Uniqa Suriname onverbeterlijk optimistisch

4

PARAMARIBO, 18 nov – Het management van telefoonbedrijf Uniqa blijft een optimistische kijk houden, ondanks aanhoudende verliezen. Volgens de Ware Tijd zijn de verliezen de laatste vier jaar opgelopen tot rond de vijf en dertig miljoen dollar. De blijk is star gericht op de toekomst.

Een zelfs niet zo ver afgelegen toekomst. “Volgend jaar zijn we breakeven”, zegt Uniqa-directeur Russel Bernadina. Dat is uitzonderlijk optimistisch voor een bedrijf dat sinds zijn lancering in Suriname steeds verliest. Het eerste jaar stond het bedrijf voor ruim acht miljoen in het rood. Het jaar daarop was het al veertien miljoen en in 2009 iets minder, twaalf miljoen dollar.

Aan de performance valt het niet te merken. Uniqa staat in Suriname bekend als de gulste van de drie aanbieders van mobiele telefonie. Een groot deel van de aanbiedingen bestaat uit gratis bellen. Bernadina vindt de Surinaamse markt extra uitdagend. Het land is uitgestrekt en de mensen leven verspreid. Ook is er de bescherming van staatsbedrijf Telesur.

4 REACTIES

 1. Unieke hoop!

  Als je meer weggeeft dan er inkomt is het duidelijk dat je geen bestaansrecht hebt.

  Bescherming van Staatsbedrijf Telesur is daarom onterecht. Of speelt men hier financiele spelletjes? Een Staatsbedrijf die een prive-bedrijf beschermt hoort te zijner tijd daar geld in te pompen, kortingen en ook diensten gratis te verlenen.

  Dit optimisme is zeer dom te noemen omdat het juist slechter zal gaan op deze markt, doordat anderen ook niet stil gaan zitten.


  Maak melding

 2. Laat mij mijn kijk geven op het geheel als ICTer.

  De Telecommunicatie sector als onderdeel van de ICT sector ondervindt hetzelfde probleem dat de rest ook ondervind:

  ICT is in Suriname nog in het stenen tijdperk en het wordt in stand gehouden door Telesur en een paar idioten waarvan de belangen geschaad zullen worden indien de sector volledig wordt geliberaliseerd en wordt opengegooid!

  En dat is ook mijn grootste reden waarom ik dit land binnenkort verlaat. Als ICTer kan je in dit land gewoon niet groeien. Je blijft op een primitieve manier werken en je kan het moeilijk veranderen. En de mensen die mij straks een verhaal komen geven over land opbouwen e.d. de volgende vraag: Zou jij hier blijven als je als HBO of Universitair afgestudeerde ICTer elke dag functioneert op het niveau van een entry-level MBOer met een maandelijks salaris van USD750 in tegenstelling tot de USD1600 die je minimaal zou moeten verdienen?

  Eigenlijk is USD750 nog te doen. Van 2 bekende organisaties is bekend dat zij zoeken naar ICTers die gelet op de taakomschrijving moeten zitten op HBO niveau maar waarvoor men per maand wil betalen, schrik niet, USD300. I rest my case…

  En dan vraagt men zich af waarom ICT in Suriname niet van de grond kan komen. En dit is niet alleen iets van de ICT. Bij haast alle professionele (HBO) en wetenschappelijke (Universitaire) beroepen is er sprake van brain-drain. Studie heeft aangetoond dat elk jaar, schrik niet, 90% van het kader vertrekt.

  Stof tot nadenken…


  Maak melding

 3. CCL ik zou willen dat je bleef, maar kan je er niet vastbinden. Begrijpelijk dat je vooruit wil. Maar in een land dat door ‘zwakke vuurtorens’ wordt geregeerd is het moeilijk een fabriek te laten draaien met een dieselmotor. De situatie bij Telesur is mij bekend. Telesur draait op twee peilers nl. die van eigenbelang en nepotisme.

  Ik gun je het beste in het buitenland. Wees bereid hard te werken, je zult er uiteindelijk voor beloond worden. De brain-drain is ook niet nieuw hoor. Ik behoor ook tot de verbannen groep die nooit terug kon, vanwege de grote boeman die nu weer aan de macht is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.