Ontmanteling scholen ‘privé zaak’ EBG Suriname

2

PARAMARIBO, 8 jan – Als de Evangelische Broedergemeente Suriname, EBGS, scholen wil opheffen, is dat een privé aangelegenheid. Dit zegt minister Erwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling. Er is dan ook geen directe reactie op de ontmanteling van twee basisscholen midden in het schooljaar. Die moeten plaats maken voor managementopleiding Inholland.

Het complex waar de scholen staan, in hartje Paramaribo, is verhuurd. “Het is hun eigendom en ze mogen ermee doen wat ze willen”, zegt Wolf. Dus is de verantwoordelijkheid voor het garanderen van het onderwijs ook aan de EBGS. Door de drukte van de begrotingsbehandeling in het parlement, heeft hij zich niet kunnen verdiepen in de materie.

Dat zal de komende dagen gebeuren. Ouders van de ruim tweehonderd schoolkinderen willen niet zo lang wachten. Met protestdemonstraties wordt uiting gegeven aan hun misnoegen. Of dat zoden aan de dijk legt, valt te betwijfelen. De EBGS houdt het op ontmanteling. Inholland wil de gebouwen fysiek gereed maken voor het eigen onderwijs. Dat moet op tijd beginnen om later dit jaar te kunnen starten.

Volgens EBGS kan het huurgeld, ongeveer een half miljoen euro, goed gebruikt worden voor hun andere scholen. De kinderen zullen elders worden ondergebracht en er zal voor transport worden gezorgd. Voor Wolf is er geen kind over boord: “Misschien is de planning wat verkeerd. Het had aan het eind van het vorige schooljaar hebben gekund. Maar het blijft een aangelegenheid van de EBGS.”


2 REACTIES

  1. Over de manier waarop valt nog wel het e.e.a. te zeggen, maar dat de E.B.G. noodlijdend is staat als een paal boven water. Jonge dominee’s gaan maandelijks met niet meer dan $RD.900,00 naar huis. Ik ben wel bang voor het vervolg trajekt.


    Maak melding

  2. Wolf, hoezo een privezaak?
    (de bereikbaarheid van goed)Onderwijs voor de bevolking is een overheidstaak! De EBGS heeft inderdaad een gat opgevuld die de overheid in stand heeft gehouden.Wat een onzin van de “minister” die te lui is om een telefoontje te plegen naar de EBGS en tenminste te pleiten voor een adequate oplossing van de negatieve consequenties voor de schoolkinderen. BoBo!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.