Verdrag 1975 helpt Suriname crisis doorstaan

12

PARAMARIBO, 2 jul – Het verdrag van 1975 voor Nederlandse ontwikkelingshulp helpt Suriname de huidige crisis te overbruggen. Dit stelt president Ronald Venetiaan. De financiële hulp bij projecten en programma’s van de overheid bieden zonder meer uitkomst. Er worden flink wat gaten opgevuld.

Dat geldt zeker de budgettekorten als gevolg van tegenvallende inkomsten. “Suriname weerstaat de crisis in vergelijking met een aantal Caricom-landen, vrij goed”, zegt Venetiaan tegenover de Ware Tijd. Veel van die landen moeten het hebben van de toerismesector. Het verdrag van 1975 biedt nog een aantal fondsen. Die worden nu voornamelijk besteed aan infrastructuur en sociale diensten.

Suriname hoeft dus niet op zoek te gaan naar alternatieve fondsen. De variëteit aan economische sectoren helpt ook een handje mee. Nu vooral bauxiet en aluminium weinig afzet genieten op de wereldmarkt, zijn er andere paarden om op te wedden. Aardolie is weer in de lift en ook goud is een vrij stabiele inkomstenverdiener. Het lokale toerisme is nog relatief weinig ontwikkeld.

12 REACTIES

 1. Als de ontwikkelingshulp er niet meer is, wordt het wel een probleem. Als de bauxiet, aardolie, goud op is dan een nog groter probleem.

  Zolang de regering een populistisch beleid voert, is er weinig hoop in de toekomst. Men doet naar mijn mening te weinig aan duurzaam, groene economische ontwikkelingen.


  Maak melding

 2. Vene dit weet iedereen die jullie fronters een beetje volgt, beleid maken en op eigen benen staan is jullie totaal onbekend.

  De andere mini-sters waren je al voor zo hebben we inmiddels ook al begrepen dat de oudheid onze redding is.

  Echt nieuws zal zijn wanneer je komt vertellen wat het lange termijn beleid is en de plannen op korte termijn.

  Trouwens Suriname heeft mensen met visie nodig en zeker geen spaarders en beroepsbedelaars.


  Maak melding

 3. @ nummer2
  jij lult de hele forum over visie leg mij nou uit wat de visie van de ndp is en dat van bouterse, jij klaag over spaarders bosje en goedschalk hebben laten zien hoe hun dat doen ze verdienen 100 gulden en geven 250 uit , kijk hoe bosje en bouterse en niet te vergeten de grooste boef goedschalk alias koetie hun monetaire beleid hebben gevoerd vertel jij mij en de lezers hier welk anderen regering zo een wanbeleid in suriname heeft gevoerd als dat van bouterse koetie en bosje ik zeg jou nogmaals na mi jij en de rest kunnen nooit een inhoudelijk discussie hier aangaan enige wat jullie kunnen is grijpen naar gezegden, en spreekwoorden, domagogie en retoriek en niet te vergeten schelden en mensen ziektes toewensen kom met feiten die gefundeerd zijn.


  Maak melding

 4. Het verdrag van 1975 voor Nederlandse ontwikkelingshulp helpt Suriname de huidige crisis te overbruggen. Dit stelt president Ronald Venetiaan.

  Dit erkennen kan niet passen in de visie van vernieuwingsdrang. Het geeft aan dat deze regering en alle overigen niet begrijpen dat “zelf de broek ophouden betekend dat je je door niemand iets laat opdringen”.
  Welnu het opdringen is al jaren aan de gang evenals de verrijking die altijd zal blijven bestaan. Bodemschatten worden verkwanselt, milieu wordt vernietigd, infrastructuur komt maar niet van de grond, maar de vele bedelreizen blijven maar doorgaan.


  Maak melding

 5. Verdrag 1975 helpt Suriname crisis doorstaan…Opa Ronald zal de bevolking niks en ook niks anders wijs maken dan maar te staan bedelen als gek…en zie zo krijg jij zwevers….Zelf iets voor de toekomst klaar zetten…NEVERRRRRRRRRRRR !!!!!!!!


  Maak melding

 6. Aan de mensen die suriname en deze regering beroeps bedelaars noemen wil ik zeggen vergeet niet dat het om verdragen gaat en vergeet ook niet dat bouterse zijn militaire regime zwaar leunden op deze zelfde verdragen we weten allemaal wat er toen is gebeurd toen de geldkraan werd dicht gedraaid na 8dec dus komen jullie niet hier de advocaat van de duivel spelen,de domste man hier op dit forum de man die ik nooit heb kunnen betrappen op iets zinnig zeg dat suriname geen millimeter verder komt ,maar hij vergeet één ding dat onderleiding van de man die hij hier met zijn hele leven verdedigd suriname tientallen jaren achteruit is gedonderd in alle opzichten het is heel makkelijk om en land kapot te maken maar heel moeilijk om het weer op te bouwen onthoud dit heel goed .


  Maak melding

 7. De NDP geloofd en heeft de visie,dat het Surinaamsvolk de BRON is van creativiteit en energie is,DU. De Jongeren zegt, dat de jongeren achter deze visie staat ,omdat de NDP niet beloofd,maar zegt dat je dat niet kan willen zonder het Surinaamsvolk erbij te betrekken.

  En de jongeren staat achter het idee dat het volk ook de regie neemt ,met spontane beleidsmakers, die intuitieve vaardigheden beschikken ,om het Surinaamsvolk het gevoel te geven dat het plezierig is vertoeven in eigen warme Suriname.


  Maak melding

 8. @2 Du, wil je even onderzoek doen, voor de jongeren, naar het geld dat in Suriname in omloop is?
  Sommige biljetten zijn langer dan de ander,sommige zijn zo oud, dat het als toilet papier aanvoelt.

  De jongeren zegt dat er Nu, naar blijkt, de zwakheden toen, door de frontleiders,met de stem van het Surinaamsvolk toen afgepakt is van de Revolutionairen, om zoals toen beloofd, de zwakheden van de revolutionairen in balans te brengen of te verbeteren.

  Nu, jaren na de onafhankelijkeid zien de jongeren,dat de beleidsmakers,ook na dec ’82 opgepakt zitten met dezelfde misstanden alleen in opper vorm, dus overtreffende trap.
  En ondertussen blijft de economische apartheid welig tieren,weet de jongeren de weg niet naar de overheid te vinden,zijn er geen creatieve huizen voor kleine en grote kinderen,Kijk sosis,hoek marowijnestraat, coesewijnestraat.
  Als je op vakantie ben ,neem maar een kijkje.
  Kinderen stonden niet op de agenda van de huidige leiders.

  Ze zijn zo slim, dat er geen gedegen begroting of helemaal geen begroting is voor kinderen.
  En dat wil de jongere Du.

  Geen haat en geen cocaine in de cockpit van onze enig trots.

  Du ,de jongeren wil geloven in goede dingen.


  Maak melding

 9. We mogen de SRD niet meer
  vergelijken met de gulden.

  Maar de gulden middenweg
  is nog steeds niet gevonden!

  Varma(gewoon in positieve zin doorgaan met Uw discussie, plus positief blijven denken)Me tan lesi


  Maak melding

 10. @De jongeren

  Je bent een domme achterbakse haatzaaier met je onzin teksten.

  -1- De grootste greep in de staatskas en de grootste corruptie vond plaats onder de vlag van Bewind & NDP.
  -2- Je opmerkingen over het geld slaan nergens op. Of was jij soms blij met die enorme inflatie waardoor elk jaar kapitalen uitgegeven moest worden om weer een aantal nullen aan de biljetten toe te voegen.
  -3- De NDP moet er eens toe overgaan om als zij broodschrijvers voor het forum inhuurt kundige schrijvers te nemen. Schrijvers die meer doen dan warrige, inhoudsloze teksten schrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.