Gaarkeuken Surinaamse parlementsvoorzitter onfris

22

PARAMARIBO, 21 okt – De gaarkeuken die gerund wordt door de politieke partij Partjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is korte tijd gesloten. Volgens het Bureau Openbare Gezondheidszorg, BOG, is er een “onhygiënische situatie” aangetroffen. De keuken was snel weer open.

Dat gebeurde direct na een telefoontje naar het BOG-management. Volgens Somohardjo is er niets aan de hand. De keuken zou aan alle eisen voldoen. “Tot nu toe heeft niemand geklaagd over het eten en is niemand ziek geworden”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Maar volgens het BOG is er wel degelijk reden tot bezorgdheid.

Slechts een deel van het personeel is medisch gekeurd. De keuken is weer opengesteld onder bepaalde voorwaarden. Volgens Somohardjo wordt dat een probleem. “De partij kan niet alle werkers laten keuren omdat het om vrijwilligers gaat.” De gaarkeuken moet noodlijdende burgers dagelijks voorzien van een warme maaltijd. Overigens ziet Somohardjo het initiatief niet als propaganda of kritiek op het sociaal beleid.

22 REACTIES

 1. 1 Telefoontje naar BOG en de tent mag weer open,in wat voor corrupte land leven ze daar?
  Somo denkt ook ,wat niet weet wat niet deert,ze hebben toch honger en nemen maar wat ze voorgeschoteld wordt,zielig dat men zo omgaat met de minderbedeelden.Dit riekt naar misbruik maken van Somo zijn kan om kiezers te winnen.
  Ik zou het ministerie van volksgezondheid willen vragen ,om terstond een onderzoek te doen.Waar dient het BOG anders voor,als Somo zijn gaarkeuken weer open mag stellen na constatering van het BOG,dat het daar onfris is,en die zg President staat erbij en kijkt ernaar,zo begaan is hij met het volk.


  Maak melding

 2. Front verworvenheid, een onfrisse gaarkeuken gerund door een van de partners.

  ” Overigens ziet Somohardjo het initiatief niet als propaganda of kritiek op het sociaal beleid.”

  Je bent gewoon te dom om iets te zien, wat is front sociaal beleid precies, als je het mij vraagt bestaat die niet dus logisch dat je geen kritiek op kan hebben.


  Maak melding

 3. Okrosoepoe en Dawed.

  Ik denk dat dit weer zo’n geregel en tjoekoe gebeuren is. Waarom is er tussen het personeel en de parlementsvoorzitter geen verantwoordelijke aangesteld? Een Chef-kok die weet waar het om gaat en de BOG zelf kan overtuigen van het niet aanwezige probleem?
  Is Somo ook chef-kok? Wat weet hij af van hygiene? En moest dit weer zo’n partij gebeuren worden? Wat er ook gebeurd, iedere werknemer of vrijwilliger wordt gekeurd.

  Kent u het oude, doch waar gebeurd verhaal van TyphwidMarie? Hoe komt ze aan die naam?
  Als klein Iers meisje is Marie per boot naar Amerika verhuisd. Ze werd volwassen, had voor hulp in de huishouding gestudeerd en zo werd ze een briljante kokkin. Haar bakwerk, okersoep, kookkunst, taarten en allerlei andere lekkernijen werden beroemd in Atlanta.
  Maar een voor een stierven de mensen waar ze in dienst was, kort achter elkaar. En dan vond Marie weer een rijk gezin waar ze voor ging bakken en koken en die gingen ook allemaal dood van de lekkernijen. Opvallend werd het toen ook het derde en vierde gezin waar ze in dienst kwam al snel het loodje legden. Toen pas is men Marie gaan volgen en keuren. Men kwam tot de ontdekking dat Marie na WC bezoek haar handen nooit waste. Zoals Marie zijn er vandaag aan de dag, een eeuw later, heel veel mensen die dat ook niet doen.
  Ik wil u de details besparen, maar niets vermoedende TyphwidMarie stierf zelf pas op hoge leeftijd aan Tiffus. Ze wist niet hoe ze eraan kwam, maar mocht uiteindelijk niet meer in de huishouding werken.

  Dus BOG, alle medewerkers en vrijwilligers keuren. Of ze nou hun handen wassen of niet, de parlementsvoorzitter heeft hierover niets te zeggen.


  Maak melding

 4. Sarie torie. Je zou denken dat de BOG niet zomaar een gaarkeuken sluit. Maar dat er niets aan de hand is en de keuken zo weer opengaat, gaat zelf een debiel zijn verstand te boven. Het zou Somo sieren als hij uitgebreid alles liet keuren, maar natuurlijk doet hij dat niet.
  Leve papa somo, al gaan we dood aan zijn vies eten…..
  Hoe dom kan men zijn. Al die zogenaamde intelligente aanhangers, die ook nog arts beweren te zijn, wat zeggen zij in het belang van de volksgezondheid daarvan.
  Enne wat vind adviseur Peper daarvan? Durft hij nog te eten of zegt hij, “ach het is toch alleen voor het arme volk bedoeld”
  Zal ons benieuwen.
  Maar de dooddoener dat het niets met politiek of zo te maken heeft…….
  Zielige vertoning zonder inhoud.
  Shut up man.


  Maak melding

 5. Maar waarom doen mensen zo gierig je kan toch begrijpen dat je rotzooi krijgt om te vreten…..MENSEN HOUD OP MET GIERIGHEID…..Gaan jullie stuk voor stuk planten…zoek domeingrond en ga planten of neem gewoon domeingrond (pik het in)en plant.
  Dat moet Somo geven DOMIENGROND (geen cent aan hem geven) Maar neem geen bordje eten…wees niet langer dom en gedrag je niet achterlijk.


  Maak melding

 6. Lees goed wat er staat: “De partij kan niet alle werkers laten keuren omdat het om vrijwilligers gaat”. Mijn lieve Heer, waar is deze man mee bezig? Vrijwilliger of niet, je hebt je verantwoordelijkheden. Zo zie je maar weer: Linke soep.
  Ja Alfa, tot ze er aan dood gaan. Ze vreten inderdaad alles, als het maar gratis is. Sukkels.


  Maak melding

 7. Waarom geen reactie van DU ? als het om front mensen gaan die de fout in gaan zie je nooit een reactie van DU . Maar als het over Bouterse staat en zijn partij dan heeft du de langste reactie


  Maak melding

 8. Als je een reactie van die onderkruipsel du wil, kan je elke reactie van hem lezen of hier copieren ze zijn toch allemaal van hetzelfde domme en inhoudsloze niveau.

  Volgens mij copieert en plakt die ezel z’n reacties ook.


  Maak melding

 9. @ die korzichtige figuur op nummer 11.
  het spijt me voor jou maar some bouterse en brunswijk zijn voor mij het zelfde hoopje stront . deze figuen hebben geen respect voor de kiezers ze denken met portie bruine bonen of een aarmoedige pakket stemmen te zullen trekken, ik hoop dat de kiezers verstandig zijn en niet op deze figuren stemmen.


  Maak melding

 10. DU,durf je niet INHOUDELIJK te reageren?
  En weer kakel je over Bouterse en sluit je je ogen wat je idool SOMO nu flikt.Tja is je Front(ale)gespuis maar.

  Deze vent Somo,laat duidelijk blijken dat zijn wil wet is,de BOG heeft de tent gesloten en 1 telefoontje was voldoende dat die garnaal de tent weer open gooide ,is dit niet de verantwoordelijkheid van het ministerie van VOLKSGEZONDHEID?
  Heel erg voor die onwetende hongerigen die daar hun eten halen,who cares zijn toch maar uitschotten denkt die garnaal Somo.


  Maak melding

 11. “De keuken was snel weer open.

  Dat gebeurde direct na een telefoontje naar het BOG-management. Volgens Somohardjo is er niets aan de hand.”

  zo gaat dat in suriname.
  lang leve corruptie.
  the banannacountry with his old grey ape.


  Maak melding

 12. du ju na wang buriki.meki mi jang bruinebone nanga zoutvlees lekkerrrrrrrrrrr.dang a tingi batjaw nang tingi broko alesi fu nps.katibo keba.haaaaaaaaaa.
  gadotjo.


  Maak melding

 13. DU hahahahah dat was de stemmentrekkers stunt van je NPS mang,batjaw nanga zoumetie,ai no 17,a man DU na wan Burikie.Hij is zo verward dat hij zijn eigen boeventuig nu gaat noemen.
  Na mi laat die donkie jere hahahahaha hij is malende,een ZIELEPOOT pur sang.


  Maak melding

 14. dat jij een hekel aan mij hebt doet mij helemaal niets, dat zijn de kenmerken van een groep mensen hier op dit forum vooral als ze het niet met mij eens zijn, als iemand mij met duidelijke en steekhoudende argumenten tegen spreekt zal ik hem of haar nooit tegen spreken maar eerder toegeven maar als je het doet met retoriek en domgeklets en geruchten en veronderstelling zal ik altijd een tegen argument geven met goed of slecht nederlands, ik heb voor het gemak opgezocht wat een gaarkeuken inhoud dan lees ik evoudig restaurant annex cafe)of eetgelegenheid.als jij hier kritiek hebt op de manier hoe de staat suriname in de jaren 60 tot 70 de minderbedeelden in onze samenleving toen tegemoet kwam met een maandelijkse voedselpaket en een financiele vergoeding dan heb jij weinig kennis van zaken en last van onwetendheid. die bakeljauw en zoutvlees en die broko alesi waar jij zo denigrerend over doet heeft heel mensen groot gebracht in suriname. veel surinamers die laatdukend over de zogenaamde lansi grong doen moeten zich beter laten informeren over die tijd mss komen de namen van hun familie ook voor.deze man DU lijd niet aan grootheidswaanzin ik sta gelukkig met bijde benen op de grond , iedere mens komt met niets en gaat ook met niets als je begrijpt wat ik bedoel. tang bung mi boi .


  Maak melding

 15. DU,dat ,em het nooit eens is met je is een feit,amdat je steeds het zelffe herhaalt,jij bent het die niet met steekhoudende argumenten op tafel komt.
  Lezen is ook een struikelblok voor je,want ik lees negerns dat iemand deginerend over de lansi gron heeft getypt,dat maak jij ervan.
  Jij probeert hier ook steeds te beweren dat tijdens de revo mensen in de rij moesten staan voor levensmiddelen wel no in de tijd daar voor was het precies hetzelfde,als je voor de NPS was kreeg je een bedelingskaart ,volgens me oma,het was niet ieder armoedig gezin vergeven om batjauw en zoutmetie gratis te krijgen,nu doet je idool Somo hetzelfde,vind ik prima ware het niet dat het die Garnaal niets kan schelen dat het voedsel onfris wordt bereid,jij vind dit allemaal okay zo te merken hé.
  Nogmaals reageer for once op het artikel en ga niet steeds op anderen reageren want dat zet absoluut geen zoden aan de dijk,je gebral raakt kant nog wal mi boi.


  Maak melding

 16. @ nummer 20.
  sorry hoor hou a.u.b op over lezen en begrijpelijk lezen, ik reageer om de reaktie die bedriegelijk en leugenachtig zijn, jij hebt over jou oma ik heb het over wat ik zelf met mij eigen ogen hebt gezien en ervaren. ik maak zelf uit of ik op een artikel of op een reaktie wil reageren ik wil jou adviseren om eerlijk te reageren en niet liegen omdat jij niets moet hebben van front regering. over lezen en begrijpelijk lezen wil ik dit zeggen lees mij reaktie goed, nergens lees je dat ik het voor brunswijk of somo opneemt dus jou bewering is grote leugen en daar erger ik mij aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.