Suriname kan crisis vrij ongeschonden uitzitten

7

PARAMARIBO, 27 mei – Suriname is best in staat de economische crisis vrijwel ongeschonden door te komen. Dit stelt Stephen Smit, directeur van verzekeringsmaatschappij Assuria. Het economische beleid houdt storende factoren voldoende in bedwang. De ontwikkeling kan dan ook redelijk op gang worden gehouden.

Het betekent niet dat Suriname immuun is voor schokken. Dat is reeds gebleken met het vertrek van multinational Billiton. “De algemene malaise in de mijnbouw zal serieuze gevolgen hebben”, zegt Smit. Onder meer kan de werkloosheid toenemen. Maar ook de staat zal minder geld overhouden voor de dienstverlening. Er is dus voldoende reden om de internationale ontwikkelingen op de voet te volgen.

Minister Humphrey Hildenberg van Financiën zegt dat veel ook afhangt van de eigen huishouding. De lonen moeten zoveel mogelijk stabiel blijven om al te grote inflatie te voorkomen. Smit denkt dat het volharden in sober beleid Suriname veel ellende heeft bespaard. “Ik denk dat de impact van de wereldcrisis beperkt kan blijven. Maar het mag niet te lang duren.”

7 REACTIES

 1. Ja hoor, de hele wereld heeft last van de economische crisis, maar Suriname niet!! Laat me niet lachen! Dit is een doekje voor het bloeden. Lees even tussen de regels door. Geen man over boord, Suriname is binnenkort het rijkste land ter wereld, niets aan de hand. Alles gaat aan Suriname voorbij!! Nogmaals: Laat me liet lachen!


  Maak melding

 2. Geachte Hr. Stephen Smit,

  De crises voor Suriname is begonnen op 25 november 1975. Een aantal bedrijven zoals: Wageningen en Bruynzeel zijn ten onder gegaan. Anno 2009 is men niet in staat om een structurele oplossing te vinden voor het drinkwater probleem en volkshuisvesting om maar een tweetal te noemen. Voor infrastructuur (Oost-West verbinding) moet men zelf van de Fransen geld lenen. Zo zijn er nog een aantal te noemen. Men is jaren gewend om op bovenstaande manier te leven. Men is dus “vastgeroest” in het denken hoe men een land tot ontwikkeling moet brengen.
  Moge het volk stemmen op de partij die niet tot genoemde groep horen.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 3. Zoek in ieder geval geen ruzie met de kaaiman als jij nog de gehele Nanibekken moet overzwemmen.

  Zolang de storm nog woedt kun je er geen pijl op trekken.

  Als tenminste ook Suriname deel uitmaakt van die totale wereldgemenschap.

  We worden moe van al die grappenmakers, die de huidige gang van zaken at all cost willen blijven aanprijzen.


  Maak melding

 4. Eén reactie op “Suriname kan crisis vrij ongeschonden uitzitten”……Dan zeg ik begin optevullen wat Suralco & Billiton open laat staan.!!!!!!!!!!!! Weer een domoor bij Assuuurrria.
  Praten als pokai zonder VERSTAND…BEGIN OPTEVULLEN MAAK DE TEKORTEN WEG !!!!…Dan kom jij terug en dan begin jij te praten …dan natuurlijk gaat men jouw VERSTAAN…..Anders….Tjoep Tjoep KAKERI….Anders…. mareki…bieb.


  Maak melding

 5. Warrige verhalen. net paar dagn stond er 180graden wat anders in en paar dagen daarvoor weer wat heel anders. ik snap dniet dat een respectabele krant dit soort berichten nog publiceert. iedereen kan wat zeggen, mijn buurvrouw ook, komt dat ook in de krant.


  Maak melding

 6. Ik kan mij niet voorstellen dat Surinamers dit soort onzin uitkramen, tenzij dit een doelbewuste strategie is om niets te hoeven te ondernemen om de crisis het hoofd te bieden. Suriname kan crisis vrij uitgezonden uitzitten, dus hoeven we niets te doen jongens. No problema, hangmat uitzetten onder de palmboom en hupsakee live is good.

  Trouwens de staat zou geen geld van Suralco ontvangen omdat er geen winst is gemaakt, he crisis gaan wij lekker uitzitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.