vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd moest keuze maken

Surinaams staatshoofd moest keuze maken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 sep – Het was een kwestie van kiezen. Dit zegt president Desiré Bouterse naar aanleiding van de verwarring rond zijn afwezigheid op de receptie van de Amerikaanse president Barrack Obama. Bouterse blijft erbij dat hij andere zaken te doen had. Hij ziet Obama niet makkelijk tot een boycot overgaan.

“Denken we dat de president van de Verenigde Staten democratische processen niet ondersteunt. Denken we dat hij democratische processen met de voeten zal betreden”, aldus Bouterse kort na zijn terugkeer uit de VS. Er is daarom wel degelijk een uitnodiging binnengekomen. Die was bestemd voor de leider van de Surinaamse delegatie. “We hebben de uitnodiging. We zullen die laten publiceren.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. als ik bouters was zou ik die uitnodiging niet in de pers gooien,men geloofd het of niet,men zei toch ook laatst dat hij bouterse een cva had gehad! tot dat bouertse te voorschijn kwam,dus ik zou zeggen …..niet doen stel je als leider altijd ten aller tijde professioneel op


  Maak melding
 2. Kan pinokkio pres ook de uitnodiging van nederland publiceren, die had hij immers ook
  ontvangen…maar niet echt welkom. Suriname is overal welkom maar lijder ddb niet. wanneer vallen de schelpen van jullie ogen. hoe lang/waarom geloven en volgen jullie deze man blind? Zaken relaties kan men het hele jaar door spreken en zien, Obama en andere regeringsleiders niet. nederlandsche receptie was zelfs in het officiele programma gepubliceerd. is er dan geen vernederingsgevoel?
  EXNDPer


  Maak melding
 3. ik geloof wel dat desipres was uitgenodigd, o.a. omdat de amerikanen 1 van de eersten waren die de uitslag vd recente verkiezingen, bij monde van hun ambassadeur in sme, accepteerden. een misser is dit zeker en ik ben benieuwd om te vernemen welke ‘zaken’ de voorrang hebben opgeeist ?!.taal-kennis zal het niet zijn geweest, want pres e tak engels/amerikaans, tok ?.


  Maak melding
 4. hahahhahah wie houd wie nou werkelijk voor de gek denken die kontlikkers en strontvliegen rond bouterse dat wij allemaal gestoord zijn stelletje leugenaars bijelkaar de franse president had ook een felicitatie gestuurd laat dat ook gelijk zien .


  Maak melding
 5. Ik neem aan dat hij toch eerst zijn belangrijkste adviseurs raadpleegt.

  Zonder overleg met NENA en SOSOBOTO lijkt het mij een groot risico om op eigen houtje zo een belangrijk document vrij te geven voor publicatie.

  In elk geval wordt hij grootst onthaald door NENA met dit nummer:

  “specially for you dear mr. president DDB”

  Nena – 99 Luftballons

  Hast Du etwas Zeit für mich
  Dann singe ich ein Lied für Dich
  Von neun-und-neunzig Luftballons
  Auf ihrem Weg zum Horizont
  Denkst Du vielleicht grad’ an mich
  Dann singe ich ein Lied für Dich
  Von neun-und-neunzig Luftballons
  Und dass sowas von sowas kommt

  Neun-und-neunzig Luftballons
  Auf ihrem Weg zum Horizont
  Hielt man für UFOs aus dem All
  Darum schickte ein General
  ‘ne Fliegerstaffel hinterher
  Alarm zu geben, wenn’s so war
  Dabei war’n da am Horizon
  Nur neun-und-neunzig Luftballons

  Neun-und-neunzig Düsenjäger
  Jeder war ein grosser Krieger
  Hielten sich für Captain Kirk
  Das gab ein grosses Feuerwerk
  Die Nachbarn haben nichts gerafft
  Und fühlten sich gleich angemacht
  Dabei schoss man am Horizon
  Auf neun-und-neunzig Luftballons

