maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrondbeleid in Suriname “jaagt prijzen omhoog”

Grondbeleid in Suriname “jaagt prijzen omhoog”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – De prijs voor bouwgrond wordt omhoog gejaagd door de overheid zelf. Dit zegt oppositieparlementariër Jiwan Sital. In plaats van regulerend op te treden, maakt de overheid het de burger onnodig moeilijk een stuk domeingrond te verwerven. Daar profiteren particulieren dankbaar van.

Doordat de doorsnee burger door het bureaucratische bos de bomen niet meer ziet, zal hij op gegeven moment de knoop doorhakken. Het is dan terugvallen op particulieren die torenhoge prijzen aanhouden. En dat op een moment dat haast overal in de wereld de prijs voor onroerend goed keldert. “Een ongezonde ontwikkeling die de overheid in stand houdt”, zegt Sital.

Het kan allemaal anders met wat goede wil. Volgens Sital wordt die goede wil gereserveerd voor de coalitie zelf. “De burger die niet behoort tot deze coalitie, is niet vrij een keus te maken”, aldus Sital. Volgens vicepresident Ramdien Sardjoe is dat niet waar: “Onlangs hebben zeshonderd burgers die niet tot de coalitie behoren grond gekregen.” Sital vraagt zich af of dat betekent dat aanvragers gescreend worden op hun politieke komaf.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Zo was de Politiek altijd geweest ondanks verschillende soort regeerders:”als je niet voor mij bent dan ben je tegen mij en dan moet je niets positiefs van mij verwachten”.Hoe revolutionair of volksgericht ze willen overkomen alle Politici die ooit verantwoordelijkheid hebben gedragen en nog steeds dragen maken zich schuldig aan het credo”vrouw en kinderen eerst en dan de rest”als de rest tenminste de kans krijgt.Ik weet niet wat er zou moeten gebeuren om onze politici van deze Takroe Siki te genezen.


  Maak melding
 2. de anaconda sital heeft de vicepresident Ramdien Sardjoe van de caravan in een worg greep genomen.

  deze heeft zich misschien weerspreken.
  somo tegen sital,laat los laat los,disi gogo wani blo.


  Maak melding
 3. Het was zo, is zo en het zal (voorlopig) zo blijven. En weer zoals gewoonlijk ontkent de Instantie(s), dit, nu bij monde van de vicepresident.


  Maak melding
 4. Ai Sardjoe, sardjoe, sardjoe.
  zo zie maar wat het kwaliteit van ons vp. ons parlement etc.
  sardjoe is zo dom dat hij zich zelf door de mand laat vallen of denkt dat zijn medeburger, zijn eigen lid vh parlement (parlement is van/voor heel sur.) onzin zal accepteren. dat is opzich al dom genoeg.
  Sardjoe zegt dat “Onlangs hebben zeshonderd burgers die niet tot de coalitie behoren grond gekregen”.
  Toch raar dat je zo’n pasklaar antwoord heb op moment dat de vraag wordt gesteld ,en Sital vraagt terecht of mensen die grond krijgen gescreend worden op pol. kleur.
  Jammmer dat het antw. of reactie van Sardjoe hier niet bij staat.
  Typisch een vhp reactie van sardjoe, mensen zand in de ogen strooien, dat is regeren volgens hen en meer dan dat hebben ze ook nooit gedaan.


  Maak melding
 5. “Onlangs hebben zeshonderd burgers die niet tot de coalitie behoren grond gekregen.” Sital vraagt zich af of dat betekent dat aanvragers gescreend worden op hun politieke komaf.”

  Hihihihi, dit is het niveau van onze bestuurders in Suriname. Stelletje ezels zijn het, dit noemt zich VP, heb nog nooit iets zinnigs van deze man gehoord.

  Waarom komen Surinaamse journalisten ook nooit meer terug op dit soort onzin.


  Maak melding
 6. oppositieparlementariër Jiwan Sital. Hij is zeker bezig het gemakkelijk te maken voor zijn nakomelingen.
  Hoeveel grond bezit zijn familie niet al????

