Grootste haven Suriname gigantisch smokkeloord

23

PARAMARIBO, 24 apr – De Nieuwe Haven is een waar smokkeloord. Dit zegt Roy May, directeur van de Belastingdienst. Grote hoeveelheden alcohol en sigaretten konden worden ingevoerd buiten het zicht om van de douaneleiding. De omvang van de schade is nog niet vast te stellen.

Dat kan pas als alle informatie binnen is. De belastingautoriteiten zijn compleet verrast. “Er wordt dus niet alleen via de grenzen gesmokkeld maar ook via de haven. Dit is teleurstellend omdat de staat veel inkomsten misloopt”, zegt May. Het onderzoek wordt bemoeilijkt omdat data uit het informatiesysteem van de douane zijn gewist. Vier douaniers zitten voorlopig thuis.

Vermoedelijk zitten ook buitenstaanders in het complot. “We hebben drie handelaren in beeld die met medewerking van de douaniers goederen in roulatie hebben gebracht zonder belasting te betalen”, aldus May. Er zijn intussen partijen alcohol achterhaald in de detailhandel die voorzien zijn van valse accijnslabels. Volgens May wijst dit op betrokkenheid van nog meer burgers.

23 REACTIES

 1. Is het stomtoevallig dat die namen wijzen in 1 en dezelfde richting? Stelletje dieven. Ontslag dreigt minimaal 12 douaniers. Deze groep landsdienaren kunnen zich sinds jaar en dag een heleboel veroorloven. Opzouten met die club.


  Maak melding

 2. HAHAHAHA, wat hypocriet te horen dat de belastingautoriteiten `compleet`verrast zijn, wat is dat voor ongeschoolt gespuis???
  mi gado, overal ter wereld wordt er via havens gesmokkelt, maar dat dat ook in switi sranang gebeurd is een schok???
  How stupid can they be???
  slaap lekker!!
  odiodi,
  sika


  Maak melding

 3. Dat er gesmokkeld wordt is niet nieuws overal ter wereld heb je mensen die het doen in grote schalen.Het is vaak gebleken dat het niet om slechte salarissen gaat,maar om zo gauw mogelijk rijk te worden ten koste van de staat.Deze smokkelaars kunnen soms hun contacten in de regering hebben,dus als je een goede onderzoeking wil uitvoeren dan moet je verder graven om meer te weten want het zijn niet alleen de douane ambtenaren die daar achter zitten.Het is onmogelijk om hermetische gesloten grenzen te hebben.Ga maar na je kan zo de grens over tussen Suriname en Guyana zonder dat er iemand je wat vraagt.Brazilianen gaan zo de grens over naar Suriname zonder dat men hun wat vraagt wat ze bij hun hebben.


  Maak melding

 4. Het zijn juist deze notoir-oneerlijke creaties, die door hun kapitaal alles en iedereen omkopen om nooit achter het ferrum te belanden.

  Er wordt gestolen alsof het de gewoonste zaak is van de wereld.

  Van al die ontduikingen zou iedereen wel een prinsheerlijk leven kunnen leiden.

  Het is gewoon de aard van het beest. Kennelijk heiligt het doel ook weer de middelen!


  Maak melding

 5. Geachte hr. Roy May,

  Criminelen zullen van elke lokatie gebruikmaken om te kunnen smokelen. Dit is een eeuwenoude euvel. Door een degelijke controle kan men het enigszins terugdringen. Maar 100% voorkomen is uitgesloten. Als de controle niet optimaal is dan krijg je excessen zoals het nu blijkt.”De belastingautoriteiten zijn compleet verrast”, duidt alleen aan dat men niet allert is op zulke toestandeen en dit getuigt van een slechte beveiliging en controle. Ik hoop dat men stappen onderneemt om het smokelen terug te dringen. Of doet men het liever niet omdat men zelf profijt van heeft!

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 6. Zaak voor justitie!Geluukig alleen maar alcohol en sigaretten. Ik dacht dat het veel erger smokkelwaar zou zijn. Te denken valt aan XTC smokkel bijvoorbeeld in wiite muurverf verstopt of in pampers en nog andere jorka soepoe verhalen.Net als de direkteur van de belastingen wacht ik maar op nieuwe feiten hooooor.Oplossingsgericht denkend,zou ik de computers maar direkt naar Amerika sturen.Harde schijf uitpluizen.Die komen direkt oppakken als mocht blijken dat door tussenkomst van de Surinaamse autoriteiten, synthetic en coca als peanuts Jankie zijn ingesluisd.A sanie spang.Ik dacht echt dat na 29 jaar en niet 2,maar 3 regeringen front zaken in balans zouden zijn.Deze wantoestanden zijn juist leuk om op te lossen vooral ef big brother e watch.We wachten niet op een perfekte Suriname, we willen een Suriname dat in balans is.


  Maak melding

 7. What’s new??? Het lek zit hem echt in, niet integere douane personeel. En nog steeds regelen ze dat men de mazen van de belasting kan onduiken. Volgens mij hebben jullie behalve die 4, nog een grote partij personeel op te pakken. Het zijn net havikken. Foefoeroe no.


  Maak melding

 8. Meneer may jij bent de grootste awarie-dominé in heel surbo.

  Sinds jij daar op die stoel zit en het is niet van daag,maar vanaf de millitaire tijd perk weet jij er alles van wat gebeurt in het belasting systeem van surbo..

  Al jou ambtenaren zijn boeven inclusief jij meneer may..

  Al die douane zijn het zelfde als jij dus boeven en zo gaat dat al tien tallen jaren en het zal niet ophouden..


  Maak melding

 9. Oud nieuws meneer May, het is bij Jan en alleman al heel, heel lang bekend, maar dat je het nu pas weet verbaasd het haast een ieder. De indruk wekken alsof……mischien?. Oja, niet enkel bij de nieuwe haven, maar ook bij de grensplaatsen is het schering en inslag. In Nickerie bv.komen ze met de “fiets” en gaan weg met een SUV.


  Maak melding

 10. Hahahaha wat een lachwekkende vertoning. Zelfs Rayman wordt hiermee overtroffen. Wat een regelrechte giller.
  Het is bekend wie deze groothandelaren zijn het is bekend dat douaniers diensten aanbiedieden. Het is bekend dat er onzettend veel concurrentie is. Het zal me niet verbazen als blijkt dat één van die grote dagoes de belastingdienst heeft getipt. Maar zelfs de belastingdienst weet dat het fout gaat.
  Kijk maar op Zanderij hoeveel flessen drank naar buiten wordt gebracht terwihjl die koelie lachend als derde staat te kijken hoe de douane de “toeristen”ongemoeid laten.


  Maak melding

 11. Meneer Roy daar komt de aap uit de mouw.De Directeur van de belastingdienst is teleurgesteld omdat de staat veel inkomsten misloopt,omdat jij zelf een oogje dicht knijpt.Jij hebt gewoon je huiswerk in al die jaren niet uitgevoerd en zelf steekpenningen heeft aangenomen.De belastingautoriteiten zijn compleet verrast.Het is gewoon gel*l.Wie wil je hier voor de gek te houden met je domme opmerkingen.
  Wist je niet dat de meeste douaniers grote huizen met 2 of meer auto’s in de garage hebben .En vraagt je nooit af hoe deze ambtenaren dat kunnen permiteren .
  De meeste Surinamers weten dat de douaniers corrupt zijn of bent je zo achterlijk dat je zelf niet in de gaten heeft .Met deze meneer kan je toch geen oorlog winnen.Alleen maar voor z’n eigen belang.


  Maak melding

 12. Dit is toch allemaal oud nieuws.
  Over het hele land is zeker de helft corrupt en als dat nu pas ontdekt wordt en er zogenaamd men naam wil maken in dit soort zaken is hij buiten de boot gelaten waarddor er gesproken wordt. Ik ben zelf bijna 5 jaar ambtenaar geweest en weet heel goed hoe er daar gewerkt wordt. Niemand hoeft mij bijna iets wijs te maken omdat ik ruim 20 jaar niet meer met ze samenwerkt, en als dat zo zou zijn denk ik dat ik bij elkaar in het echt dan nu ergens tussen de 7 en 8 jaar had gewerkt. Zijn jullie Surinamers vergeten toen die ene hindoestaan ministerpresident
  was en zijn zoon zou trouwen dat hij samen met familieleden uit Nederland tussen de 10 en 12 kratten whisky het land in wilde brengen zonder 1 cent accijns te willen betalen. Zijn echte naam kan ik me niet herinneren maar volgens mij was het
  Dhr. RAMSEWAK of zoiets.

  Tang Boeng


  Maak melding

 13. Zijn jullie Surinamers vergeten toen die ene hindoestaan ministerpresident
  was en zijn zoon zou trouwen dat hij samen met familieleden uit Nederland tussen de 10 en 12 kratten whisky het land in wilde brengen zonder 1 cent accijns te willen betalen. Zijn echte naam kan ik me niet herinneren maar volgens mij was het
  Dhr. RAMSEWAK of zoiets.

  Tang Boeng

  MOWI

  jij maakt grap..nu moet jij kijken zij verkopen levensgevaarlijke whisky op dit moment…nog erbij met accijns label jaja vooral blacklabel wie dit illegaal ding importeerd is probleem ..dat ding maakt jouw ziek en jij plast je broek ook nog vol.

  NIET DRINKEN BLACKLABEL in SU.je ogen gaan dan verkleuren LET DUS OP…..BAR YOU


  Maak melding

 14. DE AUTORITEITEN ZIJN VERRAST TELEURGESTELD! …..mijn god!!!!!!………….heel suriname wist het al jaren behalve die halfe garen ambternaren zogenaamd niet en nu zijn ze teleurgesteld waarom??? omdat hun zaakje is opgerold natuurlijk. Pinto heefd gelijk OPZOUTEN met dat zooitje suriname heeft niets aan dit soort boeven die maar doen alsof dit mar gewoon is en alleen maar aan hun eigen broekzak denken!!!! In de cel er mee en sleutel weggooien in het water van diezelfde haven!!


  Maak melding

 15. @arbeidsintensiver, het heeft niet te maken zozeer met welke regering maar met de ambtenaren die er zitten deze moeten worden vervangen door meer betrouwbaardere mensen de regering kan niet echt veel doen wanneer die ambtenaren elkaardekken dan blijft het moeilijk, misschien heeft het jou geliefde Megablok terzijnertijd de moet om al deze mensen daar te vervangen zo niet dan blijft het gewoon doorgaan de corruptie dit komt door corrupte ambtenaren die elkaar dekken dus weg met hen laat desnoods partijmensen die functie’s bekleden om orde op zaken te stellen eris geen andere manier dan deze het heeft niets te maken met welke politieke partij dan ook alleen maar met de maatregelen die genomen durven te worden door de regering een die niet bang is voor de opstand en demostraties die dan gaan volgen dat is zeker!!


  Maak melding

 16. Dit zou geen nieuws moeten zijn want deze dingen gebeuren overal op de wereld en bijna in elke haven.

  Ik ben benieuwd of er eigenlijk wel een grote haven op de wereld is waar het niet gebeurd. En ik denk dat deze dingen van het begin van een haven al gebeurd en ook nooit zal stoppen, misschien wel verminderen.


  Maak melding

 17. omdat data uit het informatiesysteem van de douane zijn gewist. wel meneer May, heb je weleens gehoord van een backupsysteem. dat betekend dus dat de douaniers niet op de backupsysteem kunnen komen om het uit te wissen. je moet Administrator zijn om het te kunnen uitvoeren.U kunt mij mailen om een goed backupsysteem in orde te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.