dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname voor strakke aanpak illegale wapenhandel

Suriname voor strakke aanpak illegale wapenhandel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – Suriname is voorstander van een strengere aanpak van de illegale wapenhandel. Dit zegt Henry MacDonald, Suriname’s ambassadeur bij de Verenigde Naties. De Caribische regio wordt steeds meer geconfronteerd met de gevolgen. Suriname misschien in mindere mate. Toch is alertheid geboden.

Suriname kan het zich niet permitteren langs de kantlijn te staan. Illegale wapenhandel drukt immers al duidelijk een stempel op het dagelijks leven in de regio. “We moeten ons inzetten om te garanderen dat op termijn een krachtig internationaal instrument komt”, zegt MacDonald tegenover de Ware Tijd. Vandaar ook de deelname in de voorbereiding van de internationale conferentie over drugs- en wapenhandel.

Suriname acht deelname te belangrijk voor de eigen toekomst. “Het is voor de regio enorm belangrijk dat er een verdrag komt met internationale standaarden voor import, export en vervoer van conventionele wapens”, aldus MacDonald. Zo’n verdrag moet de dreigingen van het moment minimaal terugdringen. Vooral de weerslag op het sociale leven is een bron van zorg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. als de regering het niet zo moeilijk zou maken voor de hard werkende ondernemers, dan zou de wapenhandel wel wat minder zijn. en nu met abop als de toekomstige baas van J & P wordt het nog erger!


  Maak melding
 2. dan heeft makoe wat uit te leggen : de meeste illegale wapenbezitters, hebben wapens die bij de politie, douane, cipiers en in het leger worden gebruikt > ze raken daar ‘zoek’ en komen via via in het bezit van een liefhebber >> pak die jongens en meisjes die hun dienst-wapen ‘even vergeten waren op het buro of in het kamp’ harder aan, want zij zijn de enige, echte illegale wapenhandelaars !.


  Maak melding
 3. Dit voorspelt spannende tijden voor Suriname. Als opbouwer en eigenaar van jouw met bloed, zweet en tranen opgebouwde have en goed beschermd moet worden, dan heb je weinig keus. De handelaren en landbouwers hebben vaak geen krachtspierbundel. Maar de witte medemens van het buitenland heeft gereedschappen ontwikkelt waarmee de ontbrekende fysieke kracht gecompenseerd kan worden. Als de ex-rebellenleider (terrorist) Brunsi niet ontwapend wordt dan is bewapenen (legaal of illegaal) de enige optie voor de rest. In alle culturen op deze aardbol is zelfverdedigen toegestaan.


  Maak melding
 4. Baja, nu pas, ik dacht dit item haalt nooit het nieuws. Hier in Ned is het een zooi met
  wapens etc, het tiert hier welig onder de bevolking, ik kan ervan meepraten maar goed.
  In Suriname is het ook zo, vorig jaar toen ik er was heb ik eea niet gehoord maar gezien, veel gasten daar hebben een pipa!!!
  thuis, ai boi, en gezien het gedoe daar, al die fromoes, terecht, hier vraag ik me af
  die gasten die ook zoiets thuis hebben, ja
  soms is ie echt nodig, want een idioot staat zo binnen bij je, en dan is het hij of ik ie sabie toch, maar terugkomend op Suriname, dit probleem gaan ze nooit kunnen onderdrukken never nooit, hier ligt die wapen op straat te koop daar ook!!!
  En het wordt in Ned zowel in suriname met de dag erger

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 5. Als je Amerikaanse toestanden wilt voorkomen waarbij burgers gericht op de politie of op elkaar schieten bij aanhoudingen of geweldsplegingen dan zul je eerst de wet op het wapen bezit moeten aanscherpen alvorens je deze in beslag laat nemen.


  Maak melding
 6. @Ray. En nou net die wet is door de scheidende fronters met Santhoki in de frontline danig verbreed. Het is ws nu reeds een uit de hand gelopen zaak en straks maar weer wijzen naar de jaren 80, als zouden al die wapens daar vandaan komen.


  Maak melding
 7. Suriname voor strakke aanpak illegale wapenhandel
  Donderdag 15 juli 2010

  PARAMARIBO, 15 jul – Suriname is voorstander van een strengere aanpak van de illegale wapenhandel. Dit zegt Henry MacDonald, Suriname’s ambassadeur bij de Verenigde Naties. De Caribische regio wordt steeds meer geconfronteerd met de gevolgen. Suriname misschien in mindere mate. Toch is alertheid geboden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES