Kiezers geven werk voorrang op gang naar stembus

0

PARAMARIBO, 25 mei – Kiezers blijken toch eerder naar het werk te willen gaan, dan direct naar de stembus. De meeste stembureaus in Paramaribo en Wanica staan er verlegen bij. In Saramacca en Nickerie loopt het ook niet al te warm. Echt druk zal het later worden, na de officiële werktijden.

Politici van allerlei pluimage roepen burgers op zo vroeg mogelijk naar de stembus te gaan. De drukte van het laatste moment kan zo worden voorkomen. En daarmee de kans dat men te laat komt. Onregelmatigheden zijn er nog niet echt. Ook mensen met vervallen paspoorten krijgen de gelegenheid te stemmen. Ruim vijftigduizend oproepingskaarten konden niet worden afgegeven.

Hoeveel verschil dit zal maken, zal pas aan het einde van de dag blijken. Stemmen zonder deze kaart is niet mogelijk. Het is niet duidelijk of de betreffende personen nog in Suriname wonen. Bij de vorige verkiezingen konden bijna zeventigduizend oproepingskaarten niet worden afgegeven.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.