zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameIndiase heli’s strijken 2011 in Suriname neer

Indiase heli’s strijken 2011 in Suriname neer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 aug – De bij India bestelde Chetak-legerhelikopters komen in 2011 naar Suriname. Dit zegt de ambassadeur van India, Kanwal Jeet Singh Sodhi. Dit jaar is niet meer haalbaar. Maar de koop gaat sowieso door.

Geruchten over vastgelopen onderhandelingen slaan op niets. “De koop gaat door, daar staan Suriname en India garant voor”, zegt Singh Sodhi. De Indiase kredietlijn is nog steeds beschikbaar. In Suriname wordt een groep piloten en ander personeel voorbereid. Die krijgen een militaire basisopleiding. In India zullen ze leren de heli’s te bedienen. De toestellen worden ingezet bij de kust- en grenswacht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
  1. Die actieradius van die kisten is van dien aard dat je vanuit het uiterste zuiden Paramaribo niet meer kan bereiken zonder te refuelen. Als wij fixed wings al niet kunnen onderhouden, wat zal het dan worden met deze heli’s?

    Daarenboven is India niet het land waar je deze dingen moet gaan kopen. Broeder Ghandi weet er alles van, althans wist…


    Maak melding
  2. Er kunnen niet veel manschappen mee vervoerd worden.Zeven personen inclusief de twee piloten.Deze helikopter is een in India in licentie nagebouwde SA 316 / SA 319 Alouette III,een Franse helicopter uit 1959.In 2004 is deze Franse helicopter met pensioen gestuurd.Het Indiase leger heeft een aantal van deze helicopters in gebruik.Het merendeel is van Franse makelij.Het zijn vedergewicht(zeer lichte helicopters)die met een piloot een vliegbereik hebben van 540km.Met meer mensen aan boord is het vliegbereik ook minder.Deze helicopter doet het goed in warme landen.Het uithoudingsvermogen van deze helicopter is 2.30 uur,dus 2.30 uur vliegen met een volle tank bransdtof.Met het toestel kunnen korte verkenningsvluchten worden uitgevoerd.Bijtanken zal in de binnenlanden van Suriname moeilijk worden.


    Maak melding
  3. Heeft dit met vooruitgang te maken dat is mooi,maar als je iets doet doe het dan goed,de luchtmacht heeft een X aantal toestellen die ze in beslag hadden genomen,waarom worden die niet verkocht.Is dat vooruitgang??
    Je kan ze verhuren aan de andere Maatschappijen op Zorg en Hoop,ze hebben soms toch een tekort aan toestellen,kan je niet Patroulleren met de in beslag genomen toestellen??,ze hebben een groter bereik etc etc

    Er waren eens 2 brandnieuwe Casa toestellen gekocht of gekregen ,weet niet precies ,wat is met die toestellen gebeurd??of noem je dit vooruitgang?
    O ja eentje vliegt bij Safe Air op zorg en hoop.De andere zit waarschijnlijk weg te rotten.
    Gedrag van de luchtmacht maakt je wel negatief,ze krijgen wat en als het niet mooi of goed is zetten ze die spullen aan de kant,waste of money and time..

    Ik hoop dat die gasten goede deals sluiten,straks moet zo een heli om een schroefje maanden op de grond staan….


    Maak melding
  4. Ja leti nr. 5, indd merkwaardig van Dhruv naar Chetak, alleen niet afkomstig van een andere import land, de Chetak wordt namelijk al jaren in licentie door India gebouwd.

    De Chetak is niet geschikt voor de rollen die Suriname met het toestel wil invullen, de AgustaWestland AW139 is hier veel beter geschikt voor, tevens zou het kopen van Diamond DA42MPP toestellen Suriname meer zicht geven wat erbinnen zijn territorium plaatsvindt.


    Maak melding
  5. Dit is weer zo’n typische Surinaamse oplossing doorspekt met etnische invloed. Een halfbakken oplossing terwijl je het beste voor je bevolking zou moeten nastreven.

    Niks ten nadele van het Engels dat door de Indiërs gebezigd wordt, maar het lijkt mij zo dat je een opleiding tot helikopteronderhoudstechnicus beter in je eigen moerstaal kunt krijgen, dan in één of andere vreemde taal.
    Een kleine oriëntatie leert ons dat de Surinaamse vliegtuigtechnici (er vanuit gaande dat het reeds gecertificeerde technici zijn) hier in Nederland een uitstekende opleiding kunnen genieten bij het VakTechnischOpleidingsCentrum (VTOC) Fokker. Dit is de voormalige bedrijfsschool van “Fokker Aircrafts”. Verder heeft het VTOC Fokker een Alouette 3 van de Koninklijke Luchtmacht staan waar aan gesleuteld kan worden. In 2004 ontving VTOC Fokker als eerste Nederlandse opleidingslocatie de PART-147 erkenning van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Door deze erkenning ontvangen afgestudeerden van VTOC “Fokker” een internationaal vereist certificaat.

    Wanneer wordt het volk in Suriname wakker!!!


    Maak melding
  6. maar zo zie ik het , als je niet op mij lijkt dan koop ik niets bij je .
    als je niet mijn taal spreekt slaap ik niet naast je .
    als je kinderen niet verschillen van mijn kinderen dan sluit ik me aan bij je .
    En zo wil ik suriname besturen , alleen mij mensen gaan voor ,kan je het vatten .


    Maak melding
  7. Er was toch ook sprake dat Suriname Dhruv helicopters van India zou kopen.Nu zijn het ineens de Chetak-legerhelikopters geworden.Ik weet het niet meer met die gasten in Suriname.


    Maak melding
  8. Aztek (#7),

    Het schijnt dat je er meer verstand van heb en er dichterbij zit dan ik. Zo jij onze luchtmacht gevolgd heb, heb ik het nog niet gedaan.
    Met vooruitgang bedoel ik de samenwerking met India op de eerste plaats en op de tweede plaats de inzet van de Heli’s in onze sky.

    Dat er zo veel ligt weg te rotten wist ik echt niet. Zo zie je maar weer.


    Maak melding
  9. DAS,ik weet wel wat je bedoeld met vooruitgang en zovelen hier op waterkant,ik heb het alleen verkeerd overgebracht,sorry

    De luchtmacht had een tijdje gewoon geen middelen om hun toestellen te onderhouden,op een gegeven moment had de leiding van ITA(Inter Tropical Aviation) voorgesteld om een paar van hun vliegtuigen te gebruiken en gelijk te onderhouden ,in ruil daarvoor kon de Luchtmacht voor een x aantal uren ten alle tijde gebruik maken die kisten,dat ging een tijdje goed,en op een gegeven moment lagen de kisten weer bij de luchtmacht.Tegelijkertijd stroomde de hangar van de luchtmacht vol met in beslag genomen drugs toestellen ,bepaalde toestellen waren zo goed als nieuw en hele snelle toestellen ook goed om te patrouilleren,als het goed is hebben ze ongeveer 12 stuks verspreid over hun terrein,Gum Air en Blue Wing en ook particuliere ondernemers hadden al gevraagd om desnoods bij een veiling bepaalde toestellen te willen kopen(ondertussen hebben ze ergens anders gekocht)
    De regering Wijdenbosch had van Spanje ook een zgn creditline kunnen bemachtigen en hadden boten en 2 brandnieuwe Casa toestellen gekregen,die tweede toestel was nauwelijks een paar dagen op de grond of de piloten hadden beide motoren door een verkeerde opstart procedure opgeblazen.Maar goed,met hun eerste toestel hebben ze een tijdje gevlogen ,zo vlogen ze bijv.het nationale elftal vaak naar het Caraibische gebied om deel te nemen aan internationale toernooien,en nu staan ze al een tijdje op de grond.Ik zag wel dat een nieuwe maatschappij genaamd Safe Air een van die toestellen gebruikt,weet niet wat voor afspraken ze hebben.
    En nu dit,ze krijgen helicopters,op zich geen slechte zaak,wel een verkeerde keuze wat type helicopter betreft en voor hoe lang.Ze hebben een vloot die ze op een of ander manier niet willen verkopen,al bij al zou dat op zn minst 6 tot 7 miljoen US op brengen,zonder de Casa toestellen,mischien zelfs meer als de mensen tijdens een veiling geen onderlinge afspraken maken want dat gebeurt ook.

    Men heeft nieteens gekeken wat ze precies nodig hebben,heb je een helicopter harder nodig of gewoon vliegtuigen.Kijk in tijde van nood zou je het mischien kunnen gebruiken,maar dat gebeurt zelden,en als het ook gebeurt heb je genoeg middelen ,net als laats,waren de Fransen gelijk met een heli gaan zoeken naar het verongelukte toestel van Blue Wing.
    Men kon ook een deal sluiten met de Amerikanen,die gasten patrouilleren dag en nacht voor de kust van Suriname,konden ze dat aan de luchtmacht overlaten.Is maar een idee.
    Kijk dat ze een deal sluiten is mooi en waar,alleen voor hoe lang,net wat ik zei straks hebben ze een of ander onderdeel nodig moeten ze wachten totdat het In Suriname aankomt zijn we minimaal een week verder,gaat India dat ook bekostigen,mischien hebben ze garantie maar dat is ook tijdelijk.


    Maak melding
  10. De toestellen worden ingezet bij de kust- en grenswacht.

    Luchtmacht had vroeger Islander toestellen,nog steeds trouwens alleen staan ze te rotten ergens op hun terrein,aan de achterkant hadden ze een soort megafoon,dus heb je niet perce een heli voor nodig,zo een toestel in combinatie met een paar snelle boten heeft meer effect denk ik dan alleen een heli.Vliegtuigen hebben ze genoeg,boten hebben ze ook,konden ze met die creditline van India andere zaken doen.


    Maak melding
  11. The Helicopters are not there yet. Why.No payments received.Were is the money. Mr. Bouters has to renegotiate.Don’t sit and speculate.

    Mr Srinivas
    India


    Maak melding
  12. Wie kan me vertellen welke heli’s besteld zijn. Suriname weet het zelf niet meer. De ene keer zijn het Cheetah heli’s, de andere keer Dhruv en dan weer Chetak’s. Nu er toch in India besteld is, waarom geen LCH heli’s van India.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES