Leefbaarheid moet meer meetellen in Suriname

0

PARAMARIBO, 8 jan – Lokale overheden zullen meer rekening moeten houden met de leefbaarheid. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. Het komt nog te vaak voor dat besluiten worden genomen die ingrijpen in het privé leven. Klachten over geluidsoverlast en andere milieuproblemen zijn niet van de lucht.

Burgers willen nogal eens protesteren als bepaalde bedrijven worden opgezet in woonwijken. De ondernemers blijken achteraf keurig toestemming te hebben gehad van de districtscommissaris. “We moeten meer doen om het verstrekken van vergunningen overeen te laten stemmen met wat de burger goed vindt voor zichzelf en zijn omgeving”, zegt Felisi. Dat laatste wil vaak stuiten.

Lasbedrijven en dancings behoren tot de soort die de meeste weerstand opwekt. Het weerhoudt de burgervaders er kennelijk niet van het individuele belang een streepje voor te gunnen. Felisi ziet het liefst dat de burger zowel voor- als achteraf meer inbreng krijgt. Anders heeft ook de nog jonge decentralisatie van bestuur weinig kans van slagen. “Het heeft alles te maken met decentralisatie, het vermogen om te gaan met de bevoegdheden van de centrale overheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.