Home Onderwerpen Justitie en politie Politiesamenwerking Suriname-Nederland op spoor

Politiesamenwerking Suriname-Nederland op spoor

5

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 22 okt – De samenwerking tussen het Korps Politie Suriname, KPS en Nederlandse politiekorpsen verloopt naar wens. Dit zegt Jan Striktvoort, politiechef van Regio Holland Midden, in Nederland. Waar nodig wordt positieve kritiek geleverd en bijgesteld. Dat maakt de samenwerking alleen maar hechter.

Het uiteindelijke doel, betere kwaliteit van de dienstverlening, kan zo veel makkelijker worden bereikt. “Verdere professionalisering van het KPS is belangrijk. Een veilige democratische samenleving waar mensen prettig leven, vergt op de eerste plaats een politiekorps dat optimaal functioneert”, zegt Striktvoort. Het moet gelden voor alle delen van Suriname. De renovatie van een politiebureau in Nickerie krijgt zo extra betekenis.

De Surinaamse politie gaat dan ook helemaal voor de samenwerking. Dat de eigen slagkracht wordt vergroot is een reden te meer. “Effectieve aanpak van transnationale criminaliteit gaat niet zonder nauwe en hechte samenwerking tussen rechtshandhavende instituten. Onze samenleving verdient een politiekorps dat een optimaal veiligheidsgevoel garandeert”, zegt korpschef Delano Braam.

5 REACTIES

 1. Maar dan hoe…. politie schiet politie dood.
  Leg mij uit, welk spoor.

  w.w.w…… wij willen weten.

 2. en dan maar hopen dat die padvinder niet weer aan de macht komt we weten allemaal wat er toen gebeurd is politie bureau moest het ontgelden .

 3. de ndp ers zijn meester in het zoute van slakken waneer er onderzoek gedaan word naar de misdaden tegen politie mensen die onderzoek deden naar militaire drugs dealers en ze moesten het met hun leven bekopen daar mag geen onderzoek naar gedaan worden want dan roept moenne of simons of de aanhang hier dat er redi musu in het parlement zijn die belangen van het buitenland behartigen dat noem inspelen op de onderbuik gevoellen van onze landgenoten alla wilders en verdonk. wie dom is blijf dom .

 4. Wij hebben padvinders nodig.
  Wij hebben meer en echt nodig hoor.
  Teveel dieven in het land….ondertussen krijgen anderen snoep van de sint.

 5. als ze de politiekorpsen willen verbetren, moeten ze toch als eerste de corruptie kei, en dan ook keihard aanpakken, anders heeft deze samenwerking geen enkele zin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.