Bouterse’s kans op presidentschap Suriname groter

15

PARAMARIBO, 18 jul – De kans dat Desi Bouterse de volgende president van Suriname wordt, is aanmerkelijk verruimd. Hetzelfde geldt Robert Ameerali, kandidaat van Mega Combinatie en A Combinatie voor het vicepresidentschap. Hun kansen zijn vergroot nu de Volks Alliantie bereid blijkt steun te verlenen. Uiteraard is de kans op nog meer verrassingen niet uitgesloten.

“De politiekvoering is rommelig”, zegt Chandrikapersad Santokhi, presidentskandidaat van het Nieuw Front. De rommelige karaktertrek brak de afgelopen weken meer dan eens door. “Daarom stellen wij ons kandidaat. Het vertrouwen van de samenleving is ernstig geschonden. We willen dit vertrouwen herstellen”, aldus Santokhi. Precies het vertrouwen was nogal eens het breekpunt de laatste weken.

Een akkoord van A Combinatie en Volks Alliantie met Nieuw Front viel in het water. Hun afspraak Volks Alliantie-leider Paul Somohardjo te kiezen tot parlementsvoorzitter, werd niet nageleefd. Het verbond viel prompt uiteen. Op papier kunnen Bouterse en Ameerail al in eerste ronde gekozen worden. Met de zes parleemntszetels van Volks Alliantie erbij wordt het totaal zes en dertig. Dit is twee meer dan nodig.


15 REACTIES

 1. deze lieden noemen hun zelf politicus schaamteloos zijn ze stuk voor stuk ze denken maar aan één ding en dat is hun eigen belang ik zag brunswijk bij nos tweevandaag ik ga mij meer en meer schamen voor mijn landgenoten echtwaar wat voor voorbeeld geven deze lieden aan de samenleving en morgen maar klagen dat het komt door de slavernij of door de blanken, wij doen het zelf wij kiezen mensen op grond van hun voorkomen inplaats van hun kundigheid, integriteit normen en waarden goed gedrag, hoe crimineler ze zijn hoe hoger ze komen in suriname.


  Maak melding

 2. U kunt niet vechten tegen de voorzienigheid.

  Wie had kunnen bevroeden dat Bouterse naast Brunswijk en Somohardjo zou staan, Suriname ten dienste!

  Ik zag het ook niet aankomen, gelet op mijn militair verleden met deze twee lieden tijdens de maart’82-coup en die vuile oorlog.

  Anno nu is het een waarheid als een koe!

  En op sommigen doe ik een beroep om niet de boel te sabotteren zoals in de achter ons liggende jaren.

  Together we win, devided we’re lost!


  Maak melding

 3. De mensen die voor Bouterse gaan.. Nix mis mee.. wat ik verder wil toevoegn is het volgende.. Prijs nooit de dag voordat het avond is.. dat wilde ik effe kwijt


  Maak melding

 4. Wanneer iemand naar eer en geweten stemt wordt het door sommige politici gezien als verraad. Wanneer iemand de wetten schend wordt het door sommige politici gezien als een heldendaad. Soms weet ik ook niet waar we aan toe zijn.


  Maak melding

 5. Neus en Du,

  Begrijpen jullie nu wat de huidige politiek in Suriname betekent?

  Neus, begrijp je nu mijn reactie in onderwerp: ‘Santokhi en Rusland:we gaan voor beter Suriname?
  Begrijp je nu wat ik bedoelde met kapitaal en veilige haven? Begrijp je nu die snelle verrassing die aankomende was? Somo is het ook eens met die veilige haven. Misschien krijgt hij daar ook nog een functie. Time will tell!

  Bouterse is in vele van deze kapitaal krachtigen de juiste veilige haven, dus de juiste man voor het presidentschap.

  Neus en Du, verlaten jullie nu eindelijk de tunnelvisie en probeer toch de politiek in Suriname anders en zeker positiever te benaderen. Je mening t.a.v. Bouterse mag blijven bestaan, maar wordt toch minder emotioneler tijdens het reageren op een onderwerp.
  Srika


  Maak melding

 6. Het valt heel moeilijk te rijmen dat deze man denkt dat hij boven jan en iedereen staat ook boven wet en recht. Een man met zo,n verleden opent de weg voor iedereen met een crimineel verleden om een gooi te wagen naar President ook voor Brunsi en Somo.
  Suriname succes


  Maak melding

 7. Hiep hiep hoera, drie criminelen en drugsbaronnen (Bouterse, Brunswijk en Somo) aan de macht in SME.
  NDP gefeliciteerd met de 2 extra criminelen.
  Soemita gefeliciteerd met je grote vriend Somo. Bouterse gefeliciteerd met je grote vriend Brunswijk.
  Pahlad, Parmessar, Doekhie etc. gefeliciteerd met je volksverraad.
  Suriname gefeliciteerd met je criminelen.

  1. In het volkslied van SME heb je wel in het Negerengels dialect teksten terwijl dit volledig ontbreekt voor alle andere etnische groepen van SME. Tijd voor Indonenisch /Maleis tekst erbij voor Soemita en Somo.

  2. Het districten kiestelsel (achteaf gezien “Het paard van Troje/De ezel van SME” ) heeft geleid tot de huidige absurde situatie. AC heeft 11176 stemmen en 7 DNA zetels en 6 Ministeries en heel veel andere topposities. Triest, absurd en buiten alle proporties.

  3.Ondertussen ook even een extra etnisch district Sipaliwini gecreëerd met alle ellende vandien.

  4. Ameerali (dogla moslim achtergrond) moet het Dogla Hindustaans gezicht bij MC vertegenwoordigen en wordt door Somo (ook Moslim) ondersteund. In de toekomst in SME “Islamic Shariya Law”?

  5. Rachied Doekhie (ook moslim) staat met zijn schoenenpoetsdoekje klaar om de schoenen van Brunswijk en Somo te poetsen, ondanks dat deze Doekhie door Brunswijk en Somo in DNA is gemept en geschopt op beide wangen. Who cares kontenlikker. Bouterse en de andere laffe Hindustanen bij MC vinden dit geweldig. Doekhie heeft geen wangen meer over, dus blijven zijn billen zijn in trek. Tamarinde sweep erover. Een geweldige daad van de MC-Hindustanen.

  Je kan een slag verliezen, maar uiteindelijk toch de oorlog winnen.

  Licht zal altijd overwinnen over donker. Recht zal altijd zegevieren boven onrecht en bedrog. Uiteindelijk zal jij Santokhi zegevieren.

  Als aanstaande 19 juli 2010 MC wint dan verdienen ze felicitaties.

  Succes Santokhi, jij bent een boegbeeld voor de niet laffe Hindustanen.


  Maak melding

 8. “Het vertrouwen van de samenleving is ernstig geschonden. We willen dit vertrouwen herstellen”, aldus Santokhi.”

  Ook gij Brutus, jij die openlijke fraudeurs als helden ziet, een minister van Juspol die geigenlijk gewoon aangeeft dat het billijk is om wetten te overtreden. Deze man die zichzelf op de valreep tot beleidsadviseur wil laten benoemen, die zijn partijgenoot als directeur wil laten word benoemen.

  Wat een land, wat een mensen. Met jou tokkie is het vertrouwen inderdaad helemaal verdwenen, met jou erbij zal het nooit hersteld worden.

  Eerst die 90 kilo terug, dan praten wij verder.


  Maak melding

 9. Faried Pierkhan kon zichtbaar wel janken toen hij dit bericht moest doorspelen via zijn kaak programma.
  En die geinige papegaai, die telkenmale een fronter uit het bakje pikte.


  Maak melding

 10. Trouwens onderstaande vind ik zeker de moeite waard. Waarschijnlijk wordt het een groot feest voor het Surinaamse volk, want het is heel lang geleden dat de President rechtstreeks in de DNA zal worden gekozen.

  “Grote tv scherm op Onafhankelijkheidsplein
  Sunday 18 July
  PARAMARIBO – GFC Nieuws verneemt dat, in opdracht van DNA voorzitter Jenny Simons, er morgen een grote tv scherm op het Onafhankelijkheidsplein zal worden geplaatst. De bedoeling van deze faciliteit is, dat het publiek de verkiezingen van de president en vicepresident, die in het DNA gebouw zal plaatsvinden, kunnen volgen. De verkiezing wordt ook live op radio en tv uitgezonden, maar de voorzitter meent dat de personen die, om welke reden dan ook op straat zijn, in de gelegenheid gesteld moeten worden deze belangrijke stemming ook in de omgeving van het DNA gebouw te kunnen volgen.”


  Maak melding

 11. Als Bouterse president wordt,legt koningin Beatrix geen staatsbezoeken aan het land meer af.
  We zitten echt niet te wachten op beatrix uit het sprookjesland.

  Als het parlement Bouterse kiest als president,krijgt hij dan ook geen felicitaties van de Nederlandse regering, zei Verhagen.Het internationale opsporingsbevel tegen Bouterse blijft dan ook van kracht,zodat het de vraag is in hoeverre hij vrij kan reizen.

  Ik hoop dat bouterse wordt gekozen als president,dan wil ik graag zien als verhagen geen felicitatie stuurt.dit wil ik zien,
  gewoon big talk.

  het bezoek van de koningin beatrix aan mijn land is echt niet belangrijk,echt niet.we zijn een republiek en geen koloniale staat van de nederlandse koninkrijk.ze kunnen de pot op.

  het verhaal van verhagen interesseert ons geen mallemoer.wij surinamers bepaald en geen verhagen met consorten.


  Maak melding

 12. Boeng sani boeng sani kow wakti sang a dee
  foe tide o tjakong, DES FOR PRES, ai boi mie
  breetie, doe soekoe foe bering djing, ma Baas no dong, a kang sit wang krafanna, da torie kaba.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 13. @ srika.
  mijn hoop bouw ik niet op drijfzand en ik koop geen gebakkenlucht.ik heb pricipes waar ik mij aan vast houdt en ik weet wat normen en waarden zijn.ik heb niet lang mogen zitten op de schoolbanken maar jij hebt het gedaan als ik jou mag geloven daarom vraag nogmaals aan jou waar baseer jij het op dat bouterse suriname gaat ontwikkelen over emotioneel gesproken ik lees niets anders van de ndp-ers dan dom emotionele reaktie die nergens op gebaseerd zijn iedereen roept wat zonder onderbouwing. ik vindt dat bouterse nooit president van suriname mag worden omdat hij in het verleden heeft bewezen dat hij incompetent is dat kan staven met tal van voorbeelden bijvoorbeeld mensenrechten schending, kapot maken van onze economie het laten devaleuren van onze geld waarden het versleten van meer als honderd politici en het isoleren van suriname en niet vergeten 80 miljoen schuld aan het buitenland. kan jij mij jou argumenten geven waarom jij bouterse zo aanbid en waarom graag met feiten a.u.b ik hoop dat jij zo eerlijk ben om te reageren b.v.d


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.