vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi wil geen spookambtenaar zijn in Suriname

Santokhi wil geen spookambtenaar zijn in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie peinst er niet over Suriname’s zoveelste spookambtenaar te worden. Na zijn aftreden wil hij de nieuwe regering zijn diensten aanbieden. En dat op het hoogste ambtelijke niveau. “Ik heb de capaciteiten, ik ga ervoor.”

Vandaar ook een verzoek aan de huidige regering hem te benoemen. “Het is gebruik dat voormalige bewindslieden een functie vervullen”, zegt Santokhi. Dat mag op het niveau van de hoogste ambtenaar op een ministerie. Uiteraard met alle voorzieningen, salaris incluis. Een unicum is het niet. Er zijn meerdere ex-ministers die nu ergens in het apparaat dienen. Ook op Justitie & Politie.

Daar was een handjevol dat maar thuis bleef. Betaald. Geen van hen werd ingezet. Intussen zijn ze weer aan het werk. “Ik ben tegen het rondlopen als spookambtenaar”, aldus Santokhi. Hij ziet zichzelf dat ook niet doen. Een andere optie is teruggaan naar de politie. “Maar ik vind dat als je minister bent geweest, je niet meer kan gaan dienen als politiecommissaris.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Dit is ongehoord. Een huidige minister die aan de huidige regering/president die eigenlijk al demissionair is gaat vragen om hem te benoemen als beleidsadviseur, dit soort acties maken dat Suriname een bananenrepubliek is geworden onder front.

  Als de president hiermee akkoord gaat, wordt je een spookambtenaar, want de nieuwe regering moet jou gewoon toegang weigeren tot elk gebouw behorend tot Juspol. Je bent gewoon niet te vertrouwen, dit soort acties bewijzen het gewoon weer en deze man zou President willen worden of wordt je dat niet meer enne hoe zit het weer precies met die hoge functie die je van die Amerikanen had gekregen.

  Deze corruptelingen zijn gewoon schaamteloos.


  Maak melding
 2. Niet meer terug bij de politie??? Hoezo niet??
  Wat een arrogantie,of wil hij een ministerpost in Nederland???
  Ga anders honger lijden, dat zal u terug brengen naar de essentie van leven,want volgens mij werkt men om te leven en niet andersom!
  grt,
  w`man


  Maak melding
 3. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie peinst er niet over Suriname’s zoveelste spookambtenaar te worden. Na zijn aftreden wil hij de nieuwe regering zijn diensten aanbieden. En dat op het hoogste ambtelijke niveau. “Ik heb de capaciteiten, ik ga ervoor.”………Dit is wat men noemd,:Jezelf,als presidentdirecteur van een bedrijf,een bonus toekennen of je eigen vlees keuren!!!!Hoe zit het trouwens met George Biervliet welke door deze zelfde minister tot “spookambtenaar”is gemaakt???Santhoki ziet de bui al hangen en denkt bijvoorbaat te redden wat er te redden valt voordat de grondige schoonmaak begint!!!


  Maak melding
 4. hmmmmm, deze mini-ster neemt zichzelf in dienst als beleidsadviseur eerste klasse bij het ministerie waar hij de afgelopen vijfjaren de scepter heeft gezwaaid ????no problem bij het eerste geroesemoes wordt ie ontslagen, so simpel!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Santokhi of Joella, nu snel een keuze maken voor Presidentskandidaat. De parlementsvoorzitter heeft een fout gemaakt met het vaststellen van de uiterste termijn van officiële kandidaatstelling.
  Bij A-combinatie is er strijd. ABOP vecht de principiële kandidaatstelling door BEP aan. Grootste verkiezingswinst (4 van 7 zetels) betekent voor ABOP niet automatisch het recht hebben op VP kandidaatstelling.
  Snel doorvechten jongens. Hopelijk is er een winnaar in de strijd vóór morgen vrijdag 15.00u.
  Misschien is het een optie om twee VP kandidaten op te brengen voor A-combinatie.
  Volgens mij is het niet toegestaan om de officiële kandidaatstelling morgen 15.01 of later in te dienen. Ook niet vergeten de voordracht te laten tekenen door de officiële fractieleiders!
  O ja, Brunsie nog veel succes in de strijd om niet het ministerie van Justietie en Politie te aanvaarden voor ABOP. Dat is het ministerie die hij trouwens zelf uitonderhandeld heeft met Bouta. Veel succes met het in de maag van BEP splitsen van dat ministerie.


  Maak melding
 6. Als ik deze man was,koffers pakken,en mijn heil ergens anders zoeken.De moderator,van deze reactie,site heeft weleens een stukje wegevaagd toen ik het over de jaren 60..70…80..had.Ik vind dat er veel is mis gegaan ten tijde van lachmon..pengel..soemita..enz…en dat is toch niet uit de lucht gegrepen,en deze epedemie is blijvend.1974 grote uitocht vanuit suriname van landbouwers—–en derden waar de surinaamse economie op ruste,nou indien de grote meerderheid in suriname vindt dat het land geregeerd moet worden met gasten met een officier,s…en mulo opleiding, het zij zo dan,het volk heeft gekozen.Maar denk terug aan de tijd van de c.i.s. uren in de brandende zon staan wachten op rijst en olie,en als je aan de beurd was, was het net op..U merkt het ook deze santokhie probeerd op alle mogelijke manieren bot te vangen.Dit zijn de genen van de v.h.p.De kern van het grootste probleem in suriname is..koelie..blakamang..jampanesie,dit probleem die achter gelaten is door,en daar kom ik weer,lachmon..pengel..is de grootste oorzaak van het falen in suriname.Men moest al jaren in de grondwet dit hebben aangepakt,er bestaat geen blakamang..koelie..of jampa…en politieke partijen en of politici die dat blijven verkondigen voor het gerecht dagen.


  Maak melding
 7. grappig om de leuke reacties van de geleerden mensen hier op het forum te lezen over santhokie!! Met wie moet je nou medelijden hebben, met de reacties van de geleerden hier of met Santhokie!!!hahahahha


  Maak melding
 8. Wat deze man duidelijk maakt is dat er teveel spook amtenaren in suriname zijn en hij santokhi geeft nu goede voorbeeld dat kan je niet van bouterse zeggen en limbo van sky radio allemaal spook amtenaren mensen die een goed voorbeeld moeten geven, tegenwoordig word slecht voorbeeld beloond in suriname zo liggen de feiten in suriname van vandaag.


  Maak melding
 9. Zo, deze man (Santokhi) is goed om al die andere spookambtenaren op te sporen. Misschien is deze functie iets voor hem. Het voordeel is dat hij heel goed weet wat het is en toch tijdens zijn regering periode niks aan gedaan.


  Maak melding
 10. laat ronny zelf die al vele malen beleidsmedewerker is op verschillende ministeries deze taak op zich nemen..

  Hij geniet al van vele soorten salarissen van de overheid en nu dit ook nog..

  Het geheel is tocg een schurken boeven bende..

  Volk gefeliciteerd met uw keus..

  Wie lijdt er onder juist ja,, de movina’s.


  Maak melding
 11. ahum, Maar Santoki had toch een droom baan aangeboden gekregen uit Amerika?Of was het een andere Santoki?
  Toen al dacht ik deze vent liegt tot hij barst,want een baan bij de VS,moet men van onbesproken gedrag wezen,Santoki werd door toe doen van zijn vrouw in verband gebracht met een grote drugsdealer,Segabai,dus het kon nooit kloppen dat de VS hem zo een baan zou hebben aangeboden,die leugenaar denkt ook ai a volk vergiti keba en ding dong en ding eh tang dong.
  Nu loopt hij te bedelen om een baan bij deze boeven demessionaire regering.
  Spookambtenaren hebben deze Fronters zelf gecreeerd,er wonen veel zg spookambtenaren hier in Nederland die gewoon hun salaris nog gestort krijgen en hier gewoon werken of een uitkering genieten,een inspekteur van politie die nu wijlen is,werd gewoon doorbetaald ,hij kwam hier voor ziekenhuisbehandeling, omdat hij in Nickerie neergeschoten was die inspekteur is nooit meer teruggegaan hij vroeg het Ned.paspoort aan die hij kreeg,maar hij werd gewoon doorbetaald door de Sur.jusitie,hij kreeg hier een uitkering,2006 ging hij met vakantie en viel daar dood neer.En zo ken ik er nog 3 voormalge inspekteurs van politie die hier rondlopen met hun salaris ,die gestort wordt op een Sur.bankrekening,uit Suriname en hun euro`s van Ned.
  Santoki moet eerst nagaan hoeveel spookambtenaren er op zijn ministerie zijn,zou hem sieren om dit euvel op te lossen ipv dat hij loopt te verkondigen dat hij geen spookambtenaar wil zijn.
  Ook NPS-Ned. loopt over van de Sur.spookambtenaren.


  Maak melding
 12. Hij wil geen dief zijn daarom neemt hij het alvast mee.

  U kent dat ik neem het mee anders gaan anderen het stelen(ook meenemen)…..maar in werkelijk steel jij voor de ogen van anderen en zij hebben het niet eens door.

  Hoe sluw slim kan een domoor zijn.
  En zo’n idioot wil men als kandidaat Pres…die man is door en door gek.


  Maak melding
 13. Hoewel het een zeer onethische handeling is en er paal en perk aan moet worden gesteld, vind ik het nogal hypocriet dat men enkel over Santhoki valt aangezien het al jaar in jaar uit is gedaan door ex-ministers van diverse politieke partijen/combi’s.

  Dat hij weigert spookambtenaar te zijn is, indien gemeend, een goede instelling.Of hij wel of geen spookambtenaar wordt is overigens afhankelijk van het gedrag van de nieuwe Min Juspol.

  Mocht hij geen Pres worden, zou het hem echter meer sieren om alleen als parlementariër in DNA te werken, waar hij in commissieverband ook zijn bijdrage kan leveren aan het Juspol-beleid.

  Immers, dat hele gedoe van beleidsadviseur zijn (uitvoerende macht)en parlementariër zijn (controlerende macht) is conflict of interest en financieel van 2 walletjes eten!

  We moeten nu eindelijk fulltime hardwerkende volksvertegenwoordigers hebben, Suriname kijk nm tegen zeer grote uitdagingen aan op nationaal, regionaal en internationaal niveau!


  Maak melding
 14. en wij zijn opgezadeld met een geestelijke gestoorde klojo die bouterse heet .pinto weet jij hoe de hele politie organisatie aan toe was tijden de militaire periode van jou baas bouterse.waarom zijn sommige surinamers zo oer dom ??????


  Maak melding
 15. Suris willen zo graag Bouta als Pres, wel ik hoop dat Bouta het inderdaad wordt!!! Bouta gaat ze onderdrukken en uithongeren zoals hij
  dat in de jaren 80 heeft gedaan!!! Laat ze allemaal stikken!!! Hij moet wel heel Su afgrendelen zodat geen enkel Suri het land kan uitvluchten!!!


  Maak melding
 16. Wat een onzin, wat een kulverklaring. De man maakt misbruik van zijn positie en stelt zo zijn eigen belang veilig. Niks adviseur! Hoe denkt hij dat te zullen doen onder Bouterse zijn regiem, als die tenminste pres wordt? Wil hij zich misschien alvast ingraven om zo later destabiliserend bezig te kunnen zijn? Overigens is het zo dat de voordracht en benoeming moet geschieden door de komende regering. Zullen ze echt het lef hebben zichzelf veilig te stellen? Zal Vene hem echt benoemen? Ik kijk met argusogen naar ede ontwikkelingen op dit vlak. Wie zal zichzelf of door de huidige politieke Frontleiders voorgedragen en benoemd woreden en op welke hoge functies? Dit is je reinste volksverlakkerij en puur eigen belang. De wolf heeft zijn schaapskleren afgedaan!


  Maak melding
 17. ben je een levensgenieter of een levensgevaar

  elke gek heeft zijn gebrek er valt op iedereen wel iets aan te merken.

  niemand is beter dan de ander.in suriname weet men van een ding zeker en dat is,wie niet werkt zal ook niet eten.

  angst is een slechte raadgever.


  Maak melding
 18. Voorstraf,
  Jij bent van dat soort dat hoegenaamd geen geloof heeft in eigen kunnen. Denk jij dat die witte mannen dit land voor ons gaan komen ontwikkelen. Ditb is pure krabbenmentaliteit! A so un dee, na so wi e go tang. Zielig gewoon!!!


  Maak melding
 19. de ndp aanhang is ongeloofgelijk dom en ook hondstrouw aan hun BAAS en ook een afvoerputje van de samenleving, ik ben het voor de volle honderd procent eens met deze typering en de reden dat ik het nu gebruikt is op te laten zien hoe ze werkelijk dom zijn lees de reaktie van nummer 25 en 26 dan klopt het helemaal dat de aanhangers van bouterse oerdom zijn. angst is een slechte raadegever als je iets voor het eerst gaat doen maar niet waneer je weet wat het veleden van iemand is dan ben je een ezel.@pinto die nederlanders hebben suriname beter achter gelaten dan bouterse en dat kan ik bewijzen maar jij ben zo emotioneel dom en achterlijk dat jij nog steeds geloofd dat bouterse de redder van suriname is dan ben jij naar mijn bescheiden mening even dom als de rest van de kudde.


  Maak melding
 20. Du na yu me taki,yu kung kung lasi yu
  luku fa motyo-27 koni,aai kari trawan don ma ne luku eng srefi.a-motyo etekie plei na tapu na dang,ini rotterdam.de pay eng fu taki kung kunglasi sani.plus aai teki pa-lanti money ww sobun.na drie sortu money aai fanga na fufuruman.meki wi tan dong,ma wi e-bepaal

  go wasi yu tingi sjmoel,yu motyo yu.yu ondro anu e-naki dampu,yu boko boko yu.fesi fu yu gersi wan dre todo,nanga den bigi lanti skopu ini yu sjmoel.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding
 21. Chandrikapersad Santokhi vindt politie zijn een minderwaardig beroep.wil bij zijn terug keer op de arbeidsmarkt beleidsmedewerker worden op het ministerie van justitie en politie.

  wat gebeurt er dan met de chauffeur van de minister.moet deze dan hoofd gewapende politie worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES