Vicepresident Sardjoe verwacht wijs besluit volk

4

PARAMARIBO, 25 mei – Vicepresident en VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe heeft ook al gestemd. Een menigte VHP-ers met luid roffelende tazzaband verwelkomde Sardjoe bij het gebouw van het Bestuurskantoor te Blauwgrond, in Paramaribo Noord. “Ik heb gestemd in naam van het volk”, zei een glunderende Sardjoe achteraf.

Hij hoopt op navolging: “Mag het zo zijn dat het volk wijs stemt. Dit is de elfde verkiezing die ik meemaak. Ik hoop dat de Almachtige het volk van Suriname mag zegenen en dat het volk een besluit neemt dat goed is voor de toekomst.” Sardjoe heeft een drukke agenda. Het is stembureaus aflopen. Tegen het einde van de dag is hij op het partijcentrum De Olifant voor het turven en nakaarten.


4 REACTIES

 1. Las dit interessant in Dagblad Suriname van vandaag:

  25 MEI: THEO PARA VOORZIET WINST ‘SHERIFF’ SANTOKHI

  Publicist Theo Para heeft in zijn verkiezingsessay ‘De soft power van Chandrika Santokhi’ speciale aandacht gevraagd voor de strijd in Wanica. Daar staat namelijk minister van Justitie en Politie Chandrika Santokhi als VHP-kandidaat op de lijst van het Nieuw Front. Theo Para, van wie onlangs het boek ‘De schreeuw van Bastion Veere’ in tweede druk verscheen, heeft de ‘nieuwe-generatie-politicus’Santokhi nooit persoonlijk ontmoet. Hij wijst er echter op dat Santokhi veel krediet nationaal en internationaal heeft opgebouwd als ‘man van recht en rechtsstaat’ en mede daardoor het belangrijkste doelwit was van smaad en laster vanuit autoritaire en criminele zijde. Theo Para bracht in herinnering dat Santokhi via een rechterlijk vonnis ex-dictator Bouterse had gedwongen publiek zijn lasterlijke woorden in te trekken. De publicist zegt dat meer zicht te krijgen is op de mogelijke politieke ontwikkeling door de urgente behoeften van de republiek en bevolking in ogenschouw te nemen: ‘Het vraagstuk van de rechtsorde ligt in het hart van de bestaansproblematiek van Suriname. Bouterses staatsgreep van 25 februari 1980 wierp met hulp van de Nederlandse Militaire Missie (Kol. Valk) de rechtsorde in het soevereine Suriname omver en luidde zo het verval van de republiek in. Suriname verloor alle soft power (aantrekkingskracht en geloofwaardigheid), want het belandde na de misdrijven tegen de menselijkheid in de beklaagdenbank van de mensenrechtencommmissies van de VN en de OAS. In het herstel van de rechtsorde en rechtsstaat ligt de sleutel voor het volledig herwinnen van de soft power, de internationale positie en de sociaal-economische en culturele ontwikkeling van het land. Leiders ontstaan niet willekeurig, bepaalde karakters worden door bepaalde historische voorwaarden en omstandigheden ‘opgeroepen’. Het herkennen, onderkennen en begrijpen van die diepere onderstromen, de diepere behoeften van een land en volk in een bepaald tijdsgewricht, heeft soms een grotere voorspellende waarde dan de dagkoersen van de peilingen die veel vluchtiger zijn en vaak ook, zeker met veel zwevende kiezers, zeer onbetrouwbaar. Het pro-rechtsstaat beleid waar Santohki voor staat, niet alleen in woord, maar ook toetsbaar in de achteruitkijkspiegel, maakt hem wellicht tot de man die Suriname nodig heeft voor het borgen van de juiste staatsrechtelijke context voor de kritische ontknoping van het 8 decemberstrafproces en dus het definitief afrekenen met het dictatoriaal politiek-criminele verleden. Volgens de grondwet is in Suriname de president de uitvoerende macht. ‘President Santokhi’ is de nachtmerrie van Desi Bouterse. Maar wie willen de Surinaamse kiezers aan het stuur van staat? Een president met of een president zonder achteruitkijkspiegel, in wiens ‘auto’achten zij zich veiliger?’


  Maak melding

 2. Wijs besluit is om niet te kiezen voor mensen die BEJAARD in POLITIEK worden en als zij heengaan NIKS EN OOK NIKS voor de nakomelingen van Suriname achterlaten.
  Dan Visa handel door het importeren van Chinezen en Brazilianen en die ook nog grondstoffen van het land weggeven als dombo’s.


  Maak melding

 3. Een dievende Drugsbaas als Tjatjopu nooit en never President.
  Hij heeft geld van Khan hij heeft huis gekocht hij heeft auto gekocht.(Segebaai)
  Door hebzucht vergeet Ronald Vniksaan alles enkel alleen om aan de macht te blijven als zeer hebzuchtige bejaarde.
  Maar zijn maatje die aan geld probeerde te ruiken(Gils) heeft hij als hond laten insluiten.
  En daarnaast heeft hij(Tjadrieka) zich met geld ingekocht bij de VHP.
  Maar toch kreeg deze frommel boy miljoenen van Nederland.(die hele recht en wet..rechtsstaat staat onder controle van het buitenland)
  Dus denkt men(weet men) dat als hij aan de macht komt als Pres dat wij richting kolonie gaan.
  DUS TJADRIEKA NOOIT EN NEVER PRES. GET IT…NEVERRRRRRRRRR!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.