  Janny


  Maak melding
 7. O.a. buitenlanders hebben de grondprijzen verziekt. Hoe hoog de prijs ook moge zijn als ze het willen kopen dan betalen ze dat ook. Al is de waarde veel lager. Er zitten ook veel speculanten tussen. Die met veel winst doorverkopen.

  Daarom zijn de prijzen zo snel omhoog gegaan.
  Door de crisis zou je evt. wel een kleine daling kunnne zien, als de vraag minder wordt zal de prijs ook afnemen.

  Natuurlijk zal het gratis verkrijgen van domeingrond zo veel mogelijk gedwarsboomd worden, anders worden de particuliere kavels minder waard, waarin zoveel is geinvesteerd.


  Maak melding
 8. Ik ben het meestal niet eens met Jiwan Sital, maar in dit geval moet ik hem gelijk geven. De regering doet helemaal niets om de enorme wachtlijsten voor grondaanvraag enigszins weg te werken. Het aanvragen van grond is altijd al een lijdensweg vol frustraties geweest. Tijdens de militaire periode zijn er tenminste vele gronden uitgedeeld.


  Maak melding
 9. Wij zouden met zen allen de achterban in Su moeten adviseren op deze man te stemmen.
  Enkele dagen terug heb ik geprobeerd iets duidelijk te maken, maar enkelen van u op dit forum weet niet wat begrijpelijk lezen inhoud.
  Jiwan Sital wel.
  Want zegt hij:”Doordat de doorsnee burger door het bureaucratische bos de bomen niet meer ziet, zal hij op gegeven moment de knoop doorhakken en terugvallen op particulier, die torenhoge prijzen aanhoudt”.
  Het gevolg is diefstal en dan worden ze neer geknald want de anderen werken hard. Het is een misvatting.
  Als mijn politieke overtuiging anders is dan de coalitie heb ik niets.
  Sital ziet dat anders.
  Hij vindt dat iedereen er recht op heeft en zou dat anders doen.
  Deze man was ook de enige die gezien heeft dat de coaltie geen moer gedaan heeft te weinig wetten zijn behandeld.
  Het is de enige die zich niet heeft aangesloten bij een blok. Ik zou zeggen help deze man aan 50 zetels.


  Maak melding
 10. Jij moet je toch afvragen waarom bepaalde mensen zo dom zijn…..wie gaat een Voorzitter van DNA via via betalen om aan een lap grond te komen…enkelen gaven 25000 euro voor iets dat niet eens van die man(PL) is…Het is van de staat dan ga jij toch geen geld aan een oplichter geven.

  U ziet het bepaalde sma lobi na Toni Braxton effect…en er zijn velen….WAAROM WAAROM ZO DOM DOEN……DOMEINGROND KOST WETTELIJK ENKELE SRD’jes IN DE MAAND DAN BEN JE TOCH BEHOORLIJK DOM ALS JIJ 25000 Euro…gewoon in een man zijn zak stopt.


  Maak melding
 11. Op Bericht # 06 ( janny)
  U moet Niet Als een Kip zonder kop reageren of stemming maken.
  U kunt het Na trekken of Hij of zijn Familie ook Grote GRONDEN heeft via het Kadaster in Sur aan het Kerkplein.
  Zo ver mijn Info Correct is bezit deze Goede man een Perceeltje waarop hij woont te UITKIJK en Niemand binnen zijn familie heeft Lappen land !!!!!!!
  Dus geen stemming makkerij.
  De feiten die hij naar voren haalt zijn waar.
  Overige reactie kloppen , hoe kan de Vp weten tot welke politiek partij zo,n grond aanvrager behoorde.
  Dus wang Sang ne KLOP
  Heren Journalisten Doe verder onderzoek?
  We zijn benieuwd.


  Maak melding
 12. ezels zijn mensen die de bevolking willen doen geloven dat alleen de messia alle problemen die hij zelf heeft veroorzaakt gaat oplossen zonder enige plan. ezels zijn mensen die niet kunnen inzien dat die zogenaamde massia hun hele grote worst voorhoud om zijn eigen hagje te redden.wat ik niet kan begrijpen van deze idioten is dat zijn heel stil waren toen suriname ten gronde werd gericht door hun messia als je oprecht ben dan keur niet alleen wat deze regering fout doet af maar ook wat de vorige criminelen met ons land hebben maar als je alles wat deze regering doet onder een vergrootglas zet en alles wat jullie messia suriname heeft aangedaan de schuld aan het buitenland en de blanken geven dan lijkt mij verstandig om die discussie maar te sluiten .dan kan je inderdaad geen discussie voeren met deze ezels.


  Maak melding
 13. GROND beleid ik heb een stuk grond gekocht
  bij vrede en arbeid en een familie rustgrondje in mariusrust dat zelf wordt je afgepakt
  door die grond rovers foei toch


  Maak melding
 14. @awarra
  Ja zeker. Stemming makerij moet maar eens van weerszijde afgelopen zijn. Het is wel erg makkelijk en goed koop om onder een nickname allemaal onzin op het forum te plaatsen.

  Ook de reactie van Iemsabievalt onder de stemmingmakelij leugens. Maar ja van Iemsabie en vriendjes zijn we eigenlijk niets anders gewend.


  Maak melding
 15. Voor allen die kritiek hebben op de VP en voor Sital zijn is mijn advies : goed lezen, rustig dit klein artikel regel voor regel lezen, kijken wat met die ene regel bedoelt wordt !! ik ben het eens met degenen die zeggen dat het altijd zo geweest is ! zal ik proberen duidelijk te maken wat ik bedoel; wat is het verschil tussen wat Sital zegt: Sital wordt die goede wil gereserveerd voor de coalitie zelf. “De burger die niet behoort tot deze coalitie, is niet vrij een keus te maken”.
  de VP zegt: “Onlangs hebben zeshonderd burgers die niet tot de coalitie behoren grond gekregen.”
  vervolgens vraagt Sital zich af of dat betekent dat aanvragers gescreend worden op hun politieke komaf.”
  ik ben benieuwd naar uw reactie hierop !!


  Maak melding
 16. Ok het mooie van al deze onderwerpen zijn dat er eingelijk niets mee gebeurd ,ik zie geen vervolg, ik zie ook geen reporter die achter al deze zaken gaat beetje vreemd,lijkt alsof het wordt gezegd en verwdijnd vervolgens in de doofpot.
  WHAT IS HAPPENING??????


  Maak melding
 17. Neus en Stemmingmakerij, hmmmmm volgens mij heb jij nooit iets anders gedaan, voor alle duidelijkheid ik verwacht ook niets anders van je.

  Het is het gedrag van types als Janny dat Suriname geen ontwikkeling kent.

  Sital luid de alarmbel, dus is hij zelf schuldig.

  Diante luid de alarmbel dus is zij zelf schuldig.

  En zo kunnen we doorgaan en doorgaan en intussen hoeven de Fronters zich niets van de alarmbellen aan te trekken en de corruptie kan lekker wierig telen, het arme Surinaamse volk wordt iedere keer weer op het verkeerde been geplaats door types als Janny, nu is het Sital anders was het Bouterse schuld enz. enz.

  Volgens de komiek Jon Tjien Fa dwarsbomen politieke belangen het gronduitgifte beleid, deze mensen zijn gewoon schaamteloos en maskeren hun gebrek aan respect voor het Surinaamse volk niet eens meer, het is nu open en bloot.

  NDP heeft jou dit vanaf dag een verteld en meerdere malen gevraagd naar een vergadering in de assemblee die maar niet wordt uitgeschreven door tjekre tjekre, je staat onder curatele volgens Bokasa Vene. GLIS wordt maar niet geimplementeerd en miljoenen zijn inmiddels verspild. Wie houd wie voor de gek.

  Kom op Fronters juichen dan, jullie hebben weer krachtige mini-ster erbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES