zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVenetiaan: dood Telting groot verlies Suriname

Venetiaan: dood Telting groot verlies Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 aug – De dood van André Telting is een groot verlies voor Suriname. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Telting wist Suriname in moeilijke tijden monetair vlot te trekken. Zijn kennis en ervaring zijn niet meer beschikbaar.

Zijn recente hoge onderscheiding drukte de waardering voor die kennis en ervaring uit. Dat kon nog net enkele dagen voor Telting’s overlijden. Nu is hij er niet meer. Telting stierf vermoedelijk aan een hartinfarct, kort na opname in het ziekenhuis. “Het is een schok, een verschrikkelijk groot verlies. Telting was een vaste factor in ons beleid. We kennen hem als een gewetensvolle, hardwerkende creatieve man”, zegt Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Ere wie ere toekomt. Wijlen dhr. Telting verdient onze respect en lof voor altijd. Als dank zal ooit een straat of een plein naar hem vernoemd worden in SME.
  Veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden in deze komende moeilijke dagen.


  Maak melding
 2. a’moro betre yu go luku ifu yu hati e’wroko bun,want if yu ook tu go dede now,dan na wan moro bigi problema.
  no fregiti fu srepi Roy Elgin ook tu mee.
  want nono de na soso kado e’fadon.na frede sow frede fu masra bouta meki un hati e’tan tiri.a’moro betre un kaba nanga law yere.

  a’moro betre yu go luku ifu yu hati e’wroko bun,want if yu ook tu go dede now,dan na wan moro bigi problema.
  no fregiti fu srepi Roy Elgin ook tu mee.
  want nono de na soso kado e’fadon.na frede sow frede fu masra bouta meki un hati e’tan tiri.a’moro betre un kaba nanga law yere.

  mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding
 3. Heel Suriname gecondoleerd, Families en na bestaanden met dit groot verlies, een echte Surinamer die het land uit de slob wist te trekken en hart had voor zijn werk wat wij van vele ministers niet kunnen zeggen
  Suriname zal U missen maar blijf waken over ons geliefd Suriname
  Rust zacht
  OssieB


  Maak melding
 4. a`dede fu a`granman fu money a`fersi no luku bun,me denki dati front abi wan bigi frantwortu fu kon leg a volku uit fa a`granman fu money a`fersi lasi ing libi.if a`no ronald wisi a`man nanga a`linti fu a`gele ster.wan sani ne klop nanga a`dede fu a`granman fu money a`fersi,un kan bribi mi. a`dede fu a`granman fu money a`fersi abi wan tere.

  mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding
 5. De welgemeende condoleances aan de familie Telting en de staat Suriname met het heengaan van Andre Telting. Jammer dat ie zo vroeg ons heeft verlaten, maar dat zijn ziel
  de eeuwige rust ten dele moge vallen

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 6. die man kreeg zeker een hart aanval om dat hij met lede ogen moest gaan toe zien wat hij zo met moeite op de rails had gekregen nl de munteenheid van sme bij deze regering gewoon kapot gemaakt zullen worden ,want hij de president zit er nog niet of die gebruikt al torarica voor zijn vergadering ,op kosten van het surinaams volk ,ik zou er ook niet goed van worden het word een tweede wijden bosch mischien erger mugabe toestanden zullen het worden ,dhr telting rust in vrede en sterkte aan de familie


  Maak melding
 7. ko ko ko
  suma drape?
  na mi zus dika
  san na tori?
  baya dati na wan sani de seki kondre.
  san pasa?
  yu no yere dati na a`linti kiri a`man andre.
  o`sortu andretje bakadyen?
  kosi luku libi mi nanga law yongu,sobun yu no yere.
  yere san?
  dati a`granman fu money afersi dede.
  saaang,dan fa yu e`go du?
  nee na gewoon,want de ene z`n dood is de ander zijn brood.na so krontapu de eenmaal.
  niks aan te doen.na so masra godo testament e`luid.

  mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding
 8. PARAMARIBO, 7 aug – De dood van André Telting is een groot verlies voor Suriname. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Telting wist Suriname in moeilijke tijden monetair vlot te trekken. Zijn kennis en ervaring zijn niet meer beschikbaar.

  Telting was een vaste factor in ons beleid. We kennen hem als een gewetensvolle, hardwerkende creatieve man”, zegt Venetiaan.

  Wens de nabestaanden heel veel sterkte toe bij het afscheid nemen van de Heer Andre Telting.
  Wellicht zal hij een Staatsbegravenis krijgen.


  Maak melding
 9. Saluutschoten voor André Telting, de vrijdag plotseling overleden governor van de Centrale Bank van Suriname, krijgt woensdag een begrafenis met staatseer. Morgenmiddag tussen twee uur en half vier is er gelegenheid tot afscheid nemen van Telting in de Centrum Kerk aan het Kerkplein.

  Daarna begint de officiële afscheidsceremonie met vijf verschillende sprekers. Achtereenvolgens voeren waarnemend president van de Centrale Bank, Otto Ezechiëls, regeringscommissaris Humphrey Pinas, Sigmund Proeve namens de Bankiersvereniging Suriname en minister van Financiën Humphrey Hildenberg het woord. Tot slot houdt ook president Ronald Venetiaan een afscheidstoespraak. Aansluitend wordt de dienst gehouden door dominee Diane Grave.

  Tijdens de plechtigheid zijn er optredens van drie verschillende koren: het Maranatakoor, het Trokikoor en het Singi Presirikoor. Na de uitvaartdienst vertrekt de begrafenisstoet richting begraafplaats ‘Hodie mi cras tibi’ aan de dr. Sophie Redmondstraat. Dat gebeurt onder begeleiding van de drumband van het politiekorps. Aan de open groeve staan militairen in de houding. Na ‘The Last Post’ en enkele saluutschoten wordt Telting tenslotte aan de schoot der aarde toevertrouwd.

  op de begraafplaats Hodie Mihi Cras Tibi (Heden Ik Morgen Gij) scheen er boven de poort te hebben … met Hori Mi Kras Tiki (zoiets als houd mijn geile, wellustige penis vast).

  de begraafplaats waar segebai ligt begraven.
  aan de Dr. Sophie Redmondstraat in Paramaribo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES