen LOL MAKEN.
  MOBUTU Sese Seko en MUGABE
  En niet te vergeten, het gezwaai met GEWEREN wanneer Collega BRUNSWIJK in zijn nopjes is.

  Gezellig Eten, Drinken en Dansen, de ontwikkeling van Suriname gaat echt de goede kant op en de AANHANGERS VAN BOUTERSE zullen nu erg Tevreden zijn, he?


  Maak melding

 17. De Ghaneese mafia is reeds lang ingeworteld in Suriname. Deze klootzak is reeds eerder in suriname geweest. Bosje was bij hem op bezoek geweest tijdens zijn presidentschap.


  Maak melding

 18. @vleermuis
  Dit krijg je als je de jeugd stemrecht geeft terwijl ze niets van de geschiedenis afweten.
  Denk je dat weten wie deze grappenmakers zijn? Ik betwijfel of ze uberhaupt de eigen geschiedenis kennen.


  Maak melding

 19. Ik ben een man met fatsoen dus ik ga niet op feesten waar zware misdadigers komen drugscrminelen massamoordenaars daar hoor ik niet tussen en mijn ziel is niet te koop .


  Maak melding

 20. Dit is ook al eerder gebeurd in de Revoperiode. de arme gepensioneerde vaders en meoders die heel hard gewerkt hadden om suriname op te bouwen tot wat het nu is werden toegezegd dat hun AOV verhoogd zou worden met 100%. toen ze aankwamen bij de verschillende uitbetaalposten in het hele land hoorden ze van. “dat iets wat we alleen op radio zeggen, maar niet om daadwerkelijk te betalen” en als ze geen genoegen namen werden ze op een hondsbrutale manier door de militairen wegegjaagd.

  Bouta had hun toendertijd een mooie naam gegeven. “de Mofinas”.

  en de Mofina was door hem gemaakt.

  Bouterse had een eigen psychologie.

  Als je ze arm houd, dan komen ze altijd op mijn vergaderingen en ziet iedereen dat hij veel aanhang heeft. en op de bijeenkomsten werd eten uitgedeeld, dus de verhongerde mensen kwamen erop af.

  maar elek keer werden ze afgewezen bij de verkiezing.
  omdat je toen veel kiezers had die alles had meegemaakt en geen stem wou geven aan een verkeerde beweging.

  de jongeren die nu gestemd hebben op hem en het monsterverbond die Somo en brunsie gemaakt hebben en het gehel volk van suriname beledigd hebben en voor de gek hebben gehouden zullen hun loon krijgen.

  god slaapt niet.
  zijn molen draaait langzaam maar zeker.

  we vertrouwen op hem om uit deze ellende te komen.

  ik vraag de media om de berichten uit de oude kranten opnieuw te publiceren desnoods via internet zodat de jongeren het kunnen lezen hoe de ouderen toendertijd zijn behandeld. en dat waren hun ouders en grootouders.

  we hebben ons suriname lief.


  Maak melding

 21. Een misplaatste grap van 5000000SRD00.
  Mijn voor voorvader de slaaf is door Ghanezen aan de Hollanders verkocht. En nu moet van mijn belastinggeld een nazaat van een Ghanese
  handelaar ontvangen worden om feest te vieren.

  Oh arm onwetend volk, hoelang laat u uw belangen door onnozelen behandelen!?

  Wie kan mij uitleggen wat het belang van het bezoek van deze couppleger (die overigens naderhand ook op democratische wijze president van Ghana geworden is) voor Suriname is?


  Maak melding

 22. Desie Delano Bouterse is net een kankergezwel dat zich langzaam uitzaait over de Surinaamse samenleving.En dat is mede de schuld van Venetiaan want hij had Bouta kunnen stoppen.De vraag is nu: waar eindigt dit?Donkere wolken pakken zich samen boven mie lobie Sranan.Hopelijk zal de onzichtbare hand van God!optijd ingrijpen en ons voor eens en voor altijd van dit gezwel bevrijden!God Bless Suriname.


  Maak melding

 23. Om ex-president Ramsewak Shankar naar Nickerie te vliegen, waren de Legerpiloten ziek. Om de heer Rawlings naar Nickerie te vliegen, waren de luchtmachtpiloten kerngezond. Is dit niet de man die gezegd heeft dat “To make revolution you have to kille people?” Of was het die andere wijlen idioot van Greneda, Bishop? Indien Venetiaan en Shankar zitting nemen in het college van Oud-Presidenten zoals door Baas voorgesteld, verlies ik alle respect voor hun onmiddellijk. Ik denk ook niet dat ze zo gek zullen zijn.


  Maak melding

 24. Ik lees vaker de rubriek mensen van de straat , reacties uit de samenleving , van dagblad Suriname.En als je die vandaag leest , dan zijn er pro,s en contra,s.
  De argumenten van de voorstaanders , die begrijp ik niet , maar, of ze hebben een dikke portemonnee of , ze krijgen op basis van regelmaat hun “dozen ” uit Ned.of geldovermakingen, dus ze kunnen spenderen en storten. Als achteraf blijkt dat t niet te verantwoorden is waar t geld aan besteed is, wil ik ze weer horen.
  Wie zo achterlijk is om geld te gaan storten zodat er uitgebreid gefeest kan worden in de overtuiging dat t nodig is, moet t zelf weten; maar ik adviseer de mensen op die dag als je onafhankelijkheid wil vieren , met je gezin die dag gepast thuis door te brengen en geen onnodige uitgaven te doen, want dan kom je jezelf echt wel tegen op een later tijdstip. Een andere bijkomstigheid , is dat t dievengilde, ook wil feesten en t geld moet ergens vandaan komen, dus als iedereen toch de straat op gaat hebben zij vrij spel om hun slag te slaan. Dat zal een extra duur feestje blijken te zijn , dan.
  Een of andere ex dictator komt langs en daarvoor zal alles uit de kast getrokken worden om indruk te maken( kijk maar hoe goed ik alles onder controle heb)en behalve dat daarvoor belastinggeld gebruikt zal worden , wordt er ook nog beroep gedaan op de samenleving om hun toch al lege/platte portemonnee open te trekken. Hoe gek moet je zijn om te gaan storten? rawlings pakt z,n mars weer op en vertrekt, en daarna??????
  De lamme leidt de blinde , waarheen ,voor welke hulp aan en wie wordt er beter van.
  De rolluiken van de ogen afhalen en de realiteit onder ogen zien , mensen, en hand op de knip.


  Maak melding

 25. Het is wat hoor,alles wat met negers te maken heeft wordt door de neger verpletterd.Uitweg,Whome ea negers, gaan jullie de Britten verdoemen,die hebben Ghana beroofd en de Ghanezen vermoord,toen dat land een kolonie van GB was,waarom reppen jullie met geen woord daarover?Dat zullen jullie achterwege laten omdat het immers wittemannen betreft,maar jullie eigen soort worden door jullie liever door een strontkar overreden dan door een goudenkoets, want het zijn immers ZWARTEN.Men zegt:De enige vijand van de NEGER is de NEGER zelf,dat staat als een huis,deze uitspraak.
  Jerry Rawlings,genoot groot aanzien in en buiten Ghana,hij heeft zijn land met verve geleid 2 termijnen nog wel.Waar staat het ergens dat hij een dictator geweest is?Voordat jullie je fieters/muil open trekken ga aub eerst GOOGLEN.
  De Neger heeft meestal ,veel slechts over de Hindustaan te zeggen,maar 1 ding pakken jullie ons nooit af nl: Onze Trots en Eergevoel.United we stand
  We zullen niet zomaar ,alles wat voor raars gebeurd de Hindustaan onterecht neerhalen.
  De Indonesier en vooral de Chinees zullen dat ook nooit zelf overwegen .
  Ook hier in Nederland worden er presidenten ontvangen,waar men het niet mee eens is,Japan,China en ga zo maar door,maar de Nederlanders zzullen nooit zich verlagen om zo af te geven op de beslissing van hun premier.Bepaalde Surineds hebben nog veel te leren,vooral die creolen.


  Maak melding

 26. Beste surinamers jullie hebben zelf gekozen voor deze regering.
  Dus jullie moeten het zelf ook ophoesten.
  Ben ik blij dat ik geen onderdeel uitmaak van zo;n een gemeenschap!
  En dit is maar het begin van de afgang!


  Maak melding

 27. Soemintra,

  heb je je issues nog steeds niet verwerkt?
  Jammer, maar begrijpelijk dat wereldnieuws/politiek niet je sterkste zijde is.

  Rawlings is inderdaad een dictator, google of spreek een willekeurige Ghanees. Lees ook eens wat anders dan je dagelijkse telegraaf.

  En jongen, lezen doe ik jouw stukken niet hoor, helemaal geen tijd voor. Even vluchtig gescand en de essentie eruit gehaald. Maar al die vuilspuierij mag je houden. Dat Rawlings Bouta bezoekt is niet vreemd, volkomen normaal. Ze zitten in het zelfde schuitje, thick as thieves you know.

  Ik hoop dat je zo dapper bent dat je even wil googlen, of moet het niet te moeilijk voor je wezen. Goodluck. Je hoeft op mij niet te reageren. Ik zal het niet lezen. Waka bun.


  Maak melding

 28. Aan Humbert
  Maak je geen zorgen over postings van racisten zoals die idioot Soemintra. Vraag hem eens wie de Brits-Indische Immigranten op de boten gelokt heeft op weg naar het westen. Als hij en zijn groep zo trots op mekaar zijn en een hechte eenhoud hebben, vraag hem waarom niet alle Muslim Idul Adha hebben gevierd. Vraag hem waarom de Hindu handelaren woest zijn op de regering met de invoering van deze nationale vrije dag. Vraag hem ook waarom de Hindu’s in Suriname woedend waren op de Muslim gemeenschap toen de Bhoelloe Brother (de vier worstelaars) in Sutriname waren voor sportactiviteiten? Meldt me als hij je heeft geantwoord. Power!


  Maak melding

 29. #32.
  “Jerry Rawlings,genoot groot aanzien in en buiten Ghana,hij heeft zijn land met verve geleid 2 termijnen nog wel.Waar staat het ergens dat hij een dictator geweest is?”

  Wanneer een persoon een staatsgreep pleegt is dat per definitie niet democratisch!
  Over lezen gesproken! De man heeft een staatsgreep gepleegd en heeft naderhand onder internationale druk de macht weer overgedragen. naderhand heeft hij de verkiezingen gewonnen en heeft een terdege economisch beleid gevoerd. Nogmaals over lezen gesproken.

  Uw opmerking over negers en dat Hindostanen elkander niet neer zabbelen, raakt kant nog wal, een mens is een mens en wij allen hebben onze zwakheden. Voor mijn werk heb ik 30 dienstreizen naar India gemaakt, daar eten ze elkander letterlijk op. Dus uw onzin is aan mij niet besteed! Een mens is is een mens. Ik heb ook 20 dienstreizen naar China gemaakt, zelfde laken een pak.
  Ook heb ik flink wat dienstreizen naar Suriname gemaakt, wilt u mij vertellen dat de Hindostanen elkander het leven niet zuur maken in Suriname!?

  Kortom! Uw posting is doorspekt van onzin. EEN MENS IS EEN MENS, in ons allen schuilt GOED en KWAAD!

  De Ashanti koning heeft mensenhandel gedreven met de Hollanders. De soldaten van de toenmalige koning gingen op expeditie om handels waar te vangen.

  Mijn vraag blijft rechtovereind, wat is de meerwaarde van het bezoek van de voormalige DICTATOR van Ghana voor Suriname?


  Maak melding

 30. Dat Rawlings op bezoek komt, mensen doe nou niet alsof je dat niet begrijpt. Old friends, toch? Ze hebben dezelfde visie en als ik de foto’s vergelijk zie ik zovele overeenkomsten.

  Wat mij tegen de borst stuit is dit: het volk en het bedrijfsleven moeten de overige 3 miljoen zelf ophoesten. Wie wil nomo-nomo groot feest vieren. De regering of het volk. Maar als je geen geld hebt, kun je toch geen feest geven? Geef het geld aan het AZ die hebben het dringender nodig of bouw huizen ermee. Leg aan het volk uit dat er dringender uitgaven zijn en dat daarom zij voorrang verdient boven eenmalige uitgaven aan feesten. Maar het volk kan het heft ook in eigen hand nemen: Gewoon niet mee betalen. Zien wie er dan voor aap staat als Rawlings voet op suri-bodem zet. BOEDHOE DOE JE WERK NU EINDELIJK !


  Maak melding

 31. Soemintra,ik ben echt geen persoon die scheld en tiert als het mij niet bevalt,maar als ik jou opmerkingen lees,krijg ik echte,en ik meen het braak neigingen.
  wat mij opgevallen is is deze,jij zoekt en neemt in iederde topic de gelegenheid,om je kleine racistische inborst te botvieren op een ieder die het toevallig lezen wil,Neger dit,Hindoestaan dat,Neger slect,Hindoestaan goed,wat heb je eingelijk heer kleingeest?ben je geestes ziek,ben je alleen?heeft een neger je sexueel misbruikt?.Vertel wat er eingelijk aan de hand is,want wat ik tot nu toe van jouw gelezen heb,kan ik alleenmaar als zielig bestempelen.Als jij negers tot betere mensen wil maken,begin dan liever een school voor domme en luie negers.Je kunt ze precies leren wat ze tekort komen je kunt ze leren werken,zodat zij niet hoeven te stelen
  je kunt ze leren van hun vrouw te houden,zodat ze niet naar jou allermooiste
  hindoevrouw hoeven te lonken,je kunt ze ook heel intelligent maken,netzo intelligent als jij.En als dat allemaal
  niet genoeg is of niet helpt,dan is uitroeing ook een optie roei ze uit,jij zou moeten weten hoe dat in z’n werk gaat.Mista know’t all.
  Maar hier eindigd mijn advies ik hoop dat jij d’r wat mee kan.Verder wens ik jouw echt heel,heel veel liefde en gezondheid toe en niet tevergeten,een Neger als vriend.


  Maak melding

 32. ik vind dit ook niet een goed plan van suriname om samen te gaan werken met ghana of whatever gewoon het land opbouwen met surinamers nederlanders en welvaart landen dan komt het goed en op een goeie manier.


  Maak melding

 33. Die Dr.Soul toch,gheghegheghe,ik blijf erbij,een neger is en blijft zijn enige vijand.
  Als men jullie de waarheid onder de neus wrijft gaan jullie over op onzinnige veronderstellingen,je gaat je gang maar.
  En die geestelijk gestoorde DE UITWEG die niet begrijpen kan lezen ook,zal met zijn eigen soort graag meegaan.
  Uch wat zal ik over die Esmerald typen,die doet graag mee met de stellingen van haar/zijn wittemangs.
  Blijven jullie maar lekker de eeuwige slaven het staat jullie prima.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.