Blackbox Surinaams ramptoestel na maanden gevonden

3

PARAMARIBO, 22 okt – De Flight Data Recorder, FDR, van het vliegtuig dat in april verongelukte bij Lawa Antino, is gevonden. Dit meldt de Surinaamse luchtvaartautoriteit Casas. De zogenaamde zwarte doos van de Antonov is bij toeval gevonden.

Dit gebeurde tijdens de reconstructie. Personeel van Casas heeft de doos aangetroffen tussen restmateriaal van het uitgebrande vliegtuig. Nagegaan wordt of lokale experts in staat zijn informatie te onttrekken aan het apparaat of dat buitenlandse deskundigheid moet worden ingevlogen. De informatie is van belang bij het technisch onderzoek, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de vliegtuigbouwer in Kiev, Oekraïne.

De Antonov verongelukte op 3 april tijdens een landingsmanoeuvre. Alle negentien inzittenden kwamen om het leven. De vliegveiligheid in het Surinaamse binnenland is met het ongeluk weer aan de kaak gesteld. Volgens het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme wordt hard gewerkt aan verbetering van veiligheidsvoorzieningen en de conditie van de vliegveldjes.

3 REACTIES

  1. En hoofd van de Surinaamse-luchvaartdienst verklaarde na de crash nog dat het toestel geen “black box” had , misschien weet Mr. luchtvaard dienst niet eens wat er opstijgd- en land op Z.H..


    Maak melding

  2. Ook in deze branche is het vriendje vriendje, kontje kontje dus controle ho maar! In deze snapt iedere koe van zondag dat simpele gedragscodes niet zijn nageleefd. Het simpelweg maken van radio vervinding om te vragen wat de toestand ter plekke was is ronduit niet geschied. Ook is het door de lucht transporteren van brandstof en andere explosieven de gewoonste zaak van de wereld. Ja, dan moeten we nu niet komen zeuren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.