zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSabotage project Telecommunicatiebedrijf Suriname

Sabotage project Telecommunicatiebedrijf Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO/TOTNESS, 29 mrt – Het zeekabelproject van het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, is ernstig ondermijnd. Dit meldt Radio 10. Inbrekers vernielden apparatuur in de zeekabelcentrale te Totness, Coronie. Ook is materieel meegenomen. De schade wordt geschat op ruim een miljoen dollar. Projectmanager Russ Headley spreekt van sabotage.

De inbrekers wisten van wanten. “De schade is selectief. Het geeft aan dat het mensen zijn die weten waar ze mee bezig waren”, zegt Headley. Er is behoorlijk huisgehouden. Energiekabels zijn doorgesneden. Ook is vitale apparatuur onklaar gemaakt. Het betreffende gebouw is goed beveiligd. Behalve beveiligingsmaterieel is er ook permanente bewaking.

De inbraak wekt dan ook des te meer verbazing. “De politie stelt een onderzoek in. Dit is echt een teleurstelling, haast onvoorstelbaar”, aldus Headley. Het project moet internet- en telefoondiensten verbeteren. Telesur en het Guyanese GT&T investeren er ruim zeventig miljoen dollar in. Om de oplevering in april toch nog te halen, wordt met man en macht gewerkt aan snel herstel.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

16 REACTIES
  1. Ik denk aan een ex medewerker van het telecommunicatiebedrijf die wraak neemt of aan een ondernemer die geen geld heeft kunnen verdienen aan het project, zoniet iemand die aan het herstel van de schade geld wil gaan verdienen.
    Anders is het iemand die precies weet wat de technische mogelijkheden zijn van meegenomen spullen en die daar klanten voor heeft.
    Zoniet, is het Telesur zelf die door sabotage het project wil traineren in het kader van een financieel-voordeel scenario.
    Heeft er iemand nog een idee?


    Maak melding
  2. Ik vraag mij af waarom Telesur belangrijke objecten niet goed bewaakt.Voor een bedrijf als Telesur moet het toch mogelijk zijn om minimaal camerabewaking gekoppeld aan internet te realiseren voor alle strategische objecten?


    Maak melding
  3. Net of één kabeltje meer voor Suriname een professioneel en betaalbaar Internet betekend….
    Eerst maar eens die politieke kopstukken op hoge plekken eruit wieberen.
    Een voordeel is wel, zo lang Teleduur het monopolie heeft gaan alle veranderingen hier lekker langzaam


    Maak melding
  4. er is niks aan de hand,dit is normaal gesproken een traditie bij telesur.ze stelen als ratten bij dit bedrijf en dit weet een ieder.

    het kan ook zo zijn,dat een bepaald politieke partij een boobytrap heeft geplaatst om een directie lid uit het bedrijf weg te krijgen.


    Maak melding
  5. Inspecteur colombo weet het weer beter het heeft met politiek te maken.
    mensen die hun eigen land dit soort schade aanbrengen zijn Dom, en dan maakt het niet uit bij welke partij ze behoren stelletje kokosnoten.


    Maak melding
  6. het is al een ramp met die bandbreedte snelheid van telezuur. men kan het gewoon niet maken om dit uit te halen want met deze actie duperen deze kltzkkn het hele land. en ik zit maar als een gek reikhalzend uit te kijken naar die ene dag wanneer ze die snelheid eindelijk opschroeven. ding mp…


    Maak melding
  7. Wat een volk! En ze zijn allen zo trots op Suriname, je vraagt jezelf af hoe zou het land eruitzien indien ze het land haten. Wachters?! Men moet het land vol met bewakingscamera’s hangen, maar dan wel door een computer beheerd. Zo te horen is niemand in het land te vertrouwen. SCHANDE! Wat een schaamteloos volk.


    Maak melding
  8. Maar heeft dat ding daar niet te maken met de komst van Opa Ronald daar in Coronie.

    En ging Opa Ronald over de Uitkijkbrug of Coppename brug naar Coronie.

    Zij hij nog heel stil dank jewel Bosje ?
    Jij bent eigenlijk groter dan Pengel.
    Wat ging in hem om….over een brug jaja.

    Of zei hij ik zal deze brug ook met wortel en tak vernietigen.

    Deze mensen brengen een soort vloek met zich mee….dit komt puur door uitlatingen en gedragingen in het verleden….fjo-fjo..mi boi…e tja takru doe.


    Maak melding
  9. Maar heeft dat ding daar niet te maken met de komst van Opa Ronald daar in Coronie.

    En ging Opa Ronald over de Uitkijkbrug of Coppename brug naar Coronie.

    Zei hij nog heel stil dank jewel Bosje ?
    Jij bent eigenlijk groter dan Pengel.
    Wat ging in hem om….over een brug jaja.

    Of zei hij ik zal deze brug ook met wortel en tak vernietigen.

    Deze mensen brengen een soort vloek met zich mee….dit komt puur door uitlatingen en gedragingen in het verleden….fjo-fjo..mi boi…e tja takru doe.


    Maak melding
  10. @14: ik weet niet wat die hoogbejaarde figuren (opa bavi en opa ram) nog in de politiek zoeken? tien jaren non stop aan de macht geweest en..? hebben we ontwikkeling in het land gezien? voelen we het wel in onze zakken? stabiliteit? yeah rite, STABILITEIT! maar dan nog ben ik er niet beter van geworden want nog steeds kan ik geen eigen perceel voor mezelf aanschaffen! wat voor zin heeft het dan om op een bandenlappen politieke partij te stemmen?


    Maak melding
  11. Ik sta er versteld van dat er helemaal geen cameratoezicht is naar personele bewaking. Want ook de beveiligers moet in de gaten houden.Ook deze lieden kan men omkopen met bedragen die ze in geen tien jaar ooit met hun werk zullen verdienen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES