dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse dollar weinig zichtbaar in economie

Surinaamse dollar weinig zichtbaar in economie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 feb – De Surinaamse dollar, SRD, is schaars zichtbaar in de economie. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De waarde van goederen en diensten wordt veelal uitgedrukt in de euro of de dollar. Daar moet drastisch verandering in komen.

De regering wil handelaren en dienstverleners meer stimuleren tenminste de productwaarde ook in de SRD te vermelden. “Het is goed voor de waardering van ons eigen geld”, zegt Marica. Het hanteren van andere valutawaarden dan de Surinaamse munt is wettelijke strafbaar. In de praktijk wordt de wet nauwelijks of niet toegepast. Zelfs publieke bedrijven negeren de eigen munt.

Onder meer telecommunicatiebedrijf Telesur heeft lange tijd uitsluitend de dollar aangegeven. Marica wil nu dat de SRD-waarde ook wordt aangegeven. Volgens de bedrijven gaat het meestal om importproducten. Die komen toch al met een waarde in vreemd geld. Marica vindt dat argument valide voor tijden waarin de lokale munt instabiel gedrag vertoont. Dat is nu niet het geval.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. De regering wil handelaren en dienstverleners meer stimuleren tenminste de productwaarde ook in de SRD te vermelden. “Het is goed voor de waardering van ons eigen geld”, zegt Marica. Het hanteren van andere valutawaarden dan de Surinaamse munt is wettelijke strafbaar. In de praktijk wordt de wet nauwelijks of niet toegepast. Zelfs publieke bedrijven negeren de eigen munt.

  zo zie je weer hoe er met twee maten wordt gemeten.jammer dat een minister dit bekend moest maken en toch aan dovemansoren klinkt.om de SRD bekendheid te geven,zou men beter aandoen om MAXI CYLINDER erop te plaatsen.


  Maak melding
 2. Zolang men zich aan de regels houdt is er niks aan de hand met de zwakke SRD….maar als men tekeer gaat als in de jaren ’80 ’90…dan beginnen wij van vooraf…het zijn die zelfde mensen die in het verleden met geld uit het buitenland het land naar de afgrond geholpen hebben.

  Daarom ik ga nooit naar Cambio of Bank er is altijd een corrupteling van Front die hunkerd naar Usd of Euro.(HANDEL TOCH)Maar helaas wij zijn niet als zij.
  Wij roepen geen hulp vanuit het buitenland om eigen land en volk te komen helpen te vernietigen.
  Daarom hebben zij nu een vloek het buitenland pakt alles gewoon van ze af en wij als bevolking zullen daarom blijven pinaren.


  Maak melding
 3. Bij het aanrukken van onder andere vakliteratuur en reserve delen heb je geen enkele boodschap aan $RD’s!

  Ondanks alle gedoe ontglippen die $RD’s je als sneeuw voor de zon, uit handen.

  Wanneer gaan wij een keer ophouden met al die indianenverhalen en ons ingraven in de daadwerkelijke vraagstukken, die de gemoederen 7 dagen in de week en 24 per dag benauwen?

  Even terzijde. Een meneer vroeg mij doodleuk om borg te willen staan bij zijn auto-aankoop. In deze tijd is het met open ogen vragen om rotsooi! Onder de gegeven omstandigheden kun je het op je blote hoofd nagaan dat je om problemen vraagt.
  Het gaat allemaal om vertrouwen zo u wilt wantrouwen.


  Maak melding
 4. ik kan mij nog herinneren dat je de surinaams gulden nog kon inwisselen in nederland. dat waren mooie tijden die groene gulden en die bruine dalla de jongeren onder ons weten dat niet meer dat suriname een van de sterkste munt had in de cariben.het zelfde gebeurd nu in zimbabwe met onze robbertje. je moet met kruiwagen jou inkopen doen, a moni furu baja.


  Maak melding
 5. Problemen in zimbabwe.
  vijf miljoen mensen,bijne de helft van de bevolking, heeft voedselhulp nodig.de munteenheid lijdt onder de hoogste geldontwaarding ter wereld,een inflatie van ruim 230 miljoen procent.een brood kost 37 miljard zimbabwaanse dollar, ongeveer 75 eurocent.werkloosheidpercentage van 90 procent . meer dan 60.000 besmettingen met cholera, bijna 3200 patienten zijn aan de ziekte bezweken.zo kan je zien hoe een Egotripper een hele land naar de klote kan helpen .een greep uit het verleden,Een belangrijke slachtoffer van de militaire dictatuur van desi bouters was de surinaamse gulden.na de staatsgreep van 25 februari 1980 bleef nederland de ontwikkelingshulp aan suriname voorzetten (!). de decembermoorden in 1982 maakte daar een einde aan.de economische situatie verslechterde in rap tempo. ook vanwege de ongebreidelde corruptie.met de staatsgreep had de rekenkamer opgehouden te bestaan.


  Maak melding
 6. de srd staat hetzelfd lot te wachten als de surinaamse gulden toentertijd.
  Deze zal ook behoorlijk kelderen.
  De mensen in suriname hebben zo bloed hekelijk aan surinaamse nederlanders maar owee als het over euro’s gaat dan knielen ze voor je voeten stelletje huichelaars.

  Kijk ik discrimineer niet maar zimbabwe is een goed voorbeeld voor suriname.
  Het leven bestaat niet uit feesten en beesten.
  Hand ophouden is funest, de hele dag in je hangmat liggen totdat je honger hebt en dan ga je roven is toch geen beschaving mensen.
  Laten we eerlijk zijn. Als de hormonen opspelen en de drift toeslaat en je vergrijpt je aan tieners jeetje wat een smeerlap ben je onbeschaafde beestachtigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES