Boekpresentatie nieuwe roman van Tessa Leuwsha

0

PARAMARIBO, 1 jun – Op dinsdag 9 juni 2009 vindt de boekpresentatie plaats van ‘Solo, een liefde’, de nieuwste roman van de Surinaams-Nederlandse schrijfster Tessa Leuwsha. Tessa Leuwsha zal in het Waaggebouw worden geïnterviewd door Nina Jurna. Ook is het boek te koop en zal Leuwsha signeren.

Sensitieve, sfeervolle roman vol familiegeschiedenis, over het kale bestaan en de kracht van de droom.
Twee jonge mensen, Solana en Orfeo, ontmoeten elkaar in Paramaribo – het is liefde op het eerste gezicht. Ze herkennen elkaar in hun droom en in hun ijver hun talent te ontwikkelen. Solana Cummings wil de ban van mislukking en moedeloosheid waaronder haar voorouders leden doorbreken en de akkers van haar overgrootvader opnieuw in cultuur brengen. Orfeo hoopt op een carrière in de muziek. Als bezield trompettist heeft hij een groepje vrienden om zich heen verzameld. Ze spelen op verjaardagen en partijen en later in een club. Orfeo wil naar het buitenland, maar in tegenstelling tot Solana, die haar doel niet uit het oog verliest, dreigt hij te verzanden in zijn loyaliteit aan zijn bloedbroeders.

Tessa Leuwsha (Amsterdam, 1967) woont sinds 1996 in Suriname. Zij volgde een opleiding toeristisch management, studeerde Engels in Amsterdam en is de auteur van de reisgids Wereldwijzer Suriname (uitgeverij Elmar) die in diverse herziene uitgaven is verschenen. In 2002 werd haar verhaal ‘Voor William’ bekroond met de aanmoedigingsprijs van de Kwakoe Literatuurprijs. Haar romandebuut, de Parbo-blues (uitgeverij Augustus), werd lovend ontvangen. De Parbo-blues werd genomineerd voor de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006 en de DebutantenPrijs 2006.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.