Chaos Surinaams binnenland belet investeringen

21

PARAMARIBO, 28 sep – President Desiré Bouterse wil zo gauw mogelijk orde op zaken stellen in het binnenland. De chaos rond de goudwinning moet zo snel mogelijk ophouden. Binnenkort al komen de eerste maatregelen.

Er komt onder meer overleg met de kleine goudzoekers in het Nassau-gebied, op het concessieterrein van New Mount. “Het is van belang dat er ordening komt. Het is een ware wild west situatie. Je kunt met goed fatsoen geen investeerders aantrekken, terwijl mensen daar vrijelijk rondlopen”, zegt Bouterse. Het overleg moet uitmonden in het vertrek van de illegalen. New Mount heeft ook nog geen toestemming.

De afgelopen jaren is er alleen maar exploratiewerk verricht. Met de vorige regering was wel een principeakkoord gesloten voor winstdeelname van twintig procent. Bouterse’s politieke partij NDP vond dat toen veel te weinig. “We vinden dat er wat aanpassingen nodig zijn. Men wil ze meenemen. Als het zover is, kunnen we tekenen”, is al wat Bouterse nu kwijt wil na de besprekingen met New Mount.


21 REACTIES

 1. Waar blijven al die beelden of fotos van Bouterse samen met Donald Trump, obama, bloomberg tv enz. of is er alleen over goud onderhandeld? of is dit een grote practical joke?


  Maak melding

 2. We zijn vóór sme en niet tegen het buitenland(nederland),dus ook niet tegen newmont,maar sme moet de grootste deel krijgen..

  m.a.w. veel meer dan 50 % opbrengsten..

  Anders gaat het speletje niet door en daarmee ben ik het ook eens..

  Welvaart voor sme en geen armoede dat moet het motto zijn..


  Maak melding

 3. he man, je bent nu de pres.Realiseer dat je in 2010 leeft.Intussen hebben wij ook wat geleerd over de gebruiken in de diplomatie.Hou het volk niet steeds voor de gek door te zeggen dat Obama je uitgenodigd had.Dat is niet waar.Anders zou je naam op dat papier staan.
  En met H.E ervoor.


  Maak melding

 4. ER moet orde komen desnoods met harde hand. wie niet wil luisteren krijgt te maken met de politie en militairen. Bovendien als zij geweld willen gebruiken tegen de gazagsdragers dan krijgen zij gewoon een schot, klaar er mee. Geen pappen en nat houden meer.


  Maak melding

 5. Heer bouterse u heb gelijk .
  maak deze land een rijkeland ‘
  laat andere landen zien wat u kunt doen voor suriname.u bent top u kun bewijzen.
  groeten van sakita,


  Maak melding

 6. Bouterse hou nou je grote smoel dicht en ga aan het werk. hij heeft al twee buitenlandse reis op zitten en voor de rest is het alleen maar woorden zonder daden.


  Maak melding

 7. he Theo,

  net zoals destijds in de 80er jaren he?
  Gewoon afknallen die lui, moeten ze maar niet zo moeilijk doen, toch?
  Het zijn tenslotte ook dezelfde mensen als toen die ne weer aan de touwtjes trekken, dus waar doen ze nu zo moeilijk over!
  Bouterse is al aardig op weg om de geschiedenis te laten herhalen: de eerste militairen zijn al weer gesignaleerd, stroom moet op rantsoen, uitkeringen worden te laat betaald etc.
  God zij met u, Suriname!!


  Maak melding

 8. En pres.Tek joe ai loekoe.Voor Newmount in productie komt,zit je termijn alweer op.En je krijgt geen volgende mandaat meer.Want je hebt kiezers bedrog gepleegd.Wat een afgang voor mijn land met jou aan het hoofd.


  Maak melding

 9. Bouterse kan als tegenprestatie voor wat hij in het verleden gedaan heeft, iets goeds doen voor het land. Sommige mensen denken dat het goud alleen tot hun toebehoort, met alle gevolgen van dien, terwijl het eigenlijk evenredig toebehoort aan het gehele volk van het surinaamse staat. Nu is het gewoon een kwestie van een goede deal sluiten met een bedrijf om het goud gecontroleerd te winnen.


  Maak melding

 10. Dus is het raadzaam om de illegalen een legaal status te geven door bijvoorbeeld een consessie van vijfjaar.Jou inbreng is de grond en die van de zoeker al het andere.Eis dat je van de dagopbrensten 50%krijgt.Pas strenge contolle toe door eerlijke mensen.Het begin gaat moeilijk zijn om de mensen in het gareel te krijgen.Maar ze zullen wel toehappen en je proberen te belazeren! Het gaat om goud.Maar je hebt na een paar maanden al produktie.Die mensen daar kennen het terrein en zijn de ontberingen gewoon.Het is maar een idee.Niet alles hoeft groot te beginnen.


  Maak melding

 11. el dorado is blijkbaar toch gevonden. in lijn van de geschiedenis zal nu de ene kolonisator (tegenwoordig meer in de gedaante van internationale bedrijven)de andere opvolgen, de inheemsen gedwongen te werk stellen, mensen van buiten aanvoeren met hetzelfde doel, alles wegdragen en daarna naschoppen met ‘domme, luie sme-rs’.


  Maak melding

 12. Augie
  Dus is het raadzaam om de illegalen een legaal status te geven door bijvoorbeeld een consessie van vijfjaar.Jou inbreng is de grond en die van de zoeker al het andere.Eis dat je van de dagopbrensten 50%krijgt.Pas strenge contolle toe door eerlijke mensen.Het begin gaat moeilijk zijn om de mensen in het gareel te krijgen.Maar ze zullen wel toehappen en je proberen te belazeren! Het gaat om goud.Maar je hebt na een paar maanden al produktie.Die mensen daar kennen het terrein en zijn de ontberingen gewoon.Het is maar een idee.Niet alles hoeft groot te beginnen.

  Augie
  ben het met je eens Suriname heeft door de Eeuwen heen altijd Gelukzoekers gekent die een Nieuw Bestaan wilden Opbouwen in Ons Geliefd Suriname. De Surinaamse Overheid en het Nationale Assemblee zouden voor duidelijke Wetgeving moeten zorgen om deze nieuwe sroom van Immigranten Optevangen en te helpen om een goed bestaan te kunnen opbouwen in Ons Geliefd Suriname.

  http://www.youtube.com/watch?v=VSvdwCvUB2w&feature=related


  Maak melding

 13. Wat is het verschil,,leg mij dat uit….

  Je jaagt die bakras weg,, je verbreekt die kolonialisatie proces en terecht,,,maar je haalt andere wit-mangs binnen.z.a. de canadezen en amerikanen..

  want meer is het niet wat bereikt is in de verenigde naties..

  maak het duidelijk..


  Maak melding

 14. terwijl mensen daar vrijelijk rondlopen”, zegt Bouterse. Het overleg moet uitmonden in het vertrek van de illegalen. New Mount heeft ook nog geen toestemming.

  Hoop dat de MC regering van Desire Bouterse, begrip zal hebben voor de Nieuwe Immigranten van Suriname (zie Attach file history of Suriname) en dat er goede wetgeving gemaakt zal worden in het Nationaal Assemblee en dat de regering van Desire Bouterse voor goede opvang gezorgd zal zorgen voor deze nieuwe Immigranten.  Maak melding

 15. De veroorzakers van deze Chaos zijn door de surinaamse gemeenschap rijkelijk beloont met de hoogste banen in het land , hoe dom kan je zijn??


  Maak melding

 16. Bouterse pakt criminelen hard aan ,belfort doet goed nu moet de wegen in de stad aangepakt worden oogt slecht vooral voor toerisme zwerfvuil niet te geloven de stad is nog steeds het zelfde ,meneer Bouterse laat zien wat u waard ben u leeft. Maar een keer alleen goede naam neemt u mee basta


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.