Suriname, Barbados op onderlinge verkenningstocht

2

PARAMARIBO, 24 apr – Suriname en Barbados gaan serieus onderzoeken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Dit is de uitkomst van twee daags overleg op ambtelijk niveau. De aanvankelijke bedoeling, concrete afspraken maken, was iets te hoog gegrepen.

Dit bleek gaandeweg het overleg. “We zien nu pas hoeveel potentie Suriname heeft en daar willen we beter naar kijken. We zouden eerder toenadering hebben gezocht als we dit allemaal eerder wisten”, zegt Teresa Marshal, topfunctionaris op het Barbadiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Vooral de Surinaamse agro-industrie heeft inruk gemaakt. De meeste belangstelling gaat daar naar toe.

De Barbadianen zien goede mogelijkheden voor voedselleveranties. “We moeten gebruik maken van de relatief korte afstanden tussen onze landen”, aldus Marshal. Haar Surinaamse counterpart, Jane Aarland-Nanhoe, denkt dat Barbados’ ervaring in het toerisme goed te gebruiken is. Sport, wetenschap en hernieuwbare energie behoren ook tot de aandachtsgebieden. Het overleg krijgt een vervolg op Barbados.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.