Surinaamse vakbondsleider Snijders onder vuur

9

PARAMARIBO, 23 sep – De positie van Errol Snijders, oud-minister en voorzitter van vakcentrale De Moederbond wankelt flink. Dit meldt de Ware Tijd. Snijders heeft de aandacht op zich gevestigd door een financieel schandaal bij een lidbond. Het is niet de eerste keer.

Dat Snijders het verdwijnen van contributiegeld bij de Rosebel Gold Mines Werknemersorganisatie, RGWO, niet kan verklaren, is hem zwaar aangerekend. Hij is intussen afgezet als voorzitter van deze vakbond. “Er was geen transparantie in wat er vooral met de financiën gebeurde. De voorzitter heeft het vertrouwen geschonden”, zegt Moederbondsbestuurslid Freddy Brug.

Nu worden ook binnen de vakcentrale vragen gesteld over het financieel beheer. Volgens de Ware Tijd betreft het onder meer de verkoopopbrengsten van onroerend goed van De Moederbond. Het komt waarschijnlijk niet tot een afzettingsprocedure. De zittingsperiode van het huidige bestuur is al verlopen. Errol Snijders was minister van Buitenlandse Zaken tijdens de regering van president Jules Wijdenbosch.

9 REACTIES

 1. yang mang o tan yang mang ; errol heeft zijn afkomst weer eer aangedaan door weer ergens in te ‘snijden’, deze keer de tegoeden van de rgwo.
  resten nog zijn eigen vingers, die notoire boef.


  Maak melding

 2. Vakbond en politiek. Een twee-eenheid.
  Ex minister wordt vakbondsleider of ex vakbondsleider wordt minister president.
  Snijders en Kok weten er alles van.
  Zo hebben we in eerdere jaren in Suriname wijlen Fred Derby als vakbondsleider van de Paranam bond gekend. Maar hij was ook politicus. Het was dus gemakkelijk om zijn leden tot staken te dwingen als hij in de opositie zat. En andersom als zijn partij in de regering zat. Wat een grote kul!
  Belangenverstrengeling ten top. En dat laat de democratie zomaar toe?

  Ex minister Snijders moet zijn plaats kennen en zich niet meer met publieke zaken of zaken aangaande de politiek inlaten.
  Wanneer onderzoek naar de verdwenen gelden uitmondt in schuld van Snijders dan moet hij het gevang in.
  Misschien een les om in de toekomst politici te weren van vakbondsfunkties en andersom ook.


  Maak melding

 3. Waarom schreeuwen NDP voorzitter Desi Bouterse en andere leden van zijn partij tijdens NDP massameetings continu moord en brand over de corruptie bij de Nieuw Front coalitie, maar zwijgt hij in alle talen over corruptieve praktijken door zijn eigen partijbonzen. Want voor degenen die het niet weten: Errol Snijders is prominent lid van de NDP. Ik vind het erg vreemd dat er nog geen aangifte tegen Snijders is gedaan. En nog een andere Errol (Alibux) van dezelfde NDP is destijds veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf voor fraduleuze handelingen. En dan heeft Alibux nog het lef om zijn veroordeling aan te vechten bij het Inter-Amerikaans hof van Justitie.


  Maak melding

 4. Niet eerder dan dat de conclussie schuldig of on-schuldig luidt is het standpunt van het NETWERK dat de NDP ondersteunen,dat wet en recht gaat bepalen of meneer Snijders de fout heeft gemaakt EERLIJKHEID niet duidelijk heeft kunnen ONDERSCHEIDEN van ON- EERLIJKHEID.

  Als door OBJECTIEVE WET EN RECHT in SURINAME bewezen wordt dat er sprake is van het door elkaar halen van die twee aspecten (EERLIJKHEID ON-EERLIJKHEID)en dat meneer Snijders de wettelijke,humanitaire grenzen heeft overschreden mie gado dan a moes tekie a sancties.

  meneer Snijders was er zelf bij en moet zijn eigen verantwoordelijkheid verdedigen, dat wil nog niet zeggen dat na zijn interne dialoog met zich zelf zijn stem voor altijd belangrijk zal zijn voor de NDP.

  Om aan te geven hoe bovengenoemde beweringen voor de jongeren en het netwerk die de NDP ondersteunen niet de realiteit weergeven.

  De beweringen zijn voor de jongeren Die de NDP ondersteunen en in het heden,nu,no no de, het hier en nu leven, onvolwassen en voelen aan als hysterische kreten.

  En de jongeren en het netwerk willen afdoen met deze oude ophitserige ouderen script en dealen niet meer met psychotische,bizare verdeeldheid acties.
  Wie zonder enige zonde leeft werp u de eerste steen


  Maak melding

 5. er zitten nog meer schurken binnen de ndp wat denk je van parmessar, als de ndp hiermee word geconfronteerd zeg de voorziter tegen die domme massa neks no fout.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.