Geen paniek bij IamGold Suriname na tbc-diagnose

1

PARAMARIBO, 15 jul – Het vaststellen van tuberculose bij enkele werknemers van Iamgold geeft geen reden tot paniek. Dit zegt Roy van Aerde, woordvoerder van het Canadese goudbedrijf. De tien werknemers waar het om gaat, staan onder toezicht van de autoriteiten. Een vrouwelijke werknemer is intussen overleden.

De een en dertigjarige vrouw bezweek in het ziekenhuis aan “complicaties.” Ze was de eerste persoon bij wie tbc werd vastgesteld. Intussen draait het bedrijf door. “Er heerst absoluut geen panieksituatie op het emplacement. De werkzaamheden worden in alle rust uitgevoerd”, zegt Van Aerde tegenover de Ware Tijd. Van extra tests op de ruim vijftienhonderd werknemers is geen sprake.

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, voerde testen uit op ongeveer honderd personeelsleden. Het betrof personen die op een of andere manier in contact waren gekomen met de vrouw. “We hebben een huidtest verricht en de test reageerde positief op de tbc-bacterie”, zegt BOG-directeur Lesley Resida. De tien zijn verwezen naar de specialist.


1 REACTIE

  1. elke kondreman met een vaccinatie-litteken hoog op de linker bovenarm, heeft dus een BCG-prik gehad en daarna is de huid-test (= Mantoux-test) ALTIJD positief EN krijg je onder normale omstandigheden geen tbc meer >
    wel als je weerstand is verminderd, bijvoorbeeld tgv ondervoeding, sommige medicijnen, kankers, hiv/aids etc.,etc. >> dan moet je testen met een rontgenfoto of een kweek, ja dok ?!.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.