  Neun-und-neunzig Kriegsminister
  Streichholz und Benzinkanister
  Hielten sich für schlaue Leute
  Witterten schon fette Beute
  Riefen: Krieg und wollten Macht
  Mann, wer hätte das gedacht
  Dass es einmal soweit kommt
  Wegen neun-und-neunzig Luftballons

  Neun-und-neunzig Luftballons
  Neun-und-neunzig Luftballons

  Neun-und-neunzig Jahre Krieg
  Liessen keinen Platz fuer Sieger
  Kriegsminister gibt’s nicht mehr
  Und auch keine Duesenflieger
  Heute zieh ich meine Runden
  Seh’ die Welt in Truemmern liegen
  Hab’ ‘nen Luftballon gefunden
  Denk’ an Dich und lass’ ihn fliegen


  Maak melding
 6. Welles/Nietes!

  Uitnodiging of niet, zet deze zaak gauw aan een kant. Suriname heeft belangrijker zaken waar aan gewerkt moet worden. Stroop de mauwen op, want al dit gekibbel is verloren tijd.


  Maak melding
 7. Meer dan logisch: de bevolking wil mensen die echt voor het land en vol werken.
  Show en soort rotzooi hebben wij echt niet nodig….nogmaals werken en nogmaals werken voor land en volk.
  Mensen ga dit begrijpen wortel en tak vernietigen heeft geen zin….jij treft je zelve.


  Maak melding
 8. Als je aanneemt,dat hij wel uitgenodigt is en hij kiest voor het belang van sme..,,dan heeft hij toch helijk..

  deze uitnodiging kan hij op later tijdstip terug komen,door obama zelf optebellen en vragen wanneer hij alsnog kan komen..

  dan kan hij nog een twee keer naar amerika met een visa voor enkele reis..


  Maak melding
 9. Bouta laat ze maar lullen, gooi niets in de pers laat ze denken en schrijven wat ze willen.
  zou het een feest zijn waar masra Gado aanwezig zou zijn? nee toch? Dang we e hatie oeng kuif?


  Maak melding
 10. Bouta laat ze maar lullen, gooi niets in de pers laat ze denken en schrijven wat ze willen.
  zou het een feest zijn waar masra Gado aanwezig zou zijn? nee toch? Dang sang we hatie oeng kuif?


  Maak melding
 11. De Surinaamse pers zit er wel vaker naast, en interpreteert berichten vaak op hun eigen wijze. Maar een president die zegt: geloof je me niet, dan zal ik het je laten zien, maakt ook geen sterke indruk.


  Maak melding
 12. Ik zie dat er in Suriname niet veel gebeurd anders zouden ze reeds lang opgehouden zijn met het gepraat over de uitnodigingen of niet.Bouterse is een vrije man hij mag toch kiezen wat hij wil? hij zag het doen van zaken beter slaan dan naar cocktail parties te gaan.Voor Suriname is het van belang wat voor zaken hij gedaan heeft? Gaf hij zeker ook voor een appeltje en een eitje contracten aan buitenlandse bedrijven zoals de vorige regering dat deed.Dit zijn vragen die de Surinaamse bevolking aangaan niet dat hij op parties geweest is of niet.


  Maak melding
 13. Ik word een beetje moe van dat wel of niet uitgenodigd zijn op deze of gene receptie. Totaal onbelangrijk. Bouterse heeft zijn kwartiertje spreektijd gehad. Wat hij daarna doet ligt aan de diplomatie om hem heen.


  Maak melding
 14. Ik word een beetje moe van dat wel of niet uitgenodigd zijn op deze of gene receptie. Totaal onbelangrijk. Bouterse heeft zijn kwartiertje spreektijd gehad. Wat hij daarna doet ligt aan de diplomatie om hem heen. Ik word ook moe van mensen die niet verder denken dan hun ene hersencel het toelaat, en niet verder kijken dan hun neus lang is. Het wordt tijd dat de focus nu weer gericht wordt op het welzijn van Suriname.


  Maak melding
 15. je houd jezelf voor de gek Uitweg, de VS-ambassade te Suriname heeft al lang en breed in de media verklaart dat Bouta was uitgenodigd. Hier in de Amerika’s volgt de VS de opinie van Brazilie over Su en niet dat van dat kleine kikkerlandje van je aan de Noordzee.


  Maak melding
 16. Aan alle anti Bouterse en de nieuwe regering, van politiek hebben jullie echt geen kaas gegeten en anders i ….kaas.
  Zijne excellentie D.D.Bouterse, heeft de juiste keuze gemaakt omdat het anders als zwakte zou overkomen in de politiek.
  Kortom, ook het verschijnen op de Nederlandse officiële uitnodiging ongeacht of het niet aan hem is geadresseerd is conform de politieke lijn, en dat is dring je niet op maar verschijn daar waar je stem gehoord moet worden.
  Proficiat aan een man met ruggengraat en kennis hoe het corps diplomatiek werkt,alles op zijn tijd en het eerste bewijs van internationale politieke respekt is aanwezig zijn en vertrekken met deals waar er eerst nog over gepraat moet worden met coalitie genoeten, daar ligt en zit de kern van goed politiek bestel en bestuur.
  TIME WILL TELL OTHERWISE!!!!!!


  Maak melding
 17. Eerst tijdens je speech op het plein met je dronken of hoge kop zeggen dat je das van Obama komt, maar niet op zijn uitnodiging ingaan? Bouta djim wan bun bigi brick! Je bent gewoon gemeld dat je niet welkom was. Net als Jacobi bij je inauguratie. Maar hij is wel gekomen! Dat mek i ben swet’ lek wan didibri ini wan kerki. Hou de eer aan jezelf en rot toch even op! En Rdm lijder: haal je hoofd uit z’n achterste of krijg je een Terano van Des?


  Maak melding
 18. Krakerie,

  Noem mij je naam en adres dan zal deze man je laten zien hoe hij vroeger handelde en nog steeds als het moet, ik ben mensen zoals jij zat die persoonlijk willen worden.
  Trouwens, ik sta er beducht om nimmer mijn handen vuil te maken, ha ha ha, met dank aan de WEBMASTER zal er altijd verdeel en heers tussen Surinamers zijn,want hoe kan je toe laten dat er wordt gesuggereerd dat ik mijn hoofd in DDB zijn achterste stop.

  Wel brada krakeri,wat zal het worden,anoniem blijven of een echte man zijn??

  KOM OP EN GEEF JE IDENTITEIT PRIJS


  Maak melding
 19. Henk Molenaar,
  Alles prima hoor,met u toch ook?
  Ik heb mijn mening geventileerd,en respecteer dat van u.Ik weiger stil te blijven staan bij al het negatieve,verder hou ik mij bezig met de ontwikkeling van mijn gelief land.
  till the next topic


  Maak melding
 20. Degene die hier durft te beweren dat Bouta verstand heeft van het corps diplomatique is niet goed bij zijn hoofd….want als dat zo is, dan waarom gooit zijn perschef steeds allerlei tegenstrijdige onzin in de ether….

  Luister no..dat je het land Suriname en/of de delegatie leider, en/of het hoofd van de missie uitnodigd is een totaal andere fatu dan wanneer je de president op naam uitnodigd.

  Bouta dong…hij had gewoon moeten gaan…hij is het gezicht van Suriname, niet de inhoud….je verschuilen achter investeerder is een nieuwe vorm van kolonialisme


  Maak melding
 21. Sudan boos op Balkenende KHARTOEM – De Nederlandse ambassadeur in de Sudanese hoofdstad Khartoem, Norbert Braakhuis, is woensdag op het matje geroepen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken van het grootste land van Afrika. Dat is ontstemd over uitspraken die de demissionaire Nederlandse premier Jan Peter Balkenende afgelopen week deed voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dit heeft het Sudanese ministerie in Khartoem het Spaanse persbureau EFE laten weten.
  Balkenende uitte in zijn rede kritiek op Afrikaanse landen die de Sudanese president Omar Hassan al-Bashir ontvangen, terwijl die door het in Den Haag gevestigde Internationaal Strafhof (ICC) wordt gezocht wegens onder meer volkerenmoord. Die zou zijn gepleegd in de West-Sudanese regio Darfur.

  Een zegsman van het Sudanese ministerie, Filmon Mayak, laakte de houding van de Nederlandse regeringsleider. Die staat „recht tegenover de Afrikaanse Unie, de Arabische Liga en de liefhebbers van vrede in de wereld”.

  Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zei woensdagavond het bericht nog te verifiëren

  Zo werkt dat in de Internationale politiek en niet wat de Surinamers door drogredenen wordt ingefluisterd


  Maak melding
 22. Jammer dat er geen eenheid is onder de Surinamers.
  Bijna de helft woont in NL en geen van ze heeft kapitaal en macht om suriname positief te veranderen.
  We blijven maar jammeren over DDB en consorten. Spijtig wat er in het verleden is gebeurt. Surineds hebben een grote muil, zeggen veel en doen weinig.
  Met alle respect neef, ik weet dat je hier ook je bijdrage levert op waterkant.
  Hoe je het went of keert , DDB is nu aan de macht en daar zul je het de komende jaren mee moeten doen.
  odi


  Maak melding
 23. Maar niemand,ook Balkenende niet, veroordeelt Israel,ze passen er voor om Israel op het matje te roepen voor misdaden die ze plegen op het Palestijnse volk.
  Het is duidelijk,dat de zg wereldleiders heel erg selectief zijn.


  Maak melding
 24. Frank.Cats

  Bij deze bedankt voor de posting uit de krant en niet omdat wij oude collegas zijn, maar puur om het voorbeeld.
  Ik verwijs je daarom graag naar onze taak in het verleden als Staff beveiligers, hoe wij Nederlandse politici moesten beschermen in het buitenland om niet gelyncht te worden, en mondje toe volgens de eed, want wat isde geschiedenis van Nederland.
  Welk land heeft ooit een Nederlandse politicus ooit in het buitenland gearresteerd ondanks hun mensenrechten schendingen en zeker niet een militair, de Amerakanen moeten wat mensenrechtenschendingen maar hun mond houden, want hoe zit het met Vietnam om een voorbeeld te noemen en de Indianen die ze hebben uitgemoord, nu schreeuwen ze dat Amerika van hun is(ook jij en ik hebben mee gedaan onder het mom van humanitaire hulp,van Libanon tot aan de Balkan oorlog)nu Afghanistan en Uruzghan

  Aan mijn landgenoten wil ik daarom zeggen, geef deze regering een kans en kijk naar het leven en de land,geen regering die aan de allochtoon zal denken!!!


  Maak melding
 25. De nieuwe regering in Nederland, zal geen pardon met allochtonen hebben dus nadenken wanneer jullie je, kumbate, zo uitschelden.
  Ik geef jullie 1 tip Bouterse,is de informele keus van Nederland en vandaar dat de oude kliek geen steun heeft gekregen bij de verkiezingen.
  Was het niet de Vakbond uit Nederland die de Vakbond in Suriname steunde om Wijdenbosch, weg te krijgen, jullie snappen echt geen snars van politiek!!!
  Romeo Hoost, is een sta in de weg voor de betrekkingen tussen Nederland en Suriname en niet Bouterse, Nederland wil af van 80 en 82 om verder zaken te doen volgens het VOC mentaliteit.
  Zie bezoek, president uit Indonesie,daar wordt er echt pas gemoord en de huidige president is oud militair.


  Maak melding
 26. @ nummer 36.
  Daarom komen zwarten mensen niet vooruit ze lopen als blinde koe achter hun misleiders aan jullie worden op een zeer kinderlijke manier in de maling genomen door een stelletje gelukzoekers avonturiers.@ nummer 33 bedoel jij met eenheid dat wij als de noordkoreanen als domme schapen achter de misleiders aanlopen?


  Maak melding
 27. Bouterse heeft nooit de goede keuze gemaakt ga zijn geschiedenis maar na.
  1) de staatsgreep
  2) 8 dec 1982
  3)militairen afdrukken op onze munt
  4) binnenlandse oorlog
  5) bosje benoemen als president en de economische wanbeleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES