Minister en Surinaamse pompstationhouders schrap

0

PARAMARIBO, 9 dec – Minister Clifford Marica van Handel & Industrie en de pompstationhouders steven op een confrontatie af. Geen van beide partijen schijnt bereid tot matiging van standpunten. Vaststelling van de pompprijzen is meer dan ooit een heikel punt.

Het huidige systeem is de pomphouders een ware doorn in het oog. De wekelijkse aanpassingen maken het bijna onmogelijk werkbare voorraden aan te houden. Dat zou grote verliezen in de hand werken. Er wordt al gedreigd met protestacties. Maar dat is niet zonder risico. “Als zij acties ondernemen, moeten ze instaan voor de gevolgen”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd.

Als de stations werkelijk verlies lijden, zouden acties wel eens de doodsteek kunnen betekenen. Marica wil juist dat het systeem stimuleert. Eerder werden de prijzen bepaald op grond van de importen op maandbasis en dat voor zowel Sol als Chevron. Nu moeten de stations meer moeite doen om klanten vast te houden. “Ik sta open om met eerlijke en oprechte ondernemers te praten”, aldus Marica.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.