Dekking Centrale Bank bij overname Clico Suriname

1

PARAMARIBO, 2 jul – De Centrale Bank van Suriname, CBvS, is bereid tot een miljoenengarantie voor de overname van het verzekeringsbedrijf Clico Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. CBvS komt in met acht en twintig miljoen dollar om de overname door Self Reliance zeker te stellen. Mosterd na de maaltijd, vinden sommige belanghebbenden.

Volgens deze cliënten van het uit Trinidad afkomstige Clico, moest de ‘moederbank’ al lang hebben ingegrepen. “Ik had liever in onroerend goed geïnvesteerd”, zegt Gerold Cheng A June. Hij betwijfelt of hij ooit nog wat terugziet van zijn beleggingen bij Clico. Het bedrijf heeft zo’n achttien miljoen dollar en vijf miljoen euro geïnvesteerd in zustermaatschappijen op Trinidad en de Bahama’s.

Beide bedrijven zijn nu failliet als gevolg van de wereldcrisis. Surinaamse polishouders en beleggers hadden nog getracht hun geld terug te vorderen. Door ingrijpen van de CBvS kon nog net een faillissement worden voorkomen. Wie geld tegoed had moest even wachten. Volgens advocaat Jennifer van Dijk-Silos wordt met de garantie faillissement voorkomen. Er is dan altijd nog kans dat cliënten hun geld terugkrijgen. “Al is het na een poosje.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.