woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBilliton Suriname even hongerig ondanks crisis

Billiton Suriname even hongerig ondanks crisis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 apr – Billiton Suriname denkt er niet aan het productieniveau te verlagen, ondanks de lage wereldmarktprijs. De met partner Suralco overeengekomen dagproductie wordt gehandhaafd. Koste wat kost lijkt het, nu zowel Suralco als de overheid vergeefs aan de bel trekken. Minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, vindt de halsstarrigheid op zijn minst merkwaardig.

Beide vinden het handhaven van het productieniveau onverantwoord. Billiton vertrekt over twee jaar en dan zijn de direct mijnbare voorraden op. Dus moet node worden getemperd. “Als we zo doorgaan, kan een gap ontstaan en daar moeten we voor waken. Het is een zorg van de regering en daarom voeren we bepaalde acties uit”, zegt Rusland tegenover de Times of Suriname.

De acties moeten de productie garanderen, ook na twee jaar. Volgens de joint venture tussen beide bedrijven is Billiton belast met het mijnwerk. Suralco doet de raffinage. Billiton wil de overeengekomen ruim vijfduizend ton bauxiet blijven krabben op dagbasis. Maar dan zijn de voorraden op per 2010. Het is tijd voor een productieminimum, vindt Rusland. “Alle strategieën die dit beleid schragen, zullen we ondersteunen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Opzouten met Biliton(Engels) en Suralco (Alcoa, Amerikaans).
  Alumsur is het toverwoord. De multinat. beginnen door te krijgen dat via derden, suriname zich bewust begint te worden van de graaicultuur en dat niet alle surinamers (bv Rusland) hieraan willen meewerken.
  Rusje ga door en pleur de boel uit hetland ook Rosebel en Iamgold. en je krijgt de grootste standbeeld van sur. In ieder geval ga je door als de grootste Surinamer ooit.


  Maak melding
 2. De multinational maken misbruikt van de ondeskundigheid van Suriname

  De werknemers moeten gewoon het werk neer leggen.Want dit levert een gevaar op voor de werkgelegenheid na 2010.Vanaf nu moeten alle bauxiet schepen een hogere tarief betalen.Anders mogen deze niet verder.

  Als de minister geen tegen actie voert dan stemt deze stilzwijgend toe om Suriname leeg te plunderen.


  Maak melding
 3. Niet alleen maar gaan lopen mekkeren ,maar gewoon ACTIE .Mission in action.En je hoort niks van de vakbonden ,stelletjes zakkenvullers. Ze stonden erbij en ze keek ernaar lol


  Maak melding
 4. Het is niet en nergens de schuld van multi- nat.

  Het is allemaal de schuld van onze nationale beste lijders die wij bezitten..

  Die schurken boeven verkrachters die wij suris rijk zijn..

  We zijn zo trots op onze lijders dat wij ze alles maar gunnen ..

  Als ik de billiton/suralco zou zijn zou ik niet anders doen dan alles weg halen wat er te halen is in surbo en die beesten de lijders wat kruimels toe schuiven want,, dat willen ze..

  Want we moeten tevreden zijn z.a. onze tien schone vingers dat zegd..

  Na de dood van ele vene en ramram de zonde vloed,wie leeft die zorgt..

  Onder tussen is het land al onder water..


  Maak melding
 5. Noem me 1 succes waarop Rusland kan teren tijdens de 4 jaar dat hij al daar zit.

  Deze man moet het hebben over koetjes,kalfjes en bijtjes want van het aansturen van een beleid dat gaat over de industrie en het verantwoord ontginnnen van de NH heeft deze man geen kaas gegeten.


  Maak melding
 6. Ik ben het helemaal niet eens met jullie ik vindt Rusland een van de betere ministers en zijn insteek is om het volk waar onder (jullie) te laten zien dat het bij bhp niet direkt ging om een terug gang van de vraag naar bauxiet op de wereld markt ivm de crises zoals ze dat in de eerste instantie argumenteerde ,dus de rede voor hun vertrek.
  Want als de vraag minder was zou de produktie ook minder moeten zijn!


  Maak melding
 7. OP rotten met die twee bedrijven en de productie drastich verlagen tot een minimum desnoods voor eenpaar maanden stil leggen. die kut amrerinan,engelsen,candadezen assen nog steeds op ons baxiet en willen het nu voor een prikie verkopen. Suriname laat je niet bedonderen!


  Maak melding
 8. wat lost het naar beneden brengen van de productie op ?hoogstens nog een paar maanden uitstel van executie,meer niet.Bovendien is dat onverstandig gezien het materiaal waarmee er gewerkt wordt.Dat zou leidden naar teruglopende opbrngsten (lees:verlies).

  En de vraag naar aluminium is niet minder,de prijs alleen maar.Dit is simpelweg een onderhandelingstechniek van Alcoa om een doorbraak te forceren in West Suriname.Rusland had allang een aluminiumbedrijf moeten opzetten met de overheid als semi eigenaar.Nu het laatste jaar van Front nadert horen we opeens elke dag nieuws over de uitputtende reserves,maar dit wisten we al sinds 1940 toen het contract werd opgesteld met Alcoa.

  Men heeft liggen slapen en niet onderhandeld,nog heeft men enig invloed proberen uit te oefenen op de Surinaamse machtspositie binnen deze onderhandelingen. Suriname heeft meer gegeven aan Alcoa dan vice versa.Jullie kunnen nu wel schreeuwen dat deze bedrijven moeten oprotten maar waar ligt de werkelijke fout ?En zullen we als we weer gaan onderhndelen weer dezelfde fout maken(zoals met Rosebell)?
  Ja,zolang Front daar zit en alles in de uitverkoop zet ja.

  Gregory is incapabel en incompetent net als 90% van de bestuurders in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES