Suriname betaalt dubbel voor studie kapotte brug

8

PARAMARIBO, 21 okt – Het gaat Suriname kennelijk economisch zo voor de wind dat niet gekeken wordt op een centje meer of minder. De regering presteert het twee aparte studies te laten uitvoeren over de kapot gevaren brug bij Carolina, langs de Suriname-rivier. De oppositie vindt het maar link.

Het kan er eenvoudig niet in dat bijna een miljoen euro wordt uitgegeven aan het voorwerk alleen. De regering wil de brug zelf afbouwen. “Hier is echt wat mis. Hoe kan het herstel van de brug bijna evenveel kosten als de oorspronkelijke bouwsom”, zegt parlementariër Jiwan Sital (A1) tegenover de Times of Suriname. Vaststaat dat twee ministeries langs elkaar heen gewerkt hebben.

Elk heeft op eigen houtje onderzoek laten plegen. Het ministerie van Openbare Werken, de oorspronkelijke opdrachtgever, wil een nieuw ontwerp. De half afgemaakte brug is aangevaren en zou niet meer deugen. De aannemer weigert verder te werken zolang de veroorzaker van de aanvaring niet over de brug komt. Er loopt een rechtszaak, maar die duurt veel te lang, vindt minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken.

Het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking ook een studie te hebben betaald. Formeel heet het een aanloop naar afbouw. De kosten worden gedekt uit de ontwikkelingssamenwerking met Nederland. De opdracht komt van de ministerraad. “Wij weten daar niets van”, zegt Kandhai. Vicepresident Ramdien Sardjoe bevestigt het voornemen: “We kunnen burgers niet zo lang duperen.”

8 REACTIES

 1. Hahahahahah Front met zijn probleembrug.

  “Bijna een miljoen euro aan voorstudie net zoveel als de bouw van die brug.”

  2 voorstudies so bun, dit is Suriname onder front, twee ministeries twee vrienden die voorstudies kunnen doen, 1 brug.

  Het uiteindelijke totaal bedrag zou ik graag willen zien als front die ene brug heeft kunnen afbouwen.

  Ik heb geen illusie, that’s for sure!!!


  Maak melding

 2. Hé stelletje prutsers daar in Su,

  Echt waar, dat hele gedoe over die brug vond ik al niet kunnen.
  En nu dit? Ja, kennelijk gaat het te goed dus gaan we nu met geld smijten. We gaan deze Surinaamse mentaliteit die zowel de politiek als individu’s al vaker de das om heeft gedaan het niet van ons laten winnen toch?

  Er is nog een heel lang leertraject af te leggen. Vergeet niet dat het land van heel ver terugkomt.
  Het is nu echt van belang dat deze fouten niet worden gemaakt. Elke stuiver is belangrijk, wanneer leren we dat?

  Ik hoop echt dat de Regering/Overheid deze incidenten gebruikt om er lering uit te trekken ter verbetering.

  1 tip: maak het beroep van Econoom of functies waar de nadruk op financiën wordt gelegd aantrekkelijk en populair voor studenten, of probeer ze zonder te veel dwang die kant op te krijgen. Ook leraren moeten op school die rol van propagandist op zich nemen.
  Deze skill is nl. onlosmakelijk verbonden met economische vooruitgang en verdient (in SME)een iets hogere honorering in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid.

  In een eerder artikel had ik ook gelezen over het technisch onderwijs waar ze mee bezig zijn.

  Deze kennis is echt nodig om een ontwikkelingsland verder te brengen.
  Techniek en economie, daar draait het om.
  Succes!


  Maak melding

 3. Stelletje…………….

  Maak eerst de brug af en leg dan jullie funkties neer. Zo gaat het toe in een democratie. De schuldigen moeten weg!

  De opvolgers moeten met rechtshulp de financiele kant gaan afhandelen.


  Maak melding

 4. dit is de formule om van rijkdom armoede te oogsten.
  waar er meerderen armer worden wordt ereen bombastisch rijk.
  there is no wisdom in this act.
  patriot.


  Maak melding

 5. Ik las niet zo lang geleden, dat 2 architectenburo aan het hoofdburo van politie hebben gewerkt en is er dus 2 keer betaald en nu wordt er weer 2 keer betaald voor een studie van een brug. Waarmee zijn deze gasten toch bezig???


  Maak melding

 6. mensen,mensen waarom denken jullie dat de corruptiewet niet wordt behandeld in het parlement? jullie mogen 1 keer raden voor de volgende ronde…….


  Maak melding

 7. Is er destijds een aanvang gemaakt met de brug zonder studie? Waar is die dan gebleven? In de prullenbak, of zoekgeraakt? Kan hoor, want dat komt dagelijks voor hier in Su. Belachelijk dat er weer een studie komt die zoveel geld kost. Hieruit blijkt maar weer het gemis aan leiding, kader en middenkader binnen de Surinaamse ministeries. De een wijst naar de ander, de verantwoordelijkheid wordt immer afgeschoven naar een ander ministerie. Poppenkast in optima forma!!!


  Maak melding

 8. twee ministers van het nieuw front zitten op dit ogenblik achter de tralies.en straks volgt er nog twee.de gasten zijn bezig de tien schone vingers van basja vene vuil te maken.

  op het nippertje was jong tjien fa ook daar beland.hij mag blij zijn dat hij onder curatele is gesteld.is ook niet fo soso stinkt het in de gaarkeuken bij de assemblee.

  intussen heeft de voorzitter duidelijk aan de b o g bekend gemaakt dat het hier gaat om de reuk van trie en borobere.

  boevenbende allